TREK Krusnohorsky maraton Litvinov

59 nepřečtených
  • MARIN

    http://www.kralhor.cz/

    Letos nova, zajimavejsi a asi i o chlup tezsi trat.

    Projizdka trate je naplanovana na nedeli 7.6. Pocitame s projetim 50km a podle pocasi a zajmu i 100km trate. 

    Sraz v nedeli 7.6.2009 v 9.45hod pred obchodem Sabotage v Litvinove

     
    0 0
    • jim.v  

      Koukal jsme na mapu, vypadá to zajímavě.. Uvidím v neděli, ale to mi asi budete muset nechávat šipky nebo sypat drobky:-).. Zvážím své síly a případně se ozvu..

      0 0
    • Mate.Zahry  

      Ahoj, kudy se  přesně jede v Mezáku – to se bude vyjízdět po sjezdovce nahoru nebo jsem mimo mísu?

      0 0
      • MARIN  

        nejsi mimo ale bude to hodne zlehceny – zrovna vcera jsem to tam najizdel

        0 0
    • nnoe  

      Na maraton se na 95% chystám, tak by to mohl být dobrej trénink :-) Takže se v neděli asi uvidíme…snad vyjde počasí :-)

      0 0
    • tom_777  

      v neděli 7 je závod na Božím daru

      jinak se do Litvínova těším, v květnu jsem si dal v práci extra šichtu, abych měl 27. volno

      0 0
    • jim.v  

      zítra to bohužel  nestíhám.. Kdy to bude asi značené, aby se dala trať projet a psychicky se na ní připravit??

      0 0
      • MARIN  

        tak kratka je z dneska znacena az na sjezdovku na Mezibori

        0 0
        • Balvan  

          aha tak proto jsme my ze zadniho oje ztratili cestu za sjezdovkou(coz je mimochodem opravdova silenost ta sjezdovka

          0 0
          • Balvan  

            a pritom na fotce to vypada docela nevine

            0 0
          • MARIN  

            sjezdovka opravdu neni tak hrozna – jede se zhruba do 1/3 a zbytek se traverzuje sem tam  – jsou tam oranzove koliky

            0 0
        • jim.v  

          Dnes jsem si projel zhruba prvních 30km a trať vypadá dobře, ale bude to náročný.. Už mi zbývá jen se přihlásit..

          0 0
    • PietroUL  

      Těžší to bude technicky nebo jen profilem? Dlouhou jsem jel už 4×, naposledy v roce 2007 a ta trať mi maximálně vyhovovala. Pořádný kopce, rychlý sjezdy, minimum technicky náročnejch úseků…

      0 0
      • MARIN  

        Prevyseni zustava cca stejne – kopce nebudou tak dlouhe ale prudsi. Co se technikytyce ubude sotolinovych cest a pribyde useku divocinou (nevim jak jinak to nazvat – proste cesty minimalne nebo jiz nekolik let vubec neuzivane) a hlavne usek podel Flajskeho plavebniho kanalu.

        0 0
    • inkognito  

      Doufám, že pojedu – dneska jsem dobral antibiotika, tak ještě netuším, jestli se dám dohromady… Každopádně ta trasa vypadá povedeně…

      0 0
    • Balvan  

      Tak asi jdu prezout na Nobby Nic, ale i tak uz by prset nemuselo:)

      0 0
      • tom_777  

        odpoledne jedu pro michelinku na předek, protože teď v úpici jsem s NN dost na blátě klouzal a tak chci zkusit neco jinýho(NN jezdím na předním kole už rok a půl  ale  teď nějak často padám na blátě – možná jezdím víc na doraz)

         

        bláto v úpici

        0 0
    • tom_777  

      tak co jak jste jeli???

      Ta divočina za byla Flájema byla fakt HUSTÁ XD … přelejzání skály a horská služba dávala záchranu

      jinak já jsem poprvý v životě vydělal cyklistikou prachy … bejvalej častej návštěvník hospod a mejdanů co hulil víc než krabku denně:)

      0 0
      • micu  

        Pekny. Mne se kousek pred tou skalou, povedlo z toho srazu sletet. Uz jsem vedl kolo a sklouzla mi noha. Par metru jsem se valel dolu nastesti nasledky jsou zrejme pouze odreniny a „narazeniny“. Chlapi z HS to okomentovali, ze jsem se podruhe narodil. Moje dojmy: pred poslednim kopcem byla bud preznacena trat anebo to poradatel zabalil, kazdopadne ja a par dalsich jsme se na trasu dostali spis nahodou; kdyz jsem po 7h10m dorazil do cile tak uz byly zavrene sprchy. Ale jinak OK, blato bylo docela pratelske, takze jsem nemel problemy s pre­hazovanim, az na to jedno misto dobre znaceni a spousta poradatelu, obcerstvovacky v pohode, trat se mi take libila, jo a skoda ze uz to nemoderuje En Rudenko. Docela by mne zajimalo, proc ma tenhle maraton tak malou ucast. Dnes(kratka+dlouha) jen 130 lidi to asi bylo i pocasim, ale i jine roky je ucast mensi nez na srovnatelnych akcich.

        0 0
        • Bumerangista  

          Proč je účast malá? Dnes lidi očekávají trochu profesionálnější propagaci. Chybělo například: co obsahuje startovní balíček, seznam přihlášených, popis tratě (koli po asfaltu a kolik v terénu). A pak viz dole ohledně možná zásadního problému letos: neměření času a vyhlášení dřív než dojede i průměrný hobík. Chápu, že čekat na vyhlášení je nuda, ale přijet po všem, i když podobné závody jezdím v druhé třetině, to je ještě horší, než ta nuda.

          Ale malá účast nemusí být na škodu, zase to není tak rozjeté a jestli se nemýlím, tak ochranáři to pak pustí i do pěknějších míst.

          0 0
        • MARIN  

          Flajsky plavebni kanal byl muj napad, tak se za kutaleni svahem omlouvam. Nemci tam tudy vedou trat v opacnem smeru a jeste nemeli problem – teda o zadnem nevim (taky uz jeli za mokra).

          S preznacovanim trate byl problem cely den na vice mistech ale uz bylo nad nase sily premistovat poradatele. Priste jich musime mit jeste vic.

          Zavrene sprchy si vyridime s provozovatelem.

          Ucast v Litvinove nikdy nebyla velka a kdyz se k tomu prida spatne pocasi, vic zavodu a navic tezky zavod SALky o den pozdeji neda se nic delat. Navic propagace stala opravdu za … .

          0 0
      • Bumerangista  

        Gratuluji k umístění ve předu. Víš kolik byl čas prvního?

        0 0
    • Bumerangista  

      Jel jsem dlouhou. Bylo podle mne 98km a 2800hm, což je úctihodné. Pár komentářů bež napíši report na bikebase:

      Trať: Z 90% super věc. Na rozdíl od toho, co jsem slyšel v cíli, tak mě se ty kořeny podél kanálu včetně skály moc líbily. Na sjezdovku jsem neměl, ale to bych ještě bral. Ale potom tam bylo pár stojek, které podle mne nešli jet ani za sucha, možná by to šlo nějak objet. Sjezdy super, všechny. Celkově to vychází na jeden z nejhezčích závodů, co jsem kdy jel.

      Organizace: Zvlášť dobré byli lidi rozestavění po trati, aby ukazovali cestu po případě paldý strom nebo podobně. Značení také perfektní, i když poslední třetině pole někdo 10km před cílem narafičil špatné šipky a skoro všichni tam pak trochu bloudili (ale to asi není na organizátory). Na občerstvovačkách toho bylo habaděj, ale mohlo být nealko pivo. V cíli: sice jsem dojel po vyhlášení, ale ne poslední, za mnou dojelo ještě zhruba 25% startujících (to je docela dost ne), a vypadalo to, že žádný závod už není. Vlastně se ani neměřil čas, a tedy jsem zvědavý, jestli se objeví alespoň nějaké výsledky na internetu, a z čeho se sestaví. Tenhle bod je katastrofa. Když si děláme neofiko závod s kámoši, tak si čas změříme v pohodě, stačí A4 papír a hodinky. Tady za 400kč nic… trochu výsměch (včetně paní, která tvrdila u prezentace, že čip je startovním čísle… no aspoň to říct na rovinu a ne takhle rozhazovat polopravdy): prostě by to chtělo zlepšit, aby se tam lidi vraceli. Jinak letos komorní atmosféra závodu byla fajn, takže globálně dobré.

