ukradené kolo = už žádná šance na návrat?

214 nepřečtených
  • Scotty

    Tak podle nového občanského zákoníku,který připravuje min. Pospíšil,již nebude možné vymáhat ukradenou věc od člověka,který jí koupil.. Tzn, smůla i pro lidi (a pár jich tady bylo),co si dokázali své ukradené kolo vypátrat na vlastní pěst. Připadá mi to dost nenormální.. Nenašel jsem to nikde na Netu,tak jediné info je tady na této stránce teletextu O kolech přimo se tam sice nepíše,ale předpokládám,že by se to týkalo veškerého zboží… Přijde mi to,jako fajn podpora pro prodej kradených věcí.

    0 0
    • jeffino  

      Mě ukradli kolo z baráku noc na štědrej den(vypáčený vchodový dveře), pokud někoho třeba v létě potkám na tom kole jet, minimálně dostane na držku a je mi jedno jestli ho ob někoho koupil:-(

      0 0
    • maajkee  

      Na druhou stranu, když si koupíš přes inzerát od někoho kolo, tak se nemusíš bát, že někdo příjde, vezme ti ho a tobě zbydou akorát tak oči pro pláč.

      0 0
      • Scotty  

        To už je prostě bazar.. a jak píše níže zichis. Když přes bazar,tak se snažím zjistit co nejvíce atd.. Teď tahle starost odpadá a to jen nahraje těm nepoctivým prodejcům…si myslím.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Nikdo tě přeci nenutí to kolo kupovat. A jestli to někdo udělá bez toho aby si ověřil původ a pak o něj přijde tak může nadávat jen sám sobě.

        0 0
    • Bomba+  

      Tak na druhou stranu třeba to konečně pomůže vymýtit případy fňukalů, co si daj kolo na střechu auta, jdou do práce a odpoledne jsou bez kola a pak fňukaj po fórech, že se jim kolo ztratilo…

      Já v tom čtu podporu pro odpovědnost za sebe a svoje věci a to je v pořádku. Má to samozřejmě i další právní a občanskoprávní aspekty, ale tohle je jeden z dobrých důvodů.

      A to že to navrhuje a podporuje Pospíšil mi dává jistotu, že je to OK.

      0 0
      • Scotty  

        Tak jasně,nedát šanci ke krádeži to beru,to už je každého blbost a brečet pak,to už je pozdě. ale né vždy,je to tak jednoznačné… Vykradené byty atd.. nemluvím jen o kolech. Garáž na auto taky nemá každý a i když,tak ti to taky kolikrát vyberou :) Normální je nekrást,ale žijeme,kde žijeme,takže žádné iluze… Když mi z bytu ukradou bajka a já ho pak někde najdu a borec i policie už mi řekne sorry,tak nevím no. Pojistka je fajn,ale za tu si toho svého bajka už nekoupím :)

        0 0
        • Bomba+  

          Normální je nekrást, ale normální je taky udělat vše pro to, abys minimalizoval pravdepodobnost kradeze. To je cele co jsem chtel rici. Bohuzel mnozi tady fnukaji az kdyz se jim neco stane a svuj podil odpovednosti si prizna malokdo…

          0 0
          • ememem  

            kua jaky podiel zodpovednosti, kradnut sa proste nema a bodka. volakedy kedisli ludia do roboty tak naradie nechali tem kde robili a rano ho tam nasli. dnes ho ujebu aj ked visi na zeriave tak kde je podla teba ta miera? u mna je jasna, co neni moje nechytam a bodka, je vybavene. pre kieho boha sa mam starat o "dostatocnu mieru' zabezpecenia? to len podporuje zmrdov.

            0 0
          • JSt  

            kdo nic nema, tomu nic nevemou :-))

            0 0
      • jeffino  

        Až se ti někdo v noci vloupe do domu, tak uvidíš sám, jistý je to, že tenhle stát chrání zloděje ne slušný, pracujíci lidi:-(.

        Dneska je doba kdy nevíš kdo si tě vytipuje, já nefňukám, možná jsem trochu i rád, protože kdybych toho zloděje chytnul, tak ve finále potrestanej budu asi já:-)

        0 0
        • Bomba+  

          Az se mi nekdo v noci vloupe do domu, bude to zlodej, ale ja budu vedet, ze jsem zamknul, spustil alarm a pustil ven psa. Tak jako to delam kazdy vecer.

          Pokud ale necham branku a dvere domu dokoran, alarm vypnu a psa dam do utulku, pak nebudu fnukat, ze mi nekdo vykrad dum.

          A o to tu jde.

          0 0
          • rainbowone  

            A podle tvého to skončí kde? Elektrický plot v oknech mříže …

            A co když tě na silnici někdo sundá s kola a to ti ukradne co pak budeš dělat ?

            Normální je nekrást a policie by pro to měla něco dělat a né jen rozumovat a poučovat lidi jak si chránit své věci.

            Čím je člověk věčí gauner tím se má u nás lépe :(

            Policie na hovno a zákony na dvě hovna.

            A do toho chytráci s blbejma kecama jako ty.

            0 0
            • Bomba+  

              No, blby kecy mas ty, protoze jsi vubec nepochopil o co tu jde. A je to videt na tvem primeru s kolem, ktery mi ukradnou, kdyz me nekdo srazi. To proste neovlivnis, ale to je ponekud neco jineho nez o cem tu mluvim.

              No a pokud ti to nerekli rodice nebo skola, tak ti to reknu ja: Normalni je sice nekrast, ale normalni je si na svoje veci davat pozor. Zlodej ukradne to, co vidi nezabezpecene a nabizejici se mu. Pokud tohle minimalizuju, pak sice nemam jistotu, ze o vec neprijdu, ale zaroven jsem proti ukradeni neco udelal, chapes ???

              Zlodeji vzdycky byli, jsou a budou. Kdo tohle odmita vzit jako fakt, je jen naivni blouznivec, ktery nepochopil, v jakem svete zijeme.

              0 0
              • rainbowone  

                Ale jdi ty brepto. V DE nebo Rakousku tyhle problémy nejsou. Čím to asi bude ,že by tím že jejich Policie něco dělá a že mají zákony ,které nenadržují hajzlíkům a darebákům.

                Jedna strana mince je dávat si pozor na své věci a ta druhá je totální anarchie co se týká práce České policie a justice.

                Nepříde mi normální aby v roce 2011 měl každý 4m plot , alarm , psa a v noci místo spánku hlídal svůj majetek. A kradené věci se taky nestrácí v černé díře někdo je prodává a kupuje a není přece problém tyhle věci dohledat a pozavírat zloděje a překupníky , jen chtít.

                Ale to člověk nesmí žít v ČR zde si řekli NE , lidé ať si hlídají svůj majetek sami a nezaťežují státní orgány ti přece mají jedinou starost jak rozkrádat veřejné finance.

                0 0
                • Bomba+  

                  brepto…aha, koukam, ze potrebujes svoje argumenty doprovodit shazujicimi slovy.

                  Takze podivej se:

                  Zes nepochopil v cem zijeme, je tvoje vec. Jestli je v A, D a jinych zemich normalni se nejak chovat, tak je to normalni TAM. Az budeme zit v podminkach techto zemi, nebudeme treba zamykat domy, auta a ja nevim co jeste.

                  Pokud sis nevsiml, tak zijeme v CR, ktera je JEN 20 let po prevratu, plna lidi, co jsou jako urvany z retezu,a to i ve statni sprave, na Policii, soudech, ale i mezi lidmi. V teto atmosfere a dobe proste nemuzes rici, ze „Krast se nema“ nebo ze „Policie nefunguje“. Nefunguje. Pokud mas rychly, efektivni zpusob reseni, tak se nech zvolit do parlamentu nebo bez za ministrem Johnem a rychle konej. Jenze nic takoveho ted neni, je to generacni problem, takze my co zijeme v tehle dobe se musime chovat podle toho, jaka je doba.

