Těsnící kroužek do Magury Clara (rok 2000-1)

13 nepřečtených
  • Milhausekkk

Znovu jsem zprovoznil svého „dědu“ authora a po vyjížďce jsem zjistil, že mi na řídítkách z jedné páčky přes těsnící gumičku na pístu utíká trochu olej, protože je gumka vytahaná. Jsem páčku odmontoval, vytáhl píst a koukal…těœnící gumové kolečko je tak vytahané, že se divím, že olej jen slabě uniká.

Nevíte jestli se dá na tenhle ročník sehnat ještě tohle těsnění nebo se dá použít kterékoliv jiné průmyslové?

díky za rady..

0 0
    • Vilém  

Foto by nebylo? nebo aspon zda je tam o krouzek, nebo takova „sukynka“?

0 0
      • Milhausekkk  

je tam kroužek „o“ natažený do drážky pístu – válce

0 0
        • Wojtek  

skus to zanést do nějakých těsnících materiálů,a tam ti řeknou,jestli to pude sehnat,nebo ne

0 0
        • kyl  

A nezapomeň jim říct jakou tam máš kapalinu,není kroužek jako kroužek,obyč.by se mohl naleptávat.Má to nějakej rozměr?

0 0
        • Vilém  

pokud je to o krouzek, tak to je korunova zalezitost. Do rafkovejch magur jsem je kupoval a nebyl problem.Staci navstivit vhodnou prodejnu.

0 0
        • Vilém  

Treba tady muzes kouknout na nabidku. Oznaceni treba 10×2 znamena o-krouzek s vnitrnim prumerem 10 a vnejsim 14mm.

0 0
          • Milhausekkk  

Tak jsem to celé znovu rozebral a ke své šikovnosti pěkně zbavil oleje, takže to už vůbec nebrzdí… :-)

budu muset do prodejny at mi to odvzdusni a doplni olej, necham vymenit i to gumove kolecko

0 0
            • kyl  

Pokud jde o ten zelenej kroužek tak to bude běžnej materiál,s těma dvěma manžetama by to mohlo být horší.Je tam minerální olej takže mám dojem že se dají použít běžné O kroužky.

0 0
              • Milhausekkk  

jj, je to ten zelený kroužek…

0 0
                • Vilém  

Ale pokud tece olej pres nej, tak to znamena, ze netesni ta manzeta pred nim, rek bych, ze ten zelenej ma hlavne funkci stiraku.

0 0
                  • kyl  

Pokud netěsní manžeta tak kroužek to nezachrání.

0 0
              • Vilém  

Zda se mi, ze ta vetsi manzeta se menivala za o-krouzek, ale ta mala nevim. Kdysi se to resilo na starem bikeforu bez pomlcky.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.