Superior Speedster, GF Monona, jiné ?

6 nepřečtených
  • t29

    Tak zase jeden požadavek na výběr kola: rychlý, lehký cross s pevnou vidlí a V-brake, na výbavě nezáleží = stačí 8+3 (Acera, Alivio), předpokládané využití 90 % asfalt.

    Našel jsem Superior Speedster, Gary Fisher Monona, Merida Speeder T2

    http://www.mtbs.cz/…rovnani.html?…

    který vybrat, proč ano a proč ne, případně jaký jiný?

    0 0
    • Johny5 OSHA  

      Rozdíl je tam v možnostech velikostí rámů, klik 2/3 placka. GF je klasika crosskolo a merida se supem…silnice s rovnyma rodlama…tzv:fitness kola → to je patrno i na komponentech.

      Tady z techto bych sel (subjektivne) do supa. Sestre jsme ted vybirali taky „fitnessku“ a kvuli velikosti to vyhrala MERIDA T3 …proste superior nedela mensi ramy nez 19".

      Pořád by to u mě stálo na tom, že bych to chtěl vyzkoušet…každý z nich a to asi neni dost dobre mozne.. :-(

      a ještě aby se nemuselo toliko utrácet tak bych zvážil i toto..

      http://www.mtbs.cz/katalog08.html?…

      0 0
    • t29  

      … nakonec brácha v kameňáku objevil loňský Superior Dragon slevněný na 17 tisíc.

      0 0
    • nooski  

      Cross je perfektní typ kola, univerzál na „všechno“. K čemu jsou fitness kola, což jsou často opravdu jen silničky s rovnými řidítky, to nevím. Člověk si akorát odepře možnost mnoha variant úchopu.

      0 0
      • MlokCZ  

        Fitness kolo je o pohodlnějším posezu, širších řídítkách (než na silničce). Úchop je úplně jiný než na silničce, takže nelze hovořit o odepření variant úchopu. Samozřejmě jich bude o něco méně i s použitím rohů, ale pokud někdo kupuje fitness kolo, tak ho ty nataženější úchopy u silničky moc zajímat nebudou (jinak by si koupil silničku) a naopak těch pohodlnějších už bude mít více. Dále brždění v pohodlné pozici a ne nutnost při tom držet u silničky za spodní úchop (přibržďovat lze samozřejmě i za horní úchop, ostřejší brždění mě ale nikdy za horní úchop nešlo, tedy do sjezdů jsem musel ať jsem chtěl nebo ne přejít vždy na spodní úchop).

        Sám jsem chvilku teď o fitness kole zauvažoval (právě kvůli posezu, kde jsem silničku rovnou vyloučil), ale pak jsem ho nakonec zavhrnul, že to je silničce moc blízké (převody, úzké pláště) a přeskočil i cross (nic pro mě z mnoha důvodů) a vzal HT.

        0 0
      • t29  

        Taky jsem byl přesvědčený o univerzálnosti crossu, ale po nákupu 29" jsem svoje přesvědčení podrobil revizi :) O rozdílu úchopu silnička/fitness to (jako obvykle:) dobře popsal Mlok.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce