• Omen

    potřebuju tlumič 165mm na rb monster am. Měl jsem vybraný X-fusion O2 ale ten nikde nejni tak potřebuju nějakou adekvátní náhradu.Všem moc díky za radu.

    0 0
    • JMT  

      float ?

      0 0
      • Lister  

        nač ten otazník :)

        0 0
        • Omen  

          přemýšlím nad rockshox mc 3.3 fox je docela drahý jak nákup tak servis

          0 0
          • miche  

            nazdar Omene (mijeli sme te na 3 vrsich, ja na Trandakovi a kamos na GT-idrive:-)), to mas na toho Speedstra ne ?? nevim, ale taky bych tam dal FOXe :-)) a co jeste Manitou ?

            0 0
            • Omen  

              nazdar jo čekám že má přijít příští týden ale nemaji tlumic

              0 0
          • vlk  

            Na RS mc se poptej Mloka-má ho na jednom ze svých kol. Docela na něj nadává, že je moc progresivní-i to tu někde psal.

            0 0
            • MlokCZ  

              Kromě té progresivity je ok. Ale třeba ji naopak ocení, pokud bude víc skákat.

              0 0
              • fiberman  

                No ono je to relativní s tou progresivitou, protože MC3.3 na speedsteru chodil dost slušně, dokonce MC je tam o moc víc citlivy než na CUBovi. Cube má totiž přepákování, které chce maly tlak a citlivy tlumič. Třeba s foxem RP23 na 1.polohu propedalu se stavba Cuby ani nehne a vůbec fox se chová skoro hůř než MC 3.3. Takže na RB bych RS MC 3.3 vřele doporučil.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Na AMS 125ce s RP23 je to citlivý hodně a na 1. polohu se to stále pohupuje, používám polohu 2. Jde o tlumič, který má propedal light označení, možná máš tlumič s propedal medium (ty light se většinou samotné neprodávají).

                  Takže i s 2× vyšším tlakem je to na 125ce hodně citlivý. Ale i je to přepákované trošku jinak a i když linearita obou staveb je totožná, tak na citlivost to může být docela vliv.

                  S citlivostí máš pravdu, tam se MC 3.R na AMS Pro chová dobře, tam mu nemám co vytknout.

                  Ideální progresivita pak samozřejmě záleží na stylu jízdy, ale asi žádné přepákování není tak lineární (v závěru degresivní) jako má Cube, takže výsledná progresivita bude na jiných kolech stejná nebo větší. Takže mě osobně by to na jiném kole vadilo ještě více. Tím ale netvrdím, že to někomu nemůže vyhovovat.

                  Já teď v podstatě na AMS Pro přestal téměř jezdit a asi půjde do světa. Ve své kategorii je to dobré kolo a skvěle jede, ale jak jsem si zvyknul na pohodlí a zdvih 125ky, tak je to pro mě už málo.

                  0 0
                • MlokCZ  

                  No a jak je na tom RP23 s progresivitou v té krátké délce netuším, mám vyzkoušený pořádně jen ten delší. Takže neříkám, že to s Foxem bude lepší na AMS Pro.

