tip na dobrého výživového poradce Otrokovice a okolí

66 nepřečtených
  • mtb.lifestyle

    Ahoj, sháním doporučení na dobrého výživového poradce ideálně v Otrokovicích (příp. Zlín, Hulín, Holešov, BpH). Žádný Naturhouse, Herbalife, výživové experimenty či alternativa, ale pomoc s váhovou redukcí a se sestavením racionálního a vyváženého jídelníčku z normálních, běžně dostupných surovin bez vnucování potravinových doplňků.

    Alternativně uvítám i doporučení na online kurz s podobnou tématikou, klidně placený.

    Díky.

    0 0
    • scalar  

      Nežer a sportuj. Kam mám poslat fakturu?

      0 0
    • novas752  

      Zkoukni na Youtube některý videa Aleš Lamka, on je sice kulturista ale věci o výživě vysvětluje jednoduše a pěkně bych řekl. A to poradenství taky dělá.

      0 0
    • Roxteedy  

      Máš to kousek do Olomouce. Tam bydlí ten nejlepší :D

      Yura

      0 0
    • Smazaný účet  

      poradit ti může i přes internet, ne?

      0 0
      • mtb.lifestyle  

        Mě internet poradí, ale sháním to pro člověka, který neví rozdíl mezi bílkovinama a sacharidama a který dodnes žije v iluzi, že poseldní jídlo má být v pět, bez ohledu na to, že chodí o půlnoci spát. Takový případ fakt potřebuje bič nad sebou a někoho s velkou mírou trpělivosti na konzultace.

        0 0
        • Pikaču  

          At zkusi Natur House

          0 0
          • mtb.lifestyle  

            A to vážně nebo ironie? Naurhaus znám jako přeprodejce různých potraviných doplňků a věcí co nepotřebuješ. Vyvážený jídelníček můžeš přece mít i z běžně a cenově dostupných potravin.

            0 0
            • Pikaču  

              Myslim to vazne. Manzelka po porodu koji a nechtela sportovat, neni cas ani sila. Tak se rozhodla na toto. Jeji mama tam zhubla 9 kg za 2 mesice. Manzelka asi podobne.

              Mas tam kazdy tyden konzultace, vazeni a rady. Jidelnicek dodrzujes co ti r3knou a max si u nich koupis doplnky typu susenky s vlakninou. Ze zacatku tam neco koupis. Neni v tom zadny dabel. Jejich produkty ji vysli na 2000/mesic. Pak uz jen dodrzuje jidelnicek a nauci se stravovat pravidelne. Je to dobre v tom ze si nemusis vazit jidlo na vaze spis se naucis ceho mas jist min a ceho vic. Od toho jsou ty konzultace dobre.

              0 0
        • Smazaný účet  

          Hlavně musí jíst, to co mu chutná a nenutit se do něčeho, co se mu hnusí… zdravý životní styl je především o vyváženém jídelníčku a správné rovnováze mezi příjmem a výdejem. Člověku musí vyhovovat. Nesmí se do ničeho nutit.

          0 0
          • mtb.lifestyle  

            Jj, souhlas. Jen dotyčný neví vůbec nic o vyvážném jídelníčku, takže potřebuje pomocnou ruku pro začátek, než se zorientuje. A vím, že mnohem lepší než googlení apod. je pro něj osobní konzultace.

            0 0
    • gerrard  

      Kup si na zacatek tuto knizku a udelas lip nez vyhzovat prachy za poradce:

      odkaz

      0 0
    • Honzajs  

      Zkus www.kaloricketabulky.cz

      jím normálně, hlídám si váhu a příjem/výdej a pomalu hubnu

      0 0
      • černápole  

        problém kalorii je, že třeba pečná husa má míň kalorií než ovocná mísa, takže když jeden kouká jenom do tabulek, může jíst vlastně docela blbě-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          No a pokud chce hudbout, může jíst klidně husu, ale musí být stále v kalorickém deficitu.

          Samozřejmě, jestli ho zajímají i minerály a vitamíny, tak je ovocná místa vhodnější volbou. Nicméně cca 200–300 kcal/den deficit je ideální na hubnutí a ani se člověk většinou necítí bez energie

          0 0
          • black.horse  

            A proč by byla výhodnější volba směs fruktózy a vody aneb inzulínové houpadlo v misce než dávka živočišných bílkovin s trochou živočišného tuku? :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Zálězí, zda si to před/po tréninku :) osobně bych taky upřednostnil husu…

              Ještě je tu keto dieta, ale jet jen na tuky taky není pro každého

              0 0
      • mtb.lifestyle  

        Díky, ale dotaz je na doporučení kompetentní osoby ;-)

        někomu bez elementární znalosti zásad zdravé výživy kalorické tabulky nepomůžou

        0 0
        • gerrard  

          Kup si tu knizku co sem ti doporucoval a tim zacni. Je to uceleny FUNGUJICI navod jak postupovat. Jestli se podle ni budes ridit, tak uvidis, ze budes hubnout a hlavne nebudes znova pribirat. Misto hledani poradce zkus prvni tuto knizku.

          0 0
          • Breakpain  

            Nepsal nahodou, ze to neni pro nej a nema chut dotycnou osobu edukovat, a proto hleda toho poradce?

            0 0
            • gerrard  

              To psal na kaloricke tabulky a to ma pravdu. To samo nikomu nepomuze. A nez shanet vyzivoveho poradce za nemale penize, tak je lepsi na zacatek zkusit tady tento postup, ktery pokryva celou problematiku hubnuti a ne jenom to kolik toho snis.

              Nechcu to tady rozmazavat, ale mam velke zkusenosti a zatim jedina rozumna cesta je tady ta metoda popsana v teto knizce. Vzhledem k tomu, ze se citim byt odbornikem na tema tudy ne, tak bych nikomu nic jineho nez tuto cestu nenabidl. Obzvlast pokud je chronicky dietar a uz zkousel ruzne veci. Pokud jste nema rozhaseny metabolismus, tak by mu mohl jeste zabrat nejaka zdejsi knizeci rada s kterou by se nahodou mohl trefit.

              0 0
          • mtb.lifestyle  

            Kouknu na ni, STOB mi přijde rozumný, každopádně jen ta asi stačit nebude. Potřebuji namotivovat tátu, aby nevypadal, jako že porodí zítra dvojčata. Co ho znám, fakt potřebuje někoho, kdo ho zezačátku povede, rozebere s ním jídelníček, občas ho převáží atd. Je to normální moravský ogar, sportovec, žádný dietář, ale co má už pár křižků na krku a nejezdí na kole co dříve, tak se nám nějak kulatí.

            0 0
    • petrx  

      Nedaleko od tam jsou Karpaty a Javorníky a zima je za dveřmi,stačí pořídit běžky a jak napadne sníh vyrazit do stop. Po 30 km spálíš 10 000 KJ ve formě tuků bez nějakých extrémních výkonů a není třeba ani řešit nějaký nesmyslný diety, který stejně vedou jen k jojo efektu.

      0 0
      • Twitko  

        :-) :-) tvl to jsou rady … chci videt jak netrenovany jedinec, naprosto bez formy a s tezkou nadvahou vyrazi do stopy a ubehne na bezkach 30km a bude pri tom palit tuky :-) :-) Vyse zminena osoba vydrzi v pohybu tak cca 30 minut, nez vycerpa zasoby glukozy. Vic rozhodne nezvladne – no a pak nekde zhebne (optimalne mimo stopu, aby mu ostatni bezci nenadavali). Tuku se ta jeho aktivita pochopitelne ani nedotkne. No a pokud by to prece jen prezil, pak to bude tak desivy zazitek, ze se na nejake hubnuti napriste zvysoka vys**

        Dotycny dela to nejlepsi co muze (pokud neni schopen nebo ochoten ziskat potrebne informace sam – treba z netu) – snazi se najit nekoho kdo tomu rozumi, a kdo mu pomuze aby jeho snazeni (a hlavne zacatky) davaly nejakej smysl a aby pochopil zakladni logiku toho jak telo a aktivita funguje.

        Ale zdejsi „odbornici“ mu radi, aby nezral, nebo aby bezel na konec sveta … jeste cekam kdy se zjevi nejakej vegan a jako jediny spravny reseni vsech jeho problemu mu odhali svet zrni :-)

        0 0
        • petrx  

          Koukám že pleteš hrušky z jablkama, to co popisuješ možná platí u teď děsně módního běhání, u běžek ani náhodou. Na běžkách se při klidným turistickým tempu nezapotí víc než při chůzi a 30 km jako celodenní výlet, se dá zvládnout u netrénovaného jedince úplně v klidu i s četnými přestávkami.

          0 0
          • Barak  

            Ne každý může být 3× v týdnu celý den na běžkách. Chodit jednou za čas nic nevyřeší.

            0 0
            • petrx  

              u mě vyřešilo 1× v týdnu snížení nadváhy 20 Kg za 2 roky.

              0 0
              • Barak  

                Hele, neříkám, že běžky jsou nesmysl. To vůbec. Jako doplněk při hubnutí to je super. Ale rozhodně jsi nezhubnul 20kg tím, že jsi párkrát za zimu šel a běžky. Protože, pokud budeš chodit jednou týdně a nemáš „za domem“ upravované tratě, mockrát těch 30km při aktuálních zimách nenajedeš.

                0 0
                • petrx  

                  V Brně opravdu upravovaný tratě nejsou, ale na Vysočinu je to hodina cesty vlakem/autem a tam se dá najet 30 km jak nic a pokud to vezmu vylučovací metodou tak za předpokladu, že mimo zimní sezonu jsem nedal dolů ani kg, stravovací návyky jsem doteď nezměnil a moje sportovní aktivity v zimě se omezují jen na plavání sjezdování a běžky, tak je logické že z povalování doma, či chlastaček to asi nebude že ano.

                  0 0
                  • Barak  

                    Radil jsi 30km výleety na běžkách, na což jsem reagoval. Teď do toho motáš plavání, sjezdování, o kterém jsi před tím nic nepsal. Sorry, asi nechápu tvé myšlenkové pochody. Tím bych to za sebe uzavřel.

                    0 0
                    • petrx  

                      No to byla jen reakce na to, jak jsi si byl zcela jistý, že jsem já osobně běžkováním rozhodně nezhubl o 20kg (za 2 roky), ale vylučovací metodou jsem ti dokázal že tomu tak je. To že to nedokážeš pochopit je věc jiná.

                      0 0
                      • gerrard  

                        Tak vzhledem k tomu jak dlouho je posledni roky sezona toho ani moc nenajezdis ne?

                        0 0
                        • petrx  

                          Tak na začátek a konec sezony dojíždím do Jeseníků, sice se to trochu prodraží o dopravu a případný víkendový ubytování, ale sníh se tam drží celkem dlouho, kdybych se omezoval jen na Vysočinu, tak pravda toho moc nenajezdím, jelikož poslední sezony tam byly sněhově docela slabý.

                          0 0
                      • Barak  

                        Jistě, že jsem si tím zcela jistý. Samo o sobě nepomůže vyrazit párkrát na běžky a zničit se na 30km. Což jsem psal od začátku. Pokud jsi to doplnil o sjezdování a plavání, dohromady to už vydá na pravidelnou aktivitu po celou zimu. V létě předpokládám taky nesedíš na gauči. Takže zhubnout 20kg za 2 roky kombinací běžek, sjezdování, plavání a kola je super.

                        0 0
                  • Twitko  

                    nebudu se poustet do dalsi zbytecne flame na tema jak zbavit tloustika tuku :-) ale jen bych podotknul, ze v Brne upravovane trate na bezky jsou … na golfovem hristi na Kaskade – mezi Jinacovicemi a Kurimi se kazdou zimu, pochopitelne pokud je dost snehu, na zasnezenem hristi projizdi bezkarske stopy … maji tam na to dokonce masinu

                    otevreno vsem (aspon donedavna to tak bylo). Vstup zdarma, parkoviste hned vedle, nevim kolik presne km stop tam maji ale na poradne probehnuti pred/po praci to myslim bohate staci … co vim, tak tam krome clenu klubu jezdi i spousta „cizincu“. Pokud je snehu malo, tak se vstup rusi (aby se nenicil travnik vespod), jakmile napadne, zase se upravi a otevrira. Kdyz tak zavolat na recepci, nebo i na webu mivali informace …

                    0 0
          • gerrard  

            Borce ty si uplne mimo a moc netusis co tlusty clovek muze a nemuze.

            0 0
            • petrx  

              Vzhledem k tomu, že jsem jeden čas také trpěl nadváhou(+20 Kg), tak narozdíl od tebe nejsem teoretik, koneckonců jednou za rok (na noci vědců) si nechávám měřit % tuků a svaloviny v těle a zatímco %svaloviny mírně přibylo. tuků ubylo výrazně.

              0 0
              • gerrard  

                Hele vychazim z toho ze to myslis dobre, tak te nebudu urazet shazovat nebo neco podobneho, ale to nic nemeni na tom, ze si mimo. Netrenovany obezni clovek 30km na bezkach nikdy neda. Kazdy kopecek pro nej bude utrpeni a vydrzi tak max hodku a to jeste bude porad odpocivat, ale kolegu a jeho parametry presne nezname, tak je to stejen jen takove bohapuste teoretizovani.

                0 0
    • matbiker  

      Doktor Robin Urbanek ve Zline na lekarskem dome Ormiga. Je sportovec, chlap normalni.

      0 0
    • Pikaču  

      Podle me nejobecnejsi rada at zapomene na sladký! Když ma chuť na sladky at si da housku se salamem, k tomu rajce nebo salat. A po 2 týdnech uz zmizí chuť ke sladkemu a at vydrzi. Pak az ostatni.

      0 0
      • Roxteedy  

        Podle mne nesmysl to takhle pausalizovat. Ale je fakt, ze kazdej to mame jinak…

        0 0
    • ufoncz  

      Poradce v Otrokovicích a okolí neznám, ale pro začátek je myslím hodně dobrej odrazovej můstek knížka Čtyřhodinový tělo (400 Kč tištěná, 270 Kč elektronická verze). Má to výhodu, že je to čtivý, s českou lokalizací si dali záležet a ty rady nebo dokonce i nástiny jídelníčku jsou takový snesitelný – je velká šance, že z toho nevycouvá. Akorát ty fazole z konzervy ve velkým množství jsou sice dobrý v rámci programu hubnutí, ale zdravotně z dlouhodobýho hlediska bych to vyměnil za něco jinýho.

      Když se do toho bude chtít ponořit víc a bude chtít výživou vyřešit třeba i nějaký další problémy, tak se podívej třeba na protokoly a přednášky od Adama Česlíka (není to levný, ale asi levnější než osobní poradenství).

      0 0
      • gerrard  

        Zrovna tuto knizku bych teda jako navod na hubnuti a udrzitelny zdravi zivotni styl nikomu nedoporucil.

        0 0
        • ufoncz  

          Proč konkrétně (kromě těch zmíněnejch fazolí v konzervě)?

          Základ (vajca se špenátem) funguje dost dobře plus mám ověřený, že i jako ranní omeletka je to nejen rychlovka, ale i to dobře chutná = udržitelnost.

          Grammar nazi OT: „zdravi zivotni styl“ je dobrý peklo ;-)

          0 0
          • gerrard  

            Je to jenom nizkosacharidova dieta. Kdyz toho nechas tak vetsina lidi chyti JoJo a ma to za nejakou dobu zpatky plus neco navic do zasoby na horsi casy.

            0 0
            • ufoncz  

              Je tam přece ten „cheat“ day, aby se ti nezpomalil metabolismus zásadně.

              Všeho, když zase necháš a vrátíš se k tomu, díky čemuž byls tlustej, má jo-jo. Tohle za mě jako bezbolestnej úvod dobrý, pak se to kdyžtak dá posunovat dál.

              0 0
              • gerrard  

                Promin, ale za mne je to typicka blbost, ktera slibuje snadne a rychle reseni, ale nejde praktikovat dlouhodobe a jen te to ve finale bude stat spoustu usili a stejne to nevydrzis. A vinikem budes ty, protoze selhals a pritom stacilo jen dodrzovat ten spravny rezim, ale figl je, ze je dlouhodobe neudrzitelny. Ono neni problem zhubout, teda pokud to nedelas po x-te, ale pak si tu vahu udrzet.

                0 0
                • ufoncz  

                  To jsme asi každej četli jinou knížku. Možná to bylo daný přístupem – taky jsem pár vln tlustej-jakžtakž-tlustej v době, kdy jsem se ještě stupidně obětovával v práci, zažil a poslední zásadní odsádlení přišlo už před čtením týdletý knížky. Pak jsem si z toho vzal rozumný tipy, některý principy pochopil a celkově se při čtení dobře zabavil. Faktem je, že čtvrtej rok za sebou těch aspoň šest břišáků spočítám a michelinka kolem pasu se nevrací, i když mám kalorickej příjem hodně vysokej a v podstatě v souladu s nástinem v té knížce. S tím rozdílem, že s ježděním na kole si můžu (a v podstatě i musím) dopřát mnohem víc sacharidů. Taky nemám fyzickou aktivitu jen čtyři hoďky týdně, to bych byl tomu nástinu skladby jídelníčku, co tam Tim F. má, o dost blíž. Zásadní poselství, žrát určitý věci tehdy a tehdy, kalorickej výdej na termoregulaci, vajca se špenátem, maso, zelenina rostoucí nad zemí, podaný velmi stravitelnou formou nakombinovat s tím jasným (žádný pivo, pečivo, fast food, kombo rychlý cukry a tuky) a nemůže šlápnout vedle.

                  0 0
                  • gerrard  

                    Muze byt, ze ti to sedlo, ale ja to za rozumny navod pro vsechny nepovazuju ani nahodou.

                    0 0
                    • ufoncz  

                      Můžeš prosímtě nastínit, co rámcově radí knížka, kterou doporučuješ výše?

                      Plus by mě zajímalo, jestlis sám na sobě vyzkoušel teda asi obojí (chápu-li dobře), jaký co z toho mělo konkrétní výsledky?

                      0 0
                      • gerrard  

                        Ty dve knizky jsou uplne rozdilne. Jedna je zpracovany step by step navod na zmenu zivotniho stylu a nasledne hubnuti od odbornika co se tim dlouhodobe zabyva a ta druha je takovy „bulvarek“ od IT specialisty jehoz jedina odbornost je, ze na sobe testuje ruzne veci. Jen pro porovnani prebal knizek, at si udelas predstavu. Jedna te uci jak pomalu a jiste hubnout a slibuje ti normalni postavu, zato ta druha te presvedcuje, ze kazdy muze byt superman, staci jen chtit. Je to na kazdem, kterou cestou pujde, ja doporucuju tu prvni.

                        0 0
                        • ufoncz  

                          Bulvarek na prebalu a v uvodu jiste je, to souhlasim. Utilitaristicky vsak dodavam, ze je pochopitelny a nesnizuje rekneme to zdrave jadro knizky.

                          Argumentaci ad hominem neuznavam, takze to vynecham.

                          Skoda, ze ses vyhnul te otazce na vlastni zkusenost a vysledky. Klidne to i rozvest, proc to ci ono selhalo/fungovalo.

                          0 0
                          • gerrard  

                            Nevyhl jen mne to nejak neutkvelo k odpovedi. Podle Malkove uz jedu pres rok dole 15kilo. Zadne zvraty ve vaze, zadne chute na sladke, proste v klidu a pohode bez nejakych hloupych experimentu a kompletne zmenis pristup k jidlu. Nizkosacharidovou jsem zkusel uz pred prectenim teto knizky a neminim to znovu opakovat. Rychle vaha dole a pak pomalu, ale jiste nahoru jak prestanes dodrzovat prisny rezim a kdyz se k tomu chces vratit, tak se nedonutis, protoze se ti nechce znova trpet. Jinak mne na te knizce jeste vadilo, jak je plna omacky a kecu. Kdyby chtel a omezil se na fakta, tak ma knizka 60 stranek a stacilo by to.

                            0 0
                            • ufoncz  

                              Prohlídnul jsem si ukázky z té knížky Já zhubnu zdravě a natrvalo a ty by mě teda od koupě s jistotou odradily, namátkou:

                              • BMI jako kategorizace a počáteční rozcestník, z dvoustrany 16–17 informativní asi jen tabulka s Kritérii
                              • z dvoustrany 30–31 by stačilo to tučný souvětí v dolní části 30
                              • dvoustrana 100–101 vypadá na mě působí hodně zle, rozvedu:

                              -- nevidím kontext a jen doufám, že ty porce jsou pro holky, co hubnou z 55 na 45 kg (jestli ne, tak to proti tomu aplikování tipů z Čtyřhodinovýho těla je královský přežírání)

                              -- majonéza, knedlíky, játra ve strouhance, tofu a tempeh (boha jeho) v knížce se slovem „zdravě“ v názvu? Který z olejů u všech těch jídel tam někde v souvislosti s těmi vzorovými obědy je?

