Tudy ne,přátelé!-Brno a okolí

931 nepřečtených
  • jonys

    Opositum „Bonbónků“.Mistrem slepých uliček byl Jára Cimrman,ovšem já mu vcelku zdatně při svých průzkumech dýchám na záda…Takže pište,kde to prostě nejde.Takže pokud se vaše kolo nejmenuje Zetor, NIKDY nejezděte z červené značky od Helenčiny studánky směr Podkomora za asfaltkou (asi 50m) doleva po slibně začínající cestě.A momentálně ani po další levé odbočce ze značka kousek níž-jetelné,ale rozdrbané od lesáků a dost dřeva přes cestu.

    0 0
    • pepek  

      Plha, mám dotaz ! Tady čtu takové slovo, kterému vůbec nerozumím – Hrdobec. To jsem ještě nikdy neslyšel… :-)

      0 0
      • pepek  

        Aale vždyť my už o tom tady (bonbónky II) už dva sny mluvíme, Mlho !!

        0 0
        • jonys  

          No tak jsem si nevšiml,no…Taky koho by napadlo hledat nesjízdnosti v bonbónkách.Takhle to máš rozselektovaný!

          A spíš bych chtěl,aby tu byly jako úplný „necesty“,než místa,kde zrovna je bláto nebo strom.....Prostě kde to zezačátku vypadá jako zajímavá cesta a pak se v potu tváře a s nadávkama na rtech vracíš.

          0 0
    • Stanley_vy  

      Dnes jsem přenášel i v části žluté mezi Holštejnem a Baldovcem.

      0 0
    • Splinter  

      No takže: Nevím jak to napsat slušně, ale čur… s koněma už objevili prygltrail.. To ta stezka dlouho nevydrží.....

      0 0
      • Blade  

        NO TO SI SNAD DĚLÁŠ PRDEL????

        0 0
        • Splinter  

          Se tam jeď podívat, zatím je to jenom ********… Ale až to bude ******** a ******** tak to bude konec…

          0 0
        • JSt  

          bych byl klidny. jestli by tam zacali vic jezdit, je otazka casu, kdy to da nejakej kun na semika do pryglu. pak uz si to dalsi rozmysli

          0 0
      • Paja  

        :o(

        0 0
      • McBlacky  

        no já ve čtvrtek taky skřípal zubama, sice ne v Brně, ale :/ kurwy konský. místo kilometru hravýho singlíku rubačka přes díry…

        nejhorší je že po těžbě se to za chvíli srovná, ale jak to jednou začnou jezdit konáci tak to je začátek konce

        0 0
        • Howgh  

          koně fakt hnusně ničí cesty. Chtělo by to ňákou interpelaci nebo zátarasy nebo tak něco…

          0 0
          • madcat  

            Neexistuje něco ve spreji, nějakej ultra smrad, kterej koně k smrti nenávidí???

            0 0
          • hribik A1  

            alebo zakon ktory im zakaze jazdit po komunikaciach pod 4 metre, a to spolu s bikermi

            0 0
      • voytaa  

        Tak dneska jsem se byl projet taky v okolí přehrady, zdá se, že ti č*ráci objevili už úplně všechno. Proč proboha nemůžou jezdit po jedné straně? Nebo uprostřed, je to opravdu tak težké pochopit, že ty cesty nejsou jen pro vás páni podnikatelé?!!

        0 0
        • ravag3r  

          V sobotu sem se byl project. Sice poprchávalo a bylo bahno, ale než sem dojel na Točnou, tak sem byl čistej. Hezky pyšně sem si jel, že nejsem od bahna, vjedu do lesa a… ***** oraniště, uplně od bahna od hlavy až k patě, tam snad musela projet kavalérie. Po pár minutách z toho vyjedu, uplně špinavej a poněkud rozladěnej. Ale co, tak jedu dál, hezkej sjezdík a na konci bylo obrovský koňský hovno, hned za zatáčkou, najel sem do toho, dostal sem to do obličeje, chvilku sem se snažil se nějak otřít, ale jen do tý doby, než sem vjel do dalšího bahnitýho rozježděnýho oraniště, kteréžto to všechno hezky přikrylo dalším nánosem. Když sem se vracel domů, tak sem projel kolem nějakýho páru na koních a ještě něco mleli, že překážim!!! Čištění doma byla mňamka. A teď mě řekněte, jestli by se němeli koně i s jezdcema nasekat do salámů…

          0 0
          • Kruz  

            Vcera jsem jel z Helenciny studanky po cervene na prygl, cesta totalne zdevastovana od koni. Prede mnou jeden konak, uz 50 m za nim jsem poskakoval po tech hrbech krokem, a jeste me zdupal, ze na kole se musi jezdit pomalu, jinak se mu splasi!!!

            0 0
            • madcat  

              Jaj, a tos mu ani nedal pořádnej lískanec za takový blbý kecy?? :)

              0 0
            • jonys  

              No člověče taky mi v těchto místech připadají docela oprsklí.Tuhle jsme jeli hore jednou neznačenou pěšinou,já si ještě dole ulevoval,kočka jela napřed a najednou koně proti.Slezla(sotva tama projde ten kůň,a to,že má přednost tak nějak vyplývá z fyzických dispozic :-)) a uhýbá s kolem na stranu.No baba ju začala okřikovat,že nemá šustit tím listím(který bylo na boku pěšiny),že se kůň splaší!!!Takže správně měla asi skočit na druhou stranu dolů,to nevim,nebyl jsem u toho přímo,čili jsem se nepřeptal…

              Mě teda dole aspoň poděkovali,že jsem počkal,až projedou.

              0 0
            • novcze  

              už před lety jsem seřval nějakou pipku na koňu, bylo to na té asfaltce za ríšovou studánkou směr k okruhu, po té co jsem musel kličkovat mezi hovnama, které vypouštěl ten její zázrak . . . ještě měla poznámky jestli je ta cesta moje, tak jsem ji zdělil že já neseru doprostřed cesty

              0 0
              • Majklos  

                Bezny jev … Taky me toci, kdyz nechaji kone srat uprostred asfaltky … Asi jsou hrdi na „bioprodukt“. Ja mam kone rad, ale ti co je jezdi, by obcas mohli pouzit mozek.

                V souvislosti s timto mi utkvela v pameti tabulka povesena na plote naseho souseda.  „Prosime psy, aby nam nesrali u plotu, lidem je to totiz jedno. “

                 
                0 0
          • MedyX  

            Neměli!

            Pomalu to tady začíná vypadat, že bikeři jsou majitelé všech lesních a teréních cest. Koňáků není ani procento co bikerů a ještě se do nich navážet, že mi tady ničej cesty a nechavaj hovna na cestě.No a co! Lidi po sobě nechávaj kolikrát horši sra… kde se jenom objeví. Navíc myslim, že ten koňák asi bude taky místní (asi nehodi koně do přívesu a nejede se s nim projet o sto kilometrů jinam), a podle tebe by se měli koně i s lidma co se o ně starají najebat do salámu. Je vidět, že jsi asi dost sobecký a omezený člověk, který vidí a přemýšlí jenom nad svými zájmy a potřebami! To že člověk na koni vás upozorní (i když né zrovna přívětivě) ať dáváte pozor aby se mu nesplašil kůň má celkem podstatný důvod.Když biker spadne z kola tak si natluče v horšim případě neco zlomí, to samí platí pro koňáka, ale s tim rozdílem, že pak nesebere kolo a jede dál.Když se splaší kůň tak je nebezpečný jak pro lidi tak pro sebe. A nahánět pak koně hodiny po lese ve strachu, jestli někde nepadnul se zlomenou nohou a nebude ho muset utratit, kvůli bikerovi který si to kolem koně prosvištěl aby ukázal, že on je tady pánem. Víc tolerance a mozkový aktivity saláme :)

            0 0
            • Jaroslávek  

              Salám je extrém. S koňmi jsem se vždy srovnal a o hovna nejde. Ale to jak postupně se mění cesty, kde předtím projely řekněme desítky bikerů, po projetí pár koní mě uvádí v zoufalství.-(

              0 0
              • petrun  

                Jaký extrém? Nechápu. Já jsem díkybohu jedl opravdový koňský salám a byl naprosto fantastický. Řekl bych že je to velmi smysluplné využití tohoto zvířete :-)))

                0 0
            • rock  

              Koňáků není ani procento co bikerů a ještě se do nich navážet, že mi tady ničej cesty a nechavaj hovna na cestě.

              Co je mi to platný, když to jedno procento rozseká stezky nesrovnatelně hůř, než těch 99% bikerů. A tam, kde si koňáci navykli jezdit opravdu masově, se nedá za vlhka projít ani pěšky, tam už projede jenom buldozer. A hovna na cestě nechávají. Bylo by pro ně tak těžký je alespoň zkopnout do pangejtu, ať zůstaně stezka hezká i pro ostatní ?

              To že člověk na koni vás upozorní (i když né zrovna přívětivě)

              Pokud mne upozorní ne zrovna přívětivě, koleduje si o nepřívětivou reakci. Pokud se neumí chovat slušně, těžko se nějaké empatie dočká.

              člověk, který vidí a přemýšlí jenom nad svými zájmy a potřebami

              Když po stezce přejede biker, zůstane použitelná pro kohokoliv jiného a většinou tam nezůstane ani stopa. Když po ní přejede koňák, zvlášť za vlhka, budou tam 10cm hluboké díry (a hovnaza každého počasí). Tak na které straně je sakra sobeckost a nezájem o potřeby jiných ?

              0 0
              • Blade  

                Blade

                0 0
              • Splinter  

                Přesně tak…

                0 0
              • Eva  

                Eva

                Tolerance o ktere psal asi pro ne neplati,to oni nepremysli nad jinymi zajmy a potrebami :-(

                 
                0 0
              • RomanH  

                Vystizne.

                Roman

                0 0
              • novcze  

                tak tak, pod tohle se podepíšu . . . zrovna dnes jsem jel od přehrady k oruhu, nezanechal jsem na té asfaltce žádnou stopu, zatímco hoven od koňů tam bylo dost, dokonce jsem jednoho typa na koňu potkal, neplašil se mu, asi kvůli tomu že jsem jel do kopce :))

                0 0
                • MedyX  

                  Salame jsem nemyslel nejak zle..spis jako odlehcujici vtipek (asi ne dobrej:) nakonec.

                  Kazdopadne je jasny ze bikeri po sobe nenechaj rozjebanou cestu, ale kdyby byli kola postaveny tak ze by za sebou tu spoust delali tak by asi vetsina bikeru jezdila i tak, protoze je to naplnujici a vyborna vec. Kun je holt tak „postavenej“, ze ten bordel za sebou nechava a koňáci se o svoje koně starají se stejnou nebo snad jeste s vetsi laskou jako bikeri.

                  Jiste ze to neni nic prijemnyho jet po rozorany lesni ceste, ale to maji kone behat jenom ve vybehu?Asi to bude nekonecna avezre stejne jako proti motorkarum a ctyrkolkarum. Proste holt ma kazdej svyho „konicka“, jak pekne poznamenal Krutor :), a uz jenom zalezi na cloveku jak se chova a jakej bere ohled na ostatni (coz plati asi pro zivot celkove).

                  Jako klidnej a pratelskej clovek se opravdu nerad s lidma pru a moje reakce na ravag3ra byla asi trochu vypjatejsi nez by mela byt…nechal jsem se trochu unest jeho jednoznacnym a podle mne opravdu sobeckym pristupem.

                  Jo jeste k tem hovnum a zakopavani do pangejtu – kun kdyz potrebuje vyhodit zatez tak mu je sumafuk ze bezi a proste to pusti..tak to se blbe koume i kdyz by to asi slo cestou zpatky .)

                  0 0
                  • Howgh  

                    jasňačka že někde holt jezdit musí, ale člověka štve, že arogantní kreténi jedou vedle sebe a ničí cestu po celé šířce. Už to tu padlo. Tady v okolí jinačího koňáka neznám.

                    Koblihy jsou součást přírody, tudíž v pohodě.

                    0 0
                  • rock  

                    Jestliže přijedu do lokality, kde 3/4 cest vypadá jak ta na fotce, co jsem vložil do tohoto vlákna (09.04.2008 15:49:49 – i když to tak nevypadá, tohle je dvoustopá cesta na šířku traktoru) za mokra – a za sucha úplně stejně, akorát je to ztvrdlý na šutr, tak mne nic jiného než myšlenka o salámu napadnout nemůže …

                    Abych řekl pravdu, běžícího koně jsem v lese ještě nepotkal (i když stopy naznačující vyšší rychlost jsem zahlíd), tolik soudnosti ještě místní koňáci mají.

                    0 0
              • Majklos  

                100% souhlas.

                0 0
            • Krutor  

              Milej zlatej MedyXi,

              salám nebyl určitě myšlen zas tak doslova. Sice mě koňáci taky celkem serou (píšu to před 22.hodinou, tak snad můžu použít tenhle expresivní výraz za alternativu „štvou“, která je moc mírná…), ale jako tolerantní člověk si vždycky říkám, že taky mají svého koníčka (teda doslova) a baví je to a chtějí někde jezdit …

              Moje tolerance se ale nesnese s tím, že ty rozdrbaný cesty od kopyt musí být skoro vždycky po celé šířce cesty i tam, kde se vejdeme všichni.

              Tož tak :-)

              0 0
            • RUR  

              Jen pár postřehů : Odklízení stolice po módních zvířecích mazlíčcích bez ohledu na velikost je věcí elementární lidské kultury. Pokud to někdo nechápe a odvolává se na to, že bůhví kdo také stoličí bůh ví kde, nepotřebuje to podle mě další komentář. Řečeno poněkud expresivně, já také neseru na ulici před vaším domem a to jsou jistě lidé, kteří to dělají. Doufám mladíku, že vy k nim neptříte. Dále  nechápu proč si někdo myslí, že je jeho nezadatelným právem tahat volně po venku libovolně nebezpečná zvířata a ještě se rozčilivat, když je upozorněn na neblahé aspekty tohoto počínání. Lekavý a plašivý kůň bez řádného výcviku s jezdcem, který ho nezvládá, nemá co dělat mezi lidmi. Má být řádně zabezpečený v ohradě tak, aby nemohl být nebezpečný svému okolí a běhat s ním máte na lonži v ohradě, nebo v jízdárně, kde ho nebudete traumatizovat a děsit. Pokud už jedete na koni mezi lidi, je nutné, abyste jej 100% ovládal i v krizových situacích a nenechal ho splašit se a tím méně se nechal shodit ze sedla a nechal strachy šílené zvíře lítat volně po lese, kde ohrožuje nejen okolí, ale i samo sebe. Pokud jste tak mizerný jezdec, že toto nezvládnente, zůstaňte prosím v ohradě, či jízdárně a neohrožujte hraje si na indiána, kovboje, či anglického aristokrata svým nafoukaným neumětelstvím okolí.  A s tou mozkovou aktivitou musím souhlasit.

              0 0
            • kafac  

              Problem neni v konich, ale v lidech. IMHO se s konma do lesa nesmi…

              0 0
      • marapara  

        V Chřibech ti koko*i na koních taky zničili pár cest. Pravidelně vyjíždí z hypocentra z Koryčan do Chřibů směr Kameňák, Zavadilka.

        Taky tuhle jejich bezohlednost nechápu. Cesta je poměrně dost široká a oni musí z těma koňma lézt přes celou cestu vedle sebe a po dešti ji totálně rozjebat. Nemůžou jít po jedné straně za sebou a nechat půlku cesty nezničenou. A když si pěší a cyklisté vyšlapou cestu vedle nebo mezi stromky, tak nakonec rozryjí i tu.

        Tak jsem si v sobotu jel od Křížku směrem na Zavadilku, místy úseky bláta, ale celkem bez problémů to šlo projet nebo objet a pak jsem sjížděl na Moravanské louky a díry od kopyt, voda v tom, bláto. No nešlo to objet, šup a už jsem byl nahozený. Tak jsem si zakur*oval :)

        0 0
        • rock  

          Něco takovýho ?

          Tolik sprostých slov jako o tomto víkendu jsem už dlouho neřek. Zase po zimě přibyly nové stezky, na které se ta pakáž naučila jezdit. A buď už dopadly takhle, nebo na to mají náběh …

          0 0
    • Howgh  

      na picyglostezce z Bitýšky proti proudu Svratky

      0 0
      • Howgh  

        kruci, proč se neobjevila fotka?!

        Další pokus

        0 0
        • Howgh  

          marný boj. Zkrátka jsou tam stromy přes stezku, že je boj se prodrat.

          (eventuelně prosím poraťe jak vložit fotku. Po klepnutí na SELECT se objeví v okýnku "fotografie 1: ale ve výsledku nee

          0 0
    • Jaroslávek  

      Dovolil bych se prosím pěkně též připomenout jako úspěšný objevitel slepých uliček, navíc si je ani nezapamatuju. -))

      0 0
    • Splinter  

      Neví někdo KOMU patří lesy kolem přehrady?

      0 0
    • mtb.matysek  

      Nějaký čas teď radši nejezděte cestu z Nových dvorů přes Blansek a dolů do Žlebu (tuším po zelené?), přes zimu tam těžili dřevo, takže je cesta dosti rozdrbaná, poházená větvema a semtam neodvezený strom…naštěstí už to svážejí a čistí (před měsícem jsem překračoval stromy s kolem na zádech asi půl cesty, teď už to jde z 95 procent projet…každopádně jak spadne trocha vody, tak se z té rozježděné cesty stává cesta bahno-jílová a je to pěknej hnus, po pár metrech sjezdu už jsem táhl kolo opět na zádech (4.4.), protože se kola odmítaly točit v nánosech bahna, jehličí a větviček co se nachytaly mezi vidlicu a plášť…takže když už, tak jen za sucha (31.3. jsem to projel s čistým kolem)…

      Ještě mě napadá, že tak měsíc nazpět byla hodně rozbitá a zaplácaná stromama a větvema cesta mezi Žďárem a Kuničkama (opět nevím barvu značky, prostě ta co jede kolem "koupaliště), ale třeba už to je ok…od té doby jsem to radši objížděl bokem po cyklostezce a až bude sucho tak to tam půjdu zkusit…

      0 0
    • Petre  

      Červená stezka ze Soběšic (směrem na Útěchov), v místě kde se napojuje na modrou je vcelku velká hromada popadanejch stromů, přelejzá se to celkem blbě, ale dá se to.

      0 0
      • zbartos  

        Dnes to tam (Panská louka – Morávkova stezka, bývalá Lesnická naučná stezka) začali odstraňovat, takže v dohledné době to tam bude průjezdné.

        0 0
        • pepek  

          Tak to je aspoň pozitivní zpráva, moje oblíbená pěšinka bude zase jetelná .

          0 0
    • Stanley_vy  

      Těžbou dřeva poznamenaná je i modrá TZ z Ruprechtova směrem ke třem smrkům a na Bukovinku.

      A jak to vypadá na trase Meridy mezi Račicemi a Bukovinkou se mrkněte na fotkách. Nechci vidět, jak to bude vypadat po odstranění spadaných stromů… :(

      0 0
    • Polka  
      • Na modre vod Risove Studanky k Veveri je v tom sjezdu s korytem spadlej mega strom a pak se musi jeste podjet kmen smrku, ale je dost nizko.
      • Na zlute z Vranova do Adamova jsou mufloni! :-) Nekecam, jeden mne pred kolem utikal asi 100m po ceste a mel krivy nohy jaxvina :-DD Jednu chvilu jsem sem se bal, ze to votoci proti mne.
      0 0
    • zbartos  

      Včera jsem zjistil, že v nejstrmější části Doubské cesty (žlutá TZ) z Mácháče k silnici Křtiny – Adamov byly vybudovány (nebo jsou budovány) svodnice. [color=red]Tak si tam dejte pozor ![/color]

      Zatím jsou to jen vykopané/vyba­grované „strouhy“ o šířce cca 20 cm a je jich tam cca 10. Bohužel jsou v mnoha místech vedeny ne kolmo na směr jízdy, ale ve tvaru šípu, jehož hlava je uprostřed cesty. Takže na skákání či přejíždění je nejlepší právě ten střed cesty, nikoliv pravá strana cesty, kudy normální člověk většinou jede.......

      0 0
    • pepek  

      Tak soudruzi, nějak se nám to tady přitvrdilo: pohodový XC sjezdík, řečený „Maňasův“ z Babic k nádraží se po deštích stal opravdovým hard core. Upřímně přiznávám, že jsem šel z kopca pěšky :-(

      0 0
      • hribik A1  

        vy ste teraz mali dazde? tu ked som zbehol do lesa, tak sa za mnou prasilo jak za tankom

        0 0
        • rock  

          U nás se přáší taky, ale poslední období dešťů bylo nějak vydatný. Od té doby registruji v lesích několik cest důkladně vymletých vodou nebo rovnou potoků v místech, kde žádné nebývaly :-) …

          0 0
      • pepek  

        Pro nás měkoně vyšlapali klienti ČD novou jetelnou pěšinku přímo po okraji srázu, ale není asi taky uplně easy und sicher. Nechtělo se mi už ale vracet, tak jsem to ani nevyzkoušel.

        0 0
    • Stanley_vy  

      Nevíte jak to vypadá na žluté z Holštejna do Baldovce?

      0 0
    • forbidden  

      Dalsi znicena cesta je z Automotodromu do Popuvek, neni to znacena cesta, ale ja tam rad jezdil, asi v polovine se tam vali porezane stromy. Prijde mi, ze jsou snad schvalne nahazene pres cestu aby nejvic zavazely. Zacatek cesty je mezi Kyvalkou a Automotodromem, je tam pres cestu zavora.