                  0 0
                  • fiberman  

                    Cube má poměr přepákovaní takovy, že páka na tlumič je malá z toho plyne mal tlak v tlumiči a nírké nastavení komprese(odskoku) a teda i propedalu,nebo MC atd. Bohužel tlumiče jsou vyráběny asi tak, že asi nejlíp budou chodit při minimálně středním a vyšším doporučeném tlaku, tady se pak využije víc ladění odskoku, propedal-MC.Nejsem teoretik, ale z praxe: GT idxc4-tlumič Fox PR3 152mm-tlak 230–240 PSI(max.povolen 300)-citlivot 100%, odkok v druhé půlce, nepohupuje se při poloze 3, i když trochu jo. Cube AMS pro-tlumič RS MC 3.3– tlak 80PSI(max 250) komprese na 1/3 otevřen reřim citlivost80%, zapnuty MC na minimu -pohne se při větší ráně-citlivost 10%-vhodné na sinici, nebo do kopce. Cube AMS pro-tlumič RS MC 3.1– tlak a odskok stejny jako MC 3.3, při aktivaci MC je to tvrdé skoro jako lock při minimu Gate. Cube AMS pro-Fox RP23 165-tlak 110PSI(max povolen 300)odskok na první poloze, propedal poloha 1.Citlivost při otevřeném režimu srovnatelná s RS MC 3.3, už při zvyšení odkoku o 1 polohu(k žel­vě)je tlumič přetlumeny, při poloze propedal 1 je to o citlivost o půlku lepší než na MC, ale pořád to moc na jízdu terénem z kopce a po rovině. A teď jednočep RB speedter:ale už to zkrátím MC 3,3 tlak 110 PSI, komprese do půlky,otevřeny režim citlivost 90%, MC mnohem citlivějčí než na cubu, v pohodě se dá jet terém, při šlapání netečny, propruží na větší překážce citlivost 30%. Fox RP 23-tlak 170 PSI, citlivost 100% při open, odskok do první půky, při propedalu v koloze 1 citivost 80%, trošku se houpe, poloha 2 při šlapání se ani nehne, přesto v terénu pohoda(rovina,do kopce)citlivost 60%. Takže to je zatím všechno.Takže na přepákování určitě záleží.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Takže tu mám nějaké nové poznatky a to především z testování Canyonu ESka s Pearlem.

                      Testoval jsem ho na tlaku od 50 od 70psi, kde už pro 70psi byl dostačující sag. Ubíral jsem především k prověření progresivity, abych se dostal na větší využití zdvihu. Při těch 50psi už jsem měl sag moc velký (před 30%). I přes nízké tlaky chodila zadní stavba super s výbornou citlivostí. MC šel nastavit na polohu, kdy akorát zabraňoval pohupování a ještě to slušně bralo nerovnosti (a to i menší, samozřejmě citlivost oproti otevřenému tlumiči horší). A to jsem neměl floodgate zdaleka na minimu. Nastavení floodgate tedy pro mě pocitově ještě výrazně lepší než propedal u RP23 (i pro vyšší tlaky) a to i přes nízký tlak v tlumiči.

                      Takže pouze malým tlakem v tlumiči to určitě není.

                      Na AMS 125ce při tlaku 120psi který jezdím je to citlivé také výborně a aby se to nehoupalo, tak nestačí poloha propedalu 1 (pro light verzi tlumiče). Pro polohu dva mi to nastavení té polohy celkem sedí, ale tak jemné a perfektní ladění jako na ESku s Pearlem (i při malém tlaku tlumiče) to není. A i na polohu 2 se dá jet i sjezd. Samozřejmě to není úplně ono a s otevřeným tlumičem je to mnohem lepší. Kdybych to zkusil srovnat s tvojemi hodnoceními, tak bych to viděl na AMS 125ce s RP23 přesně jak to máš popsané pro RB (i přes použitý nižší tlak).

                      Jedině na AMS Pro je to s MC 3.R jednak o něco méně citlivé (teď myslím pro tlumič na open) a pak při přepnutí na floodgate a minimálně nastavení floodgate (ale tam mám jen 5clicků, prostě jiná verze tlumiče) je to téměř lock a citlivost 0 a v hodné jen na silnici.

                      Přitom pákový poměr se na všech těch třech kolech nijak výrazně neliší (třeba na obou Cubech je téměř stejný). Takže obecně pákovým poměrem to také není, 125ka chodí skvěle.

                      Testem Pearlu sem ještě zjistil, že je také dost progresivní, odhaduju že nepatrně méně jako ten muj kratší MC 3.R (ale přesně se to dle testu nedá říct, když to bylo na jiné stavbě, kde byl jiný průběh, ten jsem ale do výsledku se snažil započítat), ale fakt jen nepatrně. RP23 je progresivní výrazně méně.

