• hadacino

    mam dotaz na tento telefon popř. HTC magic máte nekdo tu G1 jak je to s oteviranim skutecne vrze ? nebo se to da prezit a je to ok ? proste prosim o info diky

    0 0
    • Tomcat  

      Htc mi pročlo několik ruka a nevrzaly. U Tmobile G1 je problém jinde… a to v Androidu.

      0 0
      • mountainbikerY  

        Myslím, že je hlavně problém v tvé hlavě – kdo zkusil Linux a trochu umí přemýšlet ví co šlape. Android už teď strčí WM do kapsy. G1 je v pohodě, znám hodně lidí co ten mobil mají, mrkni nově na HTC HERO http://www.htc.com/…verview.html MTB

        0 0
        • Tomcat  

          Právě ti píšu z NTB kam sem si dal dobrovolně Linux, není to pro mně španělská vesnice. A Android je pro mne jen hračkou pro geeky a ty co chtejí žít jinak (gesto že to jde jinak) nikoliv že to je lepší.

          • Fajn, mám NTB na kterých mám kontakty a maily ,kalendář . Jak jezasynchronizuju s libovolným smartphonem s Androidem?
          • Jak si nam nahraji aplikace přes NTB?
          • jak ho odemknout bez účtu u Google?

          Atd…

          0 0
          • mountainbikerY  

            Synchronizace proběhne úplně v pohodě přes synchronizační soft co je na htc.com, aplikace nenahráváš přes NTB, ale podobně jako iPhone přes soft v mobilu, případně varianta přes PC funguje taky. Bez účtu Google se obejdeš, případně použiješ jen nějaký pro přihlášení, jiný význam mít nemusí. Rychlost Anroidu je pro WM nesrovnatelná, možnosti prakticky neomezené, na to že je Android ještě v plenkách je to úžasný systém. jediný obecný problém je u smartphone výdrž baterie,to ale se operačním programem souvisí jen částečně. Jinak je to veliká svoboda…!

            0 0
            • Tomcat  

              Odpovědi na otázky který sem ti předhodil znám a není to jak říkáš. Schválně sem to napsal abych si ujasnil jestli to u tebe je jen slepý patriotizmus, nebo neznalost.

              Ano jediný HTC zatím udělalo synchronizační SW ano, SW ale nesynchronizuje vše, ani se vším.

              S NokiaPC Suite, MS Active Sync (mobil center u Vista), Palm Desktop, SW pro BlackBerry, nebo synchronizačním sw co je součástí Apple OS iSync se to nedá srovnat. Mimo ten SW funguje jak s přístroji, které nejsou od HTC a mají Android? Když rejpeš totiž do WM, SW Active Sync je ukradený jestli tam připojíš HTC, Motorolu , HP nebo Samsunga.

              U G1 se bez účtu u Google neobejdeš, protože ho pak ani neodemkneš (aktivace přístroje). „Řešením“ je neoficiální sestavení firmware. A zkus ho pak přijít reklamovat, že se ti to… :-))

              Ano u iPhone s neodemknutím firmware nejde instalovat, lokálně aplikace. iPhone taky není konkurentem telefonů založených na Androidu, že každá firma má svůj „iPhone killer“ sou akorát PR keci, protože nedokážou překousnout že je firma z jiného oboru předeběhla.

              Můj názor je, že seš zaslepenej. Jak můžeš říct …Rychlost Anroidu je pro WM nesrovnatelná… když nemáš jedno zařízení na který nainstaluješ WM, nebo Android! Vždycky to zařízení se liší. Smartphone si člověk má kupovat podle toho co od něj potřebuje a co umí. A né si vybrat zařízení a pak zkoumat kde je ta funkce co jsem chtěl aby to umělo, nebo kde kdo dělá SW který bych chtěl.

              To, že stavíš né na moc pevných základech si utvrdil …Možnosti prakticky neomezené, na to že je Android ještě v plenkách je to úžasný systém… …jak říkáš potřebuje to ještě dotáhnout. Takže potřebujete na lanařit duše, protože s malou uživatelskou základnou na Vás budou vývojáři kašlat.

              Na lanařit duše, protože tak drahý zařízení někdo při nespokojenosti těžko vyhodí a zůstane u něj. Tomu se dají říct rukojmí.

              Argument …Jinak je to veliká svoboda… je u zařízení které jsou dodávány outoffthebox úsměvné. Sranda je, že Android je pro uživatele víc omezující než jiné platformy mobilů. Ta svoboda je tam programátorská, tedy dobré pro někoho kdo si nějaku tu aplikaci napíše , přístroj dobastlí.

              Pokud někdo to chce jen používat používat nemusí to pro něj být dobré , spíš naopak horší než jiné „morálně“ horší platformy.

              To, že tyhle zařízení s Androidem počítají s paušálním připojením k internetu víc než jiné nemluvě.

              0 0
              • MichalF  

                Hezky napsane a 100% souhlas ! Co se synchronizace tyce, nema podle meho WM konkurenci. Hlavne vse je docela intuitivni a i pro bezneho uzivatele jednoduse pochopitelne.

                0 0
                • ceo  

                  To je pravda. Sync je u WM nejlepší.

