• Trollix

    Zdravím , přečetl jsem asi všechny témata ohledně treter a je mi jasný že není co řešit a tretry kupovat budu na 100%.

    Základ je asi jasnej a to pedály 520 …nic špatného jsem na ně neslyšel takže asi proč ne.

    Proto:potřebuju poradit ohledně výběru treter, chápu že je to hodně inviduální protože mi nemusí sedět ale chtěl bych slyšet jaké používáte, a vzhledem k tomu že začínám předpokládám že žádný extra nepotřebuju a stačí mi základ (doufám :D ). Tudíž cca do 2000??

    V tom že chci ´´závodní´´ mám asi jasno protože když jezdím na kole tak většinou nikde moc nepochoduju ale jezdim…je mi jasný že se tomu někdy nevyhnu ale myslím že i s tvrdou podrážkou to zvládnu …času na výběr mám dost protože minimálně dokud nebude trošku lepší počasí tak jezdit moc neplánuju tak tu trošku na normálních pedálech přežiju.

    Ještě otázka : vyplatí se rovnou koupit návleky eventuelně , kdy se používají ? Vozí se v dešti kvůli ochraně nohou aby nebylo v botách mokro a zima nebo aby nebyly mokrý boty a neničily se ?

    0 0
    • Ričardo1  

      Ahoj

      nášlapy tě o 100% zrychlí. 520 jsou zlatej základ taky je vozím. Rozhodně nekupuj 505 strašně se zanášej teď je mám kvůli tomu na silničce.

      Tretry doporučuji Shimana, já mám Shimano SH-XC30 stejně jaky další dva kamarádi a nikdo si nestěžuje mně naprosto vyhovují. Po roce nám všem drží. Opravdu nekupuj Force měl jsem je a vylomil se mi z nich kufr.

      0 0
    • platypus  

      Nejsem odborník přes tretry a návleky, ve zkratce, tretry na silnici co mám jsou vyloženě na letní provoz, je tam větrání, jsou lehké, tudíž stačí podzimní rána nebo pozdní odpoledne a návleky se hodí kvůli chladu, párkrát jsem zmokl bez návleků a tretry to vydržely.

      0 0
    • BLACK1E  

      Force nejsou špatný. Spešly taky ne. Hodně záleží na tvaru nohy. Já mám nohy jako potápěčský ploutve, takže shimana se mi po roce vytahaly a nešly utáhnout + se rozlepily, kde mohly i nemohly. Předtím jsem měl nějaký lepší bajkový Vittoria, který vydržely neskutečných 6 let.

      Teďka vozim nejraději Lake, protože mi perfektně sedí a maj BOA. Rychle schnou a díky dobrýmu matroši narozdíl od shiman nesmrdí jak skládka když zmokneš. Blbý je, že s Lake botama můžeš rovnou koupit lahev Loctite, protože většinou už z výroby přijdou blbě slepený na podrážce. Na reklamace nemám náladu a pak už ti jí neuznaj. Dovozce se hodně kroutí.

      Se sidama taky nesáhneš vedle ale to je finančně mimo.

      Edit: Bez návleků by mě v zimě upadly po hodině nohy. Mladá vozí jen silný fusekle a je jí vedro bez návleků. Supr jsou na podzim do bahna, že nemusíš mýt boty. Hlavně nekupuj nějaký echt.. než dojdeš pro kolo, tak budou roztrhaný :)

      0 0
    • Doktorzet  

      Mám uz asi 3 sezonu obyčejný shimana asi za 1500kč a max. spokojenost. Letos jsem si pořídil specialized asi za 2500 kc na stridacku. Taky jsou fajn a jsou i krapet širší. Ale tusim, že dělaj 2 šiřky. Pedály m520.

      0 0
    • Ricci  

      Zaklad je aby ti dobre sedeli na nohe a citil si sa v nich pohodlne,takze pred kupou kazdopadne treba dobre vyskusat.