      Můj čas: Nevím, možná i 7h. Před kořeny to jeden chlapík počítal, tam jsem byl 26. Pak jsem dva sjel a pak jsme hromadně kufrovali 10km před cílem, takže vím prd.

      0 0
      • Balvan  

        ten cip v tom cisle opravdu je(jednorazovej-nevraci se), podivej se proti svetlu a uvidis ho tam, akorat to teda casomerici zabalili driv nez jste dojeli, coz je teda smutny, museli vedet kolik lidi je jeste na trati a pri narocnosti trate casy pres 7 hod nebudou vyjimkou

        0 0
      • tom_777  

        mě to taky překvapilo, že to tak brzo vyhlásili a zabalili – já jsem jel něco pod 6 hodin a sotva jsem se trochu odbahnil a šel se najíst, tak už bylo vyhlášení a finýto, šlus konec… přitom pokuď někdo třeba defektil, nebo jel na pohodu tak pak musel bejt v cíli dost nemile překvapenej :(

        přitom fakt supr trať i pořadatelé na trati  … jela nějaká motorka uzavírající trať???

        0 0
        • Sipal  

          Jo, to je přesně můj případ. Nejel jsem závodit, ale dojet, protože jsem ještě nikdy tolik na kole neujel a tak jsem radši jel pohodu. V předposledním sjezdu jsem píchnul, pak to luxusní kufrování před posledním kopcem (mmch, Bumerangisto, to spolu jsme tam lovili signál na GPS?) a v cíli už mě ani nezměřili. Dojezd odhaduju tak 7:30. Na to, jak byl vlastně celej závod dobře připravenej, byl ten závěr docela smutnej. Jen z těch výsledků, skoro půlka startovního pole je DNF, to fakt nezvládli. Jo, správnej odkaz na výsledky: http://www.sport-base.cz/v09.html.

          0 0
          • Bumerangista  

            Jo, to jsem byl já s tím GPS. Potom v tom kopci: v jeden moment jsem měl dojem, že mě sjedeš, ale nějak jsi to vzdal.

            Na výsledovce vidím, že tam dva poslední doměřili růčo… to snad mohli uděla pro všechny, ne? DNF je dost urážka pro ty, co to dali pod 8–8.30.

            I na výsledovce mají 95km/2400hm, jsem si jistý, že to bylo minimálně 98km/2800hm, protože i s kufrováním jsem to měl 100km/2950hm a většinou mi to měří spíš míň.

            Motorka a uzavírání dlouhé tratě se podle mne nekonalo. V cíli pořadatelé již byli na pivu a hádali, kdo ještě dojede a kdo to vzdal, podle vzpomínek z průjezdů 20km zpět ;) Podle mne kdo jediný zůstal na trati dostatečně dlouho byl týpek před stromem v posledním sjezdu, a byl tam na kole, tak to tak i uzavřel.

            Zajímalo by mne, proč jsou diskvalifikovaní ti 4, kde si to zkrátili.

            0 0
            • Sipal  

              Mě ti nějak došel morál. Po tom defektu a bloudění jsem nějak ztuhnul, už jsem neměl náladu na nějaké závodění a dojel jsem spíš silou vůle. Já jsem měl cíl to vůbec ujet, to jsem splnil, závodit budu příště :). Jinak jednoho z těch disknutých jsem asi potkal cestou z Dlouhé louky, stěžoval si na křeče a říkal, že už jen jede nejkratší cestou do cíle. Tak ho možná dali do jiné škatulky než DNF, těžko říct.

              0 0
    • MARIN  

      Vsechny pripominky beru. Priznavam za organizatory ze to bylo slatane horkou jehlou.

      K trati (dlouhe):

      Flajsky plavebni kanal je za sucha luxusni vec doporucuju.

      Za sucha byl jediny kopec nejetelny a to byl uvoz pred Vrchem 3 panu a to asi na 3 mistech vzdy tak po 20m (2useky kvuli bahnu a jeden prudky najezd na vrstevnicovou cestu)jinak jsem vyjel vsechno

      Sjezdovka byla na posledni chvili preznacena na panely a traverzy az od 1/2 – hbohuzel behem poslednich par destivych dnu nehorazne vyrostla trava a zmekl teren. Jinak se mela jet rovne do cca 1/3 a tam zacit traverzovat – za sucha celkem jednoducha vec az na otocky.

