TranzX YSP02 dropper - jak vyndat patronu?

15 nepřečtených
  • Guxx

    Mám sedlovku s externím ovládáním – dle specifikace na webu jde asi o „TranzX YSP02 dropper“.

    Patrona má pořád dostatečný tlak, ale ovládací spínač – na té „super kresbě“ žlutý, sám od sebe zapadá – prostě běhá volně a nepotřebuje k tomu žádnou sílu od ovládací páčky – sedlovka je tedy stále ve vytažené poloze, v které ale nejde uzamknout.

    Tušíte někdo jak dostanu tuhle část patrony ven, abych se na ten spínač na patroně mohl mrknout? – a třeba i teoreticky vyměnit patronu – i když je to asi finanční nesmysl – spíš mne zajímá , co tam je blbě:-) Zatím mi vždy sedlovka umřela tak, že ztratila tlak.

    Sundat spodek není problém (to je jen ta matka a objímka zakroužkovaná v návodu), ale naprosto netuším, jak je chycena tahle horní část patrony k zámku sedlovky..

    Dík za radu – ideálně odkaz na postup na webu:-)

    0 0
    • PENE  

      Je tam zavit. Pokud by nesla povolit, tak je potreba nahrat zamek sedlovky. Asi na tom spinaci nic neuvidis. Jednou jsem ho pri servisu omylem zamackl a sedlovka nezamykala, stacilo stlacit nekolikrat rychle za sebou a zase se to chytlo.

      0 0
      • Guxx  

        zatím jsem ve vyndávání neuspěl:-(

        dolní část pístnice (ta co jde chytit) se točí zcela volně (je jedno zda je v tu chvíli zcela stlačená a nebo vytažená) – pokud v tom není nějaká další finta je to z venku už nerozebiratelný spoj:-)

        víc zmáčknout to tlačítko (než je samo spadnuté) už nejde, takže rychle mačkat nemá žádný efekt:-(

        zkusil jsem ještě z hora nakapat řídký olej – uvidíme zda se nestane zázrak;-) poslední šance už bude jen odnést to před kostel:-)

        0 0
        • PENE  

          Rychle stlacit jsem myslel sedlovku, ne tlacitko. Taky jsem s tim bojoval a porad se to protacelo. Pomohlo stlacit sedlovku na doraz a horkovzduskou nahrat ten zamek, pak to povolilo. Pokud ti to nezamyka, pak by mozna pomohlo sroubovat a zaroven za patronu tahat.

          0 0
        • asanakis  

          Podařilo se to nějak vyřešit? Řeším přesně stejnej problém… sedlovka nezamyká a patrna se mi protáčí a nejde vyšroubovat.

          0 0
          • asanakis  

            Ještě doplním, že stlačit a šroubovat nejde, protože se nezamkne ve stalčené poloze… nahřát jsem to zkoušel fénem a otáčet a tahat pak taky… bohužel bez úspěchu.

            0 0
            • PENE  

              Fen je malo, je potreba horkovzdusna pistol. Ja jsem mel na zavitu lepidlo a po nahrati to povolilo.

              0 0
              • asanakis  

                Ok, zkusím to pořešit horkovzduškou… nicméně bude to k něčemu? Lze ten spouštěstí mechanismus nějak opravit, nebo je to na výměnu celé karťuše? Zmáčknout to několikrát rychle mi nepomohlo.

                0 0
                • PENE  

                  Bude to na vymenu, protoze je to nerozebiratelne. Ja jsem ten ovladaci pin omylem zamackl na sundane patrone, asi proto mi pomohl ji nekolikrat rychle propruzit, protoze pak zase vyjel na sve misto.

                  0 0
          • Guxx  

            Nepovedlo se, zatim se mi vali mezi „odpadem“ ;-)

            0 0
    • pocestny  

      Znám jen vnitřek sedlovky Force, ale připadá mi to tady hodně podobné. Dám ti sem ilustrační fotky. Já jsem měl ten „Bottom preload adjustment nut“ na sedlovce Force tak volný, že se mi to vyšroubovalo úplně samovolně a píst vypadl do rámu. Rukou jsem to tam zpátky zašrouboval a hned jsme jeli dál. Ten šroub je součástí pístu a jestli nejde vyšroubovat, tak to zkus zahřát. Vyšroubování a zašroubování pístu nemělo nic společného se stlačením sedlovky.

      Na tvůj dotaz " jak je chycena tahle horní část patrony k zámku sedlovky..„ – řekl bych že nijak, normálně zespodu vyšroubuj "Bottom preload adjustment nut“ a píst vytáhni, pak povol „main cap“, celé to rozeber, vyčisti a namaž.

      Jestli máš ten žlutý čudlík volný, tak to fakt nevím, jak to budeš řešit, protože ten je součástí toho pístu, který je (podle nápisu na něm) nerozebiratelný díl. Jak víš, že je ten žlutý čudl volný, pokud se ti to nepodařilo otevřít?

      0 0
      • pocestny  

        a běhá to celé v plastu

        0 0
      • Guxx  

        „žlutý“ čudl volně běhá a to by neměl – měl by být vystrčený a vykazovat určitý odpor proti ovládací páčce, která ho má zamačkávat – jinak logicky mačkání páčky nic nezpůsobuje v oblasti sedlovky:-). Na Tvé 4 fotce je závit, který nedokážu povolit – pístnice se mi protáčí – předpokládám, že v místě kde se do sebe zasouvá. Dokážu chytit pouze její spodek – „tlustou část“ a její otáčení se neprojeví v oblasti toho závitu na „tenké části“:-) Píšu to jak mentos – neznám správné termity z oblasti sedlovkologie;-)

        0 0
        • pocestny  

          se ti to povolilo zde a zůstalo hluboko v sedlovce, jo? Noo… tak to teda nevim. Nejde shora oddělat ta páčka a protlačit to ven

          0 0
          • Guxx  

            nene – tam se právě vůbec nedostanu.

            Nemám to teď u sebe, tak to ber jen jako příklad:

            můžu chytit jen tu část za zelenýma šipkama a její otáčení (žluté šipky) se nepřenese až k tomu závitu o kterém se bavíme, protože se to v místě červené šipky volně otáčí a vnitřní píst se netočí:-(

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.