• novy.snb

    Ahoj,

    Rozhoduji se pro novou teleskopickou sedlovku. Po zkušenostech s RS Reverb, CB Kronolog a S CommandPost bych chtěl konečně sedlovku, kterou nebudu muset posílat do servisu každý půlrok.

    Máte někdo porovnání mezi TS200 a 9point8 Fall line? Kterou vzit? Finanční stránku neřeším, jde mi o spolehlivost.

    Díky.

    0 0
    • vojtechposmourny  

      S 9point8 ti neporadím, ale TS si můžeš servisovat bez problémů servisovat sám. Je to záležitost na 15 20 minut.

      0 0
    • wilda81  

      Měl jsem obě. Obě fungují, ale jsou to dva jiné světy a musíš si rozhodnout sám jestli ti nevadí jednou za čas rozdělat TS, jsi ochotný tolerovat její vakl, vzhled a někdy ji pomoct rukou úplně nahoru. Pokud nic z toho nevadí, tak TS.

      0 0
    • Bafoon  

      Na jaké kolo to má být? Kolik a co jezdíš? atd.

      Za mě tyhle dvě sedlovky postavit do výběru proti sobě nemůžeš – každá je uplně jiná. Jak zpracováním tak technikou.

      TS jsou jednoduché mechanické sedlovky (asi 6ks mi prošlo rukama), které se rozbít (ve smyslu k.o.) prostě nedají. Jako jo – je dobré mít třeba rezervní čep (pár kč), ale ta sedlovka je tak geniálně jednoduchá, že ji rozebereš/vyčis­tíš/složíš za 10–15min. Nevýhody popsal wilda + přidám mechanickou aretaci. To nemusí sednout každému…

      0 0
      • novy.snb  

        Kona Cadabra 2013, 26 kola, 160 zdvihy, hlavne v terenu, po asfaltu pouze priblizeni. Najezd 1–2k za rok. Moje vaha 100kg.

        Asi jsem mohl dotaz formulovat jinak, proste hledam spolehlivou sedlovku co se hned tak nerozsype. A kdyz uz se rozsype, lze na ni aspon dojet domu. V uzsim vyberu zustaly tyto dve, ale nevazu se na ne. NA TS jsem jel, ale jen kratce a na vice-mene nove, funkce mi prisla OK. Netusim jak funguje po nejakem najezdu (vakl, chod apod).

        0 0
    • danis7  

      A porovnání BikeYoke vs 9point8? Která z těch dvou?

      0 0
      • mirorek2  

        9p8 po dvou letech repas (těsnění, kroužek) u dovozce a je jak nová! To se mi zatím stalo jen s brzdami SLX780. 100kg :-)

        0 0
    • suslos  

      Pokud neřešíš finanční stránku věci, kup 9.8 a nebudeš muset řešit ani sedlovku. S tím na jaké kolo ji máš, si jí klidně necháš do budoucna i na kolo nové..

      9.8 jsem koupil již jetou, asi sezónu, já na ni odjel taky sezónu a tuhle sezónu 2018 už na ni odjel kamarád → nikdy nebylo potřeba na ni ani sáhnout :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.