Ultegra 6700 - řazení jde nepříjemně ztuha

12 nepřečtených
  • cubas

    Tak jsem včera namontoval na silnici nové páky Sh. Ultegra 6700. Takový ty co mají už bowdeny schovaný pod omotávkou. Po natažení nových lanek a bovdenů (lanka teflonový Force a bovdeny Aligator), jsem byl při zkoušce řazení dost zklamaný. Řazení jde hodně ztuha, oproti mojí starý 105. Kde může být problém? blbý lanka, bovdeny?

    Případně jak se vám řadí na těhle nových pákách?

    Nicméně pozítří zkusím ještě vyměnit lanka na nerezový a bovdeny za Jagwire, ale nevím nevím. Občas je možné na internetu narazit na informaci, že obecně tyhle páky řadí (naprázdno chodí krásně) ztuha.

    0 0
    • šimlos  

      Vidím to spíš na nějaký zádrhel v bowdenech,mě 6700 chodí pěkně.

      0 0
    • mr.antik  

      Mám Tiagru, kde je vedení ještě postaru venkovní a proti 105 s vedením pod omotávkou to chodí tak s polovičním odporem…

      0 0
      • cubas  

        právě – čekal jsem že oproti původní 105 s venkovním vedením to bude běhat neli srovnatelně, tak i líp. A ono prd.

        0 0
        • mrozu  

          on ale píše opak

          0 0
          • mr.antik  

            abych to upřesnil, ta Tiagra chodí mnohem líp. Ale oboje je nastavený „z továrný“ bez žádnýho ladění…

            0 0
    • daymaker  

      máš to někde natěsno, nebo skříplé apod. mě začala teď Ultegra chodit hůř, tak jsem to neřešl a pak na švihu odešla úplně přehazka… nakonec to bylo roztřepené lanko u páky… tak zkoukni bovdeny… jinak 6700 chodí moc pěkně

      0 0
      • cubas  

        zajímavý je, že první tři stupně na zadním (tedy pavý páce) běhaj dobře, pak to začne čím dál víc tuhnout a desátej je fakt dost o síle. No uvidím po věměně bovdenů a lanek

        0 0
    • ¨MZ  

      Mám Dura Ace 7900 a z počátku taky nic moc, šlo to dost ztuha. Objednal jsem origo bovdeny a lanka Sh. Dura Ace, ty bovdeny mají v sobě nějakou vazelínu a dost se to zlepšilo, teď po půl roce to chodí ještě líp. Krásně přesně, z počátku jsem z toho byl dost zklamanej, ale teď je to super. Ale 8 let stará 105 chodí o dost lehčeji, řekl bych, že pružiny v šaltru budou slabší, možná od výroby a možná za ty léta se vytahaly. DA je ale samozřejmě přesnější, rychlejší, asi proto ty pružiny jsou o něco tvrdší.

      0 0
    • cubas  

      Tak po výměně lanek za nerezový a bovdený za Jagwire to začalo ke vší spokojenosti chodit pěkně. Poučení – experiment s teflonovýma lankama a bovdenama Aligátor nebudu opakovat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.