                  Ačkoliv

                  pro běžné věci, pokud se člověk nebojí mít své data u google, google sync funguje i pro iP, BlackBerry… Co se týče dat se výhoda WM už ztenčuje.

                  palm pre by měl zvládat sync dat také online

                  0 0
    • tom_777  

      zkusím oživit tohle vlákno – jsem pár kliknutí od objednávky mobilu T-mobile Pulse s Androidem.

      Prošel jsem různý infomace, co jsem vygooglil. A pro použití jako GPSka na bajka – hlavně na ukládání projetých tras se to zdá být dobrý. Hlavní výhodu vidím v systému.

      Další varianty jsou za podobný peníze Nokia E66 nebe neSMARTphone- SE W995, případně modely s GPS od Samsungu a LG.

      dodnes jsem mobil používal (překvapivě:) na telefonování a semtam SMS… ale ty GPS modely mě lákaj

      Tak by mě zajímalo, jaký má kdo s použitím mobilu s GPS na bajku zkušenosti. Jinak protože jinak by mě v pohodě stačil obyč mobil+foťák+časem dokoupit přímo Garmin na kolo…

      0 0
      • jIrI___  

        GBS na biku používám jen v případě, když se chci zorientovat kde přesně se nacházím, popř. kam vede ta a ta odbočka. A pak ji samozřejmě člověk využije v neznámém terénu. Ale že bych si trackoval projeté trasy, převýšení atd., tak to mě nebaví :)

        0 0
        • tom_777  

          tak já kromě dovolený jezdím do 50 km od domu a mám už to projetý křížem krážem, takže navigování pro informaci kde jsem nebo kam mám jet prakticky nepotřebuju. Navíc tak podrobný mapy co by znaly lesní stezky a pěšiny mimo asfalt nejsou (co jsem vypátral po netu)

          víc mě láká ten záznam trasy – cpát to FB, mít statistiku nastoupaných km apodobně :)

          0 0
      • fousek  

        Akoratze pokud ta GPSka nema nejakej citlivej prijimac, tak si vymejsli v lese naprosty hovadiny a nemusi to bejt primo v lese.

        Zkousel jsem porovnat levnejsi GPS modul s Garminem 705 a trasa se na nekterech mistech lisila az o 50m.

        Samozrejme netusim co maj telefony za GPS prijimac, ale skoro bych si tipnul ze to bude podobny jako fotak, je to tam a pri dobrejch podminkach to i kapku funguje, ale to je tak vse.

        0 0
        • jIrI___  

          Já používám PDA Asus A696 a zrovna u něj mi přijde citlivost GPS přijímače na slušné úrovni. Sice je někdy problém chytit signál v hustém lese a musím pár metrů popojet, ale pokud stojím u nějaké odbočky a kousek vedle je nějaká další, tak na displeji mi to ukáže polohu přesně. Mapy mám klasické SmartMaps.

          0 0
      • C-ampari  

        GPS v telefonu mě taky dost lákalo a před rokem jsem si pořídil Omnii od Samsungu a jsem spokojenej. Po nějaké době experimentování jsem to s použitím na bajka docela vychytal. Telefon mám v pouzdře pověšeném na popruhu báglu. Přeci jen na řidítkách to nebylo ono. A používám Oziexplorer. (používá neskenované mapy, takže to není jako navigace v autě, ale musíš si trasu naklikat) Pokud jedu někde kde to neznám, dopředu si vyznačím trasu vypnu displej (s vypnutým displejem je výdrž telefonu na celodenní vyjížďku) a řídím se hlasovými příkazy. Soft podle nastavení začne dopředu varovat že se blíží odbočka, takže už se mi nestává, že bych jí přejel.

        S citlivostí jsem zatím problémy neměl a i kdyby +/-50m na najití odbočky bohatě stačí. :-) Obzvlášť, když jí hlásí 300m dopředu.

        Takže za mne s telefonem velká spokojenost. A jako navigace do auta s jiným softem taky super.

        0 0
    • drtyc  

      hele kdyz uz je tu operatorsky thread tak co u:fon? vite nekdo jak je to s pouzitelnosti jinych telefonu nez co maji v eshopu? vite o necem co zvladne 9 hodin hovoru a 540hodin pohotovostniho rezimu? to mam ted a prijde mi to po case co se unavila baterka jako naprosty minimum jinak bych musel menit baterku co rok. to co tam maji za vysmech u u:fona 3 hodiny/200 hodin mi prijde jako nepouzitelny pravek, kdy jsem resil jestli kdyz zavolam jednomu vykecalkovi, tak budu mit jeste baterku na to abych si pak zavolal jeste odvoz apod.

      takze otazka zni. odkud a jaky telefon s dobrou vydrzi importovat, aby fungoval u u:fona? na zakaznicke lince na muj webovy dotaz ocividne kaslou nebo nemaji zatim sami shani teprv info…

      0 0
      • jIrI___  

        Telefon s velkou výdrží je třeba Nokia E52 . Ale jak je to u ní s kompaktibilitou u ufona netuším.

        0 0
        • drtyc  

          umts jen data, takze asi nulova teda pro volani. no to je presne ten problem s ufonem :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.