                      S nastavení odskoku nemám problém na žádném z těch tří kol, na minimu jsem nebyl ani u jednoho. Ale je pravda

                      Když to tedy shrnu, tak nevidím obecný problém ani v poměru přepákování, ani při malých tlacích na tlumiči. Ale pouze vždy u toho, jak konkrétně je přepákování a rozmístění čepů u každého konkrétního rámu.

                      Jediné, kde to nechodí úplně ideálně je AMS Pro s MC 3.R (i když s otevřeným tlumičem, jak jsem jezdil v podstatě trvale to má jen o malinko horší citlivost, ale ne tak špatnou a trošku moc progresivní průběh). A podle toho, co píšeš, tak to není lepší ani s RP23. A můj odhad je ten, že to trošku jiné přepákování kolem vahadla u AMS 125ky (především různý úhel vahadla a zadní stavby, tam bude nejspíš zakopaný pes) se chová ve výsledku úplně jinak než to u AMS Pro.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Chybí tam konec věty u odskoku: Ale je pravda, že u AMS 125ky jsem chvíli jezdil na nejrychlejší odskok a teď jezdím na 2 kliky pomalejší (z 9 kliků celkem nebo kolik jich tam je). Tedy nemám moc velkou rezervu pro zrychlení odskoku.

                        0 0
          • Lister  

            jasně pokud bys porovnával MC 3,3 vs Float 23 tak to vyjde v neprospěch Foxu, ale já bych si tedy raději vzal základní Float než vrchlný RS – nejde ani tak o značku ale o charakteristiku, ten RS opravdu hodně tvrdne ke konci kroku

            Pokud RS tak jedině Pearl, ale tam se přiznám že nevím jak je na tom cenově :)

            0 0
    • Archer  

      165×38mm?

      Mam jeden doma, X-Fusion O2 RLA, sundany ze Specialized FSR XC.

      0 0
      • Omen  

        jo ten o2 jsem chtěl jak je to jeté?? a staré

        0 0
        • Archer  

          Bike jsem koupil loni na podzim, jety zhruba 200–300km. Potom jsem udelal upgrade na rp23, a X-Fusion odlozhil do zalohy. Stav 100%.

          X-Fusion ma vlozky do oka (bushings) jako RockShox a Manitou – 12mm (Fox ma 12.7mm).

          Takhle vypada: www.pbase.com/…age/68125453

          0 0
          • Omen  

            fajn a kolik by jsi za něj chtěl??

            0 0
            • Archer  

              Myslim, ze 2.500 bude dobrou cenou. Odber v Praze. A budes musit jeste sehnat vlozky pro ram, protoze te moje – na Spesl, a na RB pravdepodobne nesednou.

              0 0
              • Omen  

                jedu dens do hradce králové a tak bych to mohl vzít zpět přes prahu dej mi sem číslo já ti zavolám a domluvíme se nebo 608717776

                0 0
      • Omen  

        jo na koloshopu jsem ho obědnával taky nemají ale díky za typ

        0 0
    • Archer  

      Pockej, „Monster AM“ nemuze mit tlumic 165mm, ma zdvih 140mm!

      165mm se montuje na „Monster FX“ se zdvihem kolem 100mm.

      Kdo se vyzna v Monstrach – mam pravdu, nebo neco jsem prehledl?

      0 0
      • Omen  

        jo je pravda že potřebuju 200 ale původně mi řekli 165

        0 0
    • Omen  

      všem moc těkuji za příspěvky nakonec to bude kvůli zdvihu a potřebné délce ve které se 3.3 nevyrábí fox float r tak doufám že i tenhle levnější model od foxe bude ok a mě to bude dobře jezdit

      0 0
      • Lister  

        bych se vůbec nebál :)

        A jak bude nastavený propedal – pokud tam bude????

        0 0
        • Omen  

          je tam a je nastavený továrně dá se štelovat odskok a tvrdost

          0 0
          • Lister  

            jasně, jde o to že při koupi si můžeš vybrat jak silný tam má být…ale asi se nejvíc prodává univerzální střední nastavení.......

