Tlumič DT Swiss SSD 190L - zkušenosti?

4 nepřečtené
  • coffield

    Zdravím! Konečně mám důvod založit thread, i velké vyhledávání mlčí!!! :-) Stavím na FSR rámu s 80mm zdvihu (např. pro závodní využití), stavitelnými na 110mm (pro pohodové ježdění). Bohužel je v rámu vestavěný atypický tlumič X-Fusion O2RC s roztečí 152mm bez lock-outu (vůbec nehoupe pouze přehuštěný nebo na 80mm při nastavené pomalé odezvě). Tlumiče, kterými jej lze nahradit, se pohybují zásadně v ceně nad 6500 (vzhledem k rozměru), a tak jsem začal pošilhávat po DT-Swiss SSD 190L.

    Máte s tím tlumičem někdo zkušenosti? A pokud ano, ideálně v rozteči 152mm? Hodí se spíše na soft-taily nebo utáhne i 110mm? Dá se u něj nějak rozumně nastavit charakteristika pružení i mezi „otevřeno“ a „lock-outem“ (např. pro stoupání lesem)? Pokud by to měl být obyčejný tlumič s lock-outem, dá se pořídit levněji…

    Jezdím teď dlouhodobě Manitou Swinger 3-Way SPV na jednočepu 110mm na 165mm tlumič a s charakteristikou jsem spokojen (samozřejmě není ideální), preferuji neustále odemčené pružení s mírným houpáním omezeným negativní komorou, které lze otáčením ovladače přitvrzovat do té míry, že vůbec nehoupe za cenu trochu tvrdšího pružení. Využití tvrdší XC rovněž do kopce Karlštejnsko, Posázaví, Brdy, kořeny… :-)

    Existují nějaká další kola se 152mm tlumičem?

    Anketa: Na zdvih 110mm vzít 152mm tlumič

    0x
    0%
    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.