Tvrdost pružiny na Recona U-turn

18 nepřečtených
  • McBlacky

    Nahradil jsem na zimáku jetýho Recona U-turn coil poplock za novýho a potřebuji vyměnit pružinu. V současné době tam mám černou-nejtvrdší pružinu a víc jak 3cm od korunky to nechodí. Bohužel nevím jakou jsem měl pružinu v tom starým :( to mě vyhovovalo.

    otázka zní: Vzít červenou medium nebo modrou firm?

    vážím 72kg a je to na Nerve XC, vozím ji na 120 nebo 130 jak kdy. Při snížení zdvihu to o něco tuhne, ale protože to budu používat na max zdvih, tak bych radši rady zohledňují projev na max zdvihu. Není to na závody, spíš na podzimní a zimní švihy a celodenní výlety v terénu, prostě na pohodu. Tabulku RS s váhou na konkrétní pružiny jsem nenašel.

    kdyby někdo chtěl naopak tvrdší, tak můžeme vyměnit kus za kus, to by bylo úplně nejlepší.

    Anketa: pro 72kg na pohodový ježdění...

    0x
    0%
    0 0
    • Smazaný účet  

      V leve spodni noze je jeste dorazova pruzinka, ktera ma cca 3cm. Pritelkyni jsme ji na Tore vytahnul a na Domainovi asi taky pujde pryc-ale pockam co s nim Milan provede.

      Co si vzpominam, tak zakladni-cervena-pruzina by mela byt na 63–73Kg s tim, ze to cislovani je o par kilo ujete nahoru (mi s 67 Kg vyhovuje nejmekci zluta pruzina, ktera je do 63Kg).

      Tohle jsou udaje pro Domaina, ale mam za to, ze odstupnovani prizin je stejne i pro myvala;)

      0 0
    • michalscupak  

      Ja osobne bych sel do stredni červené …

      0 0
    • Micky  

      Ja mam taky pruzinovyho Recona, vazim asi 74kg a nedavno jsem menil standartni cervenou pruzinu za modrou,protoze cervena byla proste moc mekka. Modra zehli drobny nerovnosti temer stejne(tzn. super)a navic nehrozi ze bude chodit na doraz(u cerve­ne casto)

      0 0
      • McBlacky  

        já totiž v tom starým měl na tuty modrou – když o tom uvažuju. Na doraz to šlo minimálně krát jen když jsem něco fakt zprasil. Citlivost byla slušná, ale u pružinový mařeny z roku 2003 je ta citlivost pořád mnohem větší s tím, že doraz s ránou do rukou na ní neznám.

        Tak jsem si myslel, že bych se tomu přiblížil tou červenou v reconu, ale zase rád si to pustím z kopce. Skoky skáču jen přírodní na cestách a stezkách a když už tak ne do vidle.

        tobe náhodou ta červená nezbyla co? bych ji testnul a kdyžtak ji koupil

        0 0
    • Petr L.  

      Tvoje vaha je tak na hrane mezi cervenou a modrou. Ja bych vzal asi modrou. Ale zajimalo by me jestli se do vsech kol montuje cervena pruzina nebo se bere v potaz i velikost ramu a podle toho predpokladana vaha jezdce (maly ram – mekci pruzina, velky ram tvrdsi pruzina). Co jsem totiz skousel dva recony na stejnych kolech (starsi a novy model), tak ty vidle chodily dost rozdilne.

      0 0
      • Mamut  

        Slusny skladaci bikov (t.j. nie viac ako 14 trhu) zohladnuju tvrdost pruziny. Ale je to menej casto ako zohladnenie dlzky kluk.

        0 0
        • mr.antik  

          tak délku klik dnes snad nezohledňuje vůbec nikdo, ani u dražších kol…

          0 0
          • MlokCZ  

            Třeba u Spešlu na nejmenší velikost rámu dávají 170mm kliky (u biků, u silniček také dávají různé, ale je to tam jinak).

            0 0
          • Mamut  

            Napr. Giant to este pred rokmi robil. Ci ho to dodnes drzi, to neviem.

            0 0
    • Atilla  

      Zdar,

      nevíte jestli je to stejně jako u Piku U-turn? Koupil jsem pěkného, skoro nového a je tam asi základní pružina(dnes udělám rozborku). No dám to na doraz na místě rukama, tak nevím jestli vzít firm, nebo X-firm. Mám kolem 83–84kg- s báglem atd to bude kolem 90kg, budu na tom skákat atd. Dík

      po případě jí od někoho koupím, nebo vyměním

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.