                  A zacina to prave u osobni odpovednosti kazdeho z nas. Pokud si opres kolo o samosku a jdes si nakoupit, pak riskujes. A to zivi zlodeje. A protoze je typicky cesky clovek /a ty jsi toho dukazem/ takovy, ze na prevenci kasle, tak tu mame tech zlodeju vic, sami si je zivime.

                  Nezamenuj tedy pricinu a nasledek. A mluv se mnou slusne, kulicky jsi se mnou nehral :)

                  0 0
                  • pegas  

                    Byť s tebou v některých tvých příspěvcích nesouhlasím, tohle co jsi napsal mám celkem smysl.

                    Jedna věc je nechat kolo u samošky nezamčené, viditelný noťas v autě na parkáču, atd…ale osobně, byť vím že doba je posraná a my jsme ******** zdegenerovanej národ (půlka co zažila minulej režim, půlka co nezažila a demokracii si přizpůsobuje sama sobě) pořád beru jako normální, že se nekrade. To znamená že když někde necham zamčený auto, věci hodím do kufru, že tam to auto zase najdu…že když zamču starou skládačku před obchodem, že nenajdu jen zbytek zámku…ale kurwa aby mě lidi kradli kytky z chodby v baráku, aby kámošovi co má soukromou ordinaci z hajzlu kradli mýdla, ručníky, odmontovali nerez baterku,atd…tohle bych nemilosrdne trestal…tohle presne je ta nase mentalita..co neni zalitý do betonu, znamená že si můžu odnést??!!?!

                    Druhá věc je taky to, že pustiš psa, zapneš alarm a půjdeš v klidu spat…večer ti zloděj psa umlátí, alarm rozbije a najdeš ho uprostřed obejváku s lcd pod pažou…posranej budeš až za ušima jestli u sebe nemá kudlu, kvér nebo cokoliv jinýho..první co chytneš pod ruku tak ho stím přetáhneš přes kedlubnu…a pak ty budeš sedět 3 roky za nepřiměřenou obranu…von třeba dostane flastr za škodu 500 na alarmu, 500 za alíka u boudy a 3500 za lcd…tkaže třeba to nebude ani trestnej čin…je tohle normální??…pokud najdu někoho uprotřed svého bytu, tak i kdybych měl ustřelit hlavu za to, že mě krade bonbóny tak to prostě udělám!!

                    Nemám rád ******** amíky,ale v jednom se mě libí…třikrát ti řeknou abys sis lehl na zem a ten kvér odhodil…pokud tam s tím máváš dál a dělaš hrdiny, tak seš hned o 3 kila na olovu težší…

                    Tady uděla hroznej bordel režim do 89…dokud bude žít část téhle generace nebude tady nikdy osobní zodpovědnost za majetek, zdraví (zdravotnictví), sociální péči (důchod,atd…)…bo­hužel nevím jestli ta nová generace byť nedotčená režimem míří trochu lepším směrem:-((

                    0 0
                    • Scotty  

                      Tohle je přesně napsané… Souhlasím i s Bombou,prostě je to tak,že si musíš dávat na své věci pozor,to je první věc. Ale i tak se najde borec,co ti i toho psa otráví,alarm odpojí a u bezpečnostního zámku se jen zasměje.. A ty pak doma i když jsi spal ve vedlejším pokoji nenajdeš pro tebe cenné věci. Při troše štěstí se třeba najdou někde na bazaru,nebo u někoho doma. Jenže jediné co uslyšíš bude sorry,já je koupil,tak jsou moje… a to tě nasere Bombo+ a neříkej,že ne… a o to tu jde..

                      0 0
                      • Bomba+  

                        Nasere, samozrejme. Ale budu mit aspon cisty svedomi, ze jsem pro svou bezpecnost udelal maximum. Ostatni je vis major.

                        0 0
                    • Bomba+  

                      S tim barakem…to uz ale resis neco o cem jsem nepsal. Jiste, stavaji se takove pripady, ale to nema nic spolecneho s tim, o cem tu pisu, totiz o prevenci kriminality. Ta pouze riziko napadeni/ukra­deni/znasilne­ni/oloupeni snizuje. Nevymyti ho.

                      A ze jsou Cesi pronarod ? No jsou, no…vsak se taky podivej na historii: nekolik set let jsme patrili vzdy pod nekoho silnejsiho a byli nuceni hledat klicky, pomahat si jak se da, svejkovat, pak vest dvoji zivot za fasistu, za komancu…svobdni jsme teprve 20 let. To je sakra malo na zmenu povahy vetsiny lidi, navic ta zmena s sebou prinesla i zmeny v Evrope, nahlizeni na pohyb lidi, kontroly, apod…

                      Osobne jsem ale toho nazoru, ze to neni jeste tak hrozny a prevence v podobe davani si pozor na svy veci a investice do alarmu a zamku, apod. je to nejmensi co mi dnes vadi…

                      0 0
                • Zdeno Micio  

                  On to asi nebude problém policie a zákonů, ale kultury národa – to je třeba si uvědomit.

                  0 0
                • Marcele  

                  tak pozor, pokud v rakousku slezete i ze skladacky a zamcete ji- nutnost!!!- tak si s sebou v kapse musite odnest vse, co neni prisroubovane. kazdej, koho potkam v supermarketu si pod pazi nese sedlo… na druhou stranu se nikdy nestane, ze by nekdo ustrihl zamek. a fakt, ze prumerna mzda tam je 2.7k euro neznamena, ze nezmizi nezabezpeceny srot o hodnote 20 euro. je to uplne jina mentalita a neda se srovnavat s tou, co je v tomto statu. tam zamykam skladacku, auto ne, je to paradox??? mozna pro nas, jim to tak neprijde

                  0 0
              • JSt  

                A je to videt na tvem primeru s kolem, ktery mi ukradnou, kdyz me nekdo srazi. To proste neovlivnis, ale to je ponekud neco jineho nez o cem tu mluvim.

                ovlivnis. na 120kg svalnateho hranala si jen tak nekdo netroufne. po takovem zazitku bych si priznal svou miru odpovednosti a tloukl hlavou do zdi, ze vic nezeru a nemam 50kg navic :-D

                0 0
                • Bomba+  

                  V byvale praci jsem mel kolegu, ktery mel kulturistiku jako svoje hobby. Mel silu jak stado volu.

                  Pri sluzebni ceste na vychodnim Slovensku ho prepadli, okradli a vzali mu sluzebni auto. Moment prekvapeni.

                  Vse je relativni…

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Budeme po sobě střílet, platit výpalný atd. Nic novýho pod Sluncem…

              0 0
    • zichis  

      slyšel jsem v rádiu a taky mě to dost nakrklo. Dosavadní zákoník byl v tomhle bodě dobrý – před každým nákupem na bazaru to člověka přimělo si aspoň trochu proklepnout prodejce, aspoň trochu se zajímat o historii věci, aby mohl pak při podání vysvětlení policajtům odůvodněně prohlásit že věc koupil v dobré víře. A když už došlo k zabavení věci, kupující svý prachy mohl dostat zpátky prostě tím, že prodávajícího zažaloval za podvod. Teď to asi dopadne tak, že kupující si přestanou dávat pozor, což samozřejmě těm podvodníkům nahrává.

      Holt je znát, že zákony nám vymejšlejí zloději. :-!

      0 0
      • Kubiczech  

        .

        0 0
      • rasto  

        jeste jinak: ukradene zlodej „proda“ svemu kumpanovi a hned je legalizovano!

        nechci se dozit toho, ze mi nekdo podvodem na katastru ukradne muj byt…

        0 0
        • Rychlej turista  

          To víš, když se po převratu zhaslo a tak byl zcela jasně vytyčen směr, jakým se budoucnost má a bude ubírat, tak se to plebsu vysvětlovalo popřevratovou nutností. Ale po více jak 20 letech od převratu už je to třeba ošetřit právně, protože lidi jim už tyto historky nežerou.

