• Mr.Duck

    Zdravim,

    pohledal sem si tu trochu o točný, našel mapky, pár popisů atd, ale nenašel sem moc o charakteristice těch míst tam. Chtěl bych se na točnou o víkendu podivat, ale vypadá to celkem velký, a tak by se hodilo pár rad kam tam zajet jako začátečník než to trochu projezdim :)

    Mám kolo chvilku (cca 3měs), najeto tak 1000km, věčinou po silnici, je to HT a já předtim kolo 2 roky neměl, tak zkoumám kde bych si moh trochu zablbnout než se to trochu naučim :P

    Třeba něco na styl tohohle se mě líbí: http://dxp.rajce.idnes.cz/…_Park_Lipno/#… ..lanovka tam asi nebude, ale ty sjezdy vypadaj rozumně :P Zas abych tam to kolo nezlomil, je to Pell's razzer comp, na starym ocelovym stroji joko sem lítal po všem možnym, ale za ty 2 roky bez kola mi pud sebezáchovy přerost přes hlavu, tak ho chci zkrotit trochu plynule :)

    0 0
    • Mr.Duck  

      Když nad tim tak přemejšlim, spíš by to patřilo do kategorie XC, jestli tu něco takovýho je :P Každopádně, jakejkoliv tip na lehčí sjezdy v okolí by se hodil, ať vim kam jet, mám to sice kousek z modřanský rokle, ale ani trochu to tu neznám :(

      0 0
    • MaPa  

      Pokud si našel mapku Velointestu nebo SoLaXe, stačí jet po doporučenejch (pojmenovanejch) cestičkách a s tím jak bude růst chuť si můžeš dát i něco okolo. Na seznámení s Točnou doporučuju zejména Lávky, Webera, Maturitu, Plot (trochu těžší pravda), Rychlej, Štěkací pes a dál, cokoli tam je hezký… Bikeparku se nejvíc podobá Heiníkárna :-).

      0 0
      • Mr.Duck  

        Jojo, mapky mám, přesně tohle sem potřeboval, díky moc :-)

        Jediný co bych eště potřeboval vědět, jak je to s tim značenim na mapce velointest, tam sou některý šipky plný některý prázdný, já z toho odtušil že jedny z nich vedou dolu,druhý nahoru, nebo jak je to?

         

        Dneska teda když na to koukám, leč sem se těšil nelidsky, si nejsem jistej jestli vyrazim, no kdyžtak aspoň vyzkoušim jak je to s těma 3směšnejma špalkama na mokru, když řikaj že to tak brzdí ;)

        0 0
        • blue  

          je to tak… plná šipka = dolů, prázdná šipka = nahoru

          0 0
          • MaPa  

            …a čím víc šipek u sebe, tím větší masakr. A když už nestačily šipky, přišly na řadu křížky :-D

            0 0
      • mountaineer  

        Kde je prosim te ta mapka na velointestu?

        0 0
    • ravag3r  

      Napiš mi třeba na icq nebo do vlákna ,,Pražské bikové vyjíždky" a můžu tě já nebo někdo provést po Točný tak všeobecně, ale na ty skoky zapomeň. Buď se posereš hned když to uvidíš a nebo si skočíš a pak tě už nic trápit nebude:D Sjezdy sou tam celkem v pohodě opomenu-li Jarovskou skálu nebo Zvolouše, pro mě zatim nejetelný věci, ale najdou si i tací, kteří nemaj problém:)

      0 0
      • Mr.Duck  

        Okej díky, zejtra se zkusim ozvat :-)

        Dneska sem nakonec neodolal, a jak přestalo lejt tak sem vyrazil naslepo směrem kde sem tušil že by ta točná vůbec mohla bejt, vyjel sem lesem k tý meteorologický kouli na klaciku a tam po pár stech metrech snes kolo z jakýs skály dolu, ale směr sem měl asi dobrej, po chvíli sem dorazil do cholupic, tam uhnul blbě, vrátil se a za chvilku sem byl na letišti :-) Kousek pod nim sem koukal na jakýsi skoky, a myslim že ty počkaj minimálně do příští sezóny :P Tak sem trochu pobloudil lesem, až sem najel na jakousi cestu dolu do komořan, která mě sedla akorát, bylo to rozblácený že kolo spíš plavalo než jelo, tak sem se vrhnul dolu a vyplivlo mě to kdesi u bažiny(tam co semtam hrajou ňáký pankáči :-)), možná trochu jednoduchý, ale do začátku dobrý, ale příště bych rači vyrazil s někym kdo se tam vyzná, to bloudění stálo pěknejch pár šrámů :P Kolo to ale odneslo fest, bláto sem dostával ze všech možnejch i nemožnejch komponent.

