• AndyK

    Ahoj lidicky.

    Prosim vas poradite nekdo, jestli se da u detskyho kola, ktery nema „torpedo“ (packovy brzdy), to torpedo tam napasovat nebo jestli to musi byt uz z vyroby? Jsem biker trotl :-D, ale snazim se byt dobrym otcem. Dalsi otazka zni: pocet der u jednotlivych typu torped je pocet der pro draty vypletu?

    Dekuju moc za vas cas.

    AndyK

    0 0
    • Kouba_2005  

      Přeplést zadní kolo, počet děr v náboji odpovídá počtu děr v ráfku – když se teda nepoužije nějakej divokej přeskakovací výplet.

      0 0
    • bathed  

      a nebylo by lépe zapracovat na těch brzdách? Já kdys strašně dávno řešil totéž u 20" kol obou mých dětí… Jasně lo to ztuha a páčka strašně daleko od řidítka. Ale nakonec jsem to všechno pořešil a oba se naučili brzdit z ruky…

      0 0
      • Kouba_2005  

        A jaks to pořešil? Taky trochu zápasíme s bržděním a páčka resp. čelist má moc tuhou pružinu, takže to moc neumáčkne.

        0 0
        • bathed  

          jiné pružiny na véčkách, jiná páčka, podložka aby i ta nová byla co nejblíž gripu, dokonalé seřízení aby špalky byly co nejblíž ráfku a chod páčky bylco nejkratší, co nejkvalitnější bowden a lanko…

          0 0
          • tux  

            Torpedo imho pro děcka není ideální, přece jenom je to ošidí o možnost šlápnout dozadu.

            0 0
            • Smazaný účet  

              V cem je problem?

              0 0
            • Kouba_2005  

              Ty šlapeš dozadu? Jako proč? Aby to cvrkalo? :-) Jinak to k ničem není, jedině k nastavení pedálu před rozjezdem. Takhle šlápne dozadu a ví, že zastaví.

              0 0
              • bathed  

                Já nevím… ale mně tehdy přišlo jaksi logičtější, aby od mala jezdili tak, jak budou s 99% pravděpodobností jezdit celý život – s brzdama na ruku… Navíc – a to si přiznejme – i kdybys měl shánět na to kolo třeba starší XT véčka a k tomu dobré páky a špalky, vyjde tě to jednodušeji než přplétat zadní kolo…

                0 0
                • tux  

                  Za stovku v servisu, to není zase tak hrozný. Podle návodu se to dá zbastlit i doma, jen může bejt pro nezkušený problém vycentrování, ale to je taky v servisu za pár korun.

                  0 0
                • Kouba_2005  

                  Asi myslíme každej na jinak „starý“ děti. Naší princezně jsou 4 a moc si neumím představit, jak by se poprala s bržděním jen páčkama, když i takhle toho má někdy plný ruce, aby to ukočírovala. Torpedo mi pro začátek přijde nejjednodušší varianta, nad kterou nemusí přemýšlet, prostě šlápne dozadu a stojí. Těm smrádkům stačí strašně málo, aby se jim to zhnusilo a už na to nechtěli sednout. Musí se pomaloučku polehoučku, step by step :-) Je to v tomhle věku strašně individuální.

                  0 0
              • tux  

                No nevim, já netočim pedálama ani před rozjezdem. Jen v kopci, ale do kopce se rozjíždím málokdy, protože na kopci bydlim, takže jedu furt dolů.

                Ale přecejenom byl jsem dítě, a nejedno kolo s torpedem jsem měl, takže něco vim. Na malým prostoru kdy dítě jezdí pomalu před domem mi to torpedo prostě vadilo, a vsadil bych se že je tomu teď i u jinejch dětí.

                0 0
            • jIrI___  

              Ale hovno! :) Na torpédu jsem jezdil do svých devíti let (před dvěmi lety jsem se němu na měšťáku vrátil) a nepozoruju, že by to na mě zanechalo nějaké psychické či fyzické újmy.

              0 0
              • JSt  

                pokud nemas nejaky lepsi, ktery pri pomalym otaceni dovoli pohyb dozadu, tak mne by srala pri manipulaci s kolem nemoznost pocouvnout se zadnim kolem na zemi.

                0 0
                • Kouba_2005  

                  No počkej. I při výbavě torpédem kolo dozadu jede normálně. Jestli se ti kolo blokovalo, tak to bylo špatným seřízením.

                  0 0
                • LUDVICEK  

                  O nějakém lepším jsem nikdy neslyšel, možná tak s řazením uvnitř ale taky jsem s torpedem jezdil strašně dlouho a občas i dneska třeba na rohlíky a nevidím žádný problém. Narozdíl od vecek brzdí spolehlivě i za mokra a pozdější přechod na páčky je otázka max pár dní.

                  0 0
    • petrpoko1  

      Vytáhnu tohle starý vlákno – u dětského kola (12") s torpédem se zadní kolo otáčí velmi ztuha. Bylo v rámci servisu/reklamace na celkové seřízení, kde podle zápisu povolili konusy na náboji. Nicméně kolo se (dle mého názoru) porád roztáčí velmi ztuha a volnoběžná setrvačnost skoro nulová… mechanik se mi snažil vysvětlit, že to je dáno tím torpédem, a že nikdy nedosáhnu lehkosti šlapání jako např. u běžného kola s přehazovačkou?!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.