• Dawe007

    Ahoj,trošku válčím se seřízením tohoto kola Trek Procaliber 9.6 2018

    Ať dělám co dělám ( seřízení přesmyku a přehazovačky, zadního brzdového třmenu,…), tak mně náhodně škrtá řetěz o přesmyk a nebo lehce zadní kotouč. Na kolo se dívalo pár lidí, kteří na tom jsou se skillem podstatně lépe, ale ani jim se to nepodařilo doladit. Kolo je karbon a podle nich se ten rám v kombinaci s isospeed kroutí ( velikost 21,5"). Kolo má nosnost dle výrobce 136kg, sám mám cca 110kg, ale chovalo se to stejně i borcům kolem 90kg.

    Nemáte někdo zkušeností s tímhle kolem, zda je to normál a nebo kde by mohla být chybka. Jediný na co jsem přišel, tak je malá vůle na zadní nábě, ikdyž se to utáhlo co šlo, tak tam pořád tu vůli cítím. Kolo je ještě v záruce, ale k prodejci to mám cca 3 hodiny jízdy, tak se raději zkouším prvně takto, zda to není jen nějakou prkotinou,

    0 0
    • brundibar  

      Mam Procaliber 9.8 SL 2017 a nevypozoroval jsem, ze by se to kroutilo, to je podle me celkem blbost. Je to stejny jako HT, jen to trosku „pruzi“ hlavne na polnackach. V normalnim terenu pres koreny/kameny uz to ani nepoznas. To ze ti skrta kotouc o trmen tak to bych videl spis na tu vuli v naboji. Presmyk proste sestelovat …

      0 0
    • Kaire  

      Nejsou sjetý destičky nebo kotouč? Někdy se na blbosti zapomíná…

      Nevím jak často ti o ten přesmyk škrtne ale myslím si, že občas k tomu dojde na všech kolech. Jezdil jsem dlouho XT/SLX 2×11 a tohle sem moc neřešil, max když to bylo konstantně na nějaký převod.

      Jestli se kroutí nevím, byl bych ale překvapenej.

      0 0
    • Dawe007  

      kotouče jsou úplně nové XT a destičky mají cca 300km. Kdyby to cinklo občas, tak bych to vůbec neřešil, ale tohle není ten případ. Na stojanu je to vždy vpoho. Z 2×10 jsem byl zvyklý na super tichý chod v plném rozsahu, takže tohle mě pěkně štve. Zkusím dotáhnout ještě trošku tu nábu, ale myslím, že jsem byl už na max aby to taky nějak jelo.

      0 0
    • gemini  

      koukám, že máš 2pilu – není možný, že řetěz o smyk škrtne při zařazené kombinaci pastorek x převodník v nějaké krajní poloze – malá/malá, velká/velká? Kotouč mi taky cinkal, když jsem zjistil, že mám povolenou matku centrlocku…:-)

      0 0
    • jecnak  

      Nemas nahodou presmykac posunuty prilis vysoko? Ma byt zhruba tak, ze kdyz mas sundany retez, tak kdyz s nim radis/posouvas, tak je voditko vzdalene od velke pily zhruba 1–3mm. Pokud je vys, obvykle se neda radit na pastorcich cely rozsah, aniz by retez skrtal o voditko smyku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.