Three Peaks Bike Race | 2120 km za 5 dní 22 hodin

58 nepřečtených
  • Aleš Berany Duc

    Ahoj,

    Dlouho jsem nic nenapsal na svůj blog. Víc než rok. Přitom závodů bylo dost. Ale konečně mám pro vás nové čtení:

    Three Peaks Bike Race | Z Vídně do Barcelony přes Alpy a Pyreneje, 2120 km za 5 dní 22 hodin

    Jsem strašně rád, že jsem to nakonec díky slepáku přesně po roce sepsal. Má to pěkný příběh, který jsem si nemohl nechat jen pro sebe. Snad se vám to bude líbit.

    Dříve jsem na sepsání nenašel čas. Pořád jsem říkal: „To bych musel být doma aspoň týden na neschopence, abych to někdy sepsal.“. Na jaře ale přišel Covid-19 a skoro všechny závody byly zrušeny. Snad jediný závod, který nakonec nebyl letos kvůli covidu zrušen, byl právě Three Peaks Bike Race. Dlouho jsem se rozmýšlel, protože jsem se zařekl, že už závod bez fixní trasy nikdy nepojedu. Nakonec jsem se ale i přesto rozhodl jet, přihlásil se a zaplatil startovné. Pouhé 2 dny poté mě chytl slepák, šel jsem na operaci a závod musel zrušit. Během 3 týdnů na neschopence jsem pak měl konečně dost času ten blog sepsat. Takže asi karma… 

    0 0
    • HKs  

      Zrovna jsem si říkal kam jsi ze Stravy zmizel. Tohle si přečtu až budu v práci :)

      0 0
    • gersa  

      Klobouček..... Smekám

      Super výkon, ale ještě lepší čtení

      0 0
    • Polka  

      Jak si na všechny ty detaily dokážeš po roce vzpomenout? :-) Jinak samozřejmě zase parádní napínavé čtení.

      0 0
      • Aleš Berany Duc  

        Ač mám paměť už fakt špatnou, tak ty závody jsou vždycky tak intenzivní zážitek, že většinu hlavního děje si pamatuji. Dokonce ještě víc a musím to pak i pri psaní promazávat. Dál pomůžou hodě fotky, záznam na Stravně a taky trekr, kde se dá zpětně spustit celý průběh závodu na mapě. Ale má to svoje limity, jakmile to sepíšu na blog, tak se to pak z hlavy rychle vypaří :-)

        0 0
    • MateSP  

      Mohl bys toho prosím jezdit ještě víc? To je totiž neskutečný čtení a vždycky jsem nadšený, když to publikuješ a hned to musím přečíst :-D A vážně, neuvěřitelný výkon. Klobouk dolů. Tak přeji dál silné nohy, tvrdou hlavu a pohodlné sedlo. A hlavně bez nehod.

      0 0
      • Aleš Berany Duc  

        Hele mas stesti, mam napsany jeste jeden blog pro zmenu MTB z letosniho Loudání, takze drive ci pozdeji to pujde taky ven :) Diky za prani, az na ten slepak, je to ok, jen se ted zase pracne vratit do formy :)

        0 0
    • rdx  

      Ja vedel, ze si mam koupit k snidani o kolac navic :)

      Paradni cteni, super vykon!

      0 0
    • capo  

      Aleši, co jsi, prosím, udělal za změny, které pomohly uleárním nervům?

      0 0
      • Aleš Berany Duc  

        Ahoj, na NC4000 jsem mel nastaveny hodne agresivni casovkarsky posed, coz na vice nez 4tis km nebylo zrovna idealni. Tzn. upravy se tykaly hlavne posedu a jeste par dlasich veci:

        • sedlo slo vic dozadu (abych lepe rozlozil vahu na kole a neslo to vse na ruce)
        • aero hrazda vys
        • tluste omotavky ESI
        • pod omotavky jeste gelove inserty Fizik
        • prestal jsem jezdit v rukavicich, abych nijak neomezoval prutok krve do rukou
        • z 28mm silnicnich plastu jsem prezul na 32mm plaste (navic bezduse, takze jezdim na nizsi tlaky)

        Na tomhle zavode TPBR jsem mel jeste normalni alu riditka, ale na zavod pres cele staty (5700km), ktery jsem mel letos jet (zruseno kvuli covid) jsem jeste poridil siroke karbonove rodla. Z nich jsem nadseny, jak skvele zehli.

        Takze tak.

