• MizdaJoker

    Čau,začínám jezdit na horském kole a chtěl bych se zeptat, jak bych měl trénovat, abych dosáhnul výkonosti jezdit na nějakém slušném umístění závody. Je mi 15 let, 185cm 63kg. Zatím jsem toho moc nenajezdil a fyzicky na tom nejsem uplně nejlépe. Pomohl by mi někdo s tím, jak mám ze začátku trénovat a navyšovat tréninky, jaké dávky, jak regenerovat a co vše mám vlastně dělat abych zvládl nějaký ten závod (nemyslím samozřejmě na ty nejtěžší) ? Dík za pomoc.

    0 0
    • Breakpain  

      Buď načíst z webu – nebo, vhodnější věc, to za Tebe udělá sportovní doktor a bude Ti to dělat vše na míru … Záleží, jak velkou motivaci a odhodlání máš. Já raději „plním“ to, co mám udělat, než abych si sám dělal plány … každému vyhovuje jiný styl.

      0 0
      • MizdaJoker  

        Dík moc, sportovní doktor mi přijde takový moc „profesionální“ na to, že uplně začínám. Nebo i v této „amatérské“ kategorii je sportovní doktor normální?

        0 0
        • jonti  

          není, na začátek stačí jezdit všechno, hodně, ale nepřehánět to a nezničit se příliš.

          0 0
    • vsn  

      ty budeš dobrej vrchař :)

      pokud si doteď nejezdil tak si nemyslím, že bys první 2 roky potřeboval nějakýho super profi trenéra + doplňky stravy :)

      zezačátku roste fyzička hodně rychle… ale naopak tělo pomaleji regeneruje … Jezdil bych letos podle pocitu – pro zábavu … aby si tělo pomalu zvykalo na zátěž)

      Příští rok můžeš od prosince/ledna začít v klidu najíždět nějaký kilometry a postupně zvyšovat … zase podle pocitu … když se budeš cítit unavený nemá smysl se trápit – lepší je jet něco kratšího volně aby jsi si odpočinul.

      postupně pak v březnu zrychlovat a udělat si třebas nějakej plán co budeš dodržovat … ale tak aby tam byl i dostatečný odpočinek …

      např.

      PO – vyjetí/lehce

      Ut – kratší rychlej tréning

      ST – BIKE (trochu si odpočineš na biku)

      ČT – tréning podle toho jak se cítíš a podle situace o víkend

      Pá – lehce

      SO – závod nebo těžkej dlouhej tréning

      NE – závod nebo těžkej dlouhej tréning

      nejsem trenér takže to ber orientačně … třebas ti někdo poradí líp.

      0 0
      • MizdaJoker  

        Moc dík. :) Zkusím se řídit tím,co si napsal.

        0 0
        • vsn  

          ještě bacha na klouby … když jsem začal nějak systematicky trénovat tak to nedaly kolena … rok jsem se s tím trápil … Takže možná koupit k vánocům Proenzi nebo Alavis (hledání BF)

          0 0
          • Rychlej turista  

            V jeho věku? Neblázni. Se svými 63 kg na 185 cm to může pohodlně a chutně řešit tlačenkou.

            0 0
          • MizdaJoker  

            Dobře. Ještě,tím jak myslíš lehkej trénink, na kolik km to odhaduješ na tom mtb ? Vím že je to asi na tom kolik zvládnu ,ale zkus to jen tak obecně.

            0 0
            • blaf  

              jednak prepni z km na hodiny, treninky se meri v hodinach, vzdalenost neni dulezita

              lehkej trenink je takovej, po kterym neprijedes znicenej tak, ze muzes jit akorat tak spat, treba hodina az dve ne prilis namahaveho tempa

              tezkej trenink je zase takovej kdy mas po treninku dost, muze to byt klidne jen hodina a pul nebo i o dost delsi, pri treninku vyvijis urcitou nemalou namahu

              0 0
    • malamala  

      Rada je jednoduchá, přestěhuje se do Vimperka a začni chodit na místní sportovní gymnázium. Jirka Lutovský je zkušený trenér a je lepší trénovat v týmu než sám.

      škola Vimperk

      0 0
    • McBlacky  

      ze začátku jezdi podle hesla spíš pomalu a déle než krátce a kudlu. K tomu dobře jíst a pít a ono to půjde pomalu nahoru.

      podle toho kolik měříš a vážíš bych si tipnul, že budeš mít hodně málo svalové hmoty, takže je nesmysl řešit nějaké silové a intenzivní tréninky, není na co je napasovat.

      0 0
    • Aldis  

      Ahoj, nechci zakládat nové téma, tak píši sem. Jezdím teprve druhou sezonu trochu „více“ na kole. Loni cca 2500km a první MTB maraton, letos mám teď lehce přes 5000km a pět maratonů za sebou. Jezdím tak nějak jak mě napadne, ale chtěl bych trochu zefektivnit trénink, třeba čeho se držet, čemu se vyvarovat. Zase ne moc vědecky, myslím, že reálně co mi dovolí čas bych mohl 8000km zvládnout za sezonu, nechci být nějaký profík, ale chci se zlepšovat. Uvažuji i koupi literatury http://knihy.heureka.cz/…joe-friel_3/#… nebo http://knihy.heureka.cz/…sekera-jiri/#… máte někdo? Vyplatí se koupit? Jinak za každou radu budu rád. Díky :)

      0 0
      • Barak  

        Jiste ze se to vyplati. Udelas si alespon predstavu jak trenovat, ceho se vyvarovat apod. Je to urcite lepsi, nez si vybirat ze zdejsich „zarucenych“ a mnohdy protichudnych rad.

        0 0
      • bagr84  

        Mam vsechny tri (jeste Carmichaela) a nejlepsi se mi zda bible. Vojtechovsky neni spatnej, ale je to dost strucny… Vubec nejlepsi je ale precist si vsechny a vzit si z toho to svoje, kazdej ma trosku jinej pohled na vec :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.