      1 0
    • jonys  

      Cestou z Vranova k Jelínkovi po ČTZ je doleva odbočka značená takovou vlnkou.Po té se jede nahoru a pak z pěknýho ryhlýho sjezdíku.Značení pak odbočuje.Já zkusil pokračovat rovně a to byla ta chyba!Krásná cesta skončí jak když utne a pokračující pěšinka se noří do tmy mezi vysokou trávu odspodu a nízké větve shora,přičemž postupně zvětšuje svůj sklon…aby nakonec vyústila na zelené u silnice Lelky-Vranov…Doporučuju až se vegetace uloží k zimnímu spánku.

      0 0
    • jonys  

      Za parkovištěm u Rokle jsou cesty vzhůru do lesa.Tou co se zvedá hned za parkáčem vlevo nejezděte určitě,hlavní cestou se dostanete zpět k chatám někam nad Kozí Horku.Pokud se necháte nalákat,jako  já,některou z odboček vpravo,skončíte v postupně se zvyšující a houstnoucí trávě.Jedinou záchranou,jako pro mě,bude trochu protažená stahovací rýha-sklon cca 40%.

      Tou co začíná kousek dál jet můžete-pokud se vyžíváte v jízdě erozními rýhami…

      0 0
    • soc  

      Tak trošku z jiného soudku. Když jedu do práce na kole, což se teď v létě stává poměrně často, jedu přes Tomkovo náměstí a za ním se vydávám tím chodníkem vpravo kolem tunelu nahoru. Netuším, co proti mě má počasí, nicméně zatímco je ráno nádherně a cestu do práce si užívám, odpoledne, zrovna v okamžik kdy se chystám ukončit pracovní proces a vydat se na cestu domů, začne pršet. Jelikož jsem muž a tudíž tvor odolný, dělám, že mi to nevadí.

      Domů jezdím stejnou cestou jako do práce, Tudíž sjedu po chodníčku kolem tunelu dolů a protože se na cestu do správného pruhu nedostanu, jedu dále po chodníku až na křižovatku na Tomkově náměstí. Protože bylo čerstvě po dešti a ty kameny na chodníku se na mě vábivě leskly, zpomalil jsem na pro mě přijatelnou rychlost abych nedej bože nespadl. To jsem ještě netušil, že jsem se zmýlil jen o pár metrů. Když jsem najel na ten úsek, který se skládá z dřevěných desek, zjistil jsem, že chodník se mnou sdílí cyklista/chodec, který své kolo tlačí pěšky nahoru. Jelikož a protože jsem tvor slušný, rozhodl jsem se zpomalit na pro oba přijatelnou úroveň rychlosti. A znalí již začínají tušit, kombinace mokré dřevo, rychlost nepřiměřená stavu vozovky, dobře zajeté kotoučové brzdy, pláště Mutanoraptor a dřevo na kole nemůžou vyústit v jinou situaci, než v tu, ve které jsem se ocitl. I policisté by byli zřejmě překvapeni, jak rychle dokáže cyklista uposlechnout rozkazu: „Lehnout na zem, ruce a nohy od sebe“.

      Poté, co jsem se doklouzal k tomu pánovi a ten se mě zeptal, jestli jsem v pořádku jsem pokračoval v jízdě dál.

      Nicméně bych se chtěl tímto omluvit cyklistovi, se kterým jsem se málem srazil na křižovatce, od čehož nás oba zachránila především jeho rychlá reakce, co se týče brzd, za psychické trauma, které jsem mu způsobil, byv stále v šoku po předchozím pádu. Sorry kámo.

      Takže ponaučení je toto: Za mokra opatrně, zvláště na dřevě! Pokud si člověk není jistý, nezbývá než si říci „Tudy ne“ a jít pěšky.

      Biku zdar.

      0 0
      • Polka  

        V lete? Tady to spis vypada na podzim.

        Tenhle clanek by se spis hodil do povidek, pac tim inkriminovanym mistem se da projet docela dobre. Otazka jak kdo to projeti pojme :-)) Za mokra mivam hodne obavy na silnicce a jedu fakt pomalu, pac sem sebou jednou liskl na kolejich a nebylo to moc prijemny :)

        0 0
    • pepek  

      Dnes jsem nadšeně vyrazil (po předchozí pečlivé přípravě) na průzkum, který měl být dovršen novým bonbónkem. Bohužel tento na mapě nadějně se tvářící trailík se ve skutečnosti nestal bonbónkem, ale pouze: „tudy tedy ne, přátelé! ". I když nepředpokládám, že by někoho  z tunajších brněnských BF chrtů vůbec někdy napadlo tam jet, přesto by se mohl některý soudruh zklamat. Tedy dopadlo to tak, že po počátečním 200m prodírání kopřivami se tento nadějný trailík ztratil "v bordelu“. Byl jsem nucen vzít zavděk hnusnou širokou, bahnitou cestou (označena D1), která na mapě není, ale ve skutečnosti tam existuje. Myslel jsem, že třeba je na místě původní stezky, ale skončil jsem uplně jinde, než jsem skončit měl. Z druhé strany (od žluté TZ) jsem to vůbec nenašel. Pokud některý soudruh ví, kde ten trailík je, nebo byl, tak ať to řekne hned :-)

       
      0 0
      • fireball  

        Jednou jsem se tam taky motal, cestu jsem měl naklikanou v GPS, ale všechny odbočky vedly někam jinam, než vedla šipka a většina těch cest byla poněkud „rozdřevařována“, takže jsem se nakonec potupně vrátil na žlutou TZ. Jel jsem ze strany Od srnce. Možná jsem byl příliš měkký a měl jsem vytrvat…

        0 0
        • pepek  

          Asi to bude lepší zkusit v zimě, nebo na jaře, kdy je to všechno víc vidět a není to zarostlý.

          0 0
    • jonys  

      Tak jsme si s Exikem projeli novou cyklostezku Kuřim-(Malhostovice),lépe řečeno Kuřim-les.Jak končí pole,tak je odpočívadlo,in­fotabule a pak konec.V lede to prostě končí :-).Jak říkal Éčko:ideální pro politiky zapózovat u stezky jak se krásně vine polem…Pak už je to ale jak v Bílé paní-zapilnost nový most :-))

      0 0
      • zichis  

        Kudma přesně to má vést, podél kolejí, nebo napřímo přes kopec? Dost by se hodila nějaká stezka mezi Čebínem a Kuřimí použitelná i pro žiletky. Když se totiž v tom úseku na frekventované 385 potkají dva náklaďáky, na další stopu už prostě není místo.

        0 0
      • Blade  

        Mno tak tenhle počin jsem taky nepochopil :-D Jsem očekával, že to protáhnou lesem až nahoru, aby to líní turisti neměli tak daleko na tu ovčárnu, ale zatím to nevypadá.

        0 0
      • Howgh  

        nevím kudyma má vést cyklostezka, ale vím jak z Kuříma do Malhostovic.

        Vlastně mám dojem, že cyklostezka vede přes kopec – pod kopcem na začátku lesa je vlevo u cesty ba­ráček obývaný svéráznýma lidma – jedeš navrch do sedla – nahoře v sedle máš po pravé ruce plot ovčí ohrady Zlobice. Jsou tam schodky přes ohradu  – optimální trasa k hospodě na Zlobici. Na turistické mapě na seznamu.cz vede plná čára až k tomu domečku.

        Ta varianta podél kolejí – z hlavní odbočit do uličky mezi Trafikou/knih­kupectvím a viaduktem – kol garáží – po mostku přes potok – doprava pod tratí a pak doleva (na mapě seznamu.cz čárkovaná čára) – valíš furt pryč – vpravu máš kopec Cimperk, vlevo vlak. Na rozcestí nee na most přes trať, ale doprava – tam bývá bahno – vyjedeš u vápenky. pro galusky to není.

        Na turistické mapě od seznam.cz jsou ty cesty nakreslené, ale nikoli jako cyklostezky

        0 0
        • zichis  

          Super, díky. Zkouknul jsem to ještě na leteckých snímcích a bahnitá polňačka má jen 700m. To snesu, přinejhorším přenesu :-)

          0 0
          • Howgh  

            blato je tam (když je) na maximálně 500m. Většinou je cesta lehce štěrkovaná.

            0 0
        • Loner  

          Hlásím, že se něco stavebně děje od Kuřimi. Ta loňská  nová cesta k odpočivadlu sice pořád pokračuje vysekaným žlíbkem na vrcholek ke schůdkům přes plůtek, ale dál směrem k Malhostovicím směrem k závorám už dozer urobil základy nové široké cesty, zatím končí v zatáčce na pole.

          0 0
      • pegas  

        predpokladam ze jde o tuto stezku:-)…nevim presne z ktere strany to neni dokonceny ale udajne v nekterych castech nejsou jeste dojednany vlastnicka prava k uzemi kudy stezka vede…zemrel majtel pozemku ,tak se to resi s dedici..

        0 0
        • Blade  

          Stav k minulému týdnu: cesta hotová až k lesu. Na jejím konci odpočívadlo. Nevypadá, že by chtěli pokračovat, nebo aspoň mně přijde divný, že by jen tak udělali cestu do nikam a až za nějakej čas budou mít povolení, tak ji opět rozjebou těžkou technikou, až k lesu potáhnou těžký stroje a budou ji prodlužovat.

          0 0
          • pegas  

            bud se bude pokracivat dal nebo se cesta propoji diagonalou k mostu u stadecu…tod slova mistostarostky v hospode:-)…

            0 0
            • pegas  

              oprava: slova mistostarosky v duchu toho ze az se vyresi ty vlastnicke vztahy tak se bude pokracovat dal..

              0 0
            • Howgh  

              dyť v těch teritoriích se hustá síť cest.  Nechápu, proč tam rejpou něco dalšího.  (Bacha na červenou turistiskou na Zlobicu. Nedávno jsem tam málem zahynul utopením v bahně)

              0 0
              • Howgh  

                ps : líp by udělali kdyby natáhli něco k Lipůvce. Přes Zlobicu je to náročný na kopcovitost.

                0 0
              • pegas  

                predpokladam ze na to maji penize z Eu,takze je netrapi ze delaj neco dvojmo a zbytecne..

                0 0
              • RomanH  

                No je a neni. Pokud rano jedu na kole do prace a specham, jezdim po hlavni Tisnov-Kurim-Ceska-Reckovice-Moravak. Docela by se mi libilo, kdyby tudy vedla nejaka rozumna cyklostezka (castecne zpevnena, abych neprijel do prace jako prase a zaroven co nejprimeji kopirovala silnici, abych nejel 2 hodiny). Ale oni misto toho postavi asfaltovou stezku mezi Cebinem a Drasove, v podstate podel okresni silnice… A cesticek pres Zlobici je opravdu dost, delat tam dalsi cyklostezku je nesmysl.

                0 0
                • obda  

                  JJ, naprostý souhlas. Moc bych ocenil, kdybych se mohl do Kuřimi/Tišnova dostat i jinak než po hlavní. Mám dost strach zejména mezi Kuřimí a Brnem jsem musel párkrát uhnout do pangejtu :( Kdyby tam vdelo něco rozumného, dalo by se tu jezdit i na silničce :( Takhle než se z Řečkovic dohrabu na nějakou zapadlou okresku, tak je to dost o hubu :(

                  0 0
                  • Howgh  

                    …někdy volím cestu od Lelekovic k Mokré Hoře podél Ponávky. Je to po rovině a nefouká tam, ale placama je to trochu hrbolatý a u rybníčků bahnitý…

                    0 0
                • Polka  

                  Soudruzi, primlouvam se taky za jednu stezicku ze Slatiny do centra…sim sim ;-)

                  0 0
                • Paja  

                  Kdyz jedu na biku na chalupu a chci se co nejvic vyhnout provozu, tak jezdim tudy (od Cebinky je to kousek asfalt a dal klasicka zpevnena polni cesta, castecne se sterkem) a dal na Malhostovice, Drasov, Tisnov, ale nebylo by spatny, kdyby se aspon Kurim-Cebin dal jet mimo hlavni i na silnicce. 

                  0 0
                  • Paja  

                    ups, tohle je spravnej odkaz…

                    0 0
                    • obda  

                      Jj, na bajku to jezdim uplne stejne. A do Kurimi napriklad kolem Baby. Jen mne dost stve, ze na silnicce se tomu nevyhnu :( Kdyz ma clovek na vybranou, jestli pojede na Kurim nebo Lipuvku, je to vo hubu oboje :( Zbyvajici alternativa pro me cesty na silnicce je pres Vranov do Sebrova, kde je to pro zmenu vo hubu taky. Chjo.

                      0 0
                      • Paja  

                        Kolem Baby je to uz trochu vic objizdka, pokud clovek specha, stacilo by aspon rozsirit tento kousek silnice, aby tam byla krajnice jak na zbytku smerem ke Kurimi. Proc je o hubu pres Vranov do Sebrova?

                        0 0
                        • obda  

                          Myslem jsem tim, ze je to vo hubu v Sebrove – tedy presneji na silnici Lipuvka-Blansko. Nekteri tam jezdi jak prasata, a nejsou to nutne jen motorkari.

                          0 0
                          • zichis  

                            Rychle tam jezdí jen pár řidičů… jen ti co odbočují z R43. Mají totiž mají chudáčci křeč v noze a nemůžou ubrat. A to ani za deště :-((

                            0 0
                          • Paja  

                            V Sebrove staci tu silnicu prejet a dal jet Sebrovem a pres Svinosice, tam nejezdi nic.

                            0 0
                            • jerrry  

                              coz ovsem neresi potrebu dojet do Blanska :-)

                              napadlo me (kdyz jedu smer na Blansko), vzit to na za S vatou Katerinou odbockou na Olesnou a dojet do Blanska tudy. Ale nikdy se mi tam nechtelo – jednak je to evidentne do kopce :-) a jednak netusi jak ta silnice v tom lese bud moc rozmlacena

                              0 0
                              • Paja  

                                Silnice je tam pokud si dobre pamatuju slusna, ale do kopce to je docela dost. Kdyz jedes od Brna na Blansko, tak nez pres Vranov bych jel spis spodem kolem reky a pak ten kus po hlavni, mne to zas tak nebezpecny neprijde, je tam dost siroka krajnice.

                                0 0
                                • Polka  

                                  Tak tak, tam se spis bojim, ze si neco udelam sam, pac v te sedesatce do Sebrova smerem od Lipuvky to tam obcas pekne drnca, ale pak uz to vali kraasne samo, ten usek mam naopak rad.

                                  0 0
                • pegas  

                  udajne je rozpracovan projekt 4 metrove asfalt cesty pro bruslare (cyklostezka??) z Ceske do Krpole podel trati…akorat porad neni reseni z Ceske do Kurima anniz by clovek musel po silnici nebo prejizdel pres Lelekovice…a top stejne plati na druhy smer na Tisnov…na biku se da krasne jezdit podel trate nebo pres Zlobicu…ale jakmile zaprsi tak neni jina moznost nez pres Cebinku po silnici..

                  0 0
                  • obda  

                    Z Cerske do Krpole je to naprd :( Podel trati se na bajku da jet i ted,  a  na silnicce je v pohode stara silnice Reckovice Ceska  (kazdej si rozmysli jet tam tou padesatkou ;) Ten usek Kurim-Ceska mi prijde jako nejkritictejsi :(

                    0 0
                    • JSt  

                      zase bych z toho nedelal kovbojku. je to rovna silnica a nevybavuju si, ze bych tam kdy videl nehodu…

                      0 0
                      • jerrry  

                        nehod sem tam videl mrak, nastesti ne s cyklistou, jen samy auta. Na druhou stranu ten krizek co je nahore (smer do Kurimi), tam kde se spojuje silnice z Ceske a odbocka z privadece, ten tam neni taky jen tak pro nic za nic. Nevim ale zda ten nestastnik byl kolar.

                        Osobne tenhleten kopecek smerem z Kurimi do Ceske tak nejak psychicky zvladam. Na silnicce (Na bajku bych to proste nejel ani za prase. proc taky, kdyz to muzu v pohode objet zadem kolem Siberny). Neni dlouhej a pokud clovek ma stesti na slusny ridice, da se. Nejhorsi je to az tam nahore, kde uz neni ani ten malej bocni pruh a potkate kretena co vas proste musi predjet i kdyz jede naprosti nakladak.

                        0 0
                        • JSt  

                          jo, krizek tam je… ale fakt si nepamatuju, ze bych tam osobne videl nehodu. jsou mnohem horsi silnice.

                          0 0
                          • Excel  

                            tam je rana každou chvilu, kupodivu nejvíc na křižovatce před Českou kde se sjíždí na Brno

                            0 0
                            • JSt  

                              ty to mas pod voknama :-). ja tam fakt zadnou nehodu nepamatuju. coz samozrejme neznamena, ze se tam nikdy nic nestane ;-)

                              0 0
                              • pepek  

                                Tam je to na nehody jak dělaný-třeba když ve 120 zahneš pod ten most a vyjíždíš dejme tomu 130 na tu cestu od České, tak je tam fakt dost málo času na to zjištění, že tam nic nejede od České a nic nepředjíždí od Kuřima. :-) Měli by to nějak uptravit.

                                0 0
                          • obda  

                            Nahody tam jsou – viz ostatni prispevky. Navic jsem v tom useku bez krajnice zazil asi tri hodne neprijemne/ne­bezpecne situace. Vzdycky pri predjizdecim manevru nekoho, kdo si cyklisty vubec nevsiml. Jinde se mi to tolikrat nestalo, a to jsem se pred prestehovanim na tomto useku vyskytoval opravdu malo casto.

                            0 0
                        • Paja  

                          Stacilo by, kdyby to aspon cely melo takovou krajnici jako kopecek od Kurimi k Ceske.

                          0 0
                    • pegas  

                      ja co pamatuju: tak napr..nedavna smrtelna nehoda trabant versus autobus, nekolik aut na strase v poli ve smeru na Kurim a jedna smrtelna nehoda cyklisty-auto jelo zespod z privadece a od Ceske po silnici jelo kolo…rychlost auta+ neprehledna hrana silnice udelali sve a  auto zezadu sestrelilo cyklistu…Osobne nikdy nevim zda jet ve svem pruhu od Ceske celou dobu a modlit se aby nikdo zespod nevystrelil a nenabral me zezadu a nebo se hodit do pripojovaciho pruhu k okraji (i pres poruseni zakona)

                      0 0
                      • RomanH  

                        Presne tak

                        0 0
                      • Paja  

                        Pokud nic odspodu nejede, tak to hned strihnu ke kraji, precejen je to lepsi nez kdyz hvizdaji auta z obou stran…

                        0 0
                        • pepek  

                          no toho se právě bojím, že mě tam někdo vleze do pruhu, když se připojuju…:-(

                          0 0
                      • Howgh  

                        jako na sviňu zrovna kolem vršku kopce, když není vidět za horizont se silnica hodně zúží. Nad Čebínem od Kuříma to samý. Já už tam nepáchnu bez reflexní vesty.

                        0 0
                        • Jaroslávek  

                          Jo, jo na tom vršku (když jsem to asi 2× letos jel) mi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě. Ale přežil jsem to.

                          0 0
                        • obda  

                          jj, ten horizont predjizdeci bezmozky snad nejak pritahuje :(

                          0 0
        • madcat  

          Ježiš co to zas bude??

          0 0
    • zbartos  

      Pro ty, co ma kole nevnímají dopravní značky zákaz vjezdu a slepá silnice: cca 300 m silnice kolem Penzionu pod Ronovem (žel. zastávka Babice) je odbagrovaných do hloubky cca 3–4 metrů a dole ve výkopu je místy voda. Po zbytcích původního tělesa silnice se sice dá opatrně projít, ale je to úzké (cca 80 cm) a hrana výkopu asi občas spadne dolů, někdy i s chodcem či s cyklistou (povídal jeden domorodec). Doporučuji objet výkop lesní cestou zleva (ve směru od Brna) po modré a pak žluté TZ KČT až k čistírně odpadních vod před Adamovem. Z Adamova doporučuji jet nejdříve po žluté a pak po modré.....

      0 0
      • Motyll  

        Tuším dobře, že to je ta silnice Adamov – Bílovice?

        0 0
        • Jaroslávek  

          Jj chlapíku, už jen vrchem, toto je na dlúho.

          0 0
          • Motyll  

            Kurňa – jsem chtěl na silničce do hokny… takhle nemám moc kudy :(

            0 0
            • Jaroslávek  

              Vždyť povídám.

              0 0
              • Motyll  

                Jako přes Ptačinu?

                0 0
                • Jaroslávek  

                  Prostě ne údolím. Neznám Ptačinu, ale vzbudilo to ve mě zvědavost ?!

                  0 0
                  • Motyll  

                    Prostě v Adamově nahoru na Útěchov. Tomu kopci se říka Ptačina.

                    0 0
                    • Jaroslávek  

                      V kopcích hledej sílu, avg neřeš. Na druhou stranu, když člověk spěchá do práce … 

                      0 0
                      • Motyll  

                        Přesně… AVG neřeším, ale ten čas :)

                        0 0
                        • mastihuba  

                          časově nejlíp vyjde obřany bílovice ochoz ne? nevim co řešíš? ptačina je stejně díravá jak řešeto že je to spíš na fulla

                          0 0
                • obda  

                  Třeba, Nebo podél Coufavy. Ale nepamatuju si, jaký je tam teď asfalt.

                  0 0
            • JSt  

              je to cca 100m a i na silnicce to jde projet ;-).

              0 0
              • Jaroslávek  

                Nekecej že jsi to projel na tý furtce ?! Bych to tipoval z hlediska defektu tak 50 na 50.