      0 0
      • Trollix  

        Jo , to je samozřejmost že si je půjdu někam vyzkoušet ale zase jsem chtěl nějákou radu který za to stojej…příklad -budou mi skvěle sědět ale všem se po půl roce rozpadly …atd. :D

        No a ještě otázka , několikrát jsem četl že u nich je nějáká páska na zalepení nějáký díry v podrážce , sice jsem nikdy nezkoumal tretru tak dopodrobna , a na obrázku to poznat není …kde je ta díra ? nad kuframa ? jen abych věděl a neměl tam hned mokro :D

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Ja mám SIDI (troje) a jine uz nechci. A ty díry teda netuším co myslíš.

          0 0
        • Breakpain  

          Díra na větrání bývá ve špici, pokud jsou silniční. MTB to moc nemají, ale neboj, i kolem kufru ti krásně nateče do boty ;)

          0 0
          • Trollix  

            No a není to teda na zalepení aby neteklo kolem kufru ? :D

            0 0
            • BLACK1E  

              Ano, k shimanum dostaneš takový docela odolný lepítko, kterým se zakryje díra v podrážce. Jsou tam turch drážky, ve kterých se utáhnou kufry. Asi to má pomoct když omylem šlápneš do vody..

              To si tak vzpomínám na něco k montáži kufrů.. Když si je pořídil kámoš, tak se vrhnul na montáž kufrů k botám a utáhl si je tam vzhůru nohama (zářezama od podrážky). Když jsem přišel, tak měl obě boty přicvaklý ke kolu a nešly mu sundat, protože se protačely kufry na botě :D

              0 0
          • Tencovozikmin  

            Do letni tretry ti neteče velmi lehce,ale u zimni se me to nestalo,ikdyž sem popochazel v břečkách. Idealní jsou návleky a z kola neslézat.

            0 0
        • Ricci  

          inak do 2000 by som kludne isiel do Force alebo Shimana,treba mrknut teraz nejake vypredaje,letbe tretry budu lacnejsie :-)

          0 0
    • BLACK1E  

      Zrovna teď jsou na cyklobazaru fungl Scott comp 44 za 1500.

      0 0
    • Espen  

      Já po shimano a axon letos koupil Muddyfox(1100,–) na zkoušku ve sportdirect. Ač ten krám nemám rád, tretry mě překvapily. Lehký, vzdušný a dost polstrovaný, což jsem zjistil, že mi vyhovuje.

      Když se udělá trochu chladněji, stačí přes tretry natáhnout velkou pokožku za 50,–.

      Jinak jsem z 520 na biku i silničce přešel na silniční pedály na silničce i biku.

      0 0
    • siafu  

      Vyhovují mi tretry s přezkou, tak mám Specialized – něco jako Specialized Comp – bohužel ty za dva tisíce asi neseženeš nebo bys musel narazit na nějaký výprodej, možná Shimano by mohlo mít něco levnějšího – taky to pro mě byly první tretry – navíc kvůli špatnému odhadu velikosti koupen nadvakrát stejný model :D Pak menší tretry byly prodány… no a i další tretry budou určitě s přezkou, je to fajn, líp se to utahuje a při jízdě je možné tretru povolit. Taky je dobré si u podobných treter pohlídat dostupnost náhradní přezky – Sidi, Specialized, Shimano by snad mohly být v pohodě…

      Návleky vytahuji, když je myslím tak pod 15 stupňů, jak teplota klesne pod 8 apod., tak mi bývá zima do noh, po návratu z kola z toho pak mám takové načervenalé prsty a teploty kolem nuly a nižší jsou blbé – to už se mi kvůli tomu na kolo ani nechce… návleky mám Sidi, ale k zimním to má asi daleko, spíš jsou tak na podzim nebo je potřeba mít zimní tretry :D Nějaké návleky se dají sehnat samozřejmě mnohem levněji, ale potřebuji menší velikost a na krámu nic jiného neměli :)

      0 0
    • odik  

      Mám Force http://www.koloshop.cz/…y-cerna.html

      a spokojenost zatím najeto cca 5000.-Bych se toho nebál :-)

      0 0
    • novas752  

      Návleky doporučuji Force hot, i s vyloženě letníma tretrama v nich neni zima ani při –5°C (nejmíň, co jsem jezdil) a je třeba dokoupit izolační vložku aby zima „nelezla“ k noze přes kufry.