        0 0
        • Mikikuba  

          Ahoj Aleši, tohle vše co píšeš jezdí standartně ultramaratónci odhaduju 10–15 let…Dvojitou omotávku mám sama aspoň 15 let. Zkus si najít zkušenosti na stránkách závodních ultramaratónců, který tyhle věci mají vyřešené. Jediné co nemají pokud vím jsou bezduše i když možná už taky. Přece jen už pět let nezávodím a nesleduju to dopodrobna:)

          0 0
          • Aleš Berany Duc  

            Ahoj, ale ja to mám vyřešené, já už s tím žádný problém nemám. Capo se ptal, jak jsem to vyresil, tak jsem mu to napsal :) Ale diky.

            0 0
            • Mikikuba  

              Jen říkám, že ses nemusel ničit:) A poznávat na vlastní kůži:) Prostě objevovat a řešit problémy co jsou vyřešené.Tyhle problémy jsme začli mít hned jak jsem začla jezdit 1000–2000 km nonstop. A to už je fakt hodně dlouho:) I když nevím přesně jak dlouho toto jezdíš ale podle info tady to 15 let asi není. V době internetu je to prostě zbytečný či se dají ty lidi kontaktovat co ultra jezděj. Já třeba před RAAMem si psala s Australankou co tam má a navždy asi bude mít rekord. A v Čechách to taky jezdí pár lidí co by Ti bejvali poradili. Ultra jsme začli jezdit před 15ti lety. Jediný co si hodně musí vychytat každý sám je jídlo, ale i na to platěj pravidla co platěj na všechny. Já mám třeba na webu mraky fakt podrobnej reportáží včetně tepovek a všeho dalšího co může dalším pomoct. Jediný co tam nemám a schválně jsem nedala byl systém tréninku, což si myslím, že u tvejch akcí a lidí tvého typu asi potřeba není.

              0 0
              • Manzak  

                Kdyz uz je tady o tom rec, existuji odpruzene predstavce a sedlovky, pouziva se to na ty ultra zavody, nebo je to na nic?

                0 0
                • Aleš Berany Duc  

                  Ano, pouziva a celkem hojne, ale ne na silnicnich zavodech. Tam to neni potreba. Nicmene pri dalkovych gravel zavodech je to celkem bezne. V unoru jsem jel v Markou Atlas Moutain Race, kde jelo mozna vic nez 70% jezdcu na gravelech (ja jel nastesti na fullu) a hodne jich melo odpruzeny predstavce. Pul dne jsem jel s jednim amikem, ktery jel na am. gravelu Rodeo a ten mel odpruzeny jak predstavec, tak sedlovku a hodne si to pochvaloval. Bylo to tam hodne rozbite, tak se neni cemu divit. Jezdci na gravelech tam opravdu trpeli, preci jen to bylo 1150 km. Dokonce na pristi rocnik uz bude primo v propozicich, ze doporuceny typ kola je hardtail s min. 2,1" plasti. Ja to jel (prave kvuli setreni nervu v rukou) na fullu. Naprosta spokojenost a nemenil bych. 1150km drncani bych na gravelu opravdu nedal.

                  0 0
                  • Fran-tic  

                    Jsem jel highlands ultra tady v Česku pravé s klucinou, který jel Maroko i kyrg. V Maroku byl na gravelu od quintu a rikal, ze to neskutečné protrpel a ještě měsíc po zavodu na gravel nemohl ani pomyslet (natož na nej vlezt :) ).

                    0 0
                    • Aleš Berany Duc  

                      Jj, Martin Novak, ja to s nim probíral jeste pred startem a rikal mu, ze to asi nebude nejlepsi volba a on furt „To me nezajima, já to chci proste na gravelu zkusit!“, pak kdyz dorazil do cile, tak byl hodne rozbitej a nadaval fakt fest. On je totiz veterinar/chirurg a ani ne tyden po mel uz operovat :)

                      0 0
              • Aleš Berany Duc  

                Každý má jiný přístup, ano mohl jsem si to zjistit a dopredu se na to pripravit, ale problem jsem s tim nikdy nemel, az kdyz jsem zmenil kolo a hlavne posed. Tzn. az pak jsem to resil. Co se tyce jidla, tak to ja resit nastesti vubec nemusim, ja snim uplne vse, co je k dispo a nikdy jsem nemel problem se zaludkem, nevolnosti ci zvracenim. A to ani pri ironmanech, behani ultra ci dalkove cyklistice. Co se tyce systemu treninku, to se me take netyka, verim, ze by me to ve vykonosti posunulo nekam vys, ale me by to proste nebavilo. Trenuji podle sebe, upravuji si to podle vlastnich potreb, casu, pocitu. Nebavi me jen a jen jezdit kolo, rad beham, plavu, lezu, chodim, takze je to pak takovy mismas vseho a tak me to bavi.

                0 0
                • Tommit  

                  Promiň, že do toho rejpu – na ty ovocné džusy, jak zmiňuješ ve svém cestopisu, asi nevzpomínáš úplně s láskou, to skončilo průserem…

                  0 0
                  • Aleš Berany Duc  

                    Máš recht. Vyjímka potvrzující pravidlo ;-)

                    Nicmene stale jsem mohl jist a nezvracel jsem, trapil me „jen“ prujem a prehrati organismu.