                0 0
                • JSt  

                  takze tam jako podruhe nemam jezdit, abych nepichl, jo? :-))

                  0 0
                • Paja  

                  kecy, narozdil od biku jsem na silnicce za poslednich cca 7000 km nemel ani defekt (tuktuktuk) a to vcetne cachtickyho hradu a 2 sjezdu z velke javoriny;) nicmene od vcerejska je defektum na biku snad konec;D

                  0 0
              • Motyll  

                Ano verim Ti. Vcera jsem tama jel dom a taktak to projel. Ovsem za mnou to „v klidu“ projel silnicar v dresu Merida – Haas. Smer na Adamov je pak jeste vyfrezovanej, takze na ziletku jak delany :)

                0 0
                • JSt  

                  vyfrezovanej je kousek. horsi nez kostky to neni ;-). kolem toho mostku jsem dve problematictejsi uzsi mista, jinak to fakt neni problem. navic ti tam nejezdi prakticky zadny auta…

                  0 0
                  • Motyll  

                    Mel jsem kliku, asi jim koncila smena. Potkal jsem asi osm T815 a dali mi ten prach pekne vyzrat :(

                    0 0
                    • JSt  

                      ty jezdi nekam smerem krtiny jedovnice s odfrezovanym asfaltem. jak furt pendlujou po stejny trase, tak to maji najety a drti i osobaky :-)).

                      0 0
        • zbartos  

          Pro lepší orientaci přidám tedy ještě mapu, viz příloha. Od cedule konec Adamova je to cca 2 km směrem na Bílovice. Od cedule konec Bílovic je to tak 3,8 km směrem na Adamov..... Mnou doporučená objižďka (nakreslena červeně) po modré a žluté TZ KČT je sjízdná i na trekkingu (možná i na silničce).

          0 0
      • Paja  

        Da se opatrne projet, nastesti jsem nejel na silnicce, bo bych to urcite taky zkusil;D

        0 0
        • Jaroslávek  

          Ještě nebohý turisty naváděj !

          0 0
        • drtyc  

          silnicka je dneska prezitek. nebo tak na sumavu. stary cesty jsou rozbity, novy jeste nepostaveny a to co ma jaks taks nederavej povrch ma zas nezpevneny podlozi, tak je zvlneny…

          0 0
      • Blade  

        Nedávali tam rok dva zpátky novej asfalt?

        0 0
      • JakubG  

        neni to zas takovej horor, v nedělu jsme tam s kamošem protlačili skutr. Bylo to o strach ale šlo to.

        0 0
    • pepek  

      Ale vždyť tam po tom rantlu už měsíc jezdíme…Mlho. :-)

      0 0
      • Polka  

        Ty voe, to sou zas hlody :-DDD

        0 0
        • pepek  

          Sem to špatně zařadil. Ale hlavní adept na „Tudy tedy ne, přátelelé“  je nyní stejně Obřansko-Bílovická dálnice

          0 0
          • Jaroslávek  

            Zlý jazyky tvrdí, že prý jak potkáš víc lidí jak 3, tak nejsi klidný. Je to pravda ?-))

            0 0
          • Loner  

            Šerkovice – Lomnice = funglovka asfalt na něm trénují zašera běžci na kol. lyžích, jsou v obraze, ale je dobré tuto skutečnost vzít na vědomí.

            0 0
            • RomanH  

              Vidis, tudy jsem letos jeste nejel. Ty jsi nekde od Tisnova ?

              0 0
            • Blade  

              Za celý léta jsem tam dohromady nepotkal tolik lidí, co minulý víkend.. Trocha asfaltu a funguje to jako magnet :)

              0 0
              • drtyc  

                zato u smer olympie je ted pravidelne skoro prazdny. koukam, ze se to rozkriklo a vsichni autickari, co jezdili po praci na stezku tedkom jezdi za brno.

                0 0
    • obda  

      Tak jsem byl včera na JSt trailu, dokud to ještě není moc zarostlé. Ale těch padlých stromů je tam už nějak moc :( A vypadá to, že už od loňské vuchřice. Slízání z kola bylo dost – zvláště ty stromy podélně na cestě a ty středně vysoko napříč jsou naprd.

      0 0
      • JSt  

        to uz je dlouho… stejne tak na trailiku to bilovic spadl jeden obzvlaste vypeceny strom pro bajkery mensiho vzrustu :-)).

        0 0
        • pepek  

          Neser !  (To skáču, ne?)

          0 0
        • obda  

          Každopádně bych byl ochoten přiložit ruku k dílu, kdybys to chtěl někdy zprůchodňovat …

          0 0
      • Excel  

        Máš pravdu JST se o to vůbec nestará, nečistí, neřeže, neodklízí. Zajímaj ho jen kanály a kosi.

        0 0
        • JSt  

          ja ti dam takovej kanal a kosicu, ze ti bude kozlik malej :-)).

          kanal je vyresenej. kosica teda taky, ale jen teoreticky – nemam srdce to udelat O:-).

          0 0
      • Jaroslávek  

        Řeč je o tom Soběšice-Mokec ? Ten s klíšťatama ?

        0 0
        • obda  

          JJ, to je von. Klíště jsem včera žádné nechytil, tráva ještě není dost vysoká.

          0 0
          • Motyll  

            Klišťat už je hafo, pesová měla tak tři za den…

            0 0
            • obda  

              Ale dokud není vysoká tráva, tak musí na bikery skočit do výšky – pokud teda zrovna nemusíš přenášet :(

              0 0
    • zichis  

      mam taky spatnou zpravu, pípu u Floriána za5ral šmejd vodní.

      0 0
    • clun  

      V kopci z Adamova (od železniční zastávky) po žluté do Vranova je nově spadlý stom korunou přímo do stezky, přejít se to, ale dá celkem bez problémů.

      0 0
      • gumid  

        Před 14 dny jsem jednu olámanou „korunu“ odklidil a jednu v pravé zatáčce  ve směru shora (pbjížděla se po hraně stezky) odpižlal…

        Páteční vítr zlomil buk pod stezkou a část kmene leží napříč… na ten si svou 10cm pilkou netroufnu-to bych hlodal týden…

         
        0 0
    • drtyc  

      promoakce nejmenovaneho nakupniho komplexu.

      XXXXX Inline day.

      25. dubna 2009

      12:30 slavnostni otevreni sezony na cyklostezce

      13:00 – 18:00 velke inline zavody pro vsechny vekove kategorie, doprovodna show, U RAMA, EXHIBICE, SOUTEZE. moderator na bruslich.

      0 0
      • petrun  

        Shodou nešťastných náhod jsem v toto datum musel jet do Gigasportu, takže jsem mezi těmi buzeranty najel 30 km. Můj názor je že na In-linisty platí pouze toto : In-line urychlovač

        0 0
        • JSt  

          pry pohodar…

          0 0
          • petrun  

            V pohodě bych je tím mlátil (a bez výčitek). Cyklostezky jsou primárně určeny k plynulému a bezpečnému pohybu cyklistů. Zde jsou naprosto znehodnocené In-linisty a tudíž vůbec nesplňují podmínky pro označení jako cyklostezky. Když cyklista nucen na rovné cestě proti své vůli každých 100 metrů brzdit a zvovu se rozjíždět, nemůže být o plynulém pohybu vůbec řeč!

            0 0
            • JSt  

              bych mlatil aji cyklisty, keri jezdi pomalu a brzdi me. zejo…

              0 0
              • Polka  

                Tak :-D

                0 0
                • Jaroslávek  

                  Koně mám taky mlátit ?-)) viz výše

                  0 0
                  • Polka  

                    Ne, koni pri uvolneni cesty nabidnout cukrik ;-)

                    0 0
                    • JSt  

                      co kdyz je to svina arabska a pokuse me?

                      0 0
                      • Polka  

                        V tom pripade mlatit…do bezvedomi :-DD

                        0 0
                      • jonys  

                        Neboj,dřív prchne,neboť z tebe ucítí chlast!!!

                        0 0
                        • JSt  

                          ja nebudu dychat ;-)

                          0 0
                          • jonys  

                            No to už brzo nebudeš,to máš recht.O to se osobně postarám-naslibuješ vidlu z chainu a nakonec co jako,co?!Musím lepit 10 anglickejch za poštu sám!!!

                            0 0
                            • JSt  

                              jak naslibujes? rikal jsem, ze se mrknu, co tam maji a za jakou prajs. a nic az tak vyhodnyho jsem tam neobjevil. tak se o me laskave neotirej, jo? :-)))

                              0 0
                  • drtyc  

                    ja ti nevim… prvni hezky den na konci brezna nebo zacatkem dubna to bylo docela ok. driv tam jezdila akorat nejaka snehulacka na inlinech a tri borci, co to od pohledu taky hrotili skoro rychlosti turistickeho cyklisty.

                    druhy hezky den byl kolaps na obed i k veceru, kdyz sem se jel protahnout po treninku, tak to byl docela zahul o 100m se neda mluvit. bylo to 20m zrychleni co to jde, az v kole krupalo a paz zaradit a plny brzdy. kde to slo, tak to brat travou co to jde. proste jak v patek na D1 kolona o dvou proudech co s vlece 120 bez moznosti predjet.

                    no a od te doby tam inlineisty moc casto videt neni v takove nadktiricke koncentraci. asi zjistili, ze se to neda pri urcitym zahusteni jedou vsichni rychlosti nejpomalejsiho clanku, protoze se neda predjizdet.

                    0 0
                    • mastihuba  

                      si nemužu pomoct, ale docela se bavim :) dnes mne to z lesa vyplivlo na ten krásnej asfalt a nepotkal sem tam ani nohu. :)

                      0 0
              • soc  

                Bych mlátil cyklisty co jezdí strašně rychle a machrujou…

                0 0
    • jonys  

      Takhle to má vypadat :-))

      0 0
      • obda  

        Hehe, tudle značku na Oslavce jsem si se zaujetím prohlížel už několikrát. Nicméně za sněhu a námrazy jsem šel z Rapotic do Náměště už dvakrát. Je to HC, ale jde to. ALe už jsem tam nějaký ten rok nebyl, takže si moc napamatuju, kolik toho nošení by tam bylo. I když pár míst mne napadá.

        0 0
      • Stanley_vy  

        Něco podobného je i na ZTZ z Nového hradu do Blanska. :)

        0 0
        • JSt  

          ta zelena se da projet, ale jestli to jonysovo je z tej oslavy, tak to je trosku jinci liga ;-).

          0 0
          • Excel  

            jo..i ve sněhu že ;-)

            0 0
          • jonys  

            No,je :-)Mě hlavně rozesmál ten dovětek.Vidím před sebou bikera,kterak tu hrůzu zakoušel,kolo pod Lamberkem do řeky dávno zahodil a z posledních sil se na tento rozcestník vyškrábal aby vlastní krví ostatní varoval…něco jako my s Exikem na oslavanské žluté,že :-)

            Tu zelenou z NH jsem šel minulé úterý a teda momentálně nevím.Některé dost dlouhé úseky jsou tak sedrolený po svahu,že jsme klouzali i pěšmo…

            0 0
        • Siddha  

          ta je v cajku, na BA jsme to valili jako „zkratku“ za deste…

          0 0
    • zbartos  

      Na nové cyklostezce Bílovice – Obřany je cca 100 m před lomem (lom je kousek od podjezdu železniční trati při vjezdu do Obřan) na pravé straně betonový panel a cca 2 m před ním je červenobílá zábrana. Včera jsem tam jel už za tmy a bez světla (cca 25 km/hod) a měl jsem co dělat, abych do zábrany nenarazil......

      0 0
    • jonys  

      Na zelená z Baby do Jinačovic dali na pole plechové odvodňovací kanálky.Ten de,ten de,ten de,ale ten poslední,ten nejde!Ten je nejhorší!!!Bacha,je blbě usazenej,vyčnívá nad cestu,mistři to skočí,já na tom sypkým z tý rychlosti tak tak dobrzdil…

      0 0
    • mtb.matysek  

      mezi Sloupem a Vlčí skálou je místo krásné polňačky odpornej asfalt…tam, kde jsem nikdy nepotkal téměř živáčka dnes jelo asi 20 dvojiček rodinek, důchodců apod. a 2 kreténi motorkáři si vyjeli podívat jak vypadá nově vybagrovaný rybník v půlce luk..Hlavně že tam je zákaz vjezdu! Po značce a po vyjeté cestě přes pole se dá hezky jet pořád, ale ten asfalt vypadá v tom krásným údolí fakt odporně a ty davy taky nic moc…škoda jednoho krásnýho místa, asi tady někdo nevěděl co s asfaltem…:-(

      Tady je o tom ještě něco v novinách: http://blanensky.denik.cz/…i-cesta.html

      A ještě jedno takový postesknutí: Od jara (nebo podzimu?) je nově udělaná zpevněná cesta v místech, kde se jezdí Golem – mezi Vavřincem a Petrovicema (jen z poloviny – na kopec) a z Vavřinca směrem ke sjezdovce…škoda hezkých cest a míst…holt tady někdo musí prznit  tak hezký cesty, když je to dělání a úprava cyklostezek teď tak IN…:-(

      0 0
    • clun  

      Po páteční bouřce jsou v okolí Adamova popadané stromy

      • U rozcestníku Pod ronovem (žlutá) je spadlý obří strom (první, druhá fotka) dá se obejí jen lesem (15–20m)
      • Z adamova nahoru do Vranova po žluté nově spadlý strom přes cestu (třetí fotka)

      Dávejte si na ně pozor. Hezký den :)

      0 0
      • obda  

        Dneska byly popadané stromy i na žluté od Buku do Bílovic kolem Melatína. Jel jsem jen ten úsek kde se křížuje s modrou a bylo jich tam několik.

        0 0
      • gumid  

        Tak info o ŽTZ = Jubilejní cesta ( Hemzalův most-Adamov ). Navštívil jsem se žádostí o odstranění padlého kmene (ů) napřed ŠLP Křtiny – odtud polesí Vranov. Mé žádosti bylo vyhověno, byl zadán úkol „zprůchodnit“ tuto část ( zřejmě dojde k vytvoření koridoru prořezáním na šíři cca 1m ) co nejdříve. „Žádosti bylo vyhověno na základě vstřícnosti ŠLP k problematice pěší turistiky“ – berte, prosím, tuto formulaci jako holý fakt bez zbytečných diskusí. Díky za pochopení.

        0 0
    • zbartos  

      Zbyněk H. dne 4.6.09 hlásí: „Dnes jsem na Morávkově stezce (známé též jako Lesnická naučná stezka) po práci uklidil 2 vývraty (lze projet bez odšlápnutí) a nůžkama jsem upravil profil ve sjezdíku k bývalé hospodě U Potomských (nyní je tam kluziště) v údolí Rakovce pod Ořešínem (bývalá zelená TZ KČT)“.

      Díky Zbyňku !

      0 0
      • Polka  

        Vyvrat je co prosim? Pro nas neznale…

        0 0
        • obda  

          Vyvraceny strom, v tomto pripade zrejme pres cestu. Jelikoz jsme tam vcera vecer zadne nevideli (i kdyz ja to bez slapnuti nedal), tak je to zrejme pravda :)

          0 0
        • overkill  

          Vývrat před.Vy mladí a odvážní to možná dáváte.My opatrní staříci to raděj přefiknem.

          0 0
          • overkill  

            Ňáko mi sem nejde dát photo.Sorry.Foceno halabala mobilem.Netřeba děkovat Zdeňku,každej dělá co umí a co mu rozum dovolí…Biku zdar

            0 0
    • pepek  

      Dnes jsem našel (pro mně) nový trailík od modré TZ směrem k Bílovicím. Trailík pěkný, ale skončil jsem na té slepé cestě. Tak jsem to tlačil naz5 a potkal jsem pána, který mě klidným, nenásilným stylem přesvědčoval, že mu tím nanoraptorem zničím les. Mezi řečí se zmínil, že tam kolem jezdí kopa cyklistů, kteří způsobí erozi a že proto tam někde vykopali „drážky“. Tak jsem to uložil někde vzadu do hlavy jako potenciálně užitečnou informaci. V klidu jsme se s tím tichým pánem rozloučili. Já jsem pokračoval směrem k zelené TZ a trochu jsem si říkal, kde asi udělali ty „drážky“........a už sem v ní málem byl-tedy drážka měla tak skoro metr, docela kolmo vykopaná ve sjezdu a naprosto nečekaná. Těch příkopů tam je eště několik Kdyby mi to ten tichý pán neřekl, tak bych asi zase marodil  :-( V noci by to byla tutovka. Myslím, že ten tichý pán bude mít možná nějakýho bikera brzo na svědomí.

       
      0 0
      • Stanley_vy  

        A ty drážky mají jako stahovat vodu a pomáhat od eroze nebo likvidovat bikery?

        0 0
        • pepek  

          Ne říkal, že to udělali, aby tam nejezdili, ale je to fakt záludný. Nejel sem rychle (kolem 45), bylo světlo a stejně jsem málem nedobrzdil. Dá se to tam pustit aji rychleji. Na mapce jsou ty vykřičníky blbě, mají být trochu níž, tam jak jsou ty „kaňony“. V zimě v noci jsme tam kalili z kopca podél tý zelený, být to tam tehdy, tak nevím........ Som z toho volajaký zmätěný, říkal jsem si, že se dám na turistiku – a vidíš: toto je turistika a stejně si zlomíš vaz :-(

          0 0
          • drtyc  

            zacni jezdit za deste a voz sebou krosnu s betonem a rozprasuj prede sebe

            0 0
      • drtyc  

        no tak odpovednost za stav toho pozemku nekdo asi ma, ne? tak jak byla reportaz, ze zemedelcum v jiznich cechach kopu kopaci vltavinu diry na poli a kdyz tam nekdo spadne ozraty a utopi se nebo ho to zasype, tak je to na triko vlastnika a ne toho kopace, ze to neoznacil.

        0 0
        • pepek  

          No patří to tomu „tichýmu pánovi“, který mi domlouval. Ale argumentoval, že mohu jezdit jen po lesních cestách, který jsou široký 4 metry.

          0 0
          • Polka  

            Jo, ten pan mi tehda taky domlouval a mlel uplne stejnou pisnicku…nic se nezmenilo :( Ale od te doby jsem tam v podstate nebyl, takze je mi to fuck O:-)

            0 0
        • gumid  

          Nevím, jestli jsi byl u Besednice a viděl jsi „kutací“ díry živě. To je fakt nářez, dřív kutači alespoň nechávali val zeminy kolem jámy. Od té doby, co je po polích honí policajti, tak mají snahu hlínu rozhazovat plošně – tak jdeš  a najednou je před tebou díra o hloubce cca skoro 3m, většinou jsou kraje poddolované, aby otvor byl co nejmenší… no, klasická past. Přes den tam vidíš pár amatérů, zato po setmění je náramně živo… je dobře, že to nemáme u Bílovic…

          0 0
      • obda  

        Ty pasti na mamuta jsem zahlídl před týdnem, ale naštěstí při mé rychlosti je to zcela bezpečné. Akorát jsem netušil, co tam dělají.

        0 0
      • gumid  

        Tyto „drážky“ jsou v tomto koutě populární…pokud to byl lesa pán, tak měl třeba důvod (každý máme svoje důvody). Nezbývá než „přizpůsobit rychlost povaze a stavu“ a jezdit na zábrzdnou vzdálenost. Holt, furt se něco děje a kdo je připravený, není překvapený. Jojo, rekognoskace terénu, to je nutnost.

        0 0
      • overkill  

        Ty „drážky“ už tam jsou min 2 roky a jsou doopravdy LIKQIDAČNÍ,páč se tam nechá jet celkem svižně.S kamarádem jsme se tam fest vyváleli.Snad nám ZB potvrdí,že pokud se pán nejmenoval ŠLP MZLU Křtiny tak ten les nebyl snad tak úplně jeho.Jedna ze slepých větví vede ke vzteklýmu dobrmanovi kolem kterýho by se bývalo dalo dojet k začátku Melatína.Co takhle na okraje těch járků zarazit kůly natřený reflexní barvou?

        0 0
        • Stanley_vy  

          A na každý kůl hlavu bikera.

          0 0
        • zbartos  

          Nevím samozřejmě, kde přesně jsou ty pasti na bikery a kde jste vlastně jezdili, ale po nahlédnutí do katastrální mapy jsem zjistil, že část lesa, která sousedí s Bílovicemi (parcela č, 718/1, kat. úz. Bílovice n. Svit), patří skupině soukromníků a nikoliv MZLU Brno alias ŠLP Křtiny. Více viz http://nahlizenidokn.cuzk.cz/…ifikace.aspx?… .

          Takže se obávám, že jste na vlastní kůži poznali , jak soukromí majitelé lesa brání  prů­jezdům bikerů přes svůj pozemek a nikoliv to, že lesníci ze ŠLP Křtiny zákeřně usilují o váš život.

          Znovu opakuji, že lesníci jsou slouhové majitelů lesů a není možné od nich očekávat (čest výjimkám), že budou v ochraně majetku svých chlebodárců tak aktivní (příp. tak zákeřní), jako majtelé lesů osobně.......

          Pokud se nepovede nestátním majitelům lesů zpřísnit pravidla pro pohyb cyklistů/koňá­ků/lyžařů v lese už přímo v připravovaném novém lesním zákoně, můžeme po příp. privatizaci státních lesů očekávat plošné rozšíření takových pastí a jiných atrakcí.....

          Takže před každou vyjížďkou doporučuji důkladně prostudovat katastrální mapu a na exkurze do lesa, zvláště do nestátního/sou­kromého/obecní­ho/ lesa, se vybavit chrániči a integrálkou…

          Nebo jezděte po značených cestách, pokud to ještě jde, a/nebo maximálně po neznačených při­bližovacích cestách pro traktory (šířka do cca 2,2 m).  To si každý rozmyslí, chytat do pastí traktory.......

          0 0
        • Loner  

          Dovolím si doplnit:

          Zmiňované pasti jsou dle mne  snad odjakživa teprve v nekonečné síti točivých pěšinek v prostoru nad Bílovicemi s možným výjezdem až u plotu nad cihlovým komínem. Vrstevnice, začínající za lavičkami u Luže je bezproblémová až k hlavnější nezpěvněné cestě, odkud taky vede slepá prudká pěšina, končící na zarostlém hrotu nad štěkajícím melatínským psem. 

          Majitelé pozemků zoufale (a také nezákoně) brání však svůj majetek i poněkud drastičtěji, např. v lokalitě Sadová, kde jsem na úzkých pěšinách prošlapaných koňáky narazil na laťku, nartlučenou ve velmi účinné výšce pro jezdce obou typů – někde v prostoru mezi Kostelní zmo­lou a střelnicí vpravo od silnice. 

          0 0
      • Polka  

        Ale tos objevil ameriku, soudruhu. O tech „drazkach“ jsem tady jiz kdysi davno psal. Navic zadna slepa tam neni, pokraccuje to spousty sjezdikama do Bilovic…teda pokud to tam mezitim ti hodni panove nejak nepozmenili.

        0 0
        • pepek  

          Zase ty stromy :-) Slepá možná není, ale zarostlá byla, soudruhu. Ty tvoje drážky byly určitě daleko mělčí, než ty moje příkopy.

          0 0
          • overkill  

            Noo mi to přišlo dělaný voriginál na přední kolo.V té době 26" only.

            0 0
          • Polka  

            Drazky byly v uvozovkach…melky moc nebyly, taky sem tam tehdy sel malem na hubu :-)

            0 0
      • Karaya  

        Drazky se daj skocit, kdyz ses na to nachystanej, ale lepsi je jet po te druhe ceste vic vlevo, tam uz je „tichý pán“ neudělal :-)

         
        0 0
    • Stanley_vy  

      Vypadá to, že lesáci začínají být maličko nevrlí. Dnes jsem, ze své oblíbené „zkratky“ u opatovické přehrady uklízel snad dvacet suchých větví a malých stromků zcela záměrně natahaných na pěšině. Doufám, že příště tam nebude třeba ostnatý drát nebo vlasec. :-/

      0 0
      • overkill  

        Kolem Soběšic to je folklór.Chce to nebejt línej a zatáhnout to tak daleko,aby se to nikomu nechtělo tahat z5.Na druhou stranu ale představa že jdeš s kočárkem bo děckem a před tebou na poslední chvíli stojí borec na předním kole…Chce to používat hlavu.

        0 0
        • Stanley_vy  

          No konkrétně v tomhle místě se nedá jet moc rychle (sjezd plný kořenů) a potkáš tam tak maximálně nějakého houbaře. A jak jsem tam asi dříve jezdil jen já, tak v poslední době těch stop trošku přibylo. A pokud bych měl uklidit všechno dostupné dřevo v okolí, musel bych si udělat asi týdenní dovolenou. :D

          0 0
      • Blade  

        To stejný se děje u Lelekovic. Byl jsem na té pěšině 2× a pokaždé jsem odhazoval asi 15–20 klád přes cestu. Takže čekám, že to někoho nasere natolik, že přes cestu natáhne v brzku vlasec:-/

        0 0
        • pepek  

          Jo kde jsou ty časy, kdy sem tam jezdil na enduru cestou na Babí lom a nikdo nic nenamítal. Lidi jsou dnes hrozně netolerantní :-)

          0 0
          • drtyc  

            co chces. celej den ve meste. 3 hodiny denne na ceste v aute… to by si pak kazdej ten pozemek chranil jak jen by mohl. zvlast, kdyz nekdo pred par lety vymyslel, ze by se vsechny neoficialni cesty mohly treba zoficialnit a zapsat jako bremeno do katastru.

            0 0
            • drtyc  

              nastesti to s tema cestama nedopadlo, ale majitele maji ted preventivne naslapnuto na ostrejsi taktiky.

              0 0
    • Karaya  

      Na konci žluté vedoucí pod Ronov je na zemi rozštípnutej obr, docela by mě zajímalo jak se taková věc stane, jestli byl nějak načatej už předtím, anebo fakt stačí dobře mířenej blesk…

      0 0
    • mastihuba  

      tak nám nějak vysypávají meridu makadamem. :(

      0 0
      • Paja  

        jj, uz jsme tama jeli:(

        0 0
        • mastihuba  

          a sjezd na asfaltku na říčky bude po dešti taky libovej bo tama stahovali dřevo na odvoz :)

          0 0
          • Splinter  

            Zlatý přibližování k Buku ze západu…

            A vůbec celá oblast Krpole-sever je super.. Su nadšenej:)

            A i se divím, kolik toho tady člověk nastoupá:)

            0 0
      • Howgh  

        míníte M.Bike Vysočina 27.6 ?

        0 0
        • Běžec  

          Ne, GT Zaskar čelendž aka Merida Bike Tour 12.9.

          0 0
          • Howgh  

            dík. Jde tedy o pretěk v Jedovnici…není liž pravda. letos se na to chystám

            0 0
            • Běžec  

              Tak jest, Jedovnice. A zase kolize se Sudetama :-/

              0 0
              • overkill  

                Na ŽTZ od Buku na Pod Kněží horou(šotolinová highway Mokec-Orzeshyn horse ranch)probíhá v lese těžba.Kdo má rád plynulou jízdu ať se vyhne, jinak vás čeká cca 150m přenášení bo voriginál freeridu.Snad to brzo ukliděj.

                0 0
        • Paja  

          Ne, Merida je tady odjakziva v Jedovnicich ;D

          0 0
    • M.trix  

      Nevím jestli to sem tak úplně patří,ale nyní se opravuje silnice mezi Adamovem a Bílovicemi, auta zde mají zákaz vjezdu ale na kole „bez problémů“ dle stavařů projedete. Bohužel vás už nevarují před zaparkovanou Tatrou v jednom z jednosměrných mostů. Tak tak jsem to ubrzdil. Jedná se o druhý most(směr Adamov->Bílovice),do kterého se najíždí ze zatáčky. Jelo nás 7 a tak tak jsme to ubrzdili … 50cm před maskou. Takže silně doporučuji dávat bacha nejen u mostů ale celkově vůbec v celém tomto úseku.

      0 0
    • pepek  

      Výhodná zkratka na Klajdu je teď rozrytá (asi od motorkářů :-), nedá se tam jet, ale jinak je to pozitivní, bo to tam bývalo zarostlý-teď , jakmile to uschne to bude pohoda

      0 0
      • Polka  

        Tam se nahore dycky drzelo bahno jak prase, uz sem tama kvuli tomu nejel hodne dlouho.

        0 0
    • Karkulka  

      včera nás chytl slejvák a trasa z Malé Lhoty do Skaličky: naprostá bahenní lázeŇ, v brodech o 30 čísel víc vody než obvykle ;-)

      0 0
      • pepek  

        Jak Ty můžeš vědět, co je tam „obvykle“  :-)

        0 0
        • Splinter  

          Protože tam jela semnou, ty pepane jeden ;-)

          Ten brod co si v něm pár lidí ustlalo na BCHB už "vypodložili klouzavejma velkejma obrubníkama, nebo co to je, vody je tam aji tak dost..

          Kola po odstranění pár kg blata před barákem:)

          0 0
          • Polka  

            Konecne ty kola vypadaj trosku normalne :-))

            0 0
          • Karaya  

            Ještěže jsem jel včera na silnic, i po pekny prutrzi vypada kolo celkem normalne :P Kdyz jsem videl ty mraky na SZ, tak jsem si na vas vzpomnel, jakpak tam asi je .-)

            0 0
          • RomanH  

            Hmmm, u nas nespadla ani kapka a ani na obloze nebyly videt nejake mraky.

            P.S. Tu fotku Ladovi radeji neukazuj :-D

             
            0 0
    • novcze  

      na ulici Korejská v Žabinách, kde v důsledku stavby tunelů Dobrovského dělají nový most a nahradili ho prozatím dřevěným pro MHD, jsem dnes poprvé od začátku stavby potkal hlídku MP, brali to sportovně a já to taky nehrotil, takže se to obešlo bez pokuty, ale budu si muset hledat novou trasu, protože tam teď budou často stávat . . . bohužel jakákoliv jiná trasa bude nebezpečnější

      0 0
      • drtyc  

        doporucuju to brat normalne po vypadovce na svitavy po silnici a pak jak je odbocka vlevo ve tretim pruhu jak je tam uz pred dalnici osmdesat z kopce a kazdy uz tam jede 130.

        brno potrebuje vic mrtvych cyklistu na takovych mistnich komunikacich, ktera nejsou vyhradne pro motorova vozidla, aby zacalo brat infrastrukturu trochu vazne a ne jen vlazne.

        0 0
        • drtyc  

          horova byla naposledy co jsem tama jel rozkopana pod mostem a pak uz zbyva krom hradecky akorat ta lavka co je u ni a ta je tusim pro pesi pouze. dobrovskeho byla taky rozkopana, prechod u brafovy uz je prece jen krapet z ruky a palackeho krom toho, ze je z ruky, tak je tedkom v jednom smeru taky rozkopana

          lavlky jsou nejlepsi varianta pak dlouho nic a horova a pak dlouho dlouho nic a pak uz nic

           
          0 0
      • Jaroslávek  

        Též jsem byl pokárán, prej řidiči trolejbusů si stěžovali … To bývala moje návratofka z Buku.

        0 0
        • Splinter  

          Omg, taky tam často jezdím, dyť  tam ten trolejbus vidíš z obou směrů dopředu..  Hádám dneska budu taky konverzovat…

          0 0
          • Jaroslávek  

            No právě, neudržel jsem se a řekl jsem mu to, že přece nejsem idiot a když vidím na druhý straně trolejbus, tak počkám. Jsou tam teda proto, že si řidiči trajfu stěžovali, nebo střeží pravidla ? To je zas na nekonečnou debatu …

            0 0
            • drtyc  

              antimonopolni urad na ne :) beztak chteji nahrani cyklisty do trajflu a zkasirovat. siroko daleko jedina rozume pouzitelna spojka a ono tohleto…

              0 0
            • mastihuba  

              přestěhuj se na severovýchod :)

              0 0
              • drtyc  

                ne. zeptej se jich kterak jinak ti doporuci dostat se na druhou stranu. fakt by me to zajimalo. ta lavka je totiz tak akorat na dve osoby a to nesmi nikdo nyst zadnou tasku.

                0 0
        • novcze  

          to jsem si myslel, že si stěžovali buď trolejáci nebo stavaři . . . stejně teď ta stavba pokročila tak, že rozkopali i ty příjezdové cesty, takže jeden pruh je v delším úseku. Náhradní cesta bude buď Horova, ale protože si tam dokážu živě představi provoz ve všední den, budu hledat alternativu v uličkách paralelních k Horově a Minské (Slezká a Sirotkova) abych se dostal na Tábor . . . a nebo pojedu po Královopolské až nahoru projedu tam to dopravní hřiště a po Purkyňce zase směr Tábor.

          0 0
          • drtyc  

            sirotkova konci zonou do ktere tusim nesmis pokud tam nebydlis. pak je tam jednosmerka, ktera neni na mape kolem a to zeleny to je chodnik a ne silnice. takze ciste teoreticky jediny rozdil je ten, ze tam treba nebude stat hlidka.

            0 0
            • drtyc  

              nevim jak jelinkova, serankova, marie stejskalove. tam by to mozna slo

              0 0
            • novcze  

              aha, na mapy.cz tam ty jednosměrky nemají, takže královopolská (po cyklostezce) - purkyňova to jistí . . . to zas bude adrenalin i když asi lepší než horova

              0 0
      • petrun  

        Chodím přes ten most pěšky, dřevo espédéčkám neublíží :-)

        0 0
        • drtyc  

          ono tam moc mista na me vedle kola a jednu osobu do protismeru neni. kolo musi riditkama pod zabradli a ja rozkrocmo kolem klik aby se tam dalo vyhnout, takze to rozhodne neni ideal. ta cesta je fakt rozumejsi reseni

          0 0
        • novcze  

          kdybych chtěl na procházku, tak sebou neberu kolo ;-)

          btw. podle projektu bude uprostřed toho nového mostu křižovatka http://www.brno.cz/…b/index.html což mě teda sere víc než to, že teď musím hledat objížďku

          0 0
          • Polka  

            Hosi, delate z teho kovbojku. Kdybyste takhle meli resit kazdej most, kazdou novou krizovatku, kazdou zmenu ve vystavbe – proste dekadentni p.covinky.

            Musite holt nechavat doma pud sebezachovy, vzit jenom kolo a selskej rozum a naucit se jezdit v normalnim mestskym provozu. Priklad si muzete vzit napriklad z kluku z Mexico City ;-) Na jejich miste byste si asi ani neprdli :)

            0 0
            • drtyc  

              jasne tak to ses ty koho sem videl na dalnici na svitavy na kole?

              0 0
              • Polka  

                Ne, to jsem nebyl ja.

                0 0
              • Splinter  

                a není to pravda? Někteří se na těch kolech motají jak ožralí…

                Hodně lidí ukáže, že odbočuje a odbočí, ani se nepodívaj.. Se občas divím, že těch mrtvých cyklistů není víc…

                0 0
            • drtyc  

              „vzit jenom kolo a selskej rozum“

              jo takze bez helmy? pochopil sem to dobre, ze?

              0 0
              • Polka  

                Ne, s helmou, ta je snad samozrejmosti! Tim prikladem jsem mel na mysli hustotu a slozitost dopravy ;-)

                0 0
            • Howgh  

              V Mexico city je to v poho. Tam je tak husto, že se nedá jet rychlejc než 30

              0 0
                • JSt  

                  to je nejaka zrychlena verze, toz oprava.

                  0 0
                  • Howgh  

                    to musel byt Zdenál Berkůj. Ten tam jezdil jako drak

                    0 0
                  • drtyc  

                    takhle podobne vypada koliste od cervenaku za vankovku na zelenou vlnu. jinak se to neda stihnout a spadne tam minimalne dvakrat spis trikrat cervena. akorat je rozdil v tom, ze pred semaforama tam jedes skoro sedesat a beres auta, ktery se rozjizdeji a pak se to pres tebe presype 70 o kus dal, aby si to zase predjel na dalsim semaforu.

                    0 0
            • JSt  

              souhlas, akorat ten pud sebezachovy bych s sebou vzal taky :-). za valnou vetsinu krizovek si cyklista muze sam a urcite se jim dalo nejak predchazet…

              0 0
              • Splinter  

                křížovka je ale celkem fajn, až poznáš 2minuty dopředu, že pojede vytuněná škodovka s magorem za volantem, tak tomu půjde předcházet…

                I když možná ta schade bude slyšet i 3minuty…

                0 0
                • JSt  

                  jestli povazujes za krizovou situaci, ze jede vytunena skodovka s magorem za volantem, je to tezky :-))

                  0 0
              • drtyc  

                ze tu nekdo nenapsal „rozum do hrsti“ ;-)

                0 0
            • novcze  

              jezdit v městském provozu umím celkem obstojně, chce to hlavně ukázat motoristům, že tam kde to potřebuju jsem plnohodnotný účastník dopravního provozu a tam kde to jde jim rád nechám místo aby mě mohli lehce předjet a většinou nemám problém . . . kvůli křižovatce bych se tak nečertil, kdyby se v té oblasti během jednoho roku neobjevily tři další světelné křižovatky a všechny na mojí trase na prygl

              0 0
      • zbartos  

        Zbynďa zase hlásil, že nedávno dostal pokutu 200,– Kč od MP na lávce přes železniční trať vedoucí od ulice Janouškova (Sládkova) k prodejně Lidl (Okružní).......

        Ad most na Korejské – jezdím tamtudy pravidelně na silničce a zatím jsem jel vždy po té boční úzké lávce pro pěší.  Dá se to projet vedle chodců (pozor na klouzající prkna po dešti), ale musíš mít jistotu, že chodci neuhnou do boku..... Každopádně když neuhýbají, tak se přidržuji rukou zábradlí a v nejhorším bych mohl nakonec jít i pěšky, ne ?

        0 0
        • Splinter  

          To je fakt už buzerace.. Nechápu ty jariny, nemaj nic lepšího na práci…

          0 0
        • novcze  

          já dnes zjistil, že výše k Dobrovského je další funkční lávka, původně jsem myslel že ji při stavbě zlikvidovali a nenahradily. Přístup od města po Voronežské, trochu ztráta času to objížděd, ale nic hrozného. 

          0 0
          • drtyc  

            no porad se to meni. jednu dobu byla zavrena. pak bylo zas rozkopany neco 500m pred ni, takze dostat se k tomu a nezamotat se tam…

            0 0
            • novcze  

              teď je to průjezdné, takže tam budu jezdit dokuď se něco nezmění . . . dnes jsem jel dolů po Minské a to se nedá, kličkování mezi autama, downhill po šmirgl pásu když jsem předjížděl kolonu aut, sice adrenalin jako jo ale je to o držku

              0 0
        • Karaya  

          Kolega tam taky dostal za 500,– Na rozumnou diskusi MP nereagoval, ze pry tomu nerozumi a dostal jen za ukol tam vybirat…

          0 0
      • drtyc  

        ta lavka pro pesi co je kousek vejs nez jezdi troleje vypadala zespodu docela dokoncene. zadny lezeni ani tak. otazka jestli to mu treba nechybi zabradli nebo tak neco i kdyz ze spodu se zdalo, ze by mohlo byt betonovy uz hotovy

        0 0
        • Jaroslávek  

          Jo taky jsem na to koukal, vyzkúšam.

          0 0
        • novcze  

          Troleje už jezdí přes nový most, zákaz vjezdu je tam pořád, ale most je vyasfaltovanej a širokej, jenom nájezd a výjezd je pouze v jednom pruhu, ale je to celé přehledné takže by řidiči nemuseli žalovat cajtům, že jim tam jezdí cyklisti.

          0 0
    • pepek  

      Toto je nachystaný na mírné horizontální vrstevnicové cestě, co vede od Hádku na Nový dvůr

      0 0
      • mastihuba  

        udej souřadnice a nechám to sundat :)

        0 0
        • pepek  

          Tak snad to sundají sami, když to tak nachystali – je to „profesionální práce“ lesáků, asi jim zrovna padla, tak už to tak nechali-míří to přímo na cestu.

          0 0
          • mastihuba  

            já myslel že to je nějakej vývrat :), tak to pak jo.

            0 0
          • StuntJ  

            Jojo, lesáci rádi dělaj podobný pasti … Jednou nechali na asfaltový lesní cestě hromadu roští a já jsem málem do toho vletěl … Prostě Green Power

            0 0
    • kimi  

      Sice to neni omezení absolutní, ale dnes jsem jel po cyklostezce „Nad Klajdovkou“ a z obou stran úseku mezi odbočkou dolů do Bílovic a Ochozem je páska přes cestu a na trojnožkách cedulky ŠLP, že cesta je uzavřena z důvodu odtěžení hmoty cyklostezky z pozemků vlastníků, kteří nesouhlasí s jejím průběhem po jejich pozemcích.. Bohužel jsem to neměl čim vyfotit ani jsem si nezapamatoval termín, ale časem to sem někdo určitě dá. Pokud to bylo tak, že někdo prostě proinvestoval prachy na stezku a neměl souhlasy majitelů pozemků, tak je to fakt síla (možná je info i na BikeForu, tuším, že se to tu v jednom threadu řešilo). No každopádně projet to ještě dnes (první den uzávěry dle cedulek) šlo, stavební/výkopová činnost žádná a cykloprovoz byl.

      0 0
      • Splinter  

        :-DDDDD dobřééé fakt kocourkov:-D

        0 0
        • mastihuba  

          taková putovní cyklostezka, seberou-naloží a zkasírují zase někde jinde. Proto tam nelili ten asfalt. Žádná ekologie, ale ekonomika. :)

          0 0
      • Blade  

        debilové..

        0 0
      • Polka  

        Jedu tam! S fotakem :)

        A pan kanickej starosta by mel dostat traverzou po palici…to ne aby se probral, ale aby uz nemohl nic ******.

        0 0
        • drtyc  

          tak si ten kocourkov uzijte ve zdravi. ja mam zabaleny a du se soupnout o mesto dal.

          0 0
      • fonsta  

        Jo, pochopil jsem to stejně – asi to postavili fakt voriginál načerno..

        0 0
        • drtyc  

          no spis jestli to jsou singularisti treba v pate generaci a na zacatku jich bylo padesat, tak dostat jakejkoliv souhlas za min jak deset let je nadlidskej vykon. vubec se divim, ze se dokazali ozvat tak brzo.

          0 0
      • RomanH  

        :-DDDDDDDD

        Jak rika Franta, takove „Hladove zdi“

        0 0
    • madcat  

      Trochu jsem dnes sakroval, když jsem vyjížděl po červené od Šmelcovny nahoru do Maršova – v té zkratce, kde se jede/jde lesem takovým tím korytem přímo do kopce, tak u pomníčku Zdeňka Sovy jsou popadaný stromy takovým způsobem, že je docela kumšt to projít.. a o kousek výš jsou v tom korytě ještě naházený haluze a podobnej binec, ale už to jde projít v klidu… takže je možná lepší to objet po takové té asfaltce – ze Šmelcovny to vzít kousek po modré na Maršovský mlýn, a odbočit doprava, než se tam plahočit a případně riskovat, že tam k Sovovi přibude další jméno… spadnout se tam dá fakt hluboko…

      0 0
    • Lukin  

      Na modré značce z Ochozu na Nový Dvůr jsem dnes přelézal třikrát zřezané stromy. Nejdelší úsek má několik desítek metrů. Je nutno tlačit lesem. Tak pozor za tmy.