          0 0
        • jonys  

          K čemu kumpán?Stačí,když se sám prohlásí za kupce,že…

          Vynikající návrh,pane ministře!Jen houšť a větší kapky!

          0 0
    • Kubiczech  

      Být tvrdý na toho, kdo věc koupil v dobré víře nebo být tvrdý na toho, kdo si neuhlídal svoje věci? Je tu spousta ale a kdyby, ale tohle je ta základní otázka.

      0 0
      • papaya22  

        souhlasim. tento stat je jako kocourkov! nejlepe se maji zlodeji a hajzli.

        0 0
        • jIrI___  

          „nejlepe se maji zlodeji a hajzli.“

          Tak je to ale všude, si člověk nevybere. Nejlepší možnost pro spokojený život je se už jako hajzl narodit :)

          0 0
        • Kubiczech  

          S čím souhlasíš? Tohle z mého příspěvku vyplynulo? (:

          0 0
    • miki  

      Hypotetická situace: sundat hajzla z kola a zavolat klidně policii ,mám doma přece doklad že je moje,co se pak bude dít asi nikdo ani Pospíšil nedomyslel.

      0 0
      • StuntJ  

        Idealisto …

        0 0
      • papaya22  

        tady je nejvetsi problem v tom ze ten hajzl te zazaluje ze si nan sahnul a ty mu musis dokazat ze kolo ukradl- nas debilni stat je na strane hajzlu- mam sve zkusenosti

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nedejboze kdyz ten hajzl bude hnedocech…

          0 0
          • Scotty  

            no tak tenhle rasismus naruby to už je uplný extrém. Ale obávám se,že je možné se tak akorát rozčilovat. Ničeho jiného se nedovoláš..

            0 0
    • pelhrimov  

      Proč by tato úprava byla nemorální? Nejsem právník, ale myslím si, že jde o snahu zrušit rozdíly mezi obchodním a občanským zákoníkem. Za krádež má být trestaný zloděj a ten kdo mu vědomě pomáhá.

      0 0
    • makak  

      Je to stejný, jako když jsem nedávno poslouchal zprávu o tom, že česká a polská policie budou v rámci preventivních akcí instruovat lyžaře, jak si bezpečně odkládat a zamykat lyže. Místo toho aby tu bandu poláků co v Krkonoších krade lyže pochytali, na těch 2–3 přechodech, budou rozdávat brožurky a vysvětlovat mi, co že jsem to za nezodpovědného kreténa, když nechám lyže zamčený na autě a dojdu si na oběd (zřejmě se na kampani podíli B+). Nejsem idealista, ale tohle mi příjde už zvrácený. I z tohoto důvodu jezdím lyžovat do Itálie.

      0 0
      • Bomba+  

        Prevence je zvracena ?

        Mozna bych hledal puvod prilezitosti ke zlodejnam vic v tve hlave.

        0 0
        • jeffino  

          Tvoje argumentace je ve stylu „Tu holku znásilnili, protože si o to stejně říkala a proto si zato může sama“.

          Tato společnost se neskládá pouze z takových silných, chytrých a nezdolných bikerů jako jsi ty, takže není od věci občas přemýšlet o tom, že jsou tady i ostatní, kteří kolem svého domu nehodlají stavět novou berlínskou zed s elektrickým ohradníkem.

          0 0
          • Bomba+  

            No ale to je stejny. Pokud ta holka chodi po vecerech parkem bez osvetleni, tak nedela moc pro to, aby se ji neco nestalo.

            Chodis sam o pulnoci po cikanskych ctvrtich ? Ne ? Pojedes sam dobrovolne na svem kole vecer pres Chanov ? Ne ? Proc ? Vzdyt normalni je neprepadavat preci, ne ??

            A o tom tady celou dobu mluvim…To neni o sile, nezdolnosti. To je o zdravem rozumu. To je cela veda. :-)

            0 0
            • nox159  

              souhlasim s tebou ale…

              aby sme se pak nedostali do situace kdy se budeme bat vyjit před barak…

              ano na jednu stranu prevence to kazdopadně ale na druhou stranu to chce řešit – ale tady je problem v zakonech, je tedka „in“ stavet se na stranu problemových menšin…

              ale za tohle muže stat… a my s tim vetšinou nic nezmužeme tak nam zbyva uz jen ta prevence… :(

              0 0
              • Bomba+  

                Ja se na stranu problemovych mensin nestavim ani nahodou.

                Vyznavam zasadu Na kazdeho stejny metr. To ze se tady meri dvojim metrem na ruzne rasy zijici v Cechach, je jen dusledek pokriveneho pristupu EU uredniku, ktery jsou uplne stejny levicovi blouznivci jako nekteri fnukalove tady (co rikaji, ze krast se nema) jenom ve velkym :-)

                Jedna z pricin takove miry majetkove trestne cinnosti je nekontrolovana imigrace lidi z vychodu a jeji volny pohyb po cele Evrope. I za tohle Evropskou unii nemuzu ani citit.

                0 0
                • maajkee  

                  Hlavní příčina je, že některý lidí jsou od základu hajzlové, vždycky to tak i v dávných dobách bylo a vždycky to tak bude, s tím se nedá dělat nic, akorát to co říkáš, bejt opatrnej. Já jsem idealista, lidem věřím a už mockrát jsem na to doplatit.

                  A míra kriminalita je přímoúměrná k tomu jak se lidi v tý a tý zemi maj.

                  Bohužel češi jsou od základu lenoši, jen nadávaj že maj málo prachů, přitom ale hovno dělaj a pak radši kradou a to nejen cigoši.

                  A to je tak asi všechno co k tomu mám :)

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  nedělal bych si iluze, v západní evropě nás taky berou jako východní evropu.

                  0 0
              • buba CZ  

                Odstranit smažky a cigány a kriminalita se sníží o 70 procent,to už by šlo uhlídat :-)

                0 0
                • papaya22  

                  hezky napsano ale myslim si ze by stacilo zavest trest smrti- prisnejsi vezeni- makat-uranove doly a videli bychom jak jde kriminalita dolu. a za rozkradani majetku statu- lagr jak remen-dozivoti. pokud toto nebude tak se kazdy smejd bude smat jak je na svete fajn

                  0 0
                  • Zdeno Micio  

                    trest smrti nic neřeší. Ve 21. století? Kladu si otázku, proč je ve společnosti tolik krvežíznivosti a snaha tento trest zavést.

                    0 0
                    • Bomba+  

                      To jsou jen primitivni pudy…

                      0 0
                      • rud1k  

                        Nekdo argumentuje tim, ze je to levnejsi nez nekomu platit dozivotni vezeni, ale nedavno v Americe prisli na to, ze to vyjde sakra draho – nevim sice proc.

                        Ja jsem taky proti ale vemte si, ze tresty v CR jsou smesne maly. Kdyz si prectu, ze cechacek co jel ve Svycarsku 190 musel zaplatit 90k + dalsi vylohy a prisel o ridicak (ktery mu tady vrati) a u nas za to hrozi kolik, 5–10k max?

                        0 0
                        • Zdeno Micio  

                          Nedávno byl rozhovor s nějakým soudním psychiatrem, který řekl, že člověka, který by za jistých okolností za své úmyslné činy mohl dostat trest smrti, vidina tohoto trestu neodradí, jelikož spoléhá, že ho nikdo nedopadne.

                          0 0
                          • pepek  

                            Ale zase už to nikdy neudělá znovu, jak se často stává, když ho pustí za dobrý chování za pár let basy.

                            0 0
                • jIrI___  

                  Tomu nevěřím. Možná by klesly ty drobné krádeže, ale to je ve srovnání s mnohamilionovými úniky a tunely zanedbatelná věc.

                  0 0
                  • nox159  

                    jasne ale človek co „stavi tunel“ ti nevykrade barak a nezmlati te jak se vraciš večer domu…

                    to ze nekdo rozkrada penize nas všech ( penez z dani…) „je mi celkem jedno“.