                    0 0
        • Manzak  

          Mel jsi v planu Great divide race, nebo neco jineho?

          0 0
          • Aleš Berany Duc  

            Nn, byl jsem prihlaseny resp. stale jsem na novy zavod Bike Nonstop US. Loni se jel prvni rocnik, letosni byl kvuli covidu zrusen a startovne presunuto na pristi rok 2021 ci 2022. Pokud to pujde urcite to pojedu. Je to od stejneho organizatora jako Trans American Bike Race, ktery je ciste silnici zavod bez suportu. Na rozdil od nej je Bike Nonstop US kombinace slinice, cyklostezky a gravel. Na 3T Exploro idealni :) . Trasa je atraktivnejsi, bezpecnejsi a o cca 1tis km kratsi nez TABR tzn. ma cca 5700 km. Snad to pristi nebo prespristi rok klapne. Uz aby nekdo vynalez anticovid vakcinu…

            0 0
    • Tommit  

      Přečteno jedním dechem. Z pohledu člověka, který do 40let žádnou vytrvalost nepěstoval, je to pro mě nepochopitelné, ale o to více čtivé. Vlastně sci-fi

      0 0
      • Aleš Berany Duc  

        Ja jsem v detsvi docela sportoval, ale od 18 nic az do 30, kdyz jsem se zebou zacal neco delat, protoze jsem mel ze stresu v praci velke problemy s vysokym tlakem no a doslo to az sem. Tzn. nikdy neni pozde, kdyz je dobra motivace a vule jde vse.

        0 0
    • orm  

      Diky za blog. Krasne se to cetlo.

      0 0
    • deekay  

      Diky za sepsani :) Normalne mi tenhle typ zavodeni vubec nic nerika, ale Tvoje blogy jsou vyjimka a pravidelne ctu :) Mozna proto, jak k tomu pristupujes a nasledne to umis lidsky podat .)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj Aleši, ty mne neznáš, ale již několikrát jsi mne motivoval a je to tu zase!! Děkuji Ti moc a smekám před Tebou. Obdivuji Tě a těším se, pokud Ti budu moct potřást rukou na začátku října na severu Čech :o) Marek

      0 0
      • Aleš Berany Duc  

        Díky Marku. Takze BD to jistí :) Snad se stihnu poradne rozjezdit, uz to docela lita, tak to snad pujde podle predstav. Mej se a na BD cau.

        0 0
    • Gwaihir  

      Super výkon, parádní článek (s minimem gramatických chyb).

      Jeden dotaz. Zpátky z Barcelony tě nelákálo sednout na kolo a dojet to třeba jen z hecu domů? ;)

      0 0
    • čel.A  

      Perfektni článek, pekne a vtipné. Přeji hodně úspěchu do budoucna!

      0 0
    • pablo-cz  

      Ahoj, krásně a poutavě napsáno. V podstatě jako všechny tvoje předchozí články. Hlásím se k zástupu zájemců o tvou knihu!

      0 0
    • Robishek  

      Ahoj, skvely článek a z mého pohledu poutavě napsáno. Gratulace k výkonu a pokud té budou nejen zdejší slova chvály motivovat buď k dalším blogum nebo třeba i přednáškam, tak by to bylo skvele. Velmi inspirativní čtení!

      0 0
      • Aleš Berany Duc  

        Diky, jeste mam napsany letosni Loudani, ale jeste to musim dotahnout, fotky atd., ale brzy to bude. Prednasku budu mit 11.9 na Rakovnicke 60.

        0 0
        • Robishek  

          Super budu sledovat, Rakovník je pro mě bohužel přes celou republiku, ale třeba se poštěstí jindy. Ať se daří

          0 0
          • Aleš Berany Duc  

            Díky. Uvidim jak to pujde. Na prednasku jsem jeste ani nesah a na kolo uz tyden taky ne. Adventure Race minuly vikend me trosku znicil a hlavne jsem nastydl. Ale jeste tyden cas se rozjezdit :)

            0 0
    • Barak  

      Pripojuji se ke gratulaci za super vykon a prijemne, inspirativni a poutave cteni tveho blogu.

      Nekdy, pri behani nebo na kole, kdyz jsem uz na kasi a mam v nohach zlomek toho, co davas ty pri zavodech, vzpomenu si na tebe nebo tobe podobne borce… a najednou, svete, div se… jsem na kasi porad a rikam si, proc se na to uz nevy*eru.:-)

      0 0
    • Ciba04t  

      Perfektní výkon a opět skvěle sepsané. Držím palce do dalších závodů.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.