      0 0
    • pepek  

      Oblíbený objezd Lomu Mokrá je teď trochu nejetelnej-foto č:1

      Ten druhej lom je docela pěknej: č: 2,3

      0 0
    • jIrI___  

      Tak jsem se dneska vypravil na první vyjížďku za tmy a vřele doporučuju vyhnout se místu nad Jinačovicemi označenému na mapě . Je to tam rojezděné od traktorů, mazlavé lepkavé bahno a nedá se to nijak rozumně obejít. Kolo jsem měl bahnem obalené tak, že kola se už ani netočily a po tom mazlavém bahně jsem ho sunul. Navíc v okolních křovinách jsou takové ty lepkavé kuličky s háčky, ketré jsme po sobě jako děcka házeli. Takže pak mě čekalo půl hodiny strávené odděláváním rozpadajích se kuliček z oblečení (jedna vedle druhé) a další půl hodiny „čistění“ kola trsy trávy :-/. Jinak až na tenhle úsek byla jízda s Aurorou parádní, občas mě v lese přepadl takový nepříjemný pocit, ale celkově pohoda :)

      0 0
    • pepek  

      Kdo jezdíte z Kraví hory přes sjezdovku pod Barvou, tak je tam za zatáčkou ve sjezdu napříč stromek ve výšce 1,5 metru. Při cestovní rychlosti a za tmy neubrzditelné! Nedá se odstranit, drží v zemi.

      0 0
      • Jaroslávek  

        Tebe to porád baví jezdit okolo baráku, skoro ?

        0 0
        • pepek  

          Soudruhu, Holedná je jediná lokalita, kde teď můžeš v pohodě jezdit bez ztráty kytičky. (Tzn. že přijedeš uplně čistej a ne zasranej jak prase.)

          0 0
          • Jaroslávek  

            Soudruhu, já se do terénu odvážím tak někdy po novým roce. Ručička bolí.

            0 0
            • mastihuba  

              bus jezdí ze staré osady:)

              0 0
            • pepek  

              Tak zkus silnicu -na biku a se zvednutýma rohama (pokud ti to hrdost dovolí)-mám to vyzkoušeno.

              0 0
              • Jaroslávek  

                Nedovolí. Trpím a jezdím si svoje.

                0 0
                • Howgh  

                  tady máš inspiroidní borce

                  0 0
                  • Howgh  

                    …vono se to objeví bez komentáře…Na první fotce je Martin Posolda od Kroměříža. Je to na náměstí v Holešově na startu Drásala. Má ochrnutou ruku po úrazu. Loni dojel hodinu přede mnou, ale letos jsem byl lepší já.

                    Druhej borec je taky odněkať od Přerova. Je to na Olomoucké 50ce.

                    Todle nechápu, jak je možný bez ruky jezdit MTB závody.

                    0 0
    • overkill  

      Jestli někdo jezdíte po trase Muldy pod Soběšicema směrem nad střelnici tak to berte raděj horní cestou mezi zahrádkama.Ve výjezdu od muldy k silnici se těží a zdá se,že nijak nespěchají.Na cestu mezi zahrádkama tím pádem míří všichni koníci z líchy jedoucí tím směrem,takže podle toho vypadá.Odbočka vpravo Ke Stromu je libová už od podzimu.

      0 0
      • obda  

        zrovna jsem to chtel napsat – nebyl jsi tam nahodou v nedelu kolem devaty?

        0 0
    • milan-z-brna1  

      zdar, nechci zakládat nový vlákno ale… první jarní protočení klik z Líšně a opět jsem velmi rozezlen (dosaď si nepublikovatelný výraz) kobyláři. Žlutá přes hornek je hnusně rozšlapaná od ňákýho i…otskýho kHOVboje. Njespíš to byl někdo z těch co maj hnízdo ve Starý líšni tam jakoby na samotách) podle toho kudy jel (rozšlapal i minisinglík po modrý od mušky k dalšímu rybníku. Škoda, že jim ty bezrohý krávy nepošly zimou…

      0 0
      • Splinter  

        důležitý je mít správnej klobouk aby nebyl vidět obsah lebky…

        0 0
      • Blade  

        Nechápu, že se v době krize nerozmáhá výroba koniny :-/

        0 0
      • frederick  

        Jel jsem tam taky jak to bylo rozšlapaný, ale teď už je to v cajku:)

        0 0
    • mastihuba  

      tak ze soběšic na lesnou se taky prošlo nějaký vemeno s kobylou.

      0 0
      • Smazaný účet  

        tam chodí vemena pravidelně a nenechávají tam jen rozoranou cestu. vzápětí se pokouší to srovnat novým materiálem nevhodným ke zpevňování cest.

        0 0
      • jonys  

        Po Holedné zase chodily nějaký vemena s motorovýma pilama.A Pepek to nehlásí…

        0 0
        • pepek  

          Žádný jsem neviděl (v neděli). Moje trasa byla netknutá, dokonce ty dva stromy, co byly napříč ve sjezdu k hřišťi, byly už pryč. Pouze konec k lávce už jsem nejel, bo surfaři vyhrožovali lijákem od 13.00. No a když začalo poprchávat, tak jsem to zbaběle zkrátil k hřišťu a přes Tábor dom. No a nakonec nepršelo vůbec nic.

          0 0
          • jonys  

            No a dneska toto…Na chvilu vytáhneš paty a lesácí mají pré…

            0 0
            • pepek  

              To je asi někde na dálnici, tam já nejezdím. Ani tento zbytek dvoukoláku jsem tam nikde neviděl. (to asi montoval ožralej mechanik, ne?)

              0 0
            • novcze  

              Kolem cesty z přehrady na automotodrom skrz podkomorské lesy taky řádili s motorovkou, dokonce pokáceli stromy kolem Ríšovy studánky

              0 0
              • jonys  

                Tam jo,tam je to vymýcený jak sviňa!

                0 0
                • hmm  

                  Kdyby jenom tam, je to hrozný kolik toho už padlo a fakt by mě zajímalo s jakýho důvodu. Jinak jsem dneska potkal u rýšovky BRUSLAŘE !!!

                  0 0
                  • jIrI___  

                    To musel být nějaký odvážlivec :-D

                    0 0
                    • hmm  

                      To byl, ale vzhledem k velmi malému počtu rovnýho čistýho asfaltu bez aut a polovině národa na bruslích jich bude přibývat co budou jezdit kde se dá tipuju…

                      0 0
            • pepek  

              Tak soudruzi lesáci nám (skoro) uklidili ty propletený stromy, který ležely na konci sjezdu k lávce OBI. Zůstal tam jen ten jeden osamocený, který se dá (!?) objet vrchem. Takže nové, letní okruhy na Holedné jsou nyní už zcela bez chyby a vyladěny k dokonalosti (tedy eště ty dvě místa zkusím a když mi to zase ujede, tak beru malou lopatku a motyčku, no :-)

              0 0
    • obda  

      Tak jsem dneska byl na Naučné. Za točkama na začátku to někdo kus zkoušel na koni, a taky tam jelo pár motorek :( Naštěstí to časem zapíchli. Zato od výjezdu na lesní cestu je to rozdupané od koňů fest :(, navíc je tam blata i normálně dost. Doporučuju sjet hned u Panské Louky, pokračovat dál po červené je utrpení. Jinak Naučná je celkem jetelná, jen pár padlých stromů (pozor, jeden ve výšce hlavy). Jen za takovou tou roklí zhruba uprostřed, kterou vede cestička nahoru na modrou a nad Soběšice, je několik stromů naráz a obchází se docela nepříjemně svahem nad cestou.

      Celkově je vidět, že letos Naučnou ještě moc lidí nejelo. Na cestičce je hodně listí, pod kterým se schovávají kořeny. Led prakticky žádný, místy mírně měkčí, ale v pohodě. Ovšem jen po tu lesní cestu, pak je to děs.

      0 0
    • Schoscha  

      Přátelé, pokud někudy ne,jak zní název vlákna, pak ne po stezce kolem řeky směrem na Olympii.

      Včera tam bylo lidí jak na 1.mája.

      Všichni kdo dostali pod stromeček brusle, je včera testovali.

      Tolik naháněčů drůbeže(nohy metr od sebe, ruce rozpažené)sem už dlouho nepotkal.

      0 0
      • Jaroslávek  

        Příteli, potvrzuješ jen, že má zkušenost ze dne 22.3.2010 (jak popisuji ve vlákně MTB potkávání Brno a okolí II) nadále platí až do odvolání.-)

        0 0
      • Lada,s  

        LOL, naháněči drůbeže :-))))

        0 0
    • oldaka  

      Z Ochoza k Ochozské jeskyni a pak dal směr Muška bacha na různý větvě trčící do cesty…teď jsem se od tam vrátil se zlomenou patkou přehazky :( a bahna si tam taky užijete :)

      0 0
    • Tommy_Lee  

      Nevi nahodou nekdo, jestli je to z klajdovky do bilovic uz suchy? Jestli mam umyvat kolo nez vyrazim z prace, abych zas nebyl nasr… ze jsem ho myl zbytecne ;-)

      0 0
    • mastihuba  

      tak zelená u Reslové hájenky nahoru je ještě bahno, ale dolu už by to šlo :D apropo ty kur.. nás vystřihli

      http://www.b-tv.cz/zurnal.html…

      0 0
      • Smazaný účet  

        vymýšlí si tam hovadiny. cyklostezka potřeba není. odkaz dám ještě do vlákna k tématu, díky mastihubovi za video.

        0 0
        • jIrI___  

          To mi připadá úplně stejně jako cyklostezka kolem Bečvy Rožnov – ValMez. Kolem řeky vedla vyšlapaná pěšinka a jako alternativa se dalo jet po asfaltkách s minimálním provozem vedoucích skrz přilehlé vesnice. Teď už je namísto pěšinky krásná asfaltová cyklo/bruslo dálnice :-/

          0 0
          • Smazaný účet  

            můj prastrýc tam má zahrádku a léta letoucí tam chodí na břeh rybařit. teď by mu z klidnýho zákoutí udělali dálnici. mimoto je ten břeh často zaplavenej a ten asfalt by tam moc dlouho nevydržel. betonu a asfalu máme ve městě dost, tak proč mrvit jeden z mála slušných úseků řeky v Brně.

            0 0
            • Tommy_Lee  

              jeste by mohli vyasfaltovat ten kratkej usek od toho novyho (relativne)za­vrenyho mostu na Veslarske k Pyjave. To by je ti mistni rybari/zahradkari asi uz fakt zabili! Ale tam vlastne stejne vsichni jezdi po asfaltu po druhe strane :-/

              0 0
              • Splinter  

                Mohl by mi nekdo sdelit proc se postavi most a pak se tam daj panely aby se tam nejezdilo? Kvuli provozu na Veslarske?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  to byl dočasný most, když se stavěla mimoúrovňová křižovatka Hlinky…

                  0 0
                  • Splinter  

                    jo vím, škoda, mohli to udělat určitě nějak jinak.. Třeba tam nainstalovat ty výsuvný sloupky a zavírat to třeba jen přes týdnen…

                    0 0
                • Tommy_Lee  

                  No ja myslim, ze to bylo proto, kdyz tenkrat byly rozbombardovany Pisarky a se nebylo jak dostat na druhou stranu (na Zabovreskou), tak postavili most. Jak se otevrela mimourovnova krizovatka v Pisarkach, tak to zavreli (ackoli ten most vyhral snad i jakousi soutez o nejhezci most, jestli se nepletu) asi kvuli tomu, aby si lidi nekracovali cestu z Pisarek, pac by se to tam na tuty ucpavalo jeste vic, nez ted… Ale to je jenom moje domnenka.

                  0 0
    • obda  

      Tak sjezdík od Ronova až skoro k rozcestí „Pod Ronovem“ na ŽTZ je zničený stahováním dřeva. Většina z toho se sice dá nějak jet, ale je to dost naprd. A já se na něj po zimě tak těšil :( Teď abych si hledal jiný oblíbený okruh :( BTW zato ten megastrom dole tam furt leží a zavazí …

      0 0
      • pepek  

        Pěkný sjezík je hned na protějším svahu-od Babic, není značený, ale třeba maňas ti vysvětlí, kudy a jak se tam jede.

        0 0
        • Paja  

          ;D

          0 0
        • obda  

          Ten je mi na dvě věci, když potřebuju okruh na max. dvě hoďky z Řečkovic, že. Tohle jsem kombinoval s mým oblíbeným stoupáním z Adamova opět po žluté k Hamzalovyu mostu.

          0 0
          • pepek  

            Zkusit se má všecko. . . . :-)

            0 0
          • jonys  

            Ty jo z Řeček je to podobná paráda jako z Komína-takových okruhů ti vysmrknu třeba 15!Se někdy domluvíme.

            0 0
        • Jaroslávek  

          Nedá pokoj a nedá pokoj. Už jsem na to alergickej.

          0 0
          • pepek  

            Omlouvám se. Chtěl jsem jen, aby to někdo prozkoumal, třeba je to už zase jetelné.

            0 0
      • Paja  

        …asi nemaji dost velkou pilu, aby ho porezali…;)

        0 0
      • frederick  

        myslís sjezd, když jedes z utechova na adamov a uhnes do lesa? A vyjedes u LDN? Dneska jsem tam jel a jako ty se tesil celou zimu a tezce jsem zaplakal!:( bahno, voda pul metra a vsude díry od traktoru. Uplne to znicili!:(

        0 0
        • obda  

          Jo, to bude on. Prostě jedeš po žluté značce z Útěchova do Adamova. Já tedy nevyjedu u LDN, neb od rozcestí „Pod Ronovem“ jedu po žluté na Adamov, a ne po modré na opačnou stranu k LDN.

          0 0
          • frederick  

            jj tak to je ono. škoda toho tam…dobře se tam řádilo:)

            0 0
            • Krutor  

              Tam to snad stálo za prdlajs už před zimou díky těžbě :-(. Jeli jsme tam s kámošem v říjnu myslím naposled a teda nadávali jsme jak špačci :-).

              0 0
              • kimi  

                Přikládám fotky z dneška. Jde o dolní část trasy Útěchov – Adamov po žluté, nedaleko od rozcestníku Pod Ronovem. Na třech místech se obchází, podlézá a přelézá a z příjmeného sjezdíku je prd. Zajímavé je, že kolem cesty je uklizeno víc než na cestě:-/

                0 0
    • bluma  

      Zelená z Hádku na Nové Dvory, taková ta „zkratka přes kopec“ vedle cyklostezky , totálně rozdrbaná od koní, blato, díry, místama se to i blbě tlačilo, natož to jet.

      0 0
      • Jaroslávek  

        To slyším poprvé, že tam někdo jezdí.

        0 0
      • Motyll  

        Roz****ný od koní to bylo už na podzim. Naštěstí tam jsou i jiné trasy :)

        0 0
        • pepek  

          Vidíš, to je ono. Když to napsal, tak mě napadlo: „kua, tam už jsem dlouho nejel, proč?“

          0 0
    • Igor Hnizdo  

      dnes uz to bylo, takze neplaste – luzanky – vankovka a zpet.

      ale co me zaujalo, ze maji na to takovej uzasnej vyukovej plakat, jak se pohybovat na bruslich na stezkach. doporucuji :) skoda jen, ze je vedle toho plakatu logo mesta a o kousek niz i mestske policie i kdyz beru, ze je to jen „reklama“…

      0 0
    • pepek  

      Soudruzi, nedávejte furt ty zatáčky pod zadní brzdou, dyť to vypadá hrozně. (Běžkařské trasy nad Utěchovem)

      0 0
      • StuntJ  

        to bych neřekl, jak ty moje RacingRalphy ve 2,1 to tak rozryjí, tak sorry no … :o)

        0 0
      • jonys  

        Březen 2009,tatáž oblast :-)

        0 0
    • Karaya  

      Tak přátelé, kdo si chce užít hustou chumelenici mušek, má příležitost každý večer mezi Obřany a Bílovicemi. Průjezd doporučuji jedině s integrálou a plexi.

      Jestli to nepomře, nebo to nějak nevystříkaj, tak to přes léto nechci vidět :-(

      0 0
      • StuntJ  

        jojo, tama též jezdím k večeru a občas je to tam hustý, ale člověk se aspoň nají, tolik proteinů grátis :o)

        0 0
    • pepek  

      Tož teď nevím, kam budeme jezdit. Toto je třeba na nájezdu ke žlutýmu sjezdu do Bílovic. Když už je cesta jakžtakž jetelná, rozdrbou to lesáci. Říčky – taky negativ.

      0 0
      • mr.nikdo  

        :-(

        a pak ze cyklisti nici lesy…

        0 0
      • Kynio  

        tak to je pěknej hnus no. Za chvílu opravdu nebude kde jezdit :( Lesáci se tím asi baví.

        0 0
    • clun  

      teď mi volal kamarád z vyjížďky, že ve sjezdu ze starého hradu po červené k řece, je propadlý kus stezky. Je to prý vidět na poslední chvíli a díra má prej 3 metry.

      0 0
    • pepek  

      Asi to sem nepatří, ale dred „Tudy ano, přátelé“ eště nikdo nezaložil. Tedy: Říčky jsou opět OK, blátíčko klouže tak akorát, aby byl ten fun. Pouze je třeba dávat pozor na spadené stromy (zejména soudruzi, kteří tvrdí, že Author1W lampa svítí jaxviňa). Stromy jsou např. na kultovním žlutém sjezdu, kde je také překvapení č:1 (možnost zapíchnutí do bláta je zde značně reálná, zvláště při cestovní rychlosti, která je tam nemalá.)

      Říčka se nám trochu rozvodnila (č:2), ale kdo neumí plavat, může to objet po pěkném trailíku (č:3), který vede vpravo už od plotu a končí až u mostku.

      0 0
      • StuntJ  

        Údolí je už suché v pohodě, ale obávám se že po těch vydatných deštích, to zas bude pod vodou :(

        0 0
      • mr.nikdo  

        ten brod se da projet :) – aspon z 2. strany de

        0 0
        • pepek  

          Dal by se, ale řetěz mi vrzal už tam a ta objížďka je fakt dobrá.

          0 0
          • mr.nikdo  

            jo to znam – ten vrzajici retez… mi zacal vrzat naposled po 16km a dalsich 44 vrzal svina :(

            0 0
      • bluma  

        Jooo, ten trajlík je hodně výživněj, hlavně mokrej… Taky jsem se tama dnes štrachal.

        0 0
    • kačaba1  

      Po modre z Panske louky do Melatina u Bilovic to neni uplne to prave orechove.. Popadane stromy, komari, … zda se, ze se na prujezdnosti dela, ale zatim nic moc..

      0 0
      • StuntJ  

        koukám, že kolem Brna to začíná být pěkně havarijní :( zblblé počasí :/

        0 0
        • Igor Hnizdo  

          holt co uz, kdyz to smerem na ostov bralo stromy prirostly na skalach i s podmacenyma kusama skal co se uvolnily a na cestu ti sem tam upadne stromecek s vic jak metrovym kaminkem obtazenym korenama a pak jeste nejaky drobny sterk (pod metr) okolo

          0 0
      • Krab  

        :( tak to je plusel..

        0 0
      • mr.nikdo  

        na jednom miste v rakoveckym udoli – kousek pod bukovinkou tak byl padenej strom – uz je pryc, ale furt sou tam 2 vyvraceny, co se opiraj o dalsi strom – nic moc peknyho

        0 0
    • pavlix  

      Dnes cesta z Utechova – ul Boří dolu k trati asi 6× hodne velke stromy pres cestu.

      0 0
    • Igor Hnizdo  

      Vzhledem k tomu, ze jsou mezi nami i ridici…

      Tudy ne: http://mapy.cz/…

      Dnes v patek prekonat tenhle usek trvalo od 15:28 – 16:17

      Hovnozrouti ridili provoz opravdu vytecne. Koliste jizni smer stal pred Bratislavskou klidne 3 zeleny za sebou aniz by se pohlo o jediny auto a nasledne poskocilo o jedno auto na ctvrte zelene a pak zase stalo dve nebo tri zeleny a nasledne poskocilo o jedno auto.

      Doporucuji se prizpusobit a pokud uvidite, ze se plynule odbocuje na Milady Horakove je dost pravdepodobne, ze na kolisiti radi policie a zapomela si znacky zakaz vjezdu.

      Tahle trasa trvala zhruba o 45 minut kratsi dobu podle poctu aut najizdejicich na Koliste z Bratislavske.

      http://mapy.cz/…

      0 0
      • Splinter  

        Co někdy předvádí je otřesný… stejně půl brna stojí kvůli blbcům co neumí zipovat nebo stojí v křižovatkách.

        0 0
        • Igor Hnizdo  

          :) jenze o to horsi pokud ten _____ ma kamizolu, reflexku a placacku a stoji v krizovatce.

          0 0
      • Igor Hnizdo  

        btw. takhle kratce to trvalo jenom proto, ze potrebovala projet policie k zasahu v protismeru a skocili ji semafory nebo to uregulovali regulovcici a z niceho nic jsme poskocili pri te prilezitosti o neuveritelnych 8 mist.

        0 0
    • mastihuba  

      tak v neděli sem se rozhodnul prošlápnout trasu na Říčkách od kamenýho mostu k partyzánovi. (To je louka s posedem přes kterou se jede po meridě do bukovinky) No samá kopřiva samej klíšťák, tráva do pasu a podobnej bordel, chtělo by to více odvážlivců aby se to trochu prošláplo.

      0 0
    • jonys  

      Na modré od Pasníku do Předklášteří ležej takový megasmrky,že jsem prostě musel kolo hodit na druhou stranu a pak se škrábat za ním.Pane Halouzka,trochu si hlídám ten revír,ne?!

      0 0
      • RomanH  

        Myslis z Modrou z Nelepece dolu ? Pres Pasnik vede akorat zelena. Jinak, ja ted u nas nebyl na biku ani nepamatuji – silnicka, Sazava, dovca, silnicka…

        0 0
        • Paja  

          chrte! ;P

          0 0
          • RomanH  

            Spise jsem dospel do stadia, ze pokud mam cas jen dve hodky, radeji se svezu 50km po silnici, nez se to zbrinku dolu ke Kvetnici, vyskrabu se na ni + rozhlednu a s komary kolem sebe se pak budu drapat zpet nahoru. Ale za mesic az dva bude lepe, teploty klesnou, zacne padat listi, a pan Halouzka opet vyrazi do terenu i pres tyden.