                    0 0
                    • maajkee  

                      No jenže na těch daních ti za život ukradnou mnohonásobně víc než při jedný kráděži bytu :D

                      Když jsem si počítal, kolik tak za život zaplatím na daních, tak mi bylo zle :D

                      0 0
                      • nox159  

                        to mas pravdu, ale to ze odvadim dane me neštve tolik jak když prijdu a mam vybileny byt nebo rozbitou drzku… :)

                        u tech dani mi vadi to, ze se z toho plati flakači… ale to by se vyrešilo z vetsi casti timhle

                        0 0
                        • maajkee  

                          No upřímně, já bych radši neplatil daně a nechal si vybílit byt :)

                          Resp. daně bych platil rád, kdybych viděl, že s těma penězma umí stát dobře hospodařit, že tady věci fungujou a ty co s nima hospodařej maj nějakou odpovědnost za svoje činy. Bohužel se mi zdá, že to tak nefunguje. To s tím placením prachů flákačům s tím souvisí, ale zdaleka to není hlavní problém, kde se ztrácej prachy.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            je to az k placi…popravde mam docela casto myslenky „vzit do zajecich“..kdyby v Australii byly Beskydy, uz mne tu neuvidite:)

                            0 0
                            • rud1k  

                              I v australii jsou pekna mista na bajkovani ;) Akorat se bojim, ze vsude to bude vice mene stejne

                              0 0
                              • Bomba+  

                                To ani nahodou…maji tam ted variantu brod :)

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  :)) Vylepsenou o plovajici snake-skin:)

                                  0 0
                                • rud1k  

                                  Tak ted jedine na slapadle, ale nejake pohori tam maj taky… nabidnout mi to nekdo lacino, tak bych jel ;) A meli i mtb zavod – crocodile trophy. Nevim jestli se porad jeste jezdi, ale takovejch 5–10let zpatky tam cesi vyhravali.

                                  0 0
                                  • tonik666  

                                    Před pár dny byla v televizi docela pěkná dlouhá reportáž z celého Crocodile Trophy seriálu. Vypadalo to jako super zážitek. Češi žádní.

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Popravdě – když jsem ji viděl a prohlédl jsem si pak vzdálenosti a profily etap, nepřijde mi to zrovna jako nejtěžší MTB etapák. Dost mne také překvapily organizační zmatky.

                                      0 0
                          • Volf  

                            Nedávno jsem někde četl, že kdyby stát přestal vyplácet všechny sociální dávky, tak je to 40 miliard :-) Pak se ptám kde vezmeme těch dalších cca 100 miliard schodku a hlavně pokud pokrátím dávky o 10 %, tak jak se to projeví na celkovém rozpočtu :-) to jsou pouze pohádky pro méně bystré dospělé. Stačí se podívat v televizi na všechny ty tlamy co tam jsou nalezlí už 20 let. To jsou lidé, kteří zde aktivně vytvářeli korupční prostředí a dojnou krávu ze státu a dneska bez kouska studu nebo sebereflexe mluví o šetření a boji proti korupci. Stát v moderním pojetí by měl mít jedinou povinnost a to tu, že by měl zajistil lidem práci, protože to je to čím se lidé většinou živí. A když si člověk sám práci nedokáže najít, tak by měl nastoupit stát a formou veřejně prospěšných prací tyto lidi zaměstnat a za práci jim dávat mzdu. Ne vyplácet tupě dávky. Nepřizpůsobivou menšinu začít začleňovat do společnosti ne tím, že jim dám vše na co si vzpomenou jen ať mám klid, ale třeba od tří let věku zavést povinnou předškolní a sociální výuku a trestat neposílání dětí tam a do školy. Stejně tak i nedocházení na veřejně prospěšné práce. Vězení by mělo být postaveno na práci. Nedokážu stále pochopit proč se mluví o tom, že není pro vězně práce. Prostě jim na dvoře vyklopím tři tatry písku a 8 hodin denně budou ten písek vozit. Dostanou normu a podle ní budou dostvat jídlo. Nechceš pracovat, tak dostaneš pouze záchytnou dávku a konec. Prostě zakořenit do každého základní pravidlo a to je to, že práce je nejběžnější způsob obživy. dnes zde máme již druhé generace lidí, kteří neviděli svoje rodiče nikdy odcházet do práce a tím vlastně nikdy neviděli běžný řád v běžné domácnosti, který se odvíjí od pracovního vytížení. Stát by neměl vyplatit jedinou korunu bez odvedené práce. A jestli je to šikana? Tak si naji práci sám a já jako stát se o tebe nebudu starat. Zákonem zakázat nebankovní půjčky, nonstop zastavárny, omezit výherní automaty / ve Francii nesmíš hrát ve mětě kde bydlíš /, zrušit na co nejvíce volených pozicích opakovaný mandát / poslední třetinu volebního období se volený snaží jen zalíbit volícím / a hlavně. Zavést právní zodpovědnost politiků a vývoj v zemi.

                            0 0
                            • nox159  

                              jak to tak ctu tak kdybys kandidoval tak bych udelal vyjimku a k volbam šel ;-)

                              0 0
                            • Bomba+  

                              Proč tedy volíš ČSSD ???

                              0 0
                              • Volf  

                                To už jsem x krát vysvětloval.

                                0 0
                              • rasto  

                                co tou otazkou naznacujes?

                                0 0
                                • Volf  

                                  Že na čechy platí ničím nepodložení strašení socialismem, baby zde modří gamuneři mohli vytvořit v tichosti sicilianismus :-)

                                  0 0
                                  • Bomba+  

                                    Myslíš tím mafie kolem Grosse, Ďurička, Kočky, Paroubka, na Moravě Fencla, apod., že jo ?

                                    :)

                                    0 0
                                    • Volf  

                                      Myslím si, že toto je dost slabé ve srovnání s totální langerizací vnitra / a přesto na ně nic nenašli / a hlavně s kauzou drobil. Myslím si, že půl miliardy korun, které se měly dostat na účet ods je věc na doživotí pro všechny zúčastněné včetně klause, johna, nečase a dalších, kteří nazvali toho ředitele fongu gaunerem :-)

                                      0 0
                                      • Bomba+  

                                        Takže jinými slovy:

                                        ODS je financována mafií a všichni zaslouží soud a za katr.

                                        CSSD je strana slušných, vzdělaných lidí, kterým jde o blaho obyčejného člověka a pokud se mezi nimi najde černá ovce (ovce, chápeš? :-) ), pak se jí dokážou efektivně zbavit.

                                        Takhle vidíš svět kolem sebe ?

                                        Já ne. Já vidím, že ať je to dres oranžový, modrý nebo třeba sparťanský (ahoj blokující Karlinere), je to všechno jedna česká zlodějská svoloč.

                                        0 0
                                        • Volf  

                                          honzo nezlob. Ty víš moc dobře jak to myslím. nedělám si iluzi, ale ve chvíli kdy měli x led vnitro a přesto na socialíní demokrayty nic nenašli znamená pro mě tři varianty : a. špičky čssd jsou tak chytří, že na ně nic nemůže prasknout / tomu nevěřím /, b. sice mají něco za nehty, ale není to taková bomba, aby to stálo za masovou publicitu / pravděpodobné, ale těžko dokázatelné / c. jsou v tom namočení všichni a jen nás oblbují / povolební situace v Praze tomu celkem nahrává, protože čssd měla možnost ods padnout a neudělala to /. Takže dnes je to jen o volbě prohnilých a nebo prohnilejších. Volně parafrázovaný Miloš Zeman. Netvrdím, že každý odeesák je všivák, ale za koro každou všivárnou stojí odeesák.

                                          0 0
                                          • karliner  

                                            Našli volfe, ale zoobchodovali…

                                            0 0
                                            • Volf  

                                              Asi tak :-) dost přesné a asi i trefné :-) a obojetně použitelné a výhodné.

