• still_wolf

    Dobrý den,

    rád bych se zeptal, zda někdo nemáte zkušenosti se světly značky Intey a případně zda nemáte srovnání s Gaciron. Konkrétně mě zajímá Gaciron V9S vs Intey 1000 lumens. Podle popisku se jedná o totožné produkty, jen s rozdílnou značkou a rozdílnou cenou (Intey stojí 40% Gacirone). Na stranu druhou se mi nepodařilo zjistit, zda rozdíl není i ve vnitřnostech.

    Děkuji

    0 0
    • Alojs01  

      Intey neznam, ale uz ten Gaciron ma svetla za tak zajimave ceny, ze nevim, jestli ma cenu jeste tu cenu resit. Ja mam Gacirona (ale jiny model) uz 3.rok s tim, ze v zime ho pouzivam kazdy den na cesty do a z prace a bez sebemensich problemu.

      1 0
    • ememem1  

      neviem kam to dat tak skusim sem.

      po asi dvoch troch rokoch som vcra definitivne stratil gaciron v9s. doplatil bohuzial na svoju najvacsiu slabinu – absolutne ko ko tsky drziak a upnutie. uz mi to pri beznych otrasoch resp. tuknutiach na mtb viac krat spadlo, vcera som si to bohuzial nevsimol. navyse sa ten drziak neustale otacal.

      rovnako chaby je ale aj gopro mount ktory sm pouzival na silnicke a pred par dnami sa proste pri nacvakavani olamal (vid. foto).

      co som teraz narcyhlo pozrel fora tak som neni s tymto problemom sam. udajne novsi model v9m tento problem riesi ale neni som si isty ci do toho pojdem, ma to totizto aj dalsie muchy. pomerne dost to vycnieva nad rajdy a trocha tym padom zavadzia, ale povedme, neni to zas tragedia. horsie je, ze v9m ma este uzsi kuzel ako v9s ktory uz aj tak nebol nic moc. a navyse aj udajne studensie svetlo co v hmlach neni tiez ziadna slava. a prisiel o port vdaka ktoremu mohol sluzit ako powerbanka.....tak neviem.

      co je alternatva?

      celkovo by som povedal ze ten v9s je na silnicku OK, na ten druhy mod sa da uplne v pohode jazdit a v zjazdoch prepnut na najsilnejsi cim sa da dosiahnut svietenie tak cca do 4h co staci, ked je zle este to na ten druhy najslabsi mod ide asi hodinu a ist sa s tym da.

      na mtb je to take na hrane kvoli sirke kuzela a celkovemu vykonu ked by som povedal, ze OK je to na najsilnejsi mod co ale vydrzi tak 1.5h max., v chlade skor hodinu. uz ten druhy mod je v terene tak na hrane, ako da sa to, ale povedal by som, ze urcite ne na „zbesile DH“.

      osobne by som to uz druhy krat nekupil hlavne kvoli tomu drziaku naporsto mizernemu jak materialom tak aj konstrukciou. to som pri mysickej kvalite gacironu moc necakal.

      0 0
      • jIrI___  

        Pokud se chceš držet s cenou při zemi, tak osvědčená alternativa je Fenix (dle požadovaného tvaru kuželu – BC25R nebo spíše novější BC26R). Jako bonus má Fenix z mého pohledu nejlepší držák, se kterým jsem se u cyklosvětel setkal. Pokud bys nechtěl vyloženě jednoúčelové cyklosvětlo, tak šířkou kuželu a i výdrží a odolností je skvělý Fenix HM61R Amber , strčí do kapes naprostou většinu cyklosvítilen v této cenové kategorii. Osobně ho na kolo rád využívám, ale je třeba dokoupit/vyrobit držák na řidítka.

        1 0
        • ememem1  

          zobral by si teda radsej fenix bc26R ? ma to okrem drziaka aj gopro mount? na obrazku je to tak uchytene ale vyzera ze neni sucastou baleni a ani to nikde narychlo ako doplnok nevidim. dialkove ovladanie ako v9s?

          inak teda cena uz je o dost vyssia jak aj novy gaciron v9m

          0 0
          • jIrI___  

            GoPro držák musíš dokoupit, v balení není (https://www.kronium.cz/…od_2406.html), dálkové ovládání snad ani neexistuje.

            0 0
          • ememem1  

            edit: tak uz som si odpovedal. dialkove neni, gopro sa da zohnat…keby si mal porovnat BC26R(s gopro mountom 95E) a V9M (50E s gopro mountom aj dialkovym ovladani) ktore by si bral?

            0 0
            • jIrI___  

              U V9M mi extrémně vadila studená barva světla (nevím jestli stále používají stejnou LED, jako když ta svítilna byla novinkou a zkoušel jsem ji) a z toho důvodu bych sáhnul po Fenixu. Navíc když ty dvě svítilny postavíš vedle sebe, tak vynikne lepší zpracování Fenixu.