            0 0
            • Paja  

              Tak, nemusis hned dolunahoru na Kvetnici, takova pohodova vyjizdka s romantickymi vyhledy smer Debilin a Nihov po tech vasich kotarech a jedes furt ± po rovine;)

              0 0
        • Howgh  

          …racionální přístup. V lese jsou kopřivy čím dál hustší a vyšší…

          0 0
      • Paja  

        Pana Halouzku nejaka halouzka pres cestu nemuze zastavit;D

        0 0
    • Krutor  

      Nevím, jestli Blansko spadá ještě do „Brno a okolí“ :-), ale někteří z vás přes BK určitě jezdí a znají lesní sjezdík z Klepačova k ČKD…

      Neprůjezdný a vpodstatě neprůchodný zatím díky stromům přes cestu, naneštěstí až ve spodní části, takže využít pouze jako případný tréning vyjíždění kopců :-) (návrat nutný)

      Jinak vůbec většina lesních cestiček nad Blanskem směr Rudice a v lesích nad nádrží Palava totálně neprůjezdná :-(

      0 0
      • frederick  

        Pánové, jezdíte jěště středa nebo čtvrtek? Dlouho jsem neviděl zádné vlákno:(

        0 0
        • Paja  

          ted ve ctvrtek se pojede…

          0 0
          • RomanH  

            jj, Plha se hlasi :-) Trena nejakej motec po Cervenaku + Holedne a Veslo

            0 0
            • Jaroslávek  

              V tomto vedru nemám elán na nějaký velký motec, ale aby jsme jen nechlastali, že jó ?

              0 0
              • RomanH  

                Tak nejak. Vcera 60 km na silnicce, 2× 0.7 bidon vody, dve piva a jeden vinej strik do pullitru.

                0 0
          • frederick  

            A je nějaké vlákníčko? Zatím jsem nic neviděl…:( A vedro sice je, ovsem v lese se to dá;)

            0 0
            • RomanH  

              Tak uz je zalozeno

              0 0
            • Paja  

              Da se i na silnici, od vcerejska mam uz pres 150km;)

              0 0
            • mastihuba  

              v lese se nedá ta havěť mne včera málem sežrala za živa

              0 0
              • Paja  

                Vcera po prujezdu Ujcovem jsem na sobe mel asi 300 000 musek;P

                0 0
                • RomanH  

                  Kundratice taky nebyly nic moc

                  0 0
                • mastihuba  

                  mě mušky nevadí ale dyž tě žerou hovada a komáři, takovej ten chumel, kterýho se nemužeš zbavit to je běs.

                  0 0
                  • Paja  

                    hovada a komari se dostavi, jakmile bys zastavil, ale jet destem musek taky nic moc.

                    0 0
                  • JSt  

                    jeden mocny prd a popada to k zemi i s listim ze stromu ;-)

                    0 0
              • RomanH  

                No vidis, na silnicce to jde, dokonce jsem na ni videl v Tisnove i soudruha Blada.

                0 0
                • Paja  

                  Me teda dneska rano usek Tisnov-Brno zas na nejakej cas ze silnicky vylecil…

                  0 0
                  • RomanH  

                    No jo, v takovej cas, kdy jezdis Ty, to tam musi byt peklo. Ja si vcera krasne vychutnal okruh do Dolnich Loucek – Zdarec – Mezibori – Dolni / Horni Libochova – Kundratice – Krizanov – Osova – Ususi. Minimum aut, prumernej asfalt, krasna krajina, slunicko na obzorem, parada.

                    0 0
                    • Paja  

                      No jo, jenze z chalupy do Tisnova to mam o hodinu delsi nez ty, takze jestli provoz zhoustne mezi 6 a 7, musel bych vyjizdet nejpozdeji 4:30 a to fakt nedam…radsi to vezmu na biku pres kostky v Tisnove na Drasov a po polnacce od Malhostovic do Kurimi.

                      0 0
                      • RomanH  

                        Je mi to jasne. Mozna by i bylo lepsi jet na druhou stranu, do Svitavky a vzit to kolem vody az do Majlontu, mas to cca 67km http://www.mapy.cz/…96+2048–9216–4096–8192–5632–6656+2048–4608+6656+512+13312–24064–6656–512–7680–8704–5120+3584–10240–4096+1024–6656+12800–16896–6144–2048+2048–8704–4608–8192+3584–5632+5632–1536+6656–11776+2560–23040+7168–13312+4096–8192–5120–20480–10752+2560–8192–9728+5632–11776+12288–2560+0–7168–9216–4608–9216–20480–6144–4096–19968+10752@x­=138252800@y=132989440@z­=11

                        0 0
                        • Paja  

                          Nevim jestli bych si moc pomohl, celej ten usek do Sebranic je vic frekventovanej nez udolim do Tisnova, jeste musis jet Blansko-most pres Svitavu, coz je taky hnus. Krom toho kousku od Blanska to asi bude min frekventovany, ale v prumeru nejspis prast jak uhod, krom toho je tam vic ***** kopcu;)

                          0 0
                          • Jaroslávek  

                            No hochu dal jsi se na vojnu, tak bojuj.-) Aspoň nebudete ve čt zlobit.-)

                            0 0
                            • Paja  

                              Zas tak hrozny to neni, uz jsem dostal rozum a jezdim tam jen ob den;)

                              0 0
                      • JSt  

                        taky jezdivam pres drasov, ale zrovna na te silnicce jsem zazil jeden z nejhorsich okamziku na kole. nejaky rejsr na motorce predjizdel a ja dobrzdoval ve skarpe. asi me proti slunku nevidel…

                        0 0
      • Trog  

        Krutor:j znam to tam moc dobre a kolem jedovnic(cesty do bukoviny atd.)tam to bylo fakt katastrofa,stačí když vidíš ty vytěžený hromady dřeva

        0 0
        • JSt  

          jj. dobry je to za barakama v kempu u olsovca…

          0 0
    • Perníček  

      Pro změnu hlásím jeden po dlouhé době průjezdný úsek, od Kateřinské jeskyně po žluté TZ až nahoru na Macochu čistý…

      0 0
    • StuntJ  

      Aktuální info z Údolí Říčky :

      všude bahno, sem tam popadané stromy přes cestu a říčka Říčka se nám opět pěkně rozvodnila a zaplavuje vše co má v cestě. . Jinak je to vcelku dobře průjezdné až na těch pár stromů přes cestu :o)

      0 0
      • Brzda  

        tam je bahno ikdyz jsou tyden paraky a sucho :-)

        0 0
        • StuntJ  

          No minulý týden to bylo ještě docela vyschlé ( např. brod u Ochozké jeskyně, přechod Říčky přes tu betonovou trubku) až na pár celoročně bahnitých úseků … Dneska to bylo ale delikátně zabahněné a do toho mírný deštík :o)

          0 0
    • pepek  

      Tak dnes to byl docela masakr. Zelená na Těchov: obr 1 (k vyhlídce U lavečky) ale dalo se to objet a vrátit se tam po zelené. Zelený sjezd ke Sk. mlýnu byl taky docela zapadaný nahoře a dole. Ten kamenitý prostředek byl mňamka.

      Modrá od Obůrky do Blanska.to je prostě hrůza. Totálně zničený, taková pěkná cesta to byla a teď to bude jen velká mýtina :-(

      0 0
      • pepek  

        Omlouvám se za nekvalitní fotky, teď jsem zjistil, že mám zas…ou čočku (už je to tak asi 4 měsíce, kdy jsem zaregistroval znatelný pokles kvality :-(

        0 0
      • Jaroslávek  

        Krucajz, to je jak tunguzský meteorit v tajze.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Nebyl někdo z vás nedávno na žluté ze Spáleniska na hájovnu v Bílovicích (resp. opačně)? On to nebýval zrovna med, když to bylo OK, ale nevím, jestli se tam vydat po tych dešťách. Asi to bude solidní koryto.

      0 0
      • pardalis  

        Jel jsem tam cca před 14 dny a v pohodě. Jel jsem ale z vrchu dolů :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          OK, já to jezdívám oběma směrama, ale už sem tam nějaké pátek nebyl, tak mě zajímalo, esi je to sjízdný. Vyzkúšám.

          0 0
          • madcat  

            To někdo jezdívá i do kopce???? Tak to se budu muset přijet podívat někdy, páč mi to přijde jako čistokrevný sci-fi :)

            0 0
            • mr.nikdo  

              ja to jel jednou loni na podzim a i tak to pro me bylo scifi(jak pises) :-)

              0 0
      • mastihuba  

        šel jsem tama minulej tejden nahoru. :) ten spodek je bída, ale jak se člověk dostane ven z toho vymletýho koryta, tak už to jakž takž de.

        0 0
        • Krab  

          Hm hm.. klukum, kteri jezdi zlutou z bilovic do spaleniska (nahoru), patri muj respekt!

          0 0
      • frederick  

        A jede se to přímo po žluté? nebo je tam nejaka cesticka mimo…?

        0 0
      • StuntJ  

        toto jsem jednou minulý rok a nikdy více, takovýhle výšlap je jen pro magory :)

        0 0
        • Krab  

          Tak ted nevim – pro magory nebo pro sracky?

          0 0
          • StuntJ  

            Pro magory, co to vyjedou a jsou pak na sračky …

            0 0
            • Trog  

              maoři jezdí jen dolu a když maj něco vyšlapnout tak brečí,takovejch znam milion na druhou.A na jedný ruce bych spočital ty borce co jezdi rači do kopce..at už na silničce nebo na bajku

              0 0
              • Smazaný účet  

                Na počátku 21. století žilo na světě přibližně 725 000 Maorů, z nichž nejvíce (632 900) žilo na Novém Zélandu.

                Milion na druhou jich tedy znát nebudeš :)

                0 0
              • StuntJ  

                No já radši jezdím srabsky po té cyklostezce nahoru na Kopaniny, skoro každý den po práci , to je takový relaxační kopeček, pro turisty.

                0 0
                • JSt  

                  zalezi, jak to pojmes :-)

                  0 0
                  • StuntJ  

                    on je akorát dlouhý, jinak je v pohodě, mnohem eklovnější kopec je po žluté od Adamova na Máchův pomník, či po cyklostezce na Nový hrad

                    0 0
                    • JSt  

                      jak rikam, tohle jsou vsecko kopce, ktery zalezi na tobe, jaky si je udelas.

                      kdyz jsme u machace, tak ten kopec bezprostredne pod nim od silnice doleva se vpohode vyjet neda, tam se musis snazit ;-)

                      0 0
                • pepek  

                  Když už tam musím jet, tak za jezírkem zahnu trochu doprava-jede to souběžně lesem, nežere to špunty a neserou mně tam rychlejší soudruzi.

                  0 0
              • pepek  

                Můžeš mi poradit, jako maorovi, jak se tady dá jezdit jen dolů? To je totiž můj sen-na bajku jezdit furt z kopce.

                0 0
              • pepek  

                To je pravda: z kopce jezdí rádi maoři, raději do kopce jezdí ale jen magoři.

                0 0
    • novcze  

      tak jsem chtěl dnes u studánky pod Novým hradem blízko Adamova doplnit vodu do bidonu a zjistil jsem, že tam nějaký kkt udělal od té kovové výpustě dřevěné koryto ze dvou prken asi 1,5m dlouhé vyložené bůhvíjakým igelitem … takže naprosto znehodnocená pitná voda, chtěl jsem to tam rozložit, ale pořád tam jezdilo dost lidí na kolech …

      0 0
    • RomanH  

      Nevite, jestli uz je prujezdna ZTZ z Noveho hradu na Blansko ?

      0 0
      • Cipísek  

        Sice jsem tam letos nejel, ale když se podíváš zespod od silnice, tak to nevypadá růžově. Není to odklizený u silnice, tak pochybuji, že nahoře to bude jinak. Loni jsem si tam pěkně užil, stromy jak kráva, ale byl tam nejhorší cca jeden úsek.

        0 0
        • mastihuba  

          onehdá jsem byl v ČKD a je fakt že to je kolem celýho blanska. je to těžko přístupný a je toho mnoho, takže iluze bych si nedělal.

          0 0
        • RomanH  

          Ja tudy nejel hodne dlouho za svetla ani spodem, proto se ptam. Celkove to ted po lesich vypada, ze uz tu kalamitu zvladli, tak jsem si rikal, ze treba doslo i na tuto cestu :-(

          0 0
          • Cipísek  

            obávám se, že takovýto cesty budou až úplně poslední. Jestli vůbec :o( Ono přeci jenom pěšky tam nějak člověk projde, tak si řeknou, to je dobrý.

            0 0
        • Krutor  

          K tomuto bych dodal, že včera, když jsem sbíral plusové body (vytáhnul jsem MVČ na vyjížďku po silnici Blansko – Bílovice), nedalo se přehlédnout transparent pověšený mezi stromy kousek před odbočkou ze státní na CT kolem vody na Adamov. Asi to nebude doslovné ale stálo tam něco jako „Přírodní rezervace – zde uklízí příroda“ nebo tak něco. Autor transaprentu je ŠLP Křtiny a zjevně tím dal najevo, že popadané stromy ve stráni směr Nový hrad ponechá svému osudu :-)

          0 0
          • pepek  

            Být MVČ tak bych za tento pokus plusové body nedával :-)

            0 0
            • Krutor  

              Můžeš mně říct proč ? :-D Megaoběť tohleto dělat doprovod na nejnudnejším kousku, kterej tady široko daleko najdeš :-)

              0 0
              • pepek  

                No myslel jsem, že jsi tuto riskantní trasu vybral sám. Z vražedných pohnutek (Ona najednou spadla doleva, přímo pod ten náklaďák :-)

                0 0
                • Krutor  

                  Ha kamaráde, v neděli tyhle monstra nejezděj :-). O to víc motorkářů …

                  0 0
      • Vilém  

        To je ta pres certuv hradek? Pokud ano, tak neni. Sel jsem tam asi pred mesicem pesky a i tak to bylo psycho.

        0 0
        • RomanH  

          jj, to je ona.

          0 0
        • pepek  

          A jak vypadá cesta na Čertův hrádek teď? Furt stejný, nebo uklizený?

          0 0
          • hony007  

            Viz Bonbonky, nebo Tudy ne, teď nevím, ale psal jsem tam asi před měsícem, že neprůjezdná.

            0 0
    • Palec  

      Další tudy ne!

      Okolí Hostěnice, Kalečník – po modré TZ, z Jelenice po Žalmanův kámen se prohánělo jedno z těch těžařských monster a z trasy nezbylo zhola nic..

      Mapa a fotky (stav před necelým měsícem):

      0 0
      • mastihuba  

        pěkně :)

        0 0
      • rock  

        Tak loni ta cesta byla neprůjezdná kvůli pokáceným a neodklizeným stromům (alespoň v horní části, u Tinkovy s.) a letos to asi taky nebude stát za námahu zkoušet …

        btw když už se bavíme o tomhle kousku světa, tak v prostoru od Žalmanova kamene po žluté se dost těžilo a je tam tankodrom a pár týdnů zpátky to vypadalo dost katastrofálně i na modré TZ Tři Javory-Malá Říčka.

        0 0
        • mastihuba  

          na modré říčka-javory se těží, ale dá se tomu vyhnout.

          0 0
          • rock  

            Jsem v posledních víkendech neměl odvahu se tam vrátit :-)

            Zdá se mi to, nebo je každým jarem těch hrází s naskládanými kládami víc a víc ? Ve Ždánickým lese taky přibyla spousta pasek, který tam na podzim nebyly …

            0 0
            • mastihuba  

              no dva roky zpět mi hajnej ukazoval mapy stáří porostů a pozorsko, říčky i rakovec jsou za zenitem, takže lepší to bude až to vyrbou a odvezou. Já se docela těšim až to bude hotový, ty výhledy do údolí říčky budou super. Nebavi mne čumět jen na cestu a zelený listí :) holt to musíme vydržet.

              0 0
              • rock  

                Pro výhledy jezdím do hor :-) (a pak mi z týdenní dovolené 7 dní prší a nejvzdálenější, co vidím, je kráva na cestě o 10m dál. Ostatní je v oparu).

                Hodně zgruntu to berou i v okolí Pístovic. No, vidím, že se musím obrnit trpělivostí a v nejbližší dekádě zlepšení nečekat …

                0 0
                • mastihuba  

                  no pak počítej druhou dekádu na výsadbu a pak už zase bude klid :)

                  0 0
                • malamala  

                  To je divné, já když jsem v horách, tak výhled je docela v pohodě, viz dnes ;). Jinak ohledně cest, tak tady když lesáci dělají nějaké nové cesty kvůli kácení a stahování dřeva, tak je potom vysypou šotolinou, aby ji mohly využívat turisti. Je to ale trošku zrádné, neb ty si na kole jedeš, kocháš se, cesta nádherná a najednou konec, dál to nikam nevede.

                  0 0
                  • rock  

                    Provokatére, já tam u vás měl v takhle červenci,

                    zatímco o rok později na začátku srpna bylo pro změnu takto

                    0 0
          • Jaroslávek  

            Nějak nám toho ubývá, ale toho fulla fakt až na důchod !

            0 0
            • mastihuba  

              no třeba ti jej posunou až na 70 a to už se bratru moc nesvezeš :D

              0 0
              • rock  

                Odkládat něco na důchod mi přijde -jak to říct- nezdravě optimistické.

                Omez vlastní přání na krátký čas.

                Jen co si povídáme, nepřející čas nám utíká pryč.

                Užívej dne a důvěřuj, jak nejméně můžeš, v budoucnost.

                [Horatius]

                edit

                Tohle mělo směřovat kolegovi Maňasovi …

                0 0
              • Jaroslávek  

                Jasně, nikdy neříkej nikdy. Stejně reaguji na vnější podněty, takže až bude fullistů v mém okolí většina …

                0 0
                • mastihuba  

                  Tak to by Polka moh osttní přesvědčit, aby dali pevnou :D

                  0 0
                  • Jaroslávek  

                    Na zimákovi moje RST v podstatě = pevná.

                    0 0
                    • rock  

                      Hele, co máte proti RST ? Já na vzduchové Aerose odjezdil několik příjemných sezón a kdybych na konci neměl pocit, že už se jí nechce moc držet směr a jistotu, že je kousek vyosená, nebyl by důvod ji měnit. Přechod na Rebu vlastně nebyl až tak diametrální změna, i když rozdíl tam samozřejmě byl. Aerosa chodila docela slušně i v zimě, s nulovou údržbou.

                      0 0
      • mastihuba  

        tak ten harvestor jel i po rychlé vrstevnici směr kalečník.

        0 0
        • RomanH  

          Ten obrazek by si meli zapamatovat vsichni, co nadavaj na krosky :-)

          0 0
        • zbartos  

          Více informací o zobrazeném harvesteru viz http://www.merimex.cz/…deere-1270e/ .

          BTW Krosky ovšem nejezdí do lesa 1 x za cca 10 let, nepracují pro majitele lesa a nemají nízkotlaké pneumatiky a kolopásy (čímž HARVESTERY, typu toho na obrázku, dosahují měrného tlaku na půdu pod 50 kPA, což je méně než je měrný tlak lidské nohy [cca 50 kPa] a mnohonásbně méně, než je měrný tlak kopyta koně [cca 140 kPa]).

          Samozřejmě FORWARDERY (vyvážečky/vy­vážeče) mají s udržením měrného tlaku pod 50 kPa problémy, protože na rozdíl od harvesterů na sobě vezou (v mýtních těžbách) třeba až 17 tun dříví, takže i s kolopásem mají měrný tlak cca 70 kPa… Největší problém je ale fakt, že forwardery (opět na rozdíl od harvesterů) většinou musejí jet po jedné cestě několikrát za sebou a kolej se tak v měkké půdě stále prohlubuje…

          Těžební firmy navíc zřejmě mají ve smlouvě se správcem/vlastníkem lesů nařízeno, že po skončení prací musejí uvést cesty do původního stavu, zatím co Ty (jako jezdec na krosce) takovu smlouvu asi nemáš a o víkendech tam s lopatičkou bábovky neděláš…

          Viz též http://www.uhul.cz/…KPSTPHVL.pdf .

          0 0
          • Splinter  

            jo? jeste jsem snad nevidel ze by nekdy nekdo po tezbe daval cestu do puvodniho stavu.

            0 0
            • zbartos  

              Já jsem potkal v lese grejdr, který jel cestu „opravovat“ poprvé v životě v loni. Viz

              http://www.facebook.com/album.php…

              0 0
            • Deus  

              Tam u nás jsem se s tím už několikrát setkal. Samozřejmě, že to jde „uklidit“ jen do určité míry, ale ten kdo se nechce zašpinit, ať zůstane doma :P

              0 0
          • rock  

            Těžební firmy navíc zřejmě mají ve smlouvě se správcem/vlastníkem lesů nařízeno, že po skončení prací musejí uvést cesty do původního stavu

            Promiň, ale tohle mi přijde jako vtip, jehož pointa mi unikla. Ve smlouvě to možná mají, ale realita je zkrátka jiná. Akceptuji, že těžit je asi potřeba a bez zásahů do cest se to neobejde, ale to neznamená, že nevidím/necítím, po čem jedu.

            Ale abych nekřivdil: zaznamenal jsem (ve Ždánickém lese, tedy přírodní park, jestli se nepletu), že poté, co lesní dělníci 4 měsíce vyjížděli na lesní cestě koleje hloubky cca po horní rámovou trubku (a poloviční mezi stromy souběžně, když už se jim nechtělo do těch nejrozrytějších úseků) na závěr onu cestu projeli s radlicí, takže ji z nejhoršího srovnali. S původním stavem, jak jsem tu cestu pamatoval, to nemělo nic společného (už jen kvůli tomu, že necítili potřebu po sobě uklízet úlomky větví, co se tak rády namotávají do výpletů a šaltru), ale po patřičně dlouhém období sucha se po ní projet dalo.