      Jinak mtb „závodní“ tretry mám Specialized Comp MTB a jsem s nima mocspokojenej, nicméně Force taky nebudou špatný.

      0 0
    • yaris1  

      Já mám SHIMANO M088 http://cyklisticke-tretry.heureka.cz/…rno-cervene/, jsou super. Jen je třeba pamatovat, že SHIMANO musíš mít o číslo větší. Měl jsem strach že ta přeska nevydrží, ale mám je už druhý rok a bez problému vydrželi i nějaké ty skoky. FORCE mi neseděli na noze, zdáli se mi až moc tvrdé. Boty bych si určitě bez zkoušení určitě nekupoval.

      0 0
    • rockab  

      Moje (zatím) první Force MTB HARD. Nemůžu si stěžovat za tu cenu, ale po 7000km už pociťuji, že se roztahují, jsou měkčí. Jako každé boty :-) Pedály M520. Tak že levný, ale podle mě dostačující základ.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tretry mám tyto http://cyklisticke-tretry.heureka.cz/…orange-2015/

      Jsou parádní i na chození, moc pohodlné. Mám je od léta.

      K těm návlekům – některé mají díru na kufry + na patě, takže je při chůzi nezašpiníš. Některé ovšem mají díru jen na kufry. Výběr nechám na tobě :-)

      0 0
      • arny71  

        Na podzim jsem koupil tyhle neoprénové BBčka BWS-02 a jsem z nich úplně nadšenej. V prosinci v +4C se mi v nich jelo skvěle a jak píšeš, zespodu je to šikovně pořešené, takže se v tom dá i ujít pár metrů bez strachu z potrhání. Zespodu přes podrážku mi zima nebyla. Za ty prachy spoustu muziky.

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Každé návleky pokud v nich chodiš,tak minimálně špičku procvakaš. Chodit co nejmiň a opatrně,jinak je zničíš.

          0 0
          • Freeky  

            Myslím si, že ta špička se prodere tím, že budeš nacvakávat tretry do kufru a ne tím, že by to bylo chuzí. Ale tak možná někdo chodí po špičkách, pak je to jiná :)

            0 0
            • Tencovozikmin  

              A ty máš navleky přes kufry?

              0 0
              • Tencovozikmin  

                Spíš bych řekl žes návleky ještě neměls a planceš z hladu,tak dobrou chut k snídani.

                0 0
                • Freeky  

                  No dokonce mám dvoje. A nevim jakým stylem nacvakávaš ty kufry, ale já přes špičku. Ale nebudu dál trolit, na to jsi tady ty ;)

                  0 0
                  • Petr L2  

                    Tou špičkou jako děláš co?

                    0 0
                    • Freeky  

                      No myslim spodni stranu špičky. Mám jednostrané kufry, takže je vždy musim otočit a přes tu spodní špičku se to odíra, jak se nacvakávám.

                      0 0
                      • Tencovozikmin  

                        A to se vyplati,hele ukaž jaké máš tretry a návleky. Netvrd mě že neslezeš z kola a to hlavně ted v zimě.

                        0 0
                        • Freeky  

                          Tretry:

                          http://www.kupkolo.cz/…fluo_z95633/

                          Návleky:

                          http://www.kola-online.cz/…-flou/d15460

                          a druhý mám ze sportisima, takový obyč.

                          Je fakt, že je rozdíl silnička a mtb. Na crosu, zatím nepoužívám návleky, mám připravené ty ze sportisima, ale zatím vždy teplá ponožka a nebylo potřeba. Jen si myslim, že při obyčejné chůzi(Ne lezeni do kopce, tam věřím, že se špička prodere) zůstanou návleky ok. Káždopádně, ty nortwave jsou uplně odrbaný na špičce a jen díky tomu nacvakávaní.

                          0 0
                          • Tencovozikmin  

                            Tak to je jiná. Si nedovedu představit že v silničních chodím v létě natož v zimě.

                            0 0
                            • arny71  

                              Já ty BBB návleky vozím na silničce a opravdu, těch pár metrů po asfaltu někam do hospody/cukrárny to fakt vydrží. Když je cesta špatná (třeba vysypaná štěrkem), opatrně vyhrnu špičky nahoru na tretru (mám MTB tretry a návleky jsou dostatečně pružné). Není třeba v tom hledat žádnou vědu.

                              V terénu bych s návlekama samozřejmě nechodil, na to stavěné nejsou.

                              0 0
                              • Tencovozikmin  

                                Nedělam vědu,jen konstatuji. Prvni neopreny jsem zničil,když jsem po defektu tlačil asi 1km a po vyzuti jsem si říkal,proč ja kkt jsem je nevyhrnul. Pak jsem koupil zimni a neopreny už nepotřebuji,ne­opreny bych řekl že budou nejchoulostivější na procvaknuti.

                                0 0
    • snas89  

      Mám trailový shimana a spokojenost.

      Mám pocit, že vydrží snad všechno. Určitě můžu doporučit. Jen jsou docela těžký.

      http://cyklisticke-tretry.heureka.cz/…-m162lcerne/

      Nevědomě jsem koupil ty s měkčí podrážkou, teď plánuju něco s karbonovou.

      Tyhle nechám na techničtější vyjíždky, kde se občas i často šlápne, nebo na někoho čeká a kecá na místě.

      0 0
    • wilda81  

      Nenajezdil jsem toho na SPD moc, ale chvíli co jsem je měl, tak jsem jezdil na předchůdcích těchto

      0 0
    • Bocka  

      Můžu doporučit tyto shimana :) Mám je už přes rok a jsou pevné a pohodlné :) Kvalita je vynikající. http://www.mojekolo.cz/…n-black-2014

      0 0
    • saddik  

      Já bych Ti třeba pro začátek tvrdý „závodní“ tretry nedoporučil, pokud neplánuješ vyloženě závodit. Zkoušel jsem jsem Force Hard a po dvou jízdách se jich zbavil. Na noze mi přišly hrozně těžký a neskutečně nemotorný, na šutrech klouzaly až hanba a kvůli vysokému a úzkému podpatku (který má většina treter tohoto typu) jsem si v nich vyvrkával kotník. Když třeba zkoušíš technický výjezd, který nedáš, tak vycvaknout tyhle tretry a došlápnout na ně v poslední chvíli bylo mnohem těžší. Teď mám trailový tretry s měkčí podrážkou (Scott Trail Boa) a krom dost mizernýho provedení u mého kusu jsem spoky. Před tím jsem měl o něco sportovnější Exustary 802 (ale pořád dost měkký) a taky pohoda.

      0 0
    • Trollix  

      Děkuju za všechny návrhy a rady co jsem tady dostal , cením si jich. Pár kandidátů asi mám ale stejně to bude hodně záležet na tom jak mi budou sedět.A s těmi s tvrdou podrážkou pořád nevím no :/ byl jsem skoro přesvědčenej že chci ty ´´závodní´´ s tvrou podrážkou protože priorita je pro mě přínos pro šlapání na kole ne na zemi, když jezdím na kole tak skoro neslejzám , jasně někdy je potřeba popojít nebo tak ale to je zvládnutelný myslím si i s tuhou podrážkou , ale čím víc čtu tady na foru tak jsem něják znejistěl :/ :D jste mi zase nasadili brouka …

      0 0
      • popokatepetl  

        v pevných tretrách jsem i tančil… kromě úbytku plastové podrážky žádný problém… Force jeté cca 7000km. svršek už povoluje ale nikde se nepáře, podrážka u špičky dá ještě rok.

        0 0
      • gerrard  

        Jako dlouhodoby uzivatel mekkych co ted dva roky jezdi na tvrdych :) ti reknu jedine. Jestli nejsi turista co hodne chodi a malo jezdi, tak kasly na měkké a kup tvrde. Nebudes litovat. Zakladni Shimana XC30 popr. XC31nebo Force do 1500 bych rekl na zacatek dobra volba. No a pak po nejake dobe uvidis.

        0 0
        • Bocka  

          +1 Přesně, pokud jezdíš na kole za účelem jízdy na kole, tak tvrdé tretry a pokud jsi turista co jede někam na hrad a pak se chce procházet, tak si kup měkké.

          0 0
          • Trollix  

            Nejsem moc turista , když už jedu tak radši jedu než chodím …jenže kde kdo zase píše že pro začátek jsou lepší měkké , ale stějně asi půjdu do tvrdých :)..na chožení je nemám takže je asi jasno :D

            0 0
            • Bocka  

              Já jsem s tím problém neměl, první jsem měl půjčené nějaké tvrdé SIDI od kamaráda a pak jsem hned kupoval shimana XC50 a jsem s nima spokojený maximálně. Jsou tvrdé pohodlné a mají zapínání přes přesku.

              0 0
            • Breakpain  

              Stejně si na těch prvních otestuješ co Ti vyhovuje. První kolo, první moto, první tretry … defakto nic, co bylo první, nesplnilo mé očekávání a až během praxe jsem se otrkal a vybral znovu a lépe ;).

              0 0
              • arny71  

                První ženská… JJ, máš pravdu. :)

                0 0
                • Breakpain  

                  Tak u žen je to běh na dlouho trať… reparát jsem dělal vícekrát. Proro mě udivují mi dva kámoši, první přítelkyně je první manželkou a oba už mají děti. Asi jsem náročnější a konfliktnější jedinec :) …

                  0 0
            • gerrard  

              To co ti tu doporucujeme jsou „mekkci“ z tech „tvrdych“ a porad velice pohodlne boty. Chozeni v mekkych tretrach s mekkou podrazkou je pohodlnejsi nez v zakladnich tvrdych tretrach s tvrdou podrazkou, ale jizda na kole je v nich zase podstatne horsi, protoze mekka podrazka se na pedalu krouti a zaber je podstatne horsi. Financne na nich nevykrvacis a budes mit kam jit, kdyz to nebude ono. Bud do vic pohodlnych nebo vic tuhych. Ale vzhledem k tomu, ze to je zlaty stred u nich mozna zustanes. :) Hlavne vyzkouset.

              0 0
          • saddik  

            Sorry, ale to je taková polopravda hraničící s demagogií. Tvrdé tretry jsou vhodné na XC závodní použití, kamkoli z toho v rámci MTB uhneš, tak je vidět posun k měkkým. Turistika je jen jedním směrem, kam uhnout, pak tu máš ještě techničtější disciplíny, kde jsou boty spíš měkký, nebo třeba pokud máš MTB na dojíždění nebo pokud jezdíš na pohodu a chceš pohodlnější botu. Uznávám, že v rámci tvrdých bot jsem zkoušel jen jedny a třeba mi pořádně nesedly, ale nedal jsem je pryč kvůli nepohodlné chůzi, ale kvůli tomu, že se mi v nich špatně jezdilo. Na šlapání byly OK, ale na všechny ostatní aspekty jízdy (nouzové situace, překonávání nesjízdných pasáží, cit pro kolo) jsem se v nich necítil.

            Čili pokud je pro Tebe jízda na kole jen šlapání, tak máš pravdu, ale jinak nesouhlas.

            0 0
            • Bocka  

              Napsal jsem za účelem jízdy na kole. To znamená všechno spojené s kolem, ovládání kola a užívání si jízdy. Prostě se mi zdá, že je lepší mít tvrdou tretru abych kolo cítil a ne měkkou patu a nevědět na čem jsem.

              0 0
              • Tencovozikmin  

                Mam zkušenost jen se SIDI a ty nižší řady jsou tuhé až až,přitom pohodlné a ty vyšší řady jsou jak píše saddik,ale ty jsou stejně mimo tvuj limit.

                0 0
              • saddik  

                No tak právě tohle mám opačně, protože pro mě byly tvrdý tretry horší ve všem kromě efektivity šlapání – co kolo dělá cítím mnohem líp v měkkých.

                0 0
                • Trollix  

                  No uvidíme , v nejhorším šlápnu vedle …ale jedním jsem si skoro jistý …určitě to bude lepší než platformy které jsem jezdil do teď :D ale vážně nevím no…s ježděním jsem teprve tak něják začal ale určitě se chci posunout dopředu a letos na tom začít makat …dát třeba i nějáký XC závody , snažím se jezdit v rámci mých možností rychle i když pro ostatní to třeba bude takový to tempo na pohodu …:D do jara je stejně času dost, tak můžu vybírat a vyhmátnout ty nejlepší…Nikdy jsem v žádných nejel tak nemůžu dát za pravdu ani jednomu z vás ale tak něják logicky mi příjde lepší že když je to tuhý tak má člověk pak lepší cit a jakoby ´´páku´´ že když zaberu na nějáký směr tak musí jít kolo a ne se prohnout bota, měkký se mi zdají v podstatě jako polobotky ve kterejch jsem jezdil do teď s tím rozdílem že jsou na pevno na pedálu a už si nenarazím holeň kvůli mokré botě (obrazně řečeno, jasně že to bude i s měkkýma o poznání lepší jak normální boty)

                  No , ale nebezpečný to bude stejně protože se mi sice nesklouzne noha po šlapce ale na 100% si poprvý s nášlapama rozbiju hubu před někým koho znám :D

                  0 0
                  • saddik  

                    Jako žádnej stres, když se cítíš spíš na tvrdý, tak proč ne, koneckonců je to spotřebák. Jsem chtěl hlavně nabourat ten stereotyp „na pořádný ježdění potřebuješ tvrdou botu, abys byl tvrdej chlap“, případně „měkký boty jsou pro ty, co víc chodí než jezdí“, protože to je prostě blbost. Každopádně si vyber hlavně botu, co ti bude sedět, já bych radil nějaký neslaný nemastný univerzální model.

                    Objektivní výhody tvrdých bot jsou každopádně výkonnost (lepší přenos síly), ochrana chodidla, grip v bahně (pokud mají špunty) a to, že se Ti při dlouhé vyjížďce neotlačí chodidlo nad pedálem. Nicméně s tou výkonností to není pro nezávodníka zásadní, protože pořád bys měl šlapat víceméně tak, aby síla, kterou noha působí, procházela osou pedálu, u těch tuhých bot jde spíš o eliminaci pohybu chodidla v botě. Jinak lepší cit v tuhých botách, jak vidíš, někdo jo, někdo ne, tady jde o osobní preference a zvyk.

                    Ale ať jsou boty na nášlapech jakékoli, tak je to rozdíl zásadní, protože Ti to umožní kruhové šlapání a mnohem lepší kontrolu nad kolem, to, že Ti nesjede noha z pedálu, je v porovnání s tím naprostá drobnost (a neboj, ona Ti sjede, až se někdy netrefíš na pedál a nenacvakneš :-) ). Ony i měkké tretry mají podrážku mnohem tužší než normální boty.

                    0 0
                    • allrose  

                      souhlas a ohledně otlačení nohy od kufru trochu nechápu,levná turistická shi mají celou vnitřní podrážku z pastu,z vnějšku jsou gumové,tak při chúzi se mají tendenci vyzouvat(při neutažení),ale cítit kufr je nesmysl,ten plast se ani nehne(pokud není prošlapaná vložka+propadlá klenba) :-)

                      0 0
                • Breakpain  

                  Hoši to je individuální :).

                  Mám prd styl … dříve jsem jezdil také"papuče", ale od té doby, co jezdím věci typu XC na jistotu, nemám objevitelské ambice (čti jedu tam kudy to jde a neprodírám se křovím jak *****) oceňuji co nejtvrdší podrážku (taky mám 95kg a to s botou zacvičí).

                  ALE – snažím se nebýt o hlavním jídle na kole, tj stihnout si odjet trénink mezi jídly a na kole jen svačit, výlety s kochačkou mi nic neříkají … většinu jízdy čumím do budíku a v uších mp3.

                  Každý si musí najít to své … osobní zkušenost :)…

                  0 0
    • Hnoj  

      Jak velké tretry potřebuješ? Mám úplně nové SHIMANO M183, nějak mi tu zbyly :)

      0 0
      • Nikovlas  

        Taky mě to zajímá. Nohu mám 44,5 , doma jedny nižší Shimano tretry mám, ale z hlavy velikost nevymyslím.

        0 0
        • Hnoj  

          Tak tobě budou malé, jsou vel. 44 a SH jsou o číslo menší, ale kolega se 44 by se mohl vejít dobře :)

          0 0
      • Trollix  

        Děkuju za nabídku , boty mám VĚTŠINOU 43 , ale bez vyzkoušení do toho asi nepůjdu :)

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Používáte něco mezi kufr a tretru?

          0 0
          • allrose  

            proč?,kufr se musí zakousnout do podrážky,vyjímka-použití korekce pro jednotlivce,ne­možnost nacvaknutí/vyc­vaknutí při dané kombinaci pedál/bota

            0 0
            • Tencovozikmin  

              No koupil jsem dceři bazarovky(bez kufru) a tam je poznat podle otisku,že tam něco bylo. Prodavajicí se nabavi a ja jsem zvědavy.

              0 0
              • Breakpain  

                To je normální … jakmile utáhneš kufry „zakousnou se“ … to je účel ;).

                0 0
          • Breakpain  

            vPokud chceš tretru projet zkusmo jen n garáži a nechceš, aby se Ti tam zakousli kufry, pokud bys botu prodával – použij duši a dotáhni s citem.

            Pro samotné ježdění, pokud není problém ve vycvakávání přímo na podrážku, kde se to do sebe hezky zakousne. Udělá ti to malé prohlubně a dál už nic. Kufr pak drží jak má a jako bonus při výměně kufru nemáš problém najít stejnou pozici ;).

            0 0
            • Tencovozikmin  

              Mam několik treter ,ale tohle sem ještě nevyděl tak se ptám jestli něco takového existuje a k čemu je to dobré. Myslim jako ten otisk,něco tam muselo byt.

              0 0
              • Tencovozikmin  

                Tady je to videt lip.

                0 0
              • Breakpain  

                Jiný kufr? :) Né všichni jezdí SPD … každý kufr se zakusuje jinak ;). Od LOOK S-track co mám by to vypadalo také jinak ;)

                Nebo prostě tretra s vysokou podrážkou a dali tam něco mezi botu a kufr.

                Na funkci to nemá vliv, neřeš to. Obča se dává něco pod kufr, když máš karbonovou podrážku, ale to nebude tenhle případ, že ;).

                0 0
                • Tencovozikmin  

                  No to neni,ale zrovna mam nove karbony mtb SIDI DRAGON a jeste sem tam kufry nedal tak mě to zajímá než je tam prdnu,sice to nespěchá ted jezdim v zimnich a nikdy sem nic takového neřešil A vubec netuším jak by se to tam kouslo,ale asi nějak přes kufr by se to dotahlo to je jasné.

