• aschrofel

    Ahoj, mám jen drobnou otázku týkající se torpéda. Mám staré kolo Achilles (stáří přesně nevím, na netu moc informací není, ale protože má dřevěný rukojeti, bude asi dost starý…), torpédo F&S 25 (podel mě nějaká stará holandská výroba). Torpédo fungovalo špatně zřejmě kvůli slepeným válečkům (půl obrátky na prázdno), tak jsem se to rozhodl rozebrat, vyčistit a namazat. Výsledkem je perfektní brždění, okamžitý záběr, ale spousta divných zvuků a „přeskakování“ při silnějším záběru jako by o jeden váleček. Je to tím, že jsem to blbě namazal? mažu olejem na kola (válečky) a vazelínou (kuličky). Nebo je to už prostě vydřený a měl bych vyměnit válečky a zabírací hlavu (http://www.sport23.cz/…aci-zavitova)?

    Díky za rady a reakce!

    0 0
    • emanuel  

      No tak nejlevnejsi by bylo koupit valecky,hlavu, buben zvlast a vymenit sice to bude piplacka ale da se to.

      dily maji tady:

      http://shop.bike4u.cz/…torpeda.html

      Anebo me napadlo sic koupit cele torpedo a prehodit ale abych pravdu rekl velka pravdepodobnost ze to nebude pasovat jiny vyrobce pakove kuzely se vyrabely vetsi na novych torpedech jsou menší a pribyli prachovky a kompaatibilta nejista.

      Ja bych na tvem myste zvazil koupi zapleteneho kola nekde jeste maji a bylo by to bez starosti ale zalezi jestli budes jezdit nebo jenom vystavni kousek a pak by to asi cenu nemelo investovat. :-)

      0 0
      • aschrofel  

        Aha, já jsem myslel, že by to kompatibilní být mělo. Taky mě docela zarazilo, že tím vyčištěním jsem to vlastně zhoršil (pravděpodobně jsem vyčistil a vyleštil vnitřek válce torpéda, takže válečky, které dříve zabíraly o tuhé a zvrdlé zbyky špíny, teď prostě normálně prokluzují. Nejdřív asi jen zkusím větší válečky, protože to brzdí bezvadně a neobjevil jsem žádný další problém.

        Jinak se ještě chci zeptat – jak je to se šířkou pastorku? Dělají a dodávají se jen ty tenčí, nebo i ty starý dobrý tlustý na ČZ řetěz 3/18?

        0 0
        • emanuel  

          No zkusil bych to jetse nečím odmastit me se osvedcily cistic na brzdove kotouce apod.

          S šiři pastorku mno ja si myslim že delaji jen ty tenci ale nejlepsi by bylo polozit dotaz do obchodu jak sem dal odkaz ale moc sanci bych tomu nedaval , lepe se poohlednout aukro ,bazar urcite nekdo bude prodavat pak staci jen prehodit.

          Ale nechapu to je na tom ten pastorek tak spatne (vylomeny zub) drive se jezdlo a neresilo opotřebeni (do roztrzeni retezu).. :-)

          0 0
          • aschrofel  

            Aha, já myslel, že by se to mělo mazat olejem… To asi může být ten problém. Zkusím to pořádně odmastit a vytřít hadrem.

            O pastorek mi jde u jiného kola, které jdem dělal přítelkyni – nechal jsem jí vyplést kola, ale dali tam právě ten tenčí pastorek. Já tam dal široký řetěz (tác je taky širokej) a nepřijde mi to moc bezpečný. Zkusím to pohledat na Aukru nebo eBayi.

            0 0
          • nox159  

            ty tvrdis ze to ma cele odmastit a nechat tak… tzn ze mezi bubnem a telem naboje to ma jit uplne nasucho, chpu to dobre?

            vzdycky davam olej a vzdycky ok… ale prt se v tom vyznam delal jsem tak do 20ks torped max

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.