• saintjv

    http://www.mojekolo.cz/…-i-test-2013

    to ta krabicka fakt neco umi?:) Nekdo nejaka zkusenost s tim? Pozitivni;)?

    0 0
    • kubad  

      určitě a je to mnohem lepší než SC

      0 0
    • Smazaný účet  

      takto

      0 0
      • pocestny  

        Kdyby někdo neuměl EN:

        Tak jde o to, že tam jsou senzory – senzor šlapání ve středovém složení, akcelerometr v čepičce představce a senzor na kluzácích vidlice. Elektromotorek je schopen změnit nastavení tlumení komprese za 0.01s, tzn. dříve než zadní kolo potká překážku. Nahrazuje známou modrou páčku. Jezdec má navíc na řídítkách 4 možnosti přednastavení (automatika, střední, otevřený a zavřený systém), a 5 stupňů citlivosti ke změnám (od žehlení všeho až po pevnější jízdu).

        Rychlost odskoku se řídí furt ručně červeným kolečkem.

        Prý to bude i na cenově dostupnějších kolech (Lapierre plánuje 10 modelů, Haibike 5 a Ghost nabídne 7). E.I nebude k dispozici jako aftermarket.

        Když tomu dojdou baterky, dá se tlumení komprese nastavit 2.5mm imbusem.

        Sakra je tam toho moc, nechce se mi to všecko překládat. Závěrem: přes počáteční skepsi vzhledem ke špatným zkušenostem z dřívějších pokusů, by to mohlo být super. A že to dává největší smysl u středně vysokých zdvihů.

        0 0
    • Chiron  

      Tuším, že to bylo v testu na B&R a snad i na MTBS a psali, že to docela funguje. No ale stejně, vývojáři v Ghostu přišli na to, že je to blbost, tahat sebou nějaké baterky a motorky. A radši vymysleli AMR Riot a na tom prý E:i nikdy nebude, protože to ten systém nepotřebuje.

      Stejně, klasické AMR imho teď už budou jen dožívat. ASX předělali na rám jako má AMR 27,5. AMRka předělali na 27,5, ale mají jen dva modely. A další vývoj se má ubírat směrem k Riotu, ať už systémem tak tvarově. Takže bych to tipnul, že 2015 tu zůstanou ASX jako to levné a pak bude něco nového, duralový Riot apod. A jestli zůstanou věrní konceptu odpružení z Riotu, tak to má i E:i spočítané. Možná přežije na nějaké Cague, ale jak dlouho…

      0 0
      • pocestny  

        Jako třeba ten Riot bude fajn, ale to se mi nějak nezdá ta hláška, že by vývojáři Ghostu řekli o E.I že to bude blbost.

        Ghost, Lapierre a Haibike prý patří majetkově pod stejnou firmu (to vyplývá z toho článku od Lukase)

        0 0
        • Chiron  

          Tak to přímo neřekli. Jestli si to myslí, kdoví. Přece jenom vývojáři musí často dělat ústupky marketingu. Ale třeba na některých kolech to smysl má, i když co jsem četl, tak na vysoko zdvihových kolech jim to trošku pokulhává… Jinak k Riotu na prezentaci řekli „Riot žádné elektronicky řízené tlumení nepotřebuje, vše je řešeno mechanicky, proto na něm E:I Shock nikdy nebude.“ A imho Riot je první vlaštovka s novým designem a systémem a vývoj se určitě bude dál vyvíjet v jeho směru.

          Jako asi souběžně budou vyvíjet i E:i, ale třeba já osobně bych to na kole nechtěl.

          0 0
    • Mig_all  

      112 tisíc a nemá to odpruženou sedlovku? :-D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.