            0 0
          • rock  

            do lesa 1 x za cca 10 let

            Jasně, 1× (míněno nepřetržitě několik měsíců na přelomu zimy a jara) za 10 let. Ovšem příští jaro jedou udělat paseku o 500m vlevo, o rok později o 500m vpravo, pak o 500m na jih a na závěr o 500m na sever. A cesta je to pořád stejná.

            0 0
          • mastihuba  

            včera jsem se bavil s řidiči harwesterů na téma úklid cesty po skončení prací a řikali že se bude dělat ještě hodně dlouho a pak se bude ještě hodně dlouho vyvážet. Takže kdo si dělá iluze že to bude ještě letos OK tak že je naivka. Udělat se to prostě musí, protože dost porostů je za zenitem a je to potřeba dostat z lesa ven, aby se to náležitě zhodnotilo.:)

            0 0
            • RomanH  

              jj, vykupni cena je ted dobra, tak uz i u nas zacinaji tezit vice a vice.

              0 0
    • o.unca  

      Údolí Mnišího potoka je poněkud vlhké a rozbahněné.

      0 0
    • thesecond96  

      Po červené z Vranova k novému hradu NE! Ve druhé části, než se to napojí na silnici, všude stromy a větve a kde ne, tak tam bahno a voda, v některých místech jsem byl až po kotouč v bahně. Tolik sprostých slov toto místo snad ještě neslyšelo :)

      0 0
      • thesecond96  

        Tady

        0 0
      • fireball  

        Slyšelo… To když jsem se tam ještě před vichřicí učil létat… Let přes řidítka probíhal klidně, ale to přistání…

        Lidi na Novém hradu pak nechápali, jak je možný být v krásný a suchý letní den celý od blata a od krve :-( Naštěstí jem přistál na pěšině a nespadl do toho potůčku. To bych dopadl výrazně hůř.

        0 0
        • thesecond96  

          No já se tam převrátil do té jedné bahno-louže, připadal jsem si jako debil :D Co nejetelné koryto, je nejetelné, nebo se to tam dá?

          0 0
    • Smazaný účet  

      Wilsoňák nebrat! Dnes ráno pokácené stromy (už jsem pochopil, proč zákaz vstupu), nebýt světýlka z DX, asi bych se z náručí větví nedostal :)

      0 0
    • marshalll  

      Tvl, demence nekterejch lidi nezna mezi… Posledni asi 2 kilometry vyjizdky, zluta ze Sobesic ke KrPolskymu nadrazi, uzka pesina v lese po rychlejsim sjezdiku, sero, na tachaku tak 30 a zhruba 20cm prede mnou se vynori tmave cervena pradelni snura zhruba ve vysi oci… Nastesti, ani nevim jak, ale povolila, takze vysledkem jsou akorat brejle zaryty do krve do xichtu! Kdyby to nebylo natazeny mezi kerema, ale na kmenech, verim ze bych sel z kola… Asi mam spatnej smysl pro humor, ale dobre provedenej forek si predsatvuju jinak! Smrt kokotum;)

      0 0
      • thesecond96  

        To si děláš srandu ne? tama pravidelně jezdím :(

        0 0
        • thesecond96  

          Kde to tam přesně bylo, ať si dát pozor?

          0 0
        • marshalll  

          V tom miste kde uz se to vicemene rovna, cca 100m pred vyjezdem k tomu placku se skokama a tem hristim…

          Pokud si to dobre pamatuju, tak tady:

          http://www.mapy.cz/…

          Podle me to tam muselo bejt dost cerstvy, bylo uz cca sedm hodin, ale zeby tama nikdo nejel ani nesel se mi nezda…

          0 0
          • thesecond96  

            Jo, to by tak odpovídalo, ta rovina. Jsou to šmejdi, hlavně jestli jsi v pořádku.

            0 0
            • marshalll  

              Jo v cajku, mam jen riznutej noz na koreni jak mi to stahlo brejle…myslim, ze sem moh dopadnou mnohem hur;)

              0 0
      • Splinter  

        idioti, cesty na sracku od koni a jeste toto..

        0 0
        • thesecond96  

          Jo no, nahoře rozdupaný, uprostřed lidi a dole prádelní guma, fakt luxus. A od těch koní, to je teď všude.

          0 0
        • Martula  

          Jo jo, dneska jsem tam byla :(

          0 0
          • thesecond96  

            Já včera, to prostě nějakej nepřejícnej šmejd má radost z cizího neštěstí.

            0 0
        • JSt  

          jezdi po silnici. se vzdycky jen ohlidnu, jestli za mnou neco nejede a veskery prekazky objedu stredem – tam nebyvaji :-)))

          0 0
      • StuntJ  

        tak to je sada, asi tuhle trať vyškrtnu z mapy, než někoho napadne tam natáhnout ostnatý drát :o( fakt v prd*li …

        Dneska mě skupinka důchodců s holemi hnali z cyklostezky div mě nepřetáhli přes záda, ať si prý táhnu na silnici …

        Fakt nevím co těm lidem dneska tak jebe …

        0 0
        • thesecond96  

          Jo, dneska to stálo za ho*no, to už je lepší když je zima a lidi nikam nechodí a je klid.

          0 0
          • StuntJ  

            přesně, jak se oteplí, všichni vylezou a člověk nemá kde jezdit :o(

            0 0
            • thesecond96  

              Dneska lidi hromadně obsazovali Morávkovu naučnou stezku (ČTZ ze Soběšic) No tos měl vidět ty rypáky, když museli uhýbat.

              0 0
        • madcat  

          Bych jim vysvětlil zač je v Lucku perník! :))

          0 0
      • Palec  

        No to si děláš prdel. Tak to jsem ještě neslyšel. Trefit tě to na krk, vždyť to je o život!

        0 0
        • thesecond96  

          No právě a o to je to horší, že snad každej Brňák odtud to jezdí. To tam někdo bude uvazovat závodně.

          0 0
        • JSt  

          a nemit bryle…

          0 0
          • thesecond96  

            Ani nemyslet.

            0 0
            • Palec  

              Tak dneska taky doslova zářez. Už bylo šero, najížděl jsem u baráku na chodník mezi auta. Neviděl jsem mírně nad zemí trčící tyč. Jak jsem na ní najel a přitlačil k zemi, ukázalo se, že to je rám držící značku zákaz stání pro blokové čištění. Značka se mi tak s poza auta připletla do cesty a já jí trefil pravou brzdou. Přesněji se svezla po těle brzdy a doslova se zařízla do té ochranné gumy kryjící koncovku na hadici. Ta značka byla s tenkého plechu, ostrého jak prase. Kousek vedle a měl jsem to v ruce. Víc štěstí jak rozumu..

              0 0
              • thesecond96  

                Týjo z toho jak to čtu to skoro vypadá, jako důmyslná past na Palec :D

                0 0
                • Palec  

                  Palec se zbaběle schovával za gripem, ale ti čtyři hrdinové ve předu byli v ohrožení. Plech ostrý jak břitva. Jsem tam u toho špačkoval na celý sídliště..

                  0 0
                  • thesecond96  

                    To věřím, taky umím hezky sakrovat a nejen to :D

                    0 0
                      • Palec  

                        Tak tamtudy jsem jel naposledy na jaře minulý rok. A vzhledem k tomu, že se cesta prakticky změnila v říční tok, s místy nemalým proudem, tak jsem tuto cestu již navždy zavrhl :))

                        0 0
                        • thesecond96  

                          Já též :D když jsem se tam položil, vypadal jsem jak kdybych vylezl z bažin :D a kolo nevypadalo o nic líp, půl řídítek zabodnutých v bahně, třmeny plný bahna, řetěz dělal randál jako nikdy a ještě mi to nevímjak rozštelovalo hazku :D No prostě „Tudy ne, přátelé!“ :D

                          0 0
    • Patricio  

      Nevite please nahodou jestli se daji nekde na netu najit trasy barevnych znaceni v Brne? Hledal jsem ale nenasel…jsem v Brne jako student a minuly tyden jsem z KrPole vyjel smer prehrada, pred Benzinou v Bystrci jsem zahl do lesa (konecne prvni lesni cesta na kterou jsem v Brne narazil), byla znacena zelenou barvou, ale nevim kam to vede…Dik moc za rady!!

      0 0
      • thesecond96  

        Mapy.cz zašktrout turistcké mapy a cyklostezky, dá se z toho perfektně čerpat, potom cykloserver.cz

        0 0
      • pepek  

        Kup si u Freytaga na Dvořákový, nebo u Barviče mapy: „Okolí Brna – východ“, a „Okolí Brna – západ“ 1:25000. Tak na 5 let ježdění to zhruba stačí.

        0 0
    • Tommy_Lee  

      Nejakych 200m od Panske Louky na CTZ lezi pres cestu smrk jako prase. Prenest se to da, ale s obtizema… V celym lese se pohybujou delnasi a cisti to, tak snad dojdou i tam. Akorat mi malem shodili strom na palici.

      0 0
      • thesecond96  

        To si děláš srandu ne? nejlepší singl v okolí a zas je rozj*banej????

        0 0
        • Tommy_Lee  

          da se to jet cely celkem v klidu, jen proste u Panske je ten padlej smrk.. je to jedno misto. Mohlo by bejt hur. Vic me dneska sral ten vitr…

          0 0
          • thesecond96  

            jj vítr, ten mě taky štve. A jak se tam leze přes ten potok na konci, je to rozbahněný??? chystám se tam dneska.

            0 0
            • Tommy_Lee  

              jel jsem ze Sobesic a na Panske odbocoval na modrou na Melatin, tak jestli myslis konec te modre v napojeni na zlutou dole ten malinkej brodek, tak to je v klidu. Spis hned na zacatku na Panske je na modre takovej rozesrackovatelej usek, ale projet se to jakz takz uz da. Ve stredu to bylo horsi. Takze to vysycha.

              0 0
              • thesecond96  

                Nejhorší to bylo v pátek před týdnem ta modrá. Ale já myslel konec červené až skoro u jezírka, jak se musí přelézt ten potok, jestli se to tam dá.

                0 0
                • Tommy_Lee  

                  jo tak tama jsem dneska nejel, tak nevim. Ale pujde to rekl bych. Tu sracku na modre uz jsem dneska ani neprenasel.

                  0 0
      • thesecond96  

        Mimochodem, po MTZ z Pánské louky na Melatín to taky stojí za to, je tam hrozně bahna a rozježděný od lesáků těma traktohovadama.

        0 0
    • pepek  

      Kdyby snad některého soudruha napadlo absolvovat tento slibný sjezdíček, označený červenou šipkou, tak je to sice v zásadě možné, ale není to zrovna zábavné – viz foto. Naopak zkratka od nádraží nahoru není takový brutus, jak se někde psalo – ani jsem nespotřeboval všechny zuby a nezvedl prdel. Trailíky se v tomto kraji taky vyskytují, našel jsem dva s celkovou délkou asi 1 km.

      0 0
    • thesecond96  

      Pozor na ŽTZ Soběšice – Zamilec. Na propojce mezi tou širokou cestou a takovou tou křižovatkou před hlavním sjezdem je převrácenej strom (do výšky tak 50 cm), takže opatrně :)

      0 0
      • Baba-Ji  

        na vrchu tohu sjezdu, před křižovatkou jsem dneska chytnul defekt :/

        0 0
    • Twen  

      TANKODROM,nedělní ZÁVOD okolo Brna bude na hovn..KOPYTY koňů vše totál rozryté.Rok od roku horší. Městské části Bystrc a Žebětín by jim to měly konečně zatrhnout NA BAREVNĚ ZNAČENÝCH TUR.CESTÁCH, ničí rekreační zonu Podkomorských lesů.

      CO TAKHLE TADY PODEPSAT PETICI,ZALOŽME VLÁKNO A PŘEDAT STAROSTŮM!!!

      0 0
      • JSt  

        ale no tak ;-)

        0 0
        • frederick  

          vždyt ma pravdu…konaci se prohanej po vsech znackach a je to jak po tanku…

          0 0
          • JSt  

            ma svou pravdu ;-). ridici taky nepisou petice, ze pravy pruhy na dalnicich jsou jak tankodrom kvuli kamionum, at kamecy nejezdi. a to ti ridici osobaku povetsinou nejezdi pro zabavu a cestu si nemuzou zvolit :-)).

            napises peticu, zakazou kone, budes si mnout ruce nad tim uspechem. v zapeti nekdo sepise peticu proti kolum, zakazou kola, budes laterit, co si to dovoluji :-)).

            pomalu se prestavam divit, kdyz peloton semele skoro stojici masu a pak da jeste rajderovi na boudu.

            0 0
      • Hombre85  

        Ty kráso, jsem koukal co chtěj za startovný Okolo Brna, za to se jedou Sudety, kde je 11 občerstvovaček.

        0 0
      • RomanH  

        Prestoze souhlasim s tim, ze nejvice les nici kone (teda hned po lesnich firmach), tak naprostej souhlas s JST. A navic, zrovna vcera jsem kolem Veveri chvili pred zavodem projizdel v aute a chovani cyklistu taky nebylo zrovna koser – beru, ze je potreba rozjeti, ale blokovat silnici v obou pruzich (jizda uprostred) v delce asi 5km jeste pred zavodem je taky bezohlednost.

        0 0
        • mastihuba  

          jako, ja už sem to tady psal tisíckrát, ale závodící cyklista kterej má rudo před očima je jedna z nejhorších věcí na silnici :)

          0 0
      • Blade  

        Nějak si nevybavuju, že by to tam někde bylo rozrytý..

        0 0
    • pepek  

      1– Skoro konec červené od Vranova k silnici, ten konec je naopak OK

      2,3 -Lom pod Vranovem se dost rozrůstá

      4 -Nejetelné koryto je nyní jetelné téměř turisticky

      5 -Průsek pro nové el. vedení pod Vranovem

      0 0
    • mastihuba  

      tak po dnešku by měla byt srovnaná cihlová alternativa k modré TZ vedoucí z říček na B. :)

      0 0
      • Paja  

        a to je co?

        0 0
        • mastihuba  

          na te mapce s cestama na buk to polka popsal jako frantovu zkracovačku, ale moje zkracovačka to samozřejmě neni a obecně se tomu řiká po cihlách na buk :D Dole na modré uhneš na louku a pak přes cihly vokolo potoka nahoru až tě to vykopne u hájovny na meridě.

          0 0
          • Paja  

            aha mastihubova varianta, akorat, ze tam ma spatne spodek modre…

            0 0
            • mastihuba  

              no ten pozvolnej výjezd malebným udoličkem tam ma taky namalovanej na hřebeňu, ale to už se řešilo a všeci vědí jak to je :)

              0 0
              • Paja  

                jasne, pak uz to nikdo nepremalovaval…

                0 0
              • rock  

                Já nee :-) Který to je ? Něco jsem tam zkoušel, ale nebylo to ani pozvolný, ani malebný – buď jsem tam byl ve špatnou roční dobu, nebo jsem se nestrefil do správnýho údolí …

                0 0
                • pepek  

                  Ten hřebínek, kde to nakreslil, necháš po pravé ruce a jedeš pod ním, kolem chat. Kromě období dlouhého sucha a zimy je to ovšem často blátivé.

                  0 0
    • rock  

      Po nějaké době jsem včera zase jel po modré TZ Tři Javory-Malá Říčka. Tedy lépe řečeno – nejel. Otočil jsem to ještě nahoře, 50m poté, co jsem sjel ze zpevněné na ten „kdysidávno“ singl. A že nejsem zrovna zhýčkanej co se stavu cesty týká. Bylo to nesrovnatelně horší než v březnu, kdy jsem tady na tuhle pasáž nadával taky. Je to -pravděpodobně- nejdřív do bezvědomí rozrytý a následně částečně srovnaný radlicí. Na tom srovnaným povrchu poslední deště vytvořily naplaveniny, takže mimo to, že je to hnusný a nezáživný, jsou tam hluboký bahenní pasti. O ničem.

      0 0
      • mastihuba  

        no ještě před 14ti dnama byla prostředkem vyjetá pěšina a bylo to dobře sjízdný.

        0 0
        • rock  

          Projet by to asi nějak šlo i teď, ale proč by to kdo dělal ? Kterákoliv ze souběžných lesních cest je aktuálně zábavnější a pohodlnější. Pěšinka se nekoná.

          0 0
          • mastihuba  

            my tama včil taky nejezdime a nahoře na modré uhýbáme doprava a pak kolem potoka na louku s posedem a nahoru k hajovně.

            0 0
    • pepek  

      Hlásím, že Polkova objíždka na klajdu je ku***sky zarostlá. Neviem, ako sa to mohlo stať, minule to bylo ještě OK. Samozřejmě jsem to jel vyjimečně shora a zarostlý je to dole :-(

      0 0
    • Baba-Ji  

      Hodím tohle VAROVÁNÍ sem.

      Dávejte si bacha na CYKLOSTEZCE kolem ANTROPOSU a NETROUFALEK.

      Před cca 2 týdnama jel známý kolem 5 ráno na kole a tady > http://1url.cz/VtxP potkal přes cestu položenou kládu. Ráno bylo šero, místo ve větší rychlosti ne úplně přehledné, tak kamarád hodil přes nastraženou past pěknou mrchu. Při tom si zlomil kliční kost. I s ní ale kládu odstranil z cesty a valil do špitálu.

      No a včera zase jiný známý jel taky tou oblastí, ale po takové kamenité cestičce, myslím že po zelené, blízko studánky a taky potkal nastraženou kládu přes cestu.

      Vzhledem k tomu, že je to dost blízko u sebe, bude to asi dělat jeden a ten samý … . Můžou to klidně dělat i bezdomovci co jsou tam v kopci ubytovaní, protože je sere, že jim tam furt někdo jezdí a nemají klid na separování měděného odpadu.

      Každopádně bacha v těch místech!

      0 0
      • Splinter  

        pockat na ne, zmrzacit a hodit do reky… takovy existence bych strilel…

        0 0
      • mastihuba  

        nebo si to tam dava nejakej biker na trenovani bunyho :D

        0 0
        • Baba-Ji  

          na to je v přilehlé bike-aréně překážek k trénovaní až až

          0 0
          • mastihuba  

            nadruhou stranu, si kamoš bude dobře pamatovat, že ma brzdit tam kde je to nepřehledný :)

            0 0
            • Baba-Ji  

              no ta nepřehlednost byla spíš daná světelnýma podmínkama, kdy ve stinné(v rámci ranního (ne)světla) zatáčce byla položená kláda, takže ji neviděl a ne že by vlít někam a teprvá pak koukal, kudyma a čím to vlastně sviští.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Ruku na srdce. Když se jede někudy, kde už to znám a vím, co čekat, tak se to občas pustí, i když není viditelnost optimální. S kládou na cestě se počítá dost těžko.

              0 0
              • mastihuba  

                Ruku na srdce, přiznat si že jsem něco nezvládl je pro některý lidi dost těžký. Klada přes cestu je kokotina, ale ten klučina prostě zachrápal. Bych taky přisahal že tu branku do ktere jsem se nevešel někdo posunul o 10cm vic vlevo. :D

                0 0
                • Baba-Ji  

                  no klučina, je mu ± co Tobě(když tak se omlouvám za tykání;)), on tama jezdí(l) dennodenně, já s ním od té doby nemluvil, takže nevím úplně přesně, co se mu honilo hlavou. Třeba tu kládu v tom šeru jen považoval za stín, nebo mokrý flek.

                  Ale o to tady v žádném případě nejde, jde o to, že se tam pohybuje nějaký ****, co nastražuje pasti, takže kdo ví, čeho se tam člověk ještě dočká. Doufám, že se ničeho podobného, jako bylo onehdá natažení drátu ve výšce hlavy přes žlutou TZ u Zamilce, nedočkáme.

                  0 0
                  • Excel  

                    Kdo-ví jestli se to vůbec stalo, kdo-ví jestli vůbec jezdíš na biku, kdo-ví jestli vůbec existuješ. ;-)

                    0 0
                  • mastihuba  

                    tak dole u řeky poblíž antroposu rozhazovali rybáři hřebíky už před deseti rokama. a tykání mi fakt nevadí. spíš mne sere dyž mi někdo mladší vyká :D

                    0 0
                    • Paja  

                      jako vy pi*o?-)))

                      0 0
                      • mastihuba  

                        tak nějak :) přeci jen uhni zm..de vyzní jinak než uhněte zm..de. :D

                        0 0
                        • Paja  

                          ale uhnete velevazeny zm*de zni taky zajímave, tak noblesne, k Maňasovi by se to hodilo;D

                          0 0
    • novcze  

      ví někdo co se děje s cestou z Bílovic nahoru na Hády (kolem Resslovi hájovny) … sice je to taková cyklistická dálnice, ale teď to vypadá, jak kdyby to chtěli vylejt asfaltem

      0 0
      • mastihuba  

        tak tam by mi to opravdu vubec nevadilo :) bych moh konečně jezdit do hokny na silnici.

        0 0
        • novcze  

          tak z vrchu by to jelo rozhodně slušně, možná až moc nebezpečné vzhledem k počtu lidí co se tam vyskytuje … současný stav rekonstrukce je ok, udělali nějaký tvrdý podklad, smrdí to po asfaltu ale klasická silnice to není. Ovšem přímo u hájovny je cesta vysypaná hrubým štěrkem po kterém kolo plave, tam to asi nemají dokončené.

          0 0
    • wong  

      Naučná stezka až na konci skoro „U jezírka“ – lesáci začali pracovat. Zatím to je jenom pár metrů, ale předpokládám že budou pokračovat…

      0 0
      • TheJD  

        To stejný je i o kousek na sever u studánky na ŽTZ.