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Dragon se nic pod kufr nedává, normálně se zakousne do podrážky ;). Jakmile to dotáhneš na ty 4–5 Nm, budeš tam mít hned ďolíky ;) … Proto v návodu píšou, že než si nastavíš kufry, dotahovat na 2 Nm. Potřebuješ li se pohnout o 0,5mm, už se Ti to moc nepodaří a kufr vždy zapadne do již vytlačené dírky (pokud bys to hned utáhl natvrdo).

                    Jediná MTB tretra u SIDI, kde se dává podložka (je součástí) jsou Drake ;)

                    Jak už to tu psal někdo výše, podložku použiješ „nadstandardně“:

                    • máš-li křivou nohu a potřebuješ dorovnat klínkem nahnutí tretry na pedálu
                    • máš-li hluboký dezén a tím pádem je velmi problematické upnout/vypnout tretru do pedálu

                    SIDI má výšku dozénu OK – na SPD tam není třeba nic dávat (měl jsem Tvůj model).

                    0 0
    • wanderer  

      Ahoj

      taky hledám ideální první tretry do 2K a chci se zeptat na značku Catlike, konkrétně model Scheme, ideálně pokud by se někdo mohl podělit o vlastní zkušenost.

      Vidím že jsou lehký což je fajn ale taky možná nebudou úplně nejpevnější. Od těch treter bych totiž kromě dostatečně tuhé podrážky na M520 očekával aby i snesly chůzi v terénu (není úplně vyjímka když musím sesednout a nést kolo třeba půl kiláku po šutrech). Taktéž bych rád aby dobře větraly ve vedru a na druhou stranu do nich hned neteklo při jarním deštíku.

      Jako alternativu k nim na konci loňské sezóny prodávali v Hervisu za 1800 tyto KTM FT Jezdí je někdo?

      0 0
      • Breakpain  

        Jestli chodíš v tretrách 0,5km po šutrech … díval bych se po „trail“ tretrách, které mají Vibram podrážku vystuženou v místě kufrů laminátem/karbonem.

        Klasické sportovní tretry s tvrdou podrážkou na pravidelnou procházku po šutrech rozhodně nejsou :-).

        0 0
        • wanderer  

          No tretry s vibramem jsem měl původně v oku jenže mám obavu že ten vibram nebude moc dobře sedět na tak malé ploše pedálu jako 520 jsou, proto hledám nějaké kompromisní řešení. Co vím jistě je že sesedání a občasné chůzi v terénu se prostě nevyhnu, jinak bych asi musel jezdit jen asfalt.

          Byl by nějaký tip na tretry s dostatečně vyztuženým vibramem?

          0 0
          • saddik  

            „… ten vibram nebude moc dobře sedět na tak malé ploše pedálu jako 520 jsou“

            Vibram je guma na povrchu, v místě samotného kufru bude ve vibramové (nebo nějaké jiné gumové) podešvi díra až na samotný základ podrážky, což bývá plast, laminát, karbon atd. Jinak pokud nejsi nějaký extrémista (dlouhé vytrvalostní nebo hodně technické jízdy), tak je plocha pedálů v podstatě irelevantní a nemusíš ji řešit.

            0 0
      • oberleutnant Weiss  

        Na kombinaci jízda/chůze mám obyčejné turistické Shimano MT-43 s SPD, jinak jako úplně první na SPD jsem na zkoušku pořídil za pár šušňů obyčejné Lidlovky na tři sucháče a drží mi v pohodě třetí rok při nájezdu 8 – 12,5 tisíce za rok (no, spíš 8–9, něco taky najedu se silničními Look Kéo, ale i na té naší parodii na asfalt jezdím víc na cyklokrosce, kde mám pedály Shimano PD-M520)…

        0 0
    • lukas.popi  

      Kdy měl někdo tretry na prodej z Ústí nad Labem a okolí, ,nechte si ozve.:)Velikost Adidasek kterém mam na normální nosní je 44.5.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.