Tlumič vs. hnutá zadní stavba

5 nepřečtených
  • trunecz

    Na čepu u vahadla se mi tlumič natlačil na jednu stranu o cca 3mm od normálu viz obrázek (foceno bez podložek).

    V servisu mi řekli, že mám nejspíš hnutou zadní stavbu a ať to vyřeším na vahadle zvětšením příslušné díry v její horní části. Tohle řešení se mi moc nelíbí a ani nevím, jestli by to v tomhle případě pomohlo.

    Zatím se mi jen podložka na čepu trochu zakousla do tlumiče, jak na ni tlačí vahadlo. Servisák ale strašil, že kvůli tomu může jít tlumič do pekel – už sem ho teda teď musel dát do servisu, protože mi nešel do zdvihu, ale nevím, jestli to mohlo být tím.

    Nejraději bych to vyřešil tak, že bych tlumič na čepu vypodložil tak jak si sednul – aby nikde nebylo pnutí – a nechal to být.

    Zkoušel jsem provázkem měřit, jestli zadní stavba opravdu není hnutá, ale nic jsem z toho nepoznal.

    Co myslíte? Díky za rady.

    0 0
    • Tomínos  

      Hnutou zadní stavbu bys asi poznal i podle toho jak v ní bude kolo. A přes vahadlo by to nemuselo dělat takovou neplechu. Tohle mi spíš připadá jako špatně svrtaná díra čepu tlumiče, jestli máš posuvku, zkus si změřit jak je vyvrtaná spodní díra pro čep tlumiče, případně horní vahadlo jestli neni zkroucený. Takhle z fotky těžko hodnotit.

      0 0
      • trunecz  

        Pravda, kolo sedí v zadní stavbě rovně, takže asi hnutá nakonec nebude – i když by mohla být hnutá celá tak šikovně, že by se to na kole nepoznalo – ale v poměru s tím posunem by musela být nakopnutá asi víc.

        Tlačit se to začalo až posléze, takže spíš to opravdu vypadá na problém ve křivym vahadlu a ne v tlumiči. Ale ještě prohlídnu díry v tlumiči, i když na první pohled vypadaly v pořádku.

        Každopádně moc se mi nechce nic pokoušet rovnat či převrtávat. Myslíš, že když to nechám tak jak to je, že se něco pokálí?

        0 0
        • Vilém  

          Tak ho zkus jen vyndat z vahadla a dole nechat chyceny.

          0 0
          • trunecz  

            Bude to zhruba stejný, na fotce není nic násilím napnutý. Tak jde šejdrem bud tlumič nebo vahadlo. Zkusím vytáhnout vahadlo a na rovině kouknout jestli není pokřivený. Ale těžko bych ho asi narovnal.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse