Švýcarské Alpy na silničkách - přidá se někdo?

14 nepřečtených
  • Zbyněk

    Nechce se někdo přidat k menší skupině cyklistických nadšenců? Plánujeme přejet nejkrásnější švýcarská sedla a vyhlídkové silničky. Tranzitní etapy, spaní ve stanech, jídlo vlastní. Jezdí se na lehko, věci veze dopr. voz. Nástup možný kdekoliv na trase Œumperk-Plzeň. Na jakékoliv dotazy každému rád odpovím, těm, kteří budou chtít pošlu podrobnější materiály.

    0 0
    • vt  

      Datum, ceny atd ? … kdyztak na mail. Dik.

      0 0
      • zubatec  

        jj, aspoň datum bys sem mohl dát. Zní to lákavě :-)

        0 0
        • Zbyněk  

          27.6.-8.7. V tu dobu tam ještě nejsou prázdniny, takže je to vlastně mimo sezónu a nevezme to tolik prac. dní.

          0 0
          • zubatec  

            Hmmmm, tou dobou budu v rakouských Alpách na pěším přechodu (jako každý rok). Škoda, jinak bych možná jel :-\

            0 0
    • jecnak  

      Bohuzel akorat 5.6. jedeme ten Glockner, jinak bych vazne uvazoval. Pokud by ti to nevadilo mohl bys mi poslat na mail nejake blizsi info – trasu? Diky

      0 0
    • lodyh  

      Škoda, zhruba o týden později jedu kolečko Sustenpass-Furkapass-Grimselpass, mohli sme se někde na trase sejít:-) Jinak tam sem 7–21.7, takže jestli se toho osmýho budete motat někde kolem Luzernu, dejte vědět:-)

      0 0
      • Zbyněk  

        Toho 8. už budeme na cestě domů, takže se asi mineme. Pokud pojedeš to kolečko, pak určitě nevynechej vyhlídkovou silničku z Grimselu k Oberaarsee – je to nejhezčí úsek celé trasy. A jeď proti směru hod. ručiček, tak, jak to popisuje M. Třetina – je to tak efektnější.

        0 0
        • lodyh  

          No, vyrážím z Meiringenu a Susten chci vyjet jako první, protože stoupání na něj je z obou stran hrozná nuda… Jinak díky za tip, pokud nebudu už úplně kaput, určitě se tam mrknu. A prosim kde je ten popis o kterém mluvíš?

          0 0
          • Zbyněk  

            Ten popis – je to knížka od Michala Třetiny – Jak se jezdí do nebe. Dá se koupit na www.cykloknihy.cz S tím Sustenem ale s tebou nesouhlasím. Právě od Meiringenu je to pestrý a záživný až moc – krásné hory, ledovce, spousta fotogenických tunýlků (viz foto)atd.Je to vyvrcholení a jakási odměna, takže bych to nechal na závěr. A ještě je jeden důvod, proč to jet tak jak říkám: pokud dáš jako první Susten, pak musíš z Goschenenu vystoupat soutěskou Schollenen do Andermattu. Je to pěknej kopec (cca 9 km/550 m) po hrozně frekventované silnici. V Alpách jsem větší provoz nikde nezažil (tak 1 auto za 3 sekundy!). Dolů se to dá přežít, ale nahoru to tudy nikomu nedoporučuji. A víš, že mezi Meiringenem a Innertkirchenem je slušnej kopeček (tak 100 výškových m.). Pokud tada můžeš, tak začni radeji v Innertkirchenu, i tak to je pěkná špona. Já to jel taky z I a posl. kopec (Susten) byl už silou vůle. Faktem je, že nejsem žádný supercyklista. Hlavně ale ať ti vyjde počasí – já tenkrát na závěr pěkně zmokl – tuším, že to byl taky 8.červenec :-))

            0 0
            • lodyh  

              S tou silnicí do andermattu máš bohužel pravdu, to jsem vůbec nedomyslel. Ale když šlapu na průsmyk, musím se pořádně kroutit v serpentinách, o čemž nemůže být na Susten z Göschenenu ani řeč. Navíc sem Susten z Göschenenu už jednou jel, takže sem nechtěl znova. Ale tvůj argument je poměrně silný, asi to otočím:-) S tím kopcem je to dobrý postřeh, když sem sjížděl do M., byl jsem tak rozveselen že to mám za sebou a ani sem si ho nevšim. Podobné články vycházely tak cca pře pěti lety v cykloturistice – taky se to jmenovalo Jak se jezdí do nebe, ale už si nepamatuju autora těch článků. Je možné že to byly ukázky z té knihy, bylo to dobře napsané… Jinak, když se budete tam někde motat, doporučuju Meringen-Rosenlaui-Grosse Scheidegg-Grindewald, otázka je kam pak na silničkách z Grindenwaldu… Tohle místo za to ale stojí:-) Popiš mi blíž vaší trasu, sice nemůžu jet s váma ale Švýcarsko miluju a zajímá mě kam razíte.

              0 0
              • Zbyněk  

                Pošlu Ti to na mail. Ten Scheidegg je jeden z hlavních bodů akce a podle mě nejhezčí silniční sedlo Švýcarska. Z Grindelwaldu se dá zajet do údolí Lauterbrunnen – jsou tam hezké vodopády. My budeme pokračovat na Interlaken a pak po parádní vyhlídkové silničce nad Thunským jezerem. Poslední dva dny strávíme nedaleko Thunu. Je to taková hezká venkovská krajina se skvělými možnostmi na cyklistiku. Ty články v cykloturistice budou zřejmě od toho samého autora. Vím, že tam psal nebo stále píše. Má i své int. stránky mike.fspnet.cz/

                0 0
                • lodyh  

                  Jj, ona celá oblast jižně od Interlakenu je bomba. Ale tam už sou lepší bajky, takový výjezd grindenwald-first, nebo na Kleine Scheidegg na silničkách neuděláš a ty sjezdy stojí za to… Jinak ještě mám jeden dotaz. Kam tam jezdíš a kde bydlíš? Znáš to tam fakt pěkně.

                  0 0
                  • Zbyněk  

                    No, my děláme takové putovní-poznávací akce. Spíme v kempech ve stanech a přesouváme se z místa na místo. Je to sice na úkor pohodlí, ale člověk tak víc uvidí. Poprvé jsem byl ale v Š právě s Michalem Třetinou – pohodář a dobrej chlap. Spalo ve voj. krytu v Uetendorfu – komfortní vybavení, bylo to i s jídlem. Díky němu jsem vlastně poznal některé pěkné úseky viz ta vyhl. silnička nad T. jezerem nebo údolí Gasterntal. No a těď bych to rád ukázal i jiným.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.