            0 0
            • Omen  

              aha no tak to tam musím ještě brnknout a na rb jednočep by jsi dal jaký??

              0 0
              • Lister  

                asi žádný, protože u tohodle kola by to mělo hlavně fungovat :)

                0 0
                • Omen  

                  to myslíš jak ?já myslel jakou tvrdost??

                  0 0
                  • Lister  

                    jsem tím myslel že u tohodle kola bych koupil Floata nez propedalu nebo pokud už s propedalem, tak minimální hodnotu.......

                    0 0
                    • Omen  

                      díky já si právě říkal aby to moc nehoupalo u toho jednočepu je všechno jiné než u těch přepákovaných

                      0 0
                      • Lister  

                        jde o to čemu dáš přednost, jestli maximálnímu komfortu nebo se v komfortu omezíš a budeš chtít lepší odezvu na šlapání.....

                        0 0
                        • Omen  

                          no chci na tom jezdit i výjezdy a i po šotolině a tak a nechci aby se to zase zbytečně moc houpalo

                          0 0
                          • JMT  

                            neres to, v rb maj podle me stejne jenom stredni hodnotu :-)

                            0 0
                            • Lister  

                              já myslím že to bere od dovozce Foxu :)

                              0 0
                              • Omen  

                                no já to z rb neberu vidli a tlumič si scháním sám

                                0 0
                              • Peslezedirou  

                                A ten má jenom střední hodnotu…

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Tak, tak. Samostatně light verze k mání nikde moc není, bohužel.

                                  0 0
                                • Lister  

                                  tak to je blbý, tak to asi RP 23, protože RP 2 RP 3 se asi neprodávají vůbec :(

                                  0 0
                                  • Peslezedirou  

                                    Loni jsem vyměnil starého floata bez PP za Floata s PP a ptal se Karfíka ze Švece jestli mají různé hodnoty PP na Float R, měli jen střední :o/. Nevím ale jak je to letos…

                                    Myslím si, že hodnotu nastaveného PP si spíš určují výrobci kol, jde spíš o Oem produkt.

                                    BTW floata s PP jsem záhy prodal :o)

                                    0 0
                                  • MlokCZ  

                                    No ale i ten RP23 bude se střední hodnotou propedalu a verze light opět není k mání. Ale je pravda, že u RP23 by to nemělo nijak zásadně vadit, ale ještě jsem neměl možnost přímého srovnání light a medium verze. Všichni na kolech mají od výrobce kol light verzi, která mě vyhovuje.

                                    0 0
    • kesu  

      potrebujes urcite 200 a ja bych volil RP23

      0 0
    • Omen  

      tak už je to doma :-)))) nakonec kompromis pro mě alespoň dal jsem tam foxe ale jenom float (many) snad to bude dobrý do ut ještě čekám na pouzdra a pak to konečně projedu všem moc díky za rady

      0 0
      • Windblow  

        RP23 nebrat…DHX 5 (4) AIR je dobrá volba

        0 0
        • tomana  

          Minule jsem si u nějake fotky kola na B-F všiml připomínky na špatně otočený tlumič. Mám ho stejně má to nějaký vliv nebo ne?

          0 0
          • vlk  

            :) To jsem byl já se svým RM3000 co mám v profilu. Už jsem si ho otočil-viz mé aktualizované foto v profile. Měl jsem ho tak původně opačně, protože na předchozím fulle co mi kdysi přišel už s namontovaným tlumičem ho tak měli. Takto když ho mám správně, je to lepší v tom, že se nečistoty stírají směrem dolů a nezůstávají na stírácích. Jinak další výhodou bývá snažší přístup k ovládání lock outu apod. které já ale nemám.

            0 0
            • tomana  

              Aha. Tak jsem zase chytřejší. Dík moc

              0 0
            • stan.zak  

              Pardón za OT, ale … jak si tak prohlížím tvé kolo, říkám si, co mi na něm je povědomé…?!