        0 0
    • pepek  

      Tak nám rozdrbali aji to Stelvio :-(

      0 0
      • pepek  

        .

        0 0
      • obda  

        To se bohužel dalo čekat :(

        0 0
      • mastihuba  

        vemte tam mladýho Polku, von jim to vysvětlí. :D

        0 0
      • scoty  

        Nechápu proč ti ko..ti betonujou i vnější hranu, když tam 100 let nebyl žádný sesuv. Už vím proč. Aby bylo do čeho kua namontovat ocelový zábradlí za 3mega…:((

        0 0
        • pepek  

          No asi proto, že to rozšiřují na rozchod kočárku pro trojčata, čímž se svahy na vnitřní straně stanou strmější. Nevím, co budou ty maminky dělat dole-snad jim tam postaví lávku nad cestou.

          0 0
          • Jaroslávek  

            Když vezmu v úvahu budoucí generaci (mamky a dětičky) a do protivky pomalu končící menšinu trailistů, tak mi to vychází celkem jasně.

            0 0
          • Jaroslávek  

            P.S. Jediná tvá spása je v takovém tom malém nočním jezdění.

            0 0
            • pepek  

              No ovšem tímto se zase stává další jedna lokalita nezajímavá, že. Nakonec zcivilizují aji Holednou a co já si pak počnu?

              0 0
              • mastihuba  

                než zcivilizují holednou tak pudeš do důchodu a v důchodu je ti fuk kam chodíš na poštu pro love, takže se mužeš vodstěhovat třeba do ČR :D

                0 0
                • pepek  

                  Myslím, že s tebou s okamžitou účinností přerušuji všechny kontakty až do odvolání, nejméně na dva dny.

                  0 0
                • Jaroslávek  

                  Maže si tě bejku.

                  0 0
        • Excel  

          Jasný důkaz toho, že všechny singlíčky mají v patách asfalt.

          "Vole, mysli, my jako nemůžem hned tam s asfaltem. Mi volal, no však víš kdo, že nejdřív tam naserem jakože přírodně blízkou cestu, ten… *****, jak to říkal… . Jo!..XINDLTREK. No a za rok, za dva, vole, až si lidi jako zvyknou, no tak kvůli tý udržitelnosti a hlavně kvuli těm lidem, tam naserem asfalt a všichni budou držet hubu a všichni budou spokojení, rozumíš? Projektíček,opěrka, chodníček, zábradlíčko, lavičky, lampy, nějaká ta cedule EU. Ty krávo zas budem moc trochu dejchat.To je vošetřený.

          0 0
          • Jaroslávek  

            Heh, cože to vlastně děláš ? -)

            0 0
          • madcat  

            :-D!

            0 0
          • pepek  

            Za zhruba 50 milionů korun (od EU) budou opraveny cesty a lavičky, doplněn další mobiliář a stromům se dostane odborné péče – tedy samé ušlechtilé myšlenky a ty v tom vidíš furt nějakou hnusnou šábovačku.

            http://osmc.webnode.cz/…www-brno-cz/

            0 0
          • RomanH  

            :-D Zabils

            0 0
          • pepek  

            Ne ne, uidělali to dobře-žádný volej. Doufám, že jim teď dojdou peníze.

            0 0
            • Loner  

              to jsou ty vracečky nad tramvají Pisoárky-Bystrc nebo jsem úplně mimo?

              0 0
              • pepek  

                Nene, to masakrují tu průběžnou hlinito-písčitou stezku, která vede durch (směrem k výstavišti)

                0 0
                • scoty  

                  Kdyby se to alespoň dělalo stejně jako za císaře pána před 120ti lety.

                  Zídky v lese opravuje cikánská firma ze slovenska…kameny z počátku kladli na sucho na sebe a ze předu spárovali?!! Samozřejmě kolmo k terénu… Po několika lavinách je nyní dozor z města zaučuje za provozu. Jinej to nechce dělat, protože GD neplatí…?

                  Lesáci co dělali z jara prořez prý ještě nedostali prachy?

                  To zas dopadne kua..

                  0 0
          • siskin  

            1* :D

            0 0
    • Loner  

      28.12.11 – Mezi rozcestími Pod Sychrovem a nad Ivanovicemi na Babě probíhá velkoplošná těžba, nerozřezané koruny přes cestu, bahno pod Sychrovem, po 17 hodině je radost se tudy vracet.

      0 0
    • Karaya  

      31.12.2011 – za Ochozí je nájezd na cestu nad lomem zaházenej akátovými větvemi a to tak že dost. :-( Podle cedulí je tam zřejmě nějaká místní válka – jedni tam chtějí mít skládku a druzí ne.

      0 0
    • obda  

      Letos zatím nikdo nepřispěl, tak začnu postřehy z dnešního rána:

      • žlutá z Býčí skály na Mácháč je pod první vrstevnicovou cestouneprůjezdná – zarostlá maliníkem/ostru­žiníkem a zapadaná stromy. mapa
      • červená od Kateřinského potoka do Vranova – ve spodní části(řekněme do 500m od silnice) hodně stromů přes cestu. Nedá se to jet aninahoru, ani dolů.

      Na zelenou z Nového hradu na Čertův hrádek jsem byl měkkej.

      0 0
      • hony007  

        Ta zelená Nh – Čh je nejetelná, stržený kusy cest, stromy přes cestu, po tý vichřici to pořád nejde. Hlavně ten úsek od Tetřeva k Výrově skále.

        0 0
        • StuntJ  

          svět se v prdel obrací, k tomu šílené kvantum klíšťat, co nepamatuji … Že by se ti Aztékové nesekli ?

          0 0
    • RomanH  

      Sice nepredpokladam, ze by tam nekdo z Vas jezdil, nicmene na to radeji upozornim.

      Vcera jsem se motal mezi Kaly, Zahradou a Stepanovicemi. Sjizdel jsem po modre do Stepanovic. Tesne pred nimi modra znacka uhne prudce singlikem dolu k potoku (neni to jak na mape). Nastesti byl v levo docela sraz a par stromu v ceste, tak jsem to „zbabele“ sesel. NASTESTI, pac dole (asi 3 metry od potoka je zrezle ocelove lano mezi dvema stromy ve vysce hlavy. Je silne asi 5mm, na sundani by to chtelo velke pakovky. Tak bacha, nekomu tam asi nekdo vadi.

      0 0
    • RUR  

      Dovoluji si upozornit, že nějaký dobrý duch vyoral celkem festovní příkopu (45×30?) na Šumbeře směrem ke svahu v místě křížení s modrou TZ směr Obřany. Jako pomalá bábovka jsem si ho všimnul včas, ale jestli to tam přes ten zlom nad cestou někdo pošle v tempu, nejspíš si dá na kokos ( nebo to holt bude muset skočit celý).

      0 0
      • madcat  

        Celý až do svahu pod cestu? No až budu ten Bender, tak to možná zkusím, to by byl pak dobrej kalup mezi stromama :)

        0 0
    • mastihuba  

      ja bych měl takovej dotaz. jel už někdo po te šumbeře č.2? co začíná na kopaninách když zelená uhýbá ze široké cesty do lesa? Kde ta šotolinka končí?

      Jinak ta zelená co je opláchnutá na kameň je uplně skvělá :)

      0 0
      • Jaroslávek  

        To jako udělali k Reslofce ?

        0 0
        • mastihuba  

          vole ja se ptám kam to vede a ty se zeptáš jestli to udělali k reslovce :DDDD to já fakt nevim proto se na to ***** ptám ne.

          0 0
          • scoty  

            hmm, mně by zas zajímalo, k čemu je dobrý takový buzerplatz v bukovém lese…

            0 0
            • mastihuba  

              asi to někomu připadlo jako dobrej nápad a zároveň to nebyl soudruh, kterej si myslí že les je akorát na to aby se v něm jezdilo nakole. :)

              0 0
              • scoty  

                nemám rád, když někdo realizuje dobré nápady za moje prachy…

                0 0
                • JSt  

                  kdyz cestu s takovym povrchem udela kvasnicka, ale uzkou jednosmernou (tzn. uplne k hovnu), je to ok a tohle ti vadi? :-D

                  0 0
                  • Loner  

                    .. se mu podívej na profil..

                    0 0
                    • Loner  

                      ale fuj, omlouvám se, nějak jsem se zmýlil, reakce byla směrována na jiného Usera. Pardon Scotty.

                      0 0
          • pepek  

            Nebuď na soudruha hubatý, mlaďochu. Právě, že to hrozilo, že to protáhnou tou Polkovou zkratkou až pod resslofku. Naštěstí, zatím tomu tak není.

            0 0
            • mastihuba  

              tak dnes když sem jel do hokny tak pod reslovkou nakládali kamion, co neni muže byt. :D

              0 0
          • Jaroslávek  

            Vole, jedu to zjistit.

            0 0
        • Excel  

          hej..to je fotka jak z „Jen počekj zajíci“ jak vlk vypadl z parníválce a ten se poslal do lesa :-)

          0 0
      • pepek  

        Co sem viděl minule, tak to končí po asi 300 metrech nějakou točnou, ale třeba to už protáhli.

        0 0
        • Jaroslávek  

          Točna ověřena.

          0 0
        • Jaroslávek  

          Nicméně jsem byl zvědavej jak malej Jarda …

          0 0
        • Jaroslávek  

          Věřil jsem ti …

          0 0
        • Jaroslávek  

          A tady už ne. A pěkně z5.

          0 0
          • mastihuba  

            jak z5 to přece muselo jít nekde seběhnout na ty spodní cesty k reslovce. Sic momentálně víc silničařím ale zpátky bych teda nejel.

            0 0
            • pepek  

              Neraď, jak jezdit v lese, ty žiletko. Skončil jsem uplně stejně a vrátil se zpět. Poslední dobou tahám stejně nadměrné množství trnů z gum, skoro jako kdysi dávno, kdy jsem měl „objevitelské“ období.

              0 0
              • mastihuba  

                to že to projdu/projedu lesem mezi dvěma širokejma cestama po imaginární stezce, kterou podruhý nenajdu, bych jako objevitelskou činnost nevydával. :D

                0 0
                • pepek  

                  Když to znovu nenajdeš, tak jsi byl asi pod vlivem, Franto. To je ganz einfach.

                  0 0
                  • mastihuba  

                    tak u mne je to pochopitelný, ale u tebe se to dá svest jen na sklerozu :D

                    0 0
      • hony007  

        Taky nám tady takhle zničili cestu a ještě k tomu za EU money.

        0 0
        • Haryk  

          Řekl bych několik cest…V okolí Hořic nejmíň 3 a včera jsem jel ze Sloupa na Němčice a tam už to kurví taky, zmrdi…

          0 0
    • pepek  

      Kdyby některý soudruh zabloudil na Jst-eho myslivecký chodník nad Myší dírou, tak ať se radši hned otočí a vrátí.

      Množství popadaných stromů je tam nyní větší, než malé.

      0 0
    • Krutor  

      Jestli do okolí Brna spadá okolí Blanska, aktuální práce v lese… Pokud náhodou občas používáte ZTZ Petrovice – Blansko, tak celý úsek od začátku lesa po rozcestník Horničky aktuálně práce na novém povrchu – zatím makadam, pravděpodobně ve výsledku lesní dálnice.

      0 0
      • hony007  

        Další zbytečnost :-(

        0 0
      • RomanH  

        Tak zde to zamrzi, pac asfaltka je hned vedle… No, jesta tam zbyva cervena.

        0 0
        • hony007  

          Kterou asfaltku myslíš?

          0 0
          • RomanH  

            Z Petrovic ta odbocka ze zlute na zelenou, ta je zpevnena, ne ? Ted si nevybavuji, jak to tam presne vypada, ale pro tezsi techniku pouzitelna je.

            0 0
            • hony007  

              No vypadá stejně jako ta zelená – klasická lesní cesta šířky traktoru. Ale asfaltka to není, což mě zmátlo, jsem myslel, že myslíš asfaltku s asfaltem.

              0 0
              • Krutor  

                hony, kde ty bydlíš?

                0 0
                • hony007  

                  R-J.

                  0 0
                  • Krutor  

                    Jezdíš s někým? Občas mě štve jezdit samotnej :-/, ale s ohledem na věk bych asi nestačil :-).

                    0 0
                    • hony007  

                      Občas s kamošem, ale většinu km najedu sám. Věř, že bys stačil, nebo spíš vedl, není problém se na nějakou vyjížďku domluvit, teda až mě opustí to nachlazení. Peťa nebo Ondra ti na mě můžou dat číslo :-)

                      0 0
      • Haryk  

        no *****…

        0 0
    • pepek  

      Pokud někdo pojedete po žluté z Babic do Adamova, tak za jednou z posledních zatáček je třeba se dobře trefit a pokud možno nemít rohy.

      0 0
    • JSt  

      pro silnicky:

      bacha na koleje v adamove. ti picove to udelali letos nejake silnejsi. rozumejme, koleje vycistili a muzou pekne chnapnout kolo. chce to prejizdet ofafrnej.

      0 0
      • Blade  

        Copak tam jezdí ještě vlaky?

        0 0
        • JSt  

          jsem tam jel vcera prvne po zime, a bylo o vycisteny, jakoby tam neco posunovali nebo hodlali posunovat.

          0 0
      • Jaroslávek  

        Ha, o víkendu jsem je přejížděl 4×, zřejmě jsem měl štěstí.

        0 0
    • Krutor  

      Dnešní poznatek pro ty, kdo o tom ještě neví…

      Sjezdík lesem dolů do Ořešína – od Útěchova po opuštění modré… totálně rozmrdanej od koňů (moralisti odpustí).

      Po celé snad doumetrové šířce, dokonce i náznaky pěšinek bokem!!! Doslova oraniště. Ani pěšky se v tom nedá, abych neberčel jen jako biker…

      Závěr: jsem hodně tolerantní člověk, ale je to pro mě další potvrzení, že se z koňáků stávají netolerantní hovada

      0 0
      • obda  

        Do háje, má oblíbená cestička, ještě loni tam ty hovada nejezdily :(

        0 0
        • pepek  

          Nejezdila, profesore :-)

          Dá se to objet spodem kolem té studánky a pak znovu vyjet nahoru, abys nepřišel o sjezdík ke kluzišťu.

          0 0
          • obda  

            Máš recht, původně místo „hovada“ bylo jiné slovo ženského rodu ;) Jak to objet vím, v těchhle místech to znám dobře :)

            0 0
            • Krutor  

              a jakpak to objet?

              0 0
              • obda  

                No, tak ekvivalentní cestičkou a bez ztráty výšky bohužel ne :(

                Jinak, jak jsem se dneska díval, tak i na Babě je to rozdupané víc, než si pamatuju. A na Trnůvce dokonce značky „zákaz koní“ u některých cest.

                0 0
                • Krutor  

                  jo, už sem pochopil kudy.

                  K těm koňům – se radši nebudu vyjadřovat, abych nebyl za zvířecího xenofoba:-)

                  0 0
      • TheJD  

        Tak to tam vypada uz minimalne mesic, rozhodne to tam bylo uz pred tema velkyma destema. Nastesti je to dlouhy jen asi 100 metru, takze se to da nejak objet/obejit po te pesince. Kousek dal je to teda taky, ale ne tak moc.

        0 0
      • Jaroslávek  

        Nedávno jsem se tam kroutil pravým náznakem jetelnosti na druhém obrázku.-(

        0 0
    • JDF  

      V Bílovicích bacha, pokud rádi jezdíte přes ty lesní cestičky, je tam ve sjezdu popadaných pár stromů.

      0 0
    • mastihuba  

      Okolo potoka od partyzana na pěťák je to fakt za trest. Nakyprena suchá hlína a koleje. Lýtka mne bolí ještě teď jak sem se v tom okolo půlnoci boril. :)

      0 0
    • pepek  

      Toto vlákno bychom měli asi přejmenovat na: Kudy tedy ano, přátelé? Bylo by to jednodušší. Nepamatuju v poslední době kvalitní trasu, kde by nebyly podobné výmrdy, jako např. na obr, bláto a koňské šlápoty nepočítám.

      btw: koňa jsem dnes zahnal do houští, kdybych tam byl o vteřinu dřív, tak jsme se asi srazili :-(

      1 – modrá kousek před Švýcárnou

      2 – konec bezejmenného sjezdu (pradávná žlutá) od Sedmi dubů na modrou-jestli jsou ty kopřivy fakt tak zdravý, tak se dožiju asi stovky

      3 – a když tu není Maňas, tak zase křížek :-)

      0 0
      • mastihuba  

        Zdravé?

        0 0
      • JSt  

        ty uz jsi jak jonas. jezdis, prestoze te to sere. :-)

        0 0
      • mastihuba  

        Dyz sme u těch vymrdu, tak si dej od skalního mlýna techov nahoru a vono tě to na chvilu přejde. :)

        0 0
        • pepek  

          Tam je to standard, to nikoho nepřekvapí. (Kdo to „jezdí“ nahoru? :-)

          0 0
          • mastihuba  

            Někdo tady psal jezdí? Dolů je to taky špatně těch popadanejch stromů už je tam příliš.

            0 0
      • rock  

        Když už kudy ano, tak hezká zelená TZ ze Senetářova do Jedovnic je po dlouhých letech bez popadaných stromů (ty tam byly od orkánu Kirill a zmizely až letos na jaře. Zůstal snad jenom jeden) – a aby to zapadlo do vlákna, tak spodní část u té obory (nebo školky nebo co to tam je) je zarostlá tak, že to šlo těžko projít pěšky.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Už snad od zimy je kvůli bahnu v příšerném stavu cca 500m úsek zelené značky vedoucí na Hádech shora ke studánce S. Lolka (u Resslovy hájovny) směr Bílovice. Blbé je, že kvůli hustému porostu to nelze objet (když už tam člověk vjede) a prakticky ani obejít (trpí tam i pěšáci), proto doporučuji tento úsek vynechat a zůstat na té zpevněné cestě. Já tam byl naposledy před týdnem a nevypadalo to, že by se to mělo zlepšit.

      0 0
    • Lada,s  

      Tak po včerejší zkušenosti nebrat zelenou od Veveří směrem k Novému Dvoru

      http://www.mapy.cz/

      Od Veveří to dodela šlo tak 300m, ale pak začali popadané větve, metrové kopřivy a nakonec pěšina skoro zmizela v mlází. Vracet přes ty kopřivy se mě nechtělo, tak jsem to vzal kolmo dolů k silnici, a byl jsem hezky doškrabaný od keřů. Takže tudy ne! :-D

      0 0
    • obda  

      Plácnu to ještě sem, ať je to hezky pohromadě:

      Nebrat červenou ze silnice Blansko-Lipůvka do Vranova. Rok od roku je to horší, a letos už je to fakt totál hardcore. A to jsem to ještě před pár lety jezdil s kočárkem :-/ Popadané stromy (hodně), cesta odnesená vodou – dokonalý trénink na Loudání ;) Docela mne však pobavilo, když jsem při tlačení do kopce potkal tři bajkery zkoušející jet směrem dolů, z toho jedna smíšená dvojice s brašnama. Mé varování brali na lehkou váhu, tak doufám, že se o kousek dál moc nepohádali ;)

      0 0
      • novcze  

        můžu potvrdit, 14.7. jsem tam jel směrem dolů v rámci hledání alternativních cest a těch padlých stromů je tam opravdu hodně, v podstatě jsem celou cestu kolo vedl a snažil se ho dostat přes stromy … jako jednou to bylo zajímavé zpestření cesty, ale znovu tam už nepojedu

        0 0
    • zbartos  

      Povrch silnice v Pustém žlebu se opravuje, pozor ! Viz: http://www.monitor-bk.cz/…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Bylo na čase, pár měsíců nazpět sem tam jel na žiletce a litoval sem toho ;-)

        0 0
        • pepek  

          Nevím, jaký kus opravují, ale za 4 melouny to na žiletko-friendly povrch nevypadá. Spíš šotolinka.

          0 0
          • Smazaný účet  

            A ty 4 mega jsou odkud (to info)?

            Do Vánoc to prý bude cajk http://www.blanensko.cz/…y-povrch.htm

            0 0
          • Krutor  

            Včera jsem tam jel, část má nový povrch – asi půl kiláku za odbočku zelené na Suchdol, zbytek myslím jen nechají lehce opravený, v té horní části nebyl asfalt moc poškozený.

            Povrch vypydá tak, že na makadam nalili asfaltovou vrstvu a na ní zaváleli drobný štěrk – štěrku je tam dost, ale takhle se to asi dělá… Takže štěrk se bude muset asi odjezdit, odplavit atd. a zůstane takový ten hrubý asfalt asi.

            0 0
      • Howgh  

        článek je měsíc starej…možná už to tam vypadá jinak

        0 0
    • Excel  

      Thread od Jonysa…ty jo.

      0 0
    • o.unca  

      Zdar, ŽTZ kolem Augšperského potoka a dál k D1 je zapadaná stromy a rozbitá od lesáků.

      0 0
    • Jezevec70  

      Brňáci, mohli by jste mi poradit?

      Plánuji cestu přes Brno na sever do Blanska (a dál), ale na mapách.cz jsem zjistil, že je prý uzavřená cyklostezka mezi Obřany a Bílovicemi.

      Je reáné to projet, případně kudy tenhle ůsek objet. Pojedu na bajku, ale budu mít brašny, tak něco rozumného, ať to nemusím nosit na zádech. :-)

      Díky.

      0 0
    • Excel  

      A už je to cajk? ;-)

      0 0
    • mr.nikdo  

      Funguje jeste toto tema anebo je nove?

      Tohle naslo vyhledavani…

      Chci poslat update – CTZ u Pistovickeho rybnika, jak byla kolem plotu. Tak je plot fuc, novy mostek, nova cesticka.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.