        Tak sem si vzpomněl, je tu někde poblíž třeba benzínka, kde maj takový to ruční mytí, prostě hadici s vodou? Vzal sem kolo do vany, ale nebylo to zrovna ideální.

        0 0
    • John Tequila Lemon  

      Cau, jestli si chces skusit jako zacatecnik „neskodne“ zaskakat, tak vyraz treba do Pysel, tam si najdes i neco, co zmaknes. A zjistis, jestli te to chytne.  Pokud zacinas, tak Tocna hranici s umyslnym sebeposkozovanim. Pysely jsou kolem Prahy asi nejvhodnejsi na takovou akci. Kde tam a jak to tam najdes je u me na webu v tomdle clanku http://johntequilalemon.blogspot.com/…yselech.html

      0 0
      • Mr.Duck  

        A hle, to mám asi 3 kiláky od chaty, tak jestli bude o víkendu trochu pěkně, zajedu posekat trávník a spojim to s návštěvou Pyšel :-)

        0 0
      • Mr.Duck  

        Tak sem se tam byl o prázdninách podívat, a podle toho popisu, našel sem jeden pěknej sjezdík tam hned od hřbitova jak je ta lavička, tak od ní rovnou dolu, ale moc skákání sem neodhalil při lehkym poježdění po okolí, možná sem slepej, našel sem jenom ten jeden sjezd :( Kterym směrem bych se měl vydat od tohodle sjezdu? Byl sem tam s mladou, tak nebylo moc času to prolítat, ale někdy to určitě projedu důkladnějc :)

        0 0
      • baboon  

        Mno podle mě se dá na točnej povozit i jako začátečník..Pokud má člověk kolo,kterýmu věří a nebojí se,tak to jistě jde,ale rozhodně za někym,kdo mu ukáže rychlosti,jak najíždět atd. a pak je to i pro plus mínus začátečníka jezditelný..Dá se vybrat trail,kde nejsou žádný vražda skoky a člověk se pěkně povozí a může sbírat zkušenosti..Výhoda je,že ve chvíli kdy si začneš víc věřit a už to máš v ruce,tak stačí jen na trailu odbočit jinak a už jseš na jinym levlu..:)

        0 0
        • baboon  

          Aha..nějak jsem nedočetl ten zakládající příspěvek do konce..Jestli jezdíš XC a chceš si opravdu jen trochu zablbnout,tak je točná asi opravdu mimo..

          0 0
          • Mr.Duck  

            Zdarec, no už točnou na tom stroji chvíli objíždim, jednou sem tam potkal kluka na enduru co tam byl s druhym na ht(ten tam byl poprvý jak já), tak nás tam proved.

            Nutno říct, že kolo mám sic XC, ale mít lóve tak už mám lehce FR fůla, zatim se holt snažim tohle nezlomit, ale točná je určitě to pravý :-) Na hejníkárně sice nelítám, ale jinak taková malá skála, rychlej, jäger atd, to je moje :-) Včera sem i tu maturitu konečně pokořil, další na řadě bude skála na libuši :-)

            Rozhodně je pravda, že jet za někym kdo to tam zná a má víc zkušeností je naprosto ideální, tak sem se pustil do věcí který bych do sebe předtim neřek, a teď už mi nezbejvá moc nepokořenejch sjezdů, kromě těch vyloženě DH záležitostí :)

            0 0
            • Pedro404  

              Hehe, „na Hejníkárně nelítám“, to musely bejt časy:)

              0 0
              • Mr.Duck  

                Nic novýho, furt nelítám, akorát tam ňák tak vlaju na tom kole přilepenej jak vosa na bonbónu a to kolo si se mnou dělá co chce ;)

                0 0
    • popokatepetl  

      Zdarec,

      příští týden budu mít volné odpoledne v okolí Dolních Břežan u Prahy. Chci si vzít kolo a trochu se projet. Na mapách jsem našel, že je blízko Točná. Kde se tam dá najet na traily? Budu mít cca 4–5 hodiny. Nebo mě napadlo vzít silnicí a zajet na Karlštejn a zpět přes Řevničák. Zkuste mi poradit něco zajímavého kdo je místní.

      Díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.