              0 0
              • vlk  

                jj, by ses divil kolik fullů má stejné části. Co jsem pátral, tak v Německu existuje jedna firma, která nabízí jednotlivé díly na fully-hlavně kyvky, zadní stavby apod ve velkém.Od nich tyto díly nakupuje většina nejen evropských výrobců. Tak proto se tak často najdou fully se stejnou zadní stavbou. Kde to ti Němci berou netuším, pravděpodobně z Taiwanu. Hlavně že nám to jezdí :)

                0 0
                • MlokCZ  

                  Na jednu stranu dobře, snižuje to cenu. Na druhou stranu někdy prostě nakoupí nějaké ty díly, poskládají dohromady a ono to chodí divně :-)

                  0 0
                  • vlk  

                    Jeden z těch Ghostů jsem nedávno zkoušel a chodil docela slušně, ten můj RM také není špatný.Jinak já bych si tipnul, že ty díly dodávají na míru, když je dostatečně velká zakázka. Je i možné, že se v něčem naše zadní stavby liší i když napohled vypadají stejně. JJ cenu to sice snižuje, jenomže ta je u fullů stejně uměle držena dost vysoko. No jo, když je poptávka tak jsou ceny vysoké. Časem to snad bude lepší. Když si vzpomenu kolik dřív stávaly dobré HT rámy a co stojí dnes. Už se těším na časy, kdy budou fully za babku :)

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Já taky neměl na mysli žádný konkrétní rám, jen že tu to riziko je a je nutno testovat každého fulla než si ho člověk pořídí a stačí tu vzít jeden díl trošku jiný a bude to chodit blbě. To vidím třeba na mojich „kostkách“, systém na první pohled téměř stejný, ale chováním se proklatě liší (a to ne jen o těch 2,5cm zdvihu).

                      0 0
                    • stan.zak  

                      jojo, myslel jsem samozř. na pohled, rozměry můžou – a taky budou zřejmě jiné. Třeba asx má pro všechny velikosti 44/48/52/56 kyvku stejně dlouhou: osa střed/osa kolo 430mm. Nevěděl bych to – ale před týdnem v neděli mi miláček spadla z kola a tak dumám, kolik za to můžu…evidentě jsem se s asx posunul trochu jinam, a její kros už na to zřejmě nestačí – a tak študuju katalog, a třeba Miss RT 5100, po kterým pokukuju a koukám kde si vypůjčím chybějící část Kč, má pro 40/44 jinou délku kyvky než pro 48; ERT řada podobně… Pardón za OT.

                      0 0
                • mountaineer  

                  Nevis nahodou jak se ta firma jmenuje,neco konktretnejsiho o ni?

                  0 0
                  • vlk  

                    Z paměti už to jméno nevím. Kouknu do bookmarků v práci. Náhodou jsem na ní narazil, když jsem nedávno sháněl toho nového No Sainta Demiana 07 a divil jsem se, že to samé kolo dělají i jiní výrobci pod jinými názvy. Zkusím se mrknout ale vlastní stránky nemají-ty už jsem hledal.

                    0 0
                  • vlk  

                    No tak jsem zalistoval v historii a jediné co jsem našel bylo: Hersteller: CREST To první slovo by mělo znamenat výrobce a to druhé firmu. No nevím, zkoušel jsem o nich něco najít, ale nic jsem nenašel.Je i možné, že to je jen nějaký překupník.

                    0 0
                    • mountaineer  

                      Taky sem nic nenasel,ale diky za ochotu,docela by me to zajimalo.

                      0 0
                      • vlk  

                        To jsem našel ohledně dílů a rámů obdobných No saintu a ostatním německým kolům.Se zadní stavbou co mám já nebo stan.zak na kole jsem spojitost nenašel. Ale myslím si, že to bude obdobné. Podobnost nebude jistě náhodná. Mnoho různých fullů má stejné díly.

                        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce