světlo TR-801 - uchycení na hlavu?

18 nepřečtených
  • obda

    Nemáte někdo rozumné řešení jak uchytit světlo TR-801 na hlavu? Někde jsem viděl takové univerzální pásky na hlavu, na připevnění maglite, fenixe apod, ale netuším kde. Nebo se dají jednoduše upravit popruhy z nějaké levné čelovky? Či dobrý samodomo postup? Běžkování s helmou na kolo (což provozuji teď, mám na ní takový ten gunsight držák) mi nepřijde úplně ideální.

    0 0
    • madcat  

      Na hlavu myslíš jako na svoji vlastní ctěnou šišku? No vzhledem k tomu, že to světýlko není zas tak úplně nejlehčí, tak bych asi volil nějakou širokou gumu, jako bývá třeba na lyžařských brýlích, pokud možno i se silikonem uvnitř, aby to co nejmíň klouzalo, z boku na to (někam nad ucho) bych našil čtverec suchýho zipu, a na světýlko bych vyrobil „váček“ nebo jak bych to nazval z druhé půlky toho suchýho zipu a dycky to na to nalepil před jízdou… myslím, že by to mohlo držet… A kdyby ne, tak přímo na tu „čelenku“ vyrobit jedno široký nebo dvě užší oka na zasunutí té TR-801… Že by ta baterka byla jakože umístěna někde nad uchem… Nevím, jestli to není blbost, nezkoušel jsem to… Třeba někdo vymyslí něco lepšího.

      0 0
    • Flegmatik  

      Já stejný problém vyřešil popruhem z nepotřebné čelovky, původní světlo jsem odšrouboval, nalepil na původní držák kus duše (nové světlo lépe drží a neklouže) a pomocí 2 suchých zipů se k tomu plastovému bazmeku baterka připevní. Viz fotky. Drží to hlavně díky té duši a vzpěrce dole hodně dobře. Nikdy mi to ještě nespadlo.

      0 0
      • obda  

        díky, to vypadá zajímavě.

        0 0
      • Loner  

        já to mám taky, ale to vodorovné položení na původní konstrukci je nevyhovující – vždyť to svítí do nekonečna? nebo jsi to nezkoušel?

        0 0
    • Paja  

      sis mel vcera poradne prohlidnout ten romanuv bastl z popruhu k celovce…

      0 0
      • obda  

        Já si ho prohlíd. Ale přišlo mi to už jako hodně velkej bastl :)

        0 0
        • RomanH  

          To sis dovolil dost :D

          Bastl to sice, ale funguje ;-) V podstate je to stejne, jak udava Flegmatik, jen to nemam na boku, ale uprostred hlavy. U toho bocniho provedeni bych mel strach, ze to bude castecne oslnovat oci (alespon mi to tak prislo, kdyz jsem zkoumal, kam to pripevnit). Pokud nebude, fajn, ale i tak bych to vypodlozil necim tlumivym (karimatkou ci tim zesilenym miralonem), aby se Ti to v pripade padu nezarazilo do hlavy.

          0 0
    • pepko  

      otazkou je ci nechces ist priamo do celovky … na bezky si celkom pochvaluju nieco od vyrobcu zebralight … teraz zacal cinan predavat kopie … ja osobne mam ultrafire UF-H3 co je kopia zebralight H60 … ono to sice stoji nejake peniaze, ale zase tato konstrukcia je na hlavu asi to najlepsie co kto kedy vymyslel …

      http://hkequipment.net/index.php…

      ale robi to siroky rovnomerny kuzel, takze je to super na blizko, ale do dialky nie …

      0 0
      • obda  

        No, ja bych potreboval akorat ten popruh, co je na tom odkazu :) To je to, co jsem mel na mysli. Svitilen uz mam dost ;)

        0 0
    • madcat  

      Když už se tu mluví o TR-801, tak mám jeden čerstvej poznatek: v mrazech začne rychle blikat, asi tak frekvencí 20 Hz, nedokážu to odhadnout… A to buď souvisle, nebo několik sekund svítí normálně a pak zas několik sekund bliká, jako stroboskop… a furt se to přepíná… Dělá to ještě někomu, nebo mám nějakej divnej kus? Dělalo to dneska, když je venku snad –10°C nebo kolik, když jsem s tím jel posledně, tak bylo tak –3°C, možná –4°C a svítilo to v pohodě. Aku byl nabitej normálně, tak slabou baterkou by to být nemělo.

      0 0
      • obda  

        Tipuju na špatný kontakt, při nižších teplotách způsobený tepelnou roztažností. Mně to nedělá, ale dělala mi to starší Ultrafire. Rozebrat, očistit kontakty (mechanicky i kontaktolem) a protáhnout závity by mělo stačit.

        0 0
        • pepek  

          To tedy stačit nebude. Teerka si žije vlastním životem, nenaděláš nic.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.