Svrbí mě kapsa aneb vyměnit Trance za Ghosta AMR?

21 nepřečtených
  • dieegoo

    Ghost zlevnil kola a mě začala svrbět peněženka v kapse.

    Mám vyhlídlého Ghosta AMR 5700 a tak váhám, že bych svého současného Gianta Trance poslal k vodě. No a otázky :

    1. Má to vůbec smysl?
    2. Za kolik by šel Trance teoreticky prodat?
    3. Bude chování kol nějak výrazně odlišné? Nebude Ghost díky vyššímu

    zdvihu línější, nebude díky jinému systému míň pohodlný…?

    Funkčně Trancovi vesměs nic nechybí, šlo by spíš o morální obměnu a udělání si trochu té radosti.

    0 0
    • maajkee  

      Mně osobně se ten tvůj trance moc líbí a už párkrát jsem se kochal nad fotkama z tvýho profilu, za toho ghosta bych ho neměnil, když už bych ho měnil, tak za nějakou větší stylovku :)

      0 0
    • HKou  

      Řešil jsem podobnou věc, ne že by mě teda příliš svrběla kapsa, ale chtěl jsem větší zdvih a TranceX se mi nelíbí. Na ježdění po ČR bych si Trance nechal, 10cm mi bylo akorát.

      Nakonec jsem to vyřešil RB IQ, v sobotu jsem ho dosložil, ale ještě jsem na něm pořádně nejel :)

      0 0
    • jonti  

      myslim ze to smysl nema, je to stejna kategorie kola, ani ghost ani giant nebude vyrazne lepsi. System se lisi, ale teoretizovat nema cenu, jinak nez vyzkousenim to overit nelze.

      0 0
    • vasek80  

      Vím jak se cítíš. AMR 5700 mě uchvátilo jak jsem jej viděl, pak jsem si pročetl nějaké recenze a uchvátilo mě po druhé. Aktuálně mám HT a peru se hodně s tím jestli vůbec potřebuju fulla. Navíc většina radí jen 100mm zdvih, jenže ten Ghost mi padl do oka a prostě mám potřebu si každý rok koupit nějakou krásnou věc. No akorát letos jsem už jich nakoupil víc:-)

      0 0
      • fousek  

        AMR 5700 je v mrtvy kategorii. Na smysluplny chrceni zbytecne tezky a na pohodlnou jizdu malo zdvihu. Ja bych u kola, ktery ma bejt vseumel, min jak 140mm vubec nebral. Vahove to vyjde cca stejne a pozitek z jizdy bude vetsi.

        0 0
        • marapara  

          Nemyslím si, že by 120 mm na pohodlnou a pohodovou jízdu nestačilo. Je to částečný kompromis mezi malým zdvihem na chrcení 100 mm a větším 140 na skákání a blbnutí. Na druhou stranu je to dobrý kompromis na pohodové celodenní ježdění s docela příznivou váhou bika. Neříkám, že se stroj se 140 nebo 150 mm zdvihu nedá poladit na 12 kg nebo něco málo přes, ale tady už je to za vetší peníz.

          0 0
          • roud  

            Hlavně do hradce kupovat 140–150mm fulla opravdu postrádá logiku na 100–120 se tu dá v pohodě lítat a těch 120 pak člověk ocení na akcích mimo rodnou hroudu…

            0 0
            • fousek  

              Asi jo, ale zas vem to logikou: u dobre udelanyho systemu v nenarocnem terenu/asfaltu neni poznat rozdil ve funkci ani jak kolo jede. Prijde tezsi teren a je zvyhodneno kolo s vetsim zdvihem. Proto ja bych si rozmyslel jestli si koupim kolo na 120mm nebo primaznu par tisicovek a vemu vetsi zdvih, kterej mi umozni se posunout na jinej jezdeckej level.

              Ono i v Hradci se urcite najde zidka ze ktery se muze bat na HTcku seskocit a full na 150mm zdvihu doda jistoty, ze se to da skocit (o tom ze se ta zidka da skocit temer na cemkoliv je v tu chvily nepodstatny)

              0 0
    • dieegoo  

      Stylovku… nebránil bych se tomu, nicméně vše je otázka peněz. Cenová relace, do které spadá zmíněný Ghost, je maximum, kolik jsem za nové kolo ochotný dát… No a za to se těžko nějaká stylovka bude hledat :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      takové problémy bych chtěl taky mít :)

      0 0
    • jIrI___  

      Já bych klidně měnil. Trance už přeci jen bude mít něco odjezděného… A navíc se mi ten Ghost líbí víc, ale to je subjektivní :)

      0 0
    • roud  

      Ten ghost je fakt pěknej :O)

      0 0
    • slavekRM  

      Pokud tě svrbí peněženka… Jinak Ghost nebude línější kvůli zdvihu, snad jen kvůli plášťům, ale ty si stejně vyměníš dle svého uvážení. A určitě je pohodlnější…

      0 0
    • camlost  

      Ghost

      proste se mi libi vic. :-)

      (a 120 mm zdvihu je taky fajn, i kdyz premyslim, ze bych casem presel z HT + FS 120 mm na FS 100 mm + FS 150 mm)

      0 0
    • Lister  

      Pokud bys chtěl aspoň nějaký důvod proč vyměnit – tak tenhle Trance je při malém zdvihu dost těžký, ale je otázka jestli na tom bude Ghost o tolik líp.

      Ale jinak je zrovna ten tvůj kousek ten nejkrásnější, jaký kdy Giant vypustil – tak si vyber :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.