                              -- obědy a večeře vyloženě nízkotučné – tyhle fitness paradigmata frčely před hodně lety

                              -- jestli je tam u snídaně jogurt s ovesnýma vločkama, tak ve spojitosti s malou přílohou (jediným zdrojem složitejch sacharidů) večer je to špatně a proti tomu, jak tělo funguje

                              Chtěl bych vidět ještě ty svačiny a hlavně snídaně, ale jestlis tohle vydržel už rok, tak seš na tom s vůlí hodně dobře.

                              0 0
                              • gerrard  

                                :) Neni nad internet. Ta veta, na strane 30 presne vystihuje podstatu metody. Zadne hrr akce, zadne nerealne cile, zadne totalni zmeny jidelnicku. Pomalu a jiste menit jidelnicek a sebe. K prikladu jidelnicku se nebudu vyjadrovat, protoze je to priklad. Kdybys cetl knizku celou, tak to tak interpretovat nebudes. Ono si totiz muzes dat treba knedlik a svickovou, ale nesmis to delat porad a kdyz to udelas tak tech knedliku nesmis zbouchat 6. Nemam porblem jit na domaci oslavu a dat si jidlo jako ostatni, jen se toho neprezeru, ale dam si toho s rozumem. Stejne tak ochutnam cukrovi, ale neprecpu se ho, ale dam si jen trochu. Chapu, ze pro nekoho je lakave sledovat fotky vyrysovaneho bricha a nechat si naslibovat ze za 6 tydnu mas dole 10kilo. Tady tech „zarucenych“ cest sem si uz za ty roky prosel hromadu a vsechny konci stejne. Tady ta metoda ma v sobe pravidlo, ze chyba neznamena konec, ale je to vjjimka, kterou si mas uzit a nemas se stresovat, kdyz to udelas. Jestli te knizka zajima, tak ji precti celou a zkus o ni premyslet jako o knizce pro vsechny. Ne si precist jidelnicek a vedet, ze je to spatne, protoze zrovna jidelnicek neni na knizce to nejpodstatnejsi, tim je zmena pristupu a uvazovani o jidle.

                                0 0
              • Twitko  

                tak podle me „cheat day"je proto, aby se dotycny nezblaznil, a mel nejakou nadeji ze se jeste nekdy naji a da si treba pivo :-) a dokazal tak preklepat tech 6 dni "zdravyho rezimu“.

                Ja kdysi pro tenhle jediny den zil cely zbytek tydne :-) A to jsem ani nevedel, ze to existuje oificialne a jmenuje se to cheat day … ja si to tehdy vymyslel tak nejak prirozene selskym rozumem …

                jina vec je, ze muj cheat day byl docela normalni … jen pres den jsem zamakal trochu vic, a pak vecer vyrazil do milovane indicke, sezral dve jidla (paliva omacka a maso) + 2–4 placky a velkou porci ryze a zapil to 4–5 plzema .. a finito. Onehda mi nekdo rikal, ze se to za tu dobu docela posunulo .. ze lidi vstavaji uz o peti rano a zacnou se cpat vsim moznym .. celej den .. i dyz na to mozna ani nemaji chut .. jenproto ze muzou … splacaji paty pres devaty, dokud se nepoblejou a pak si jdou lehnout :-) pochopitelne trochu prehanim … :-))

                0 0
    • plevka  

      Zde je online kurz, kterým jsem prošel, vyhrál jsem jej v soutěži. ti koučové nabízejí i Herbalife, ale nikomu ho nenutí a jde to i bez něj :)

      0 0
      • mtb.lifestyle  

        Bezva, díky :)

        0 0
        • Polasekadam  

          Jak u vás dopadl ten kurz? Hledám výživového poradce, ale na druhou stranu bych klidně něco rád přiučil, abych věděl co a jak sám. Nevíte o nějakém výživovém poradenství v Praze? Našel jsem zatím toto http://konzultacehubnuti.cz/ mají dost poboček a dobré recenze.

          0 0
    • MajkyMajk  

      Prosím jen se nikdo neřiďte radama typu zapomenout na sladký atd. a už vůbec neberte vážně tyhle diskuze. Pomůže jen zkoušení na sobě samém, zkoušení jídelníčku i zkoušení návštěv u „odborníků“. Narazit na výživové poradenství a mít z toho dobrej pocit, tak aby vše fungovalo… prostě to chce zkoušet a hledat, málokdo z nás zůstal se svou první holkou doteď =)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.