              0 0
              • ememem1  

                ok, d.

                0 0
              • JachymP  

                S tím lepším zpracováním souhlasím. Mám tedy jiný model Gacironu (V3) a Fenix mám BC21R3.0. Už ten Gaciron se mi zdál solidně zpracovaný, ale Fenix je opravdu ještě o level výš. Držák Fenixu na řídítka je skvělý, ale používám ho na gravel. Na MTB mám radši jiné světlo světlo s aku packem.

                Na tom Fenixu mě vadí jediná věc: indikace nabití baterie: je to zelená, zelená bliká, červená, červená bliká. Ta fáze „zelená bliká“ je v noci fakt otravná („červená bliká“ by mi nevadila – když už je baterie na umření, ale „zelená bliká“ je bohužel dost často, zhruba od 75% nabití). BC26R tu indikaci má myslím stejnou – pro mě by to byl argument to nekupovat.

                0 0
                • ememem1  

                  jj, teraz to citam aj na inom fore ze.je to dost otravne nakolko je to pomerne silne svetlo. co ja viem, dako to zapatlat,ale tiez ma to uz z principu sere,vyhodit stovku za svetlo a rovno riesit ze to za jazdy svieti do oka…

                  0 0
                  • ememem1  

                    dnes som mal moznost vidiet ten bc26r. jako svieti to skvele ale ta blikajuca dioda je peklo, navyse vraj zacne blikat takmer hned. takto do kur vit inak dobre svetlo je umenie.

                    a inak vzhladom na velkost moc neverim.tym cislam o zivotnosti.

                    za mna za tu cenu ne.

                    0 1
              • ememem1  

                ho…tak kedze uz je rano tma, tak som sa dnes po tom, co mi pol roka lezal po dodani v krabici v supliku rozhodol gacirom V9M namontovat a narazil som na pomerne dost zasadny poblem pri montazi do podvesu.

                napriek tomu, ze je asi o 1cm kratsi ako V9S co som mal predtym, tak je uchyt umiesntneny tak nestastne, ze sa svetlo jaksi neda dostatocne vyklopit…co s tym kua?

                0 0
                • xtonda  

                  Co by, kup delší držák.

                  1 0
                  • ememem1  

                    no ved iste…vedel by si daky konkretny tohoto typu poradit nech to nemusim.pol dna hladat?

                    0 0
                    • xtonda  

                      A já ti to mám půl dne hledat?

                      0 0
                      • ememem1  

                        ne, som sa pytal ci vies o nejakom konkretnom nakolko tento je imho taky standart.

                        0 0
                        • ememem1  

                          edit: keby to niekoho zaujimalo a mal podobny problem tak jedine co som nasiel je toto

                          https://www.aliexpress.com/…3341524.html?…

                          0 0
                          • wego1991  

                            Pokud to je úchyt GoPro (z fotky mi to tak přijde), tak by to vyřešilo GoPro prodloužení – narychlo sem našel např. toto vpravo dole nebo to nahoře Chybí ti tam kousek, aby si to světlo natočil, tak by měl bez problému stačit ten kratší. Cena je úlet, ale když sem ještě měl GoPro kameru, tak těchto různých nevyužitých úchytů sem měl mraky, tak pokud máš někoho v okolí s touto kamerou, tak z něho zkus jeden kousek vyloudit…

                            0 0
                            • wego1991  

                              35mm nebo 50mm

                              0 2
                              • ememem1  

                                jj, dik, to asi aj doma najdem len sa mi to z principu nepaci lebo je to dalsi klb co sa bude natacat.

                                0 0
                                • wego1991  

                                  Jasný pěkný to není, ale pokud se to dobře utáhne, tak se to ani nehne.

                                  0 0
                                  • xtonda  

                                    Občas vozím na řidítkách kameru, která je daleko lehčí než světlo a s těmito plastovými nástavci se to klepe jak sulc, nehledě na to, že rozměrové nepřesnosti jsou všelijaké a pořádně to ani utáhnout nejde

                                    1 0
                                    • wego1991  

                                      Moje první kamera byla GoPro 2 vč. externí baterie (nebo displaye dle situace), která byla bych si tipnul minimálně stejné hmotnosti jako to světlo. Utáhnout se ty šrouby dají dost – jsou na to i klíče.

                                      Ale jinak samozřejmě souhlasím, že jeden kus držáku je lepší. Já jen, že jsou i jiné možnosti (aspoň provizorní a rychlejší) než čekat na držák za Ali..

                                      0 0
                                      • xtonda  

                                        Utahuju to kombinačkama, ten plast prostě pruží. Možná pokud jsou to nástavce originál Gopro, tak jsou lepší.

                                        0 0
                    • xtonda  

                      Teď mě napadlo, prostě se o ten plech trochu opři a přiohni ho

                      0 0
                      • ememem1  

                        nenapadlo to ani mna.....az sa stalo. paradoxne vacsie v9s tam voslo lebo malo uchyt posunuty dozadu. ohnutie bohizial moc nepomoze pokial nema byt 45°

                        0 0
      • Smazaný účet  

        Na starší typ V9S stačí dokoupit novější ližiny (na novější typ už nejsou potřeba)+kvalitní držák (kov) z nabídky a už se neklepe, netočí, nepadá, neulomí se. Jen je za celkem nepěknou cenu. Každopádně od té doby nemusím řešit co píšeš. To neustálý povolování a přetáčení světla byl opruz.

        1 0
        • nomecz  

          Vite ze na tom drzaku je sroub kterej kdyz se dotahne tak se nic netoci a neklepe ? :)

          1 0
          • ememem1  

            toci a klepe specialne na carbon rajdoch, svetlo je tazke a utiahnutie nedostatocne. zas to ma taku malu vyhodu ze.sa.to da podla potreby mierne natocit

            0 0
            • ladys  

              Na karbon existuje pasta, máš jí asi doma… U nového držáku se nic neklepe a netočí. Držák je udělaný tak, že se světlo nemůže z držáku odporoučet. Případně se to dá pojistit gumičkou.

              0 0
              • ememem1  

                vid kolega nizsie. a to ze drziak je na v9s napikacu uznal uz aj vyro ca a pre v9m ho zmenil. mne je to uz jedno lebo to z neho odpadlo (ne prvy krat) a stratil som ho.

                0 1
          • Smazaný účet  

            Toto je řešení na klepání v tom otočným systému do stran, ne na přichycení na rodla. Tam se to utahuje na obyč. držáku jen tím kolečkem. Ten vroubkovanej pásek. U jednoho držáku se mi strhlo kolečko, druhej praskl u zobáčku na zmáčknutí. Pak jsem s tím už ztratil nervy a naštěstí pořídil ten násobně lepší držák. Od té doby mám x let klid. Kam světlo přidělám, tam prostě bez hnutí drží i v terénu a nemusím nic dokola dotahovat nebo čekat, že se úplně otočí k zemi během jízdy.

            0 0
        • McBlacky  

          já nalepuju na rodla tenkou oboustranku a drží to jako kráva, dokonce tak, že to za jízdy nejde rukou pootočit, takže se musí uhel trefit už před dotažením. Nebo nalepit pásku jen na cca třetinu obvodu a pak s tím lehce jde hnout.

          S tímhle hackem jezdím v noci i race mode v terénu a drží (mám V9D 1800), bez toho to bylo přesně bud na servání držáku, nebo se to točilo.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Na silnici a v civilizaci světlo záměrně klopím víc dolů a mimo zase zvedám, takže by to byl problém. Ale novej držák je funkční dokonale, takže už to naštěstí neřeším. Pro někoho, kdo jezdí pořád se stejným sklonem světla může páska fungovat.

            0 0
            • McBlacky  

              já tohle řeším snížením intenzity, na cyklostezce nebo chodníku není potřeba to mít v modu „laser na chodce“ :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                I na nejmenší výkon svítí V9S podle mě zbytečně nepříjemně protijedoucím do ksichtu, takže kde nepotřebuju vidět, tam světlo víc klopím, v rámci slušnosti, i když svítím na nejnižší výkon. Typicky osvětlená cyklostezka nebo silnice s veřejným osvětlením. Sám nesnáším, když někdo jede proti a pere mi zbytečně světlem do ksichtu.

                0 0
              • HonzaRez  

                Na chodníku, jasně…

                1 4
                • Jezevec70  

                  Nějaký problém?

                  0 1
                  • Vilém  

                    To se mi moc libilo pri letosni dovolene v Polsku. V kazdem vetsim meste se po chodnicich jezdilo uplne normalne, byly tama vedeny cyklopruhy a kde ne, tak se jezdilo taky. Nikdo s tim nemel problem a pri vzajemne ohleduplnosti to fungovalo super.

                    1 0
                  • xtonda  

                    Tohle není moc dobrý příklad, daleko běžnější a správnější je tohle. Text „Cyklistům jízda povolena“ na značce C 14a Jiný příkaz je podivná lidová tvořivost už jenom tím, že to není příkaz.

                    0 0
    • HadVoe  

      ahoj. taky jsem se rozhodl nakonec vozit celovku fenix 51r omotanu na riditkach a pride mi to super – vypada snad i lepe nez cyklosvetla, protoze to nevycuhuje nad rodla

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.