      Pred Flajema se puvodne nemela jet silnice ale teren – diky pocasi ale asi silnice prisla vhod. V patek pri znaceni trate se zjistilo ze lesaci zacali kacet na puvodni trati a z cesty udelali tankodrom s mistama po kolena bahna.

      Muzete upresnit nekdo misto kde byli preznacene sipky?

       

      Posledni mel jet puvodne cyklista ale nakonec byl presunut na trat jako poradatel. Motorkare pak zapomeli informovat, ze maji kontrolovat posledniho. Me na Vrchu 3 panu byl jako posledni hlasenej cyklista v cernem dresu Eleven na cervenem kole (cislo jsem bohuzel nezaznamenel) pred nim jeli dva s cisly 28 a 29 – nechapu proc jsouu DNF, protoze jsem je videl po sjezdu od posledni obcerstvovacky.

      Cil asi nebyl nejlepe zvladnuty ale priste se to rozhodne nestane!!!

      Provozovatel arealu Loucky chtel dost penez za pronajem arealu a mel pozadavek na vyklizeni do 18:00 – diky tomu byli nastaveny limity na cca 2 kontolach po kterych meli byt zavodnici posilani do cile ale bohuzel se nestalo a navic chybelo to i v propouicich :(

      Pristi rok se rozhodne hodlame polepsit, teda jestli se do neceho takoveho jeste necham nekdy premluvit

      0 0
      • Sipal  

        Připoměls mi: „Tak, já jsem to tady celé pozorně vyslechl a udělal jsem takový závěr, že bude-li ještě nějaká příležitost a budu požádán o nějakou další rekonstrukci, že se vám na to vyseru“. Abys měl taky něco pozitivního, hodně dobrej nápad byl profil trasy na čísle, mě to docela dodávalo sílu (už jen čtyři krpály…už jen tři krpály… :) ). Naopak tam chybělo číslo na nějakej SOS telefon. Příště dolaďte propozice, líp odhadněte náročnost trasy a bude to super podnik.

        0 0
        • MARIN  

          „  Připoměls mi: "Tak, já jsem to tady celé pozorně vyslechl a udělal jsem takový závěr, že bude-li ještě nějaká příležitost a budu požádán o nějakou další rekonstrukci, že se vám na to vyseru“  "  – to jsi spatne pochopil ****** se na to nechci ale zlepsit urcite jo. Uz mam popsanou A4 propominek a navrhu na zlepseni

          SOS telefon mel byt na cisle ale po pravde ja se zabyval hlavne trati(znaceni,kon­troly), takze cislo jsem videl jen na projizdejicich zavodnicich – zjistim kde se stala chyba.

          Na propozice jsem sam nadaval ale uz nebyl cas na zmenu (v tistenych) proc je neupravili na netu je mi zahadou a budu chtit vysvetleni.

          0 0
      • Bumerangista  

        Nevěš hlavu, trať byla super, nálada také. Je dobrý předpoklad po další ročníky. Myslím, že na počet závodníků na dlouhé jste měli rekordní počet pořadatelů na trati. Kromě časomíry jsem byl spokojený a pokud tohle bude příště začučeně vylepšeno (limity v prezetnaci), tak budu doporučovat.

        Byla by škoda přijít o závod v opravdové divočině. Všude jinde se to točí daleko víc kolem civilizace. Takže ne abyste se na to vykašlali.

        0 0
      • micu  

        K tomu preznaceni – nejsem mistni tak nevim jestli to spravne popisu. Bylo to pred tim poslednim kopcem(kousek nad nejakymi chatami ci vesnici??), zluty faborky nas dovedli pres mustek z kmenu do prudsiho a trochu zarostleho vyjezdu(pro mne vyslapu) do kopce. Chtelo to pak 2× zatocit doleva a byli jsme zpet na trase. V cili jsem se dozvedel, ze se to melo jet po silnici tzn. ne pres ten mustek. Pokud to tak bylo, tak to je mozna inspirace pro priste, protoze tahle preznacena trasa je asi bikovejsi.

        Kutaleni svahem jsem zminil jako kuriozitu, urcite ne jako vycitku, beru to jako svoji nesikovnost.

        0 0
        • MARIN  

          Bylo to pred poslednim kopcem nahoru nebo dolu?

          Sice pises vyslap ja jen abych se trochu zorientoval.

          Nejak si ale stejne ani na jednom miste nevybavuju mustek z klad a uz vubec ne, ze se to melo jet po silnici

          0 0
          • Bumerangista  

            Dle mne to bylo viz obrázek. Těsně po výjezdu z Loučné, při odbočce na rozbitou asfaltku proti směru Lomského potoka.

            0 0
            • MARIN  

              no jo už je mi to jasny tuhle cestu jsem kdysi zkousel zprovoznit ale nejak se nepodarilo

               

              dalsi rocniky si tady dame vesti pozor

              0 0
    • cruxer  

      Pro mě byl tenhle závod výzvou, jel sem kratší trať, protože na kole jezdim asi 3 měsíce takže nemám vubec natrénováno. Jelo se mi parádně akorad na mezáku na panelce sem urval přehazovačku. Tak jsem to mohl zabalit, no zkusim to příští rok znova.

      Nevíte kde jsou nějáký fotky ze závodu ?

      0 0
      • MARIN  

        Co jsem slysel byli jste 2 s urvanou prehazkou na stejnem miste – bohuzel

        Zjistim kdy budou fotky

        0 0
    • BikerM  

      Nevíte někdo kde bych našel nějaký fotky z letošního ročníku?

      0 0
    • Bumerangista  

      Report na bikebase. Fotky přidám, až nějaké budou.

      0 0
      • tom_777  

        co máš s těma chrtama??? mě to přijde jako trochu hanlivý označení – já bych tak označil maximálně některý extrémisty co jely krátkou na slickách nebo co vozej na bajku v létě návleky na tretry(to je vůbec úchylárna, nevíc když pak človek jede potokem tak ta voda jenom pomalejc odtejká)

        jinak pěknej report. Pro mě to byl letos asi nejpovedenější závod – nic mě nebolelo, dobře jsem si rozvrh síly a suprově mě fugovalo obutí – po zkušenostech z Úpice jsem sundal NN a nasadil Michelin A/T – a v technickejch úsekách jsem si jen říkal – to supr jede:) a žádnej pád. Pomoh jsem dvoum spolujezdcům zapůjčením oleje na řetěz a oni mě za odměnu ujeli – pak jsem jednoho zas dojel, ale stálo to moc sil a tak mě zas ujel… za rok pojedu zas.

        teď se ze závodů těším na Sudety a na bajkování v alpách pro radost

        0 0
        • Bumerangista  

          Asi máš pravdu s těma chrtama, trochu jsem to přehnal, zas tolik jich tam nebylo. Tak jsem to trochu poupravil, dík za připomínku.

          S těma návlekama máš také pravdu. Tenhle týden se mne ptala jedna Lenka, co jela první závod v životě, proč mají někteří návleky, jestli to je kvůli aerodynamičnosti. Tak jsem jí řekl, že je to hlavně kvůli fotkám ze startu.

          Na Sudetech se uvidíme určitě, ale to je ještě za dlouho. Jeden z mála závodů, které nepojedu letos poprové.

          0 0
          • PietroUL  

            Návleky jsou dobrý právě na to, že je po takovym blátivym závodě sundáš, odrolíš, hodíš do pračky a máš vystaráno. Nemusíš pak půl hodiny čistit tretry. 

            0 0
      • cruxer  

        koukam fotky se nejak zasekly :(

        0 0
        • Bumerangista  

          Já jsem sám nefotil, a zatím jsem nikde nic neschrastil. Jestli máš nějaký tip, tak ho sem hoď. Ale je to divné, protože fotografů tam pár bylo (na občerstvovačce).

          0 0
        • MARIN  

          zjistim co se deje :(

          0 0
    • Vlada  

      Nevite nekdo, zda je tento maraton celorocne znaceny? Docela rad bych si tam zajel, ale mam obavu, ze bez znaceni by to bylo vic koukani do mapy, nez bikovani :-)

      0 0
      • MARIN  

        Celorocni znaceni lesaci zakazali. Pokud budes chtit muzu delat pruvodce

        0 0
    • tom_777  

      jak to vůbec vypadá s letošním ročníkem??? bude?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.