• jonti

    Zvažuji koupi nových závodních treter. Mám dost úzkou nohu a požaduji co nejtužší tretry. Použítí hlavně na XCO a půlmaratony.

    Se shimano mám dobré zkušenosti, ve velikosti 43 mi seděl model M182 úplně těsně velikostně, M230 mi sedí taky, ale chtělo by to několik mm na délku přidat. Nové XC-60 vel. 43 mají trochu jiný tvar, jsou kratší, širší a nesedí mi. Silniční R180 mě po utažení netlačí na délku, ale je to velmi těsné, mají klasický shimano tvar, který mi sedí.

    M315 bych asi vzal velikost 44 a doufal, že mají podobný tvar jako starší M230. Škoda, že nedělají 43,5 – rozdíl celého čísla mi příjde moc.

    Specialized mám jen teď nové Comp MTB velikost 43, které mi připadají docela měkké. Mohli by být trochu užší, ale i takhle je to ok. S-worksy jsem zkoušel 43 normální šířku a měl jsem z nich dobrý pocit. Dělají se i narrow, ale ty skladem nejsou a nezkoušel jsem je.

    Dotazy:

    Vozíte někdo ty M315? Jaký mají tvar? Nějaký důvod proč je nebrat?

    Vozíte někdo S-works narrow? jsou o tolik užší? Nějaký důvod proč je nebrat?

    0 0
    • Gorgov  

      M315 jsou ve špičce hodně široký, ty by ti sedět neměly. Já bych doporučil nový Sidi Drako, jsou po půl číslech a rozhodně užší…můžeš se někdy za mnou zastavit mam je na vyzkoušení…Pi­kovická 5 :)

      0 0
    • ddan  

      Pokud neřešíš prachy tak bych zkusil ty S-Works. Sám mám Compy a jak říkáš jsou dost měkké. Proto uvažuji levnější variantu – PRO XC. Do konce sezóny dojezdím compy a nechám je jako rezervní (už se mi trhají) a zkusím ty PRO.

      http://www.specialized.com/…shoes/pro-xc

      0 0
      • jonti  

        Pro rok 2014 se ten cenový rozdíl nějak zvětšil, 2013 byly levnější. Já bych stejně asi bral skladový 2013. Hlavní důvod pro S-works je hlavně ten systém upínání, ta cena je ale ošklivě vysoká.

        Peníze řeším, proto je taky ještě nemám doma :) Budu je mít jen do dobrého počasí a na speciální příležitosti.

        0 0
        • JakeF  

          Ty 2014 jsou ale moc pěkný a údajně komplet předělaný. Už si na ně brousím zuby :D.

          0 0
          • Kubiczech  

            U nižších řad mi přijde, že čím víc se jimi zabývají, tím jsou horší. Staré Compy držely šest sezon, nové Sporty jsou po pár měsících na odpis. Jsou jejich dražší tretry trvanlivější?

            0 0
            • JakeF  

              2014 Compy jsou předělaný výrazně a vypadá to, že by už se konečně nemusela trhat ta síťka…

              Jinak odolností mi to přijde tak klasika… S-Worksy jsem celkem orval, ale to bylo hlavně na Trilogy, kde především v jednom kamenitym sjezdu a následně seběhu dostaly hodně zabrat. A je akorát ta kůže sedřená, funkčně v pohodě.

              0 0
            • JakeF  

              Rozhodně teda příklad odolnosti to není… Celkem uvažuju o tý Trail verzi, jenže ta není barevná :D.

              0 0
              • ddan  

                a co říkáš na tu levnější verzi PRO XC? Zase až tolik se mi za top verzi dávat nechce. Oproti Compu by měly být tužší a oproti starému Compu snad i odolnější…

                0 0
                • JakeF  

                  Tuhosti bych se určitě nebál a odolnost moc neposoudím, nemám je ani celou sezonu. Pokud je nebudeš okopávat o šutry, tak by nemusel být problém, u všech modelů už odstranili to krizový místo síťky na špičce a BOA kolečka by snad měly mít doživotní záruku a zatím mi fungujou bez problémů na silničních i bajkovejch botách.

                  0 0
                  • ddan  

                    asi půjdu do těch S-Worksů. Našel jsem je ve 2013 za tu samou cenu jako PRO XC 2014. Tuhost stejná a budu mít o Boa kolečko navíc ;)

                    0 0
                • mrozu  

                  Taky o nich přemýšlím. U Compů se mi kromě tradičních síťek trhá i vnitřní pata, kterou roztrhám takřka u všech bot, jenže PRO mají tu patu hladkou, takže by to mohlo vydržet. Otázka je, jestli se zas nebude kvůli tomu tretra vyzouvat.

                  0 0
                • McBlacky  

                  přínos rozdílu mezi comp a sworks pro výkon jezdce je víc v úspoře váhy než v tuhosti. Ale marketingově to mají ošetřený pěkně to jo.

                  0 0
                  • JakeF  

                    Nedokážu říct, nakolik to udělá rozdíl v rychlosti, ale ten rozdíl je poznat na první šlápnutí…

                    0 0
                    • McBlacky  

                      pocitově se nehádám, mě zajímá vliv na výkon

                      0 0
                      • ddan  

                        jsem rád, že jsem volil s-worksy. Opravdu je to poznat při každém šlápnutí, ale vliv na výkon to podle mě bude sotva znatelný… jde hlavně o pocit a celkový dojem. Při opravdu silovém šlapání je ale rozdíl proti compům značný… opravdu je hodně znát ta větší tuhost. Navíc komfort dotahování při jízdě se nedá srovnat.

                        0 0
    • richard_majer  

      skoda ze se nerozvinula debata na tema Shimano. Premyslim o nich a nejake zkusenosti bych uvital. Specialized podle toho co ctu jsou boty na par pouziti, tak nerozumim ze pres vsechny vyhrady si je porad dokola kupujete a cekate zlepseni. :-)

      Co boty od Scott?

      0 0
      • JakeF  

        Ono co jsem měl nový Shimana XC60, tak to taky nebyl zrovna příklad životnosti… Co tak přemýšlím, tak mi asi vydržely nejmíň ze všech.

        0 0
        • destr  

          No a já ty svoje shimana ani po třech letech ne a ne zničit a budu v nich asi muset jezdit i příští rok :-(

          0 0
          • JakeF  

            Ale nějakej jinej model, ne? Se staršíma turistickejma jsem to měl stejně a pořád je mám doma…

            0 0
            • destr  

              Jo, jinej model, něco 186 asi, hledat se mi to nechce. Nejhorší je, že ani nevypadaj na to, že by se chtěli začít ničit :-D

              0 0
        • Forester  

          co se ti stalo s těma Shimanama?

          Mám ty XC60 druhý rok a zatím vypadají docela OK. Teda nějaký poškození tam bude a evidentně to nebudou držáky jako předchozí SH180, ale žádná velká hrůza to není.

          0 0
          • JakeF  

            Kůži jsem o něco odřel skoro skrz, ty sucháče byly divně zkroucený, jak se bota namočila, podrážka šla dost rychle do háje a hlavně nějak změkly a začly tlačit.

            0 0
      • Lance  

        shimana jsem koupil předloni, ale jel jsem v nich jen párkrát, bo se snažím dotrhat specializedy comp, které mám 10,5 roků, není tam žádná přezka, jen tři sucháče a furt to drží

        0 0
        • Delkim  

          podobný mám taky a kdybych je nepral občas v pračce, tak by se ani nerozlepovaly :))) jsem tam posledně máznul trochu chemoprénu po stranách a jsou skutečně jako nový, fakt držáky

          0 0
      • McBlacky  

        otázka čemu říkáš na pár použití. Já ne spešlech najedu 10tkm než začnou být lehce v rozkladu, pak dají ještě tak 5tkm a pak v nich pošlu Loudání a jdou do popelnice :)

        0 0
        • richard_majer  

          ja jen ze mam Shimana, koupil jsem je v 1998, jezdil jsem v nich za vsech podminek, ted v nich dal loudani a myslim ze pokud se dostanu na dalsi rocnik, tak v nich dam jeste jedno :-) trochu jsou odrene, ale nikde zadna dira, nic se nepare… drzaky! :-)

          0 0
          • jonti  

            Měl jsem shimano M182 – držáky, asi 20000km nebo i víc, potom M230 – taky držáky, ještě je mám, ale rozpadá se už vrch.

            Potom jsem měl asi měsíc XC60 – zpracování dalekoho horší, divný plastový materiál, podrážka tuhá, ale vrch divný, plastový, navíc nový tvar, který mi moc neseděl a ještě nepřesnější číslování.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.