Tip na odpolední výlet s 5 letým dítětem - max. 20 km a po rovině

5 nepřečtených
  • Treker

    Ahoj tátové a maminy s malými bikery. Chtěl bych od Vás poradit, kde se dá jezdit v okolí Prahy s prckem na horském kole 20" tak, aby se nejelo vůbec v provozu a bylo to vesměs po rovině a bez milionů cyklistů. Cestou nějaká ta zmrzlina. Teď o víkendu ujel 10 km a měl toho celkem dost. napadá mě kolem Staré Boleslavi…určitě ne cyklostezka kolem Vlatvy, tam když je hezky, tak je to nebezpečné i pro dospělé…

    Jedná se mi o to někam dojet autem a udělat okruh tak na dvě, tři hodiny se zastávkama.

    Díky za info a tipy

      
    0 0
    • Goldberry  

      Kolem Staré Boleslavi určitě něco najdete. Nebo ještě spíše, zajeďte kousek za ní, zaparkujte auto třeba v Káraném a vyražte buď podél Labe, nebo po turistických značkách ve zdejších lesích..nemusíte se bát, bývají to rovné lesní cesty, případně vodárenské asfaltové cesty bez aut..Pěkný výlet je třeba do Otradovic, tam určitě bude i kde koupit tu zmrzlinu..a do 20km se vejdete, případně se dá vrátit dříve..

      0 0
      • Goldberry  

        Akorát když je hezky, bývá v těhle končinách poměrně dost lidí, ale to asi všude a zase to nejsou vyloženě davy..navíc skoro každá trasa vede aspoň kousek podél trati, to bude určitě pro klučinu plus, jako malí jsme se na vlaky jezdili dívat každý víkend :-)

        0 0
        • Treker  

          Ahoj

          Díky za super popis a nápad. Už jsem tu lokalitu měl v merku minulý víkend ale nebyl čas. Ten Káraný je dobrý nápad, ty vláčky uplně milionová záminka…to mě nenapadlo. Jinak já to tam znám akorát ze sedla během Houšteckého maratonu a to mám jiné starosti než koukat na vláčky :-))))

          ještě raz…díky za tip

          0 0
          • Goldberry  

            Nemáš vůbec zač! Ještě mě napadly Byšičky, z Káráného (od lávky přes Labe, jmenuje se to tam Grado) je to asi 4 km po tur. značce, nevím, jestli tam bude zmrzlina, ale cesta tam je moc hezká a vesnička má krásnou barokní náves..a zase se to dá pojmout jako okruh. A tu trať to, myslím, taky v jeden moment míjí :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.