                                              0 0
                                          • Bomba+  

                                            Mám ti tu sespat všechny známé (!) všivárny CSSD ? Je to všechno jedna svoloč, kde každý na každého něco ví, proto se to zatím nesesypalo jak domek z karet.

                                            VV slibovaly, že tyhle věci rozkryjou, ale zdá se, že do rozjetého vlaku se jim podařilo naskočit celkem zdatně :-)

                                            0 0
                                            • Volf  

                                              To je klasická ukázka taktiky chléb a hry :-) Někdy si říkám jetli bych se dokázal chovat jinak ve chvíli kdybych se tam dostal. Naštěstí tato zkouška charakteru nehrozí :-)

                                              0 0
                                • Bomba+  

                                  Naznačuju to, že bych rád četl odpověď od Volfa.

                                  Není to příliš složité pro tebe ?

                                  0 0
                                  • rasto  

                                    omlouvam se ti, ze jsem si na 1/2verejnem foru dovolil vstoupit do tveho genialne a briskne polozeneho dotazu.

                                    to, ze nechces, aby reagoval nekdo jiny, nez Volf, jsem pri sve primitivnosti nespozoroval.

                                    0 0
                            • Rychlej turista  

                              Politicko-ekonomické mocenské kruhy dehonestovaly demokracii a její proncipy do takové míry, že pro běžného člověka se stává sprostým slovem. Jejich nenasytnost už dosahuje takových rozměrů, že úplně ztratily pud sebezáchovy a sahají i na peníze represívních složek. To se jim v budoucnu vymstí, protože až lidi vezmou klacky do rukou, tak policajti budou stát v prvních řadách a veškerá státní moc se sesype jak domeček z karet.

                              0 0
                              • Bomba+  

                                Vsadim se s tebou o co chces, ze v Cesku je „lidi vezmou klacky do rukou“ nemozne. Cechacek si necha srat na hlavu vzdycky, to uz je historicky dane. Podivej se do dejepisu.

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  V tomto s tebou musím souhlasit. Tato vlastnost nám ale umožnila jako státu přežít. Je to dané naší polohou a velikostí a kdybychom se někdy na nějakou stranu nepřidali, byli bychom z mapy vymazáni.

                                  0 0
                                  • Bomba+  

                                    Neplet si stat a narod.

                                    Nicmene si porad myslim, ze se Rakousko-Uhersko nemelo rozpadat :-)

                                    0 0
                                    • pepek  

                                      Ač nerad, musím s tebou souhlasit. Byla to záruka bezpečnosti a taky příčina pokroku v této malé slovanské zemi, který by jinak v národní izolaci nikdy nenastal.

                                      0 0
                                    • Volf  

                                      Ono se ani tak moc nerozpadlo, jako spíše bylo rozpadeno :-) Je jen otázkou proč a komu se to hodilo.

                                      0 0
                              • Volf  

                                S úpadkem demokracie souhlasím, ale nevěřím na klacky, protože ty mocenské skupiny které popisuješ mají moc o kreré se nemluví. Drží velkou část lidí v tomto státě na samé hranici rodinné ekonomické únosnosti. Ti lidé si nemohou dovolit žádné ekonomické zakolísání a proto si nechají všechno líbit. To není o nějakém hrdinství, ale boj o přežití. Dnešní mocní se bojí ekonomické svobody lidí, protože ta jim umožní se vzeřít. Podívej se na doktory. Každému je jasné, že 4 000 doktorů nemůže odejít mimo republiku, protože ne každý umí dobře jazyk, není jich za hranicemi tolik potřeba, je tam konkurence i z jiných států a podobně. Jenže jsou očividně natolik ekonomicky silní, že si mohou dovolit být nějakou dobu bez páce. A to je pro naše mocné problém. Prostě se jen vyměnila politická moc za ekonomickou. Ale co s tím dělat to vážně nevím.

                                0 0
                                • Rychlej turista  

                                  Všechno směřuje k brzkému konci této skvělé bezcharakterní západní civilizace a my se svezezeme s tím. Je pravda, že aby lidi byli ochotni něco dělat, musí být v takové situaci, kdy už nemají moc co ztratit, ale naopak můžou získat. A nůžky mezi bohatými a chudými se dále rychle rozevírají, střední třída mizí a chudých přibývá. Proč asi se pravidelně zveřejňuje výše průměrného platu, kerý roste, ale o ničem nevypovídá a ne medián, proč se v Americe plácají po ramenou, jak jim tam klesá počet evidovaných nezaměstnaných a vůbec neuvádějí počet skutečných nezaměstnaných, kterých narůstá, protože jsou bez práce už tak dlouho, že byli z evidence vyškrtnuti nebo na hledání práce už prostě rezignovali. Se statickými čísly se vždycky kouzlilo, ale dneska už se statistika stala účelovým nástroje politiky, protože lidi byli odnaučeni myslet a přijímají jen to, co je jim předkládáno. U nás se od převratu vládne stylem „po mně potopa“, kdy se každý, co se ke korytu dostane, snaží nakrást co nejvíc, bez ohledu na to, jaké další škody tím napáchá. Přesně ve stylu malých zlodějíčků, kreří krádeží získají 5 000 Kč a je jim úplně jedno, že přitom udělají škodu za půl miliónu. Celková devastace společnosti proto probíhá takovým tempem, že se obávám, že i naše generace se ještě dožije, jak by řekl Číňan, „zajímavých časů“.

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    Civilizace stojí jednoznačně na rozcestí a je jen otázkou kam bude směřovat. Jinak u nás o mají příslušníci novodobé šlechty velice jednoduché, protože jim patří média, ze kterých udělali zfantizovné a zaslepené stádo, které manipuluje národ a pak i to, že dnes vlastně vůbec nevíme, kdo to celé vlastně řídí, protože politická reprezentace to už dle mého názoru dávno není. A protože sytý hladovému nevěří, tak dokud si český človk pořádně nenatluče hubu, tak neuvěří.

                                    0 0
                                    • Bomba+  

                                      Bože můj…vy děláte jak kdyby tohle bylo něco nového…Copak je v historii málo příkladů podobného principu ?

                                      Navíc nikdo ještě nevymyslel dokonalejší způsob, jak vládnout lidem a hlavně jak je ZVLÁDNOUT. Pokud je dnešní společnost tak složitá, multikulturální, navíc hnaná ekonomickým prospěchem, je velmi těžké vládnout, ale i zvládat. A to zvládání bude do budoucna čím dál větší problém, podívej se co se děje s Turky v německu, kteří se začínají organizovat, co se děje s muslimy po celé Evropě, kteří jsou již organizováni, atd., atd…tohle zvládnout není sranda.

                                      Vím, že tenhle můj názor může být pro mnohé nepříjemný, ale pokuste se nejdřív zamyslet a pak psát, opačně to bývá problematické…

                                      0 0
                                      • Volf  

                                        Já se as tebou nehádám. Euroatlantická civilizace má obrovský problém se svoji pseudohumantou a na ni také dojede. Máme dnes společnost, kde má kdejaký čokl větší cenu než ščlověk a má očividně i právo na útulek, stále se hloupě snažíme o multikulturní společnost, kterou náboženský fanatismus nikdy nedovolí vytvořit. Zejména s přihlédnutím na válečnické sklony ameriky a její neustálé snahy setabilizovat systémy, které buď nejsou jedno s její zahraniční politikou anebo mají zdroje surovin. Amerika díky své izolci velmi ráda vyvolává válečné konflikty a tvrdí, že je to boj proti terorizmu a já tvrdím, že je to okupace a my díky rektálním alpinistům typu vondry jsme dnes okupační zemí. Přitom bojovat proti terorizmu by jsme měli na našem území.

                                        0 0
                                        • Bomba+  

                                          Ale Volfe, no táák, nebuď tak zaprděnej…

                                          Ten příměr s tím psem je špatnej. Zatímco pes ( a teď abstrahuju od toho, že to je rasa, která se snad i vyvíjela spolu s člověkem ) se sám o sebe moc nepostará, tedy pokud by neměl zdivočet, tak člověk (pokud není invalida či jinak postižen) má vždy možnost pro sebe a svůj rozvoj něco dělat. Může se vzdělávat, stěhovat za prací, zvolit si jiný obor, vynikat, být v průměru, mít nápady nebo se jen vézt…

                                          A s tou Amerikou. Já říkám zaplaťpánbůh za velmoc, která řeší lokální konflikty efektivně a silou svých arzenálů. Na světě prostě musí být autorita, která konflikty řeší třeba i právem veta, vyžaduje-li to situace. Na všech úrovních. Pokud Saddám zavraždil ve jménu ideologie byť jen jediného člověka, tak je to špatně, atd., atd…těch příkladů je spousta.

                                          Kdyby USA žily jen samy pro sebe a nezajímaly se o svět, jak by to tu asi vypadalo ???

                                          0 0
                                          • Volf  

                                            V tomto okamžiku nesouhlasím ani s jednou z těch dvou nebo tří myšlenek, ale to je tak všechno co s tím mohu dělat :-)

                                            0 0
                                            • Bomba+  

                                              :-))) Jseš prostě ten diplomat :)

                                              Ale nasrals mě, já se tady snažim, kafe mi stydlo a ty to takhle odpálkuješ… :)

                                              0 0
                                              • Volf  

                                                To bude tím, že si vážím diskuzí s tebou :-)

                                                0 0
                                                • Bomba+  

                                                  :-)

                                                  Já taky. Sice jsme co se názorů na politiku úplně jinde, ale to mi vůbec nevadí. Důležitý je, že si ani jeden nemusíme za svý názory jít sednout na Bory nebo Mírov. Hrozí nám maximálně blokování nebo BAN.

                                                  A to je docela pokrok ve společnosti, ne ? :-)

                                                  0 0
                                                  • Volf  

                                                    S tímto naopak plně souhlasím :-)

                                                    0 0
                                                  • Bomba+  

                                                    Tak podepiš, že v CSSD jsou parchanti ! Podepiš !! Nebo tě zabanujem !!!

                                                    :-))))

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    :-)

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Kua neřešte tu ty politické strany, stejně teď dlouho žádné volby nebudou.

                                                    0 0
                                                  • Bomba+  

                                                    :-))))) a právě s takovými názory politici pracujou při svých kampaních:

                                                    Před volbami:Jsme tu pro vás, volte nás, slibujeme to a to.

                                                    Po volbách:Moc nám do toho nekecejte, makejte, plaťte daně a kecejte si třeba o …třeba o rozborkách a sborkách vidlic. :)

                                                    0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    „Verim jeanom takove statistice, kterou si sfalsuju sam“, W. Churchill.

                                    Jinak je az smutne zjistit, ze clovek ktery toho v zivote zazil mnohem vice nezli ja dosel ke stejnym zaverum, co se situace ve spolecnosti a jejiho vyvoje:(

                                    Nezbyva nez amkat a pripravit se na horsi casy…

                                    0 0
                                  • Bomba+  

                                    …a těm zajímavým časům bude s největší pravděpodobností ten Číňan velet.

                                    0 0
                                    • ememem  

                                      ale prdky, tomu ani sam nemozes verit. a fakt nechapem co pomerne inteligentny ludia (vid toto „podvlakno“ vyssie) s tym furt strasia.

                                      0 0
                                      • Bomba+  

                                        No…ona Cina uz dnes drzi oteze ekonomiky USA…

                                        0 0
                                        • ememem  

                                          tak holywood si kupili cely, to je mozne. ale stavim sa ze v los alamos si nekupia ani tchori prd.

                                          0 0
                                          • Volf  

                                            Čína je největším americkým věřitelem. To jí nyní stačí na to, aby je udržela na kratší oprati, protože by mohlo být pro Čínu pouze otázkou okamžiku udělat z dolaru nekonvertibilní měnu :-)

                                            0 0
                                          • Bomba+  

                                            Ale penize na provoz vpodstate pochazeji od nich :-))))

                                            0 0
                • Krys  

                  Kto by to akože mal urobiť?

                  0 0
                • jIrI___  

                  jj, zmobilizovat nácky ať to tu pořádně vyčistí :-/ http://www.youtube.com/watch…

                  0 0
          • makak  

            Nech ho být, to nemá cenu. Zdejší Dr. Rath si vybral pouze to co se mu hodí do jeho únavných monologů.

            Myslím, že z mého i tvého příspěvku je zřejmé, že nám vadí právě ta neustálá nutnost být ve střehu. No nic jdu kopat vodní příkop před garáž a montovat samostříly do oken ;-)

            0 0
            • Bomba+  

              No, takze dusevni hygienu sis vykonal…

              Mas neco k veci ? Nebo sis prisel jen ulevit ?

              0 0
    • Tomcat  

      Osobně se mě to nezdá.

      První věc je ta že podle mě jistotu na osobní vlastnicví dává snad už samotná ústava. Otázka jak moc či málo je to i třeba proti ústavní.

      Hádám, že v tom bude nějaké ale . Třeba v tom, že to nepůjde vrátit jen za x splněných podmínek. Prostě černobílý to nebude.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mám v souvislosti s tímto téma otázku. Jak máte řešenou identifikaci karbon rámů? Já jsem na něm měl nálepku s číslem (tam kde je u kovového rámu vyražené) a ta je dávno v pr…,respektive nečitelná. Bez ohledu na její kvalitu je to pořád jenom nálepka takže jako identifikace docela bída. Takže ve chvíli kdy někdo bude tvrdit, že kolo je jeho tak mam asi docela problém.

      0 0
      • jIrI___  

        U klasického al rámu mám taky nálepku, ale je pod lakem.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Hm, měl jsem jí zalakovat nebo třeba přelepit. Asi to ještě zkusim nějak vyrobit.

          0 0
          • miki  

            možná by stačilo udělat detailní foto pro případné problémy .Taky mám vše vyfoceno a i čísla vidlic Fox

            0 0
            • Smazaný účet  

              Nojo,jenže to všechno jsem mohl zdokumentovat až po tom co jsem ho „ukradl“. Ale lepší než nic.

              0 0
    • Flegmatik  

      Jestli se to chystá jak píšeš, tak moc pozitivního na tom nevidím. Jednak se zloději budou snažit zboží co nejrychleji prodat a druhak ti potenciální kupující nebudou zkoumat původ zboží a v klidu koupí i kradené zboží, páč budou mít jistotu, že už o to nepřijdou. Je to dost hloupé.

      0 0
    • PHiLiPZ  

      pokial bude dopyt, bude ponuka

      dopyt sa stava nepostihnutelnym, teda ho bude viac

      preto sa zvysi ponuka…

      ak pojde zlodej s kamaratom, zhodia niekoho z biku, kamarat da zlodejovi euro, tak moze kamarat odkracat s bikom priamo z miesta cinu? pripadne pokusy o znovuziskanie ukradnutej veci zo strany poskodeneho na mieste sa budu kvalifikovat ako utok a pokus o kradez?

      0 0
      • DaSnail  

        to v tom druhom odstavci asi neni tá kúpa v dobrej viere, že…

        0 0
    • stampee  

      Jediná a pořádna prevence zlodějin a kriminality vůbec je trestat viníka. Ne sebrat zboží nekomu kdo to v dobre vire koupil a už vůbec nema nikdo pravu na to upirat mi zbozi ktere mi kdejaky zlodej ukradl.

      Kdyby stat vynalozil naklady urcene na osvetu o prevenci proti odcizeni na potirani kriminality a zlodejum ulozil nucene prace misto hotelu za mrizemi bylo by vyreseno mnoho problemu.

      Neni to o narodu, ale o jeho predstavitelich a tvurcich zakonu. Pokud stat prevadi veskere zavazky na slusneho obcana, necha vsechny, aby ho ojebaly a pak mu rekne ze si za to muze sam a policie mu to potvrdi, tak se nejedna o pravní stat, ale o neschopnou zvuli kterou soucasni vladni „experti“ propaguji jako reformu.

      Mezi nami p. Pospisil je obyceny klaun a pitomec, ktery nedotahl do konce ani kauzu z Plzne. Vse je jen komedie, dulezite veci odsunou a p**oviny se predtrasaji tak dlouho dokud nekdo nevymysli zpusob jak vsem vysvetlit, ze to je novinka a reforma za kterou lidi musi zaplatit.

      Kvuli neschopnosti statu nas chranit, musime vynakladat dalsi nemale prostredky na to, abychom zvysovaly svoji bezpecnost a znemoznovaly nas okradat. Ted vlastne ochrani zase jen zlodeje a uz po nich nebude patrat vubec nikdo (pokud to do ted vubec nekdo resil)

      Znovu opakuji, ze to neni problem narodu, generace ci ceho, ale vymahatelnosti prava a alibismu statniho aparatu.

      0 0
      • PHiLiPZ  

        nerozumiem „Ne sebrat zboží nekomu kdo to v dobre vire koupil a už vůbec nema nikdo pravu na to upirat mi zbozi ktere mi kdejaky zlodej ukradl.“

        novemu majitelovi, ktory ho v dobrej viere kupil by sa brat nemalo, ale povodny majitel by mal stale mat pravo na svoj majetok? budu sa striedat?

        0 0
      • pegas  

        nevíš moc o čem mluviš..

        0 0
      • Zdeno Micio  

        Tak to pozor, Pospíšil je jeden z mála ministrů za kterým jde něco vidět.

        0 0
    • smith22  

      Pokud by tohle vzešlo v platnost a mě by se kolo a podařilo vypátrat tak se s nikým nebudu bavit a vezmu si ho zpět!(samozřejmě šikovně si ho vezmu).A nezajímá mě, že ho od zloděje koupil v dobré víře, že není kradene.Má prostě smůlu!Tak jak já sem měl smůlu když mi jej ukradli.Nebudu sedět ze založenýma rukama a dívat se jak mi na kole jezdí někdo jiný!Když mi nepomůže stát tak si pomůžu sám.

      0 0
    • stampee  

      Tím jsem myslel, že za současné i navrhovane situace jsou biti jen slusní lide- ten co si to v dobre vire koupil a okradeny jedinec. Nikdo nemysli na postih delikventa.

      Dle meho by se odcizeny predmet mel vratit do rukou puvodniho majitele a zlodej by uhradil predmety a vzniklou skodu. Pokud ne – odpracuje si to za 2nasobek – 1× uhrada skody + 1× uhrada nakladu statu.

      Kazdy lapka by si to rychle rozmyslel. pokud mu ted udelaji maximalne ty ty ty, tak je to po merne male riziko s vidinou slusneho zisku.

      0 0
      • Kubiczech  

        Nikdo nemyslí na postih delikventa? O přestupkovém a trestním právu si slyšel? Zloděj na tom bude přece pořád stejně. Řešíme to, zda má být chráněn ten, kdo v dobré víře nakupuje nebo ten, kdo si nedává pozor na svoje věci. Já souhlasím s tím, že to má být ten první. Okradený se má hojit na zloději a ne na tom, kdo v dobré víře koupil.

        0 0
        • HKou  

          Kradli by zloději kola, kdyby je od nich v dobré víře nikdo nekupoval?

          0 0
          • DaSnail  

            ano

            0 0
            • HKou  

              Co by pak s nima delali?

              0 0
              • DaSnail  

                prodali

                0 0
                • HKou  

                  Komu?

                  0 0
                  • DaSnail  

                    asi trpajzlikum, ne?

                    čo také si ty predstavuješ pod tým koupit v dobré víře ?

                    0 0
                    • HKou  

                      Zjednodušme to na to, kdyby to od nich nikdo nekupoval. O to jestli v dobré víře nebo ne zase tolik nejde (sarkasmus).

                      0 0
                      • DaSnail  

                        keby ich nikto nekupoval, tak by ich kradli a vozili do kovošrotu. kilo hlinika sa vykupuje za 1euro, ocel za 20centov.

                        a vo svete kde sa nekradne bicykle neexistujú. všetci sa preháňajú na ružových jednorožcoch.

                        ale to neni moj svet. to je asi ten tvoj.

                        0 0
        • stampee  

          Kubiczech:

          O prestupkovem a trestnim pravu jsem samozrejme slysel- a taky jsem sylsel o tom jak to veskutecnosti funguje;)

          Pravo na papire a v realu jsou bohuzel 2 pomerne odlisne skutecnosti. Stejne jako ekonomika;)

          Vzdyt rikame v podstate dost podobne veci – doplatit na sve skutky ma zlodej a ne postizení (at na strane okradeneho nebo nabyvajiciho kradenou vec)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Když něco kupuju bez dokladu původu, jak tomu většinou v takovýchto situacích je (ponechám stranou falešnou dokumentaci) tak to nikdy neni v dobré víře a měl bych počítat s mírou zodpovědnosti, protože potenciálně podporuji trestnou činnost. A u kola to platí možná nejvíc.

          0 0
        • R-A-D-I-U-S  

          Nelíbí se mi věta: …kdo si nedává pozor na svoje věci…

          To jako když někomu vykradou sklepní prostory kam se lze dostat jedině přes troje zamčený dveře a ještě ta sama věc je něčím přizamčena tak to považuješ za výraz lehkomyslnosti ? Promiň ale když někdo něco chce ukrást tak to prostě ukradne…

          Nelíbí se mi legalizace kradeneho majetku skrze prodej. Pokud prodávající strana není schopna doložit kupující straně původ zboží (i když to třeba kupující nevyžaduje) tak bych to považoval za signál že není něco v pořádku a ten obchod by neměl proběhnout. V opačném připadě si kupující musí být vědom že koupil s ryzikem že o tu věc příjde. Tento fakt by dost lidí odradil kupovat dražší věci nejasného původu.

          0 0
          • Scotty  

            přesně tak..

            0 0
            • Rychlej turista  

              Na podzim jsem chtěl stavět nové kolo, ale to by asi byla veliká hloupost. Do té doby už zcela jistě bude dostatek solidních agentur, které mi zprostředkují nákup vyhlédnutého kola za slušnou cenu.

              0 0
          • karliner  

            Možná to není odpověď jen na tebe, ale pověsím to sem – doložení (nějaké, jakékoliv) původu zboží je pro zloděje nebo překupníka ta úplně nejmenší maličkost, protože jsou plné autobazary kradených nebo různě „upravovaných“ aut s krystalicky čistým a doloženým původem…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ale to je právě ono. Kradené auto je třeba „postavit na papíry“ a tu možnost každý nemá a už je to víceméně organizovaná tr. činnost proti které se těžko brání. U kola se na papíry každý vy… Hlavně když to je dobrý kup.

              0 0
              • karliner  

                Já ti nevim, auta mají TP, jsou celostátní evidenci atd., kdežto účtenku za nákup kola vyrobí i „pologramotnej cikán“.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Pologramotnej možná jo:-). Jde spíš o to, že každé kolo má při prodeji záručák, návod k obsluze, nějakou adresu provozovny, razítko, podpis prodavače, garanční prohlídku, zase podpis prodavače atd… U skládaného kola zase můžu chtít smlouvu, případně ůčtenky (zase razítka) atd. Všechno se dá ojebat, ale když nebudu mít v ruce vůbec nic tak je to moje chyba.

                  0 0
                  • karliner  

                    Ano. Ukončil bych to konstatováním, že se shodneme na tom, že vyrobit falešné papíry ke kolu je o dost jednodušší, než ke stejně drahému autu. Tudíž dostat nějaké papíry ke kolu z druhé ruky je fajn, ale žádnou větší roli bych tomu nepřikládal, spíš by mne zajímalo chování prodávajícího.

                    0 0
            • R-A-D-I-U-S  

              10,20,30 tisíc za kolo nestojí za tu práci ale 250K a více za auto ano.

              0 0
          • Zdeno Micio  

            Přesně tak, pokud nebude na každém rohu zastavárna nebo bazar, tak to zlodějům sníží šanci věc prodat bez dokladů o nabytí. Jenže proč by bazarista spolupracoval s policií, když z toho nic nemá a ještě o tu věc přijde. Jsou to stejní zloději jak ten co tom tam dal. A to by se mělo změnit.

            0 0
            • bochov  

              Pokud tady budou vladnot prebarveni komunisti na modro tak necekej jako radovy obcan zastani.

              0 0
        • DaSnail  

          asi tak.

          a spatlat nejakú kúpnopredajnú zmluvu kde budú nacionále obidvoch strán neni zas taký problém. keď bude nejaký problém tak flojdi dostanú údaje a môžu to s dotyčným predávajúcim riešiť.

          0 0
        • Zdeno Micio  

          Jenže mnohdy je lepší, pokud se zloděj nechytne a kolo je pojištěno. Vymáhat náhradu škody od zloděje u soudu, pokud ten zloděj je nemajetný, je celkem problém.

          0 0
    • lynxx  

      Tady je celý článek http://ekonomika.eurozpravy.cz/…ho-nevezmou/

      Připadá mi to bizarní a doufám, že si to otylý chlapec ještě nechá projít hlavou.

      0 0
    • Joza  

      Zdravim, krádež kola už sem dvakrát zažil, tak mě napadlo, jestli někdo neví o GPS systému, kterej by byl neustále v provozu a poloha se dala sledovat online. Něco jako takovej mini pidi modul na kole (uvnitř rámu) a při kráděži jednoduše sledovat.

      0 0
    • jaros  

      Co tedy můžete dělat, když po ulici uvidíte jet kolo, které vám před měsícem ukradli? Koupit ho od agentury která se zabývá kradením kradených kol.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Zkopnout nekoho ze svyho kola, ujet, zajistit si alibi, kolo prestavet.

        0 0
        • karliner  

          To bys opravdu dokázal udělat? Pominu tedy to, jak bys svoje kolo poznal.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Prosimte…ja ani nahodou…ja kdyz jdu po ulici, tak jsem schopen minout svou pritelkyni, ktera na mne uz ze sta metru mava…vsimout si kola..ani nahodou…

            Otazka znela „co tedy muzete elat“…ja nabidl odpoved..

            0 0
      • petr81  

        Sledovat, zavolat cajty, prokázat že je tvoje. Já jsem to tak udělal a kolo se mi vrátilo.

        0 0
        • Scotty  

          no a pokud projde tahle verze zákoníku,tak můžeš sledovat,volat cajty,ale týpek řekne,že kolo koupil a tím to končí :) Policajti ti pak ještě určitě naučtujou něco za zbytečný výjezd :)

          0 0
        • Advid  

          Ne každej je dobrej běžec. :-)

          0 0
          • petr81  

            :D měl jsem zrovna to štěstí, že jsem jel na novém kole.

            0 0
    • Blade  

      Do bazaru jsem nikdy nic hodnotnějšího nedával, tak nevím, a proto se zeptám. Když vezu železnej šrot do výkupu, tak po mně chtějí občanku, bez ní obchod neproběhne. V bazarech nic takovýho nefunguje? Pokud by někdo koupil z bazaru kradené kolo, tak by nebyl problém zjistit, kdo ho tam prodal.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jenomze kdyz za bazarnikem prijde nejaka troska s dobre(draze) vypaajicim bajkem a bazarnikovi z toho kouka slusna vata(odkoupim za litr, dal poslu za deset), tak kolo vezme-nedelam si iluze, ze takovy clovek nema kontakty, zkusenosti a znamosti, jak nechat takove kolo zmizet…

        se sbernama surovin to bude tak samo..jsou sberny kde to jde a jsou sberny kde to nejde…

        0 0
        • Volf  

          Někde ta ukradená kola mizet musejí a je jen otázkou proč to nikdo neřeší. A moc se mě nechce věřit, že nějaká smažka na počáku absťáku nějak složitě krade celkem zabezpečené kolo vyšší třídy. To podle mě dělají organzované skupiny, které mají i zajištěný odbyt. Ten feťák šlohne to co se lehce nabízí. Takže když náhodou ukradne lepší kolo, tak jen díky blbosti majitele toho kola.

          0 0
          • Bomba+  

            Presne tak. A ze tech blbcu a tech co tu blbost obhajuji je hromada, o tom nas presvedcilo i nekolik threadu na BF…

            0 0
            • Volf  

              Teď odbočím, ale nevíš co je se Sobim ? Už jsem ho dost dlouho neviděl.

              0 0
              • karliner  

                Pracuje pro novou Čembu. Ale v utajení a má zákaz na BF publikovat cokoliv.

                0 0
              • Bomba+  

                Netušim…asi nemá zapotřebí vysvětlovat rowdiem, že tráva je zelená a nebe je modrý. :-)

                Co mě ale udivuje jsou reakce těch, co tu plamenně vyhlašovali, že nás blokujou…že by nedrželi slovo ? :)

                0 0
          • Smazaný účet  

            Organizovanou kradez kol jsem nekomentoval.

            Ty kola se, podle mne, bud prestavi-proste se smicha nekolik kol a nekolik z toho zase vypadne-relativne cistych.Ono ani prelakovat neni problem. A nebo proste putujou do vychodnejsi casti evropy…

            0 0
        • Blade  

          No každopádně si myslím, že pokud by bazarníci měli povinnost zapisovat si čísla občanek prodejců, tak by to dost problémů vyřešilo.

          0 0
          • karliner  

            Tu povinnost mají.

            0 0
            • Volf  

              Jedna věc je povinnost a druhá je sankce za nesplnění. Pokud by se to hodnotilo jako nepovolené podnikání s odebráním koncese nebo živnostenského listu, tak by se spousta věcí vyřešila.

              0 0
              • karliner  

                Tak možná i nějaké sankce jsou stanoveny, co ale s tím, když policajti i úřednící jsou z různých důvodů „slepí“.

                0 0
              • Zdeno Micio  

                Ale každý bazar eviduje jméno a datum narození člověka, který tam dá věc. Na to jsou evidenční knihy a každá věc co nabízejí má své evidenční číslo na zástavním listě. Ale to samo o sobě nic neřeší. Zloděj, pokud není hloupý, tak řekne, že moje kolo od někoho koupil a pak dal do bazaru. Jednoduše by to vyřešilo nařízení, že každou věc, kterou si vezmou, bude včetně dokladů o nabytí. Pak by se eliminovalo na minimum riziko prodeje této kradené věci.

                0 0
                • karliner  

                  No anebo by flojdi taky třeba mohli začít něco dělat jiného, než si chodit pro rukavici, když v bazaru je v evidenční knize u 50 nabízených kol je 20 jako prodávající jeden člověk a u dalších 20 jinej…

                  0 0
          • HKou  

            Dost problemů by vyřešilo i zrušení bazarů.

            0 0
            • karliner  

              Úplně nejvíc problémů s kradenými koly by vyřešil zákaz kola vlastnit.

              0 0
              • Volf  

                Toto nařízení by opravdu vymítilo krádeže kol :-)

                0 0
                • pepek  

                  VymÍtit je od slova „míti“ ?

                  0 0
                  • Volf  

                    Moje profesorka češtiny se musela v hrobě obrátit. Budiž ji země lehká.

                    0 0
                    • pepek  

                      No ale v této souvislosti to má logiku: Tak jak se významy slov posunují, tak se možná bude říkat: "More, dem jim to tam vymítit. (přemítit, přemístit, ukrást?)

                      0 0
      • jIrI___  

        Když jsem byl asi 4× za život se železem ve sběru, tak občanku po mě chtěli jen jednou a to tehdy, když jsem jim tam dával nějaké měděné tyče.

        0 0
    • xshreck  

      Kolo si musíme ukradnout zpět :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.