Superior 829 Disc 09 - ano či ne?

9 nepřečtených
  • PK

    Ahoj, přemýšlím o koupi kola a ze všeho nejdřív sem koukal po crossu. Pak sem ale narazil na 29" MTB a zamlouvá se mi vzhledem k mým požadavkům víc než ten cross. (myslím, pokud ne vyveďte mě z omylu)

    Takže, chci nějaký kolo, se kterým se nemusím bát zajet do lesa, na pole, louku a pod. a zároveň se s tím bude dobře jezdit i po silnici. Kolo chci na ?cykloturistiku? (projížďky po okolí, víkendový výlety cestou necestou), sem tam i cesta do práce a pod. (takový to normální ježdění všude možně). MTB kola se mi líbí víc, to cross mi přijde takový chatrný. Nebudu jezdit závody ani nic podobnýho (zatím teda nic neplánuju :-) ) Ani nemám představu kolik toho můžu najezdit, na kole sem delší dobu nejezdil, ale chci se k tomuto koníčku vrátit. Zatím mě zaujalo kolo Superior 829 Disc 09 , tak mě zajímá jak na tom je z pohledu zkušených a znalých. Já se v tomto oboru vůbec nevyznám. Moje finanční možnosti končí hranicí 18 tis. Měřím v rozmezí 175–180 cm a vážím ± 80kg. je mi 21. Pokud máte jiné tipy na dobrá kola, sem s nimi. Jinak si myslím, že by mi mohla vyhovovat velikost 19 (?). Pokud potřebujete vědět ještě nějaké informace, vše rád doplním.

    Předem všem děkuji za rady.

    0 0
    • art1  

      jestli ti můžu poradit tak pospíchej ,ty kola už nejsou

      0 0
    • Tyboo  

      měl sem možnost projet superior team 29.. navíc to byla moje úplně první zkušenost s 29" a musím říct že to kolo je parádní. chová se to teda trochu jinak než 26" začátky byly hodně vratné ale jestli budu někdy kupovat nové kolo. bude ve výběru i sup ve velikosti kol 29". za mě určitě ANO

      0 0
    • t29  

      Taky jsem přemýšlel o crossu a připadal mi chatrný, takže jsem koupil 29" MTB a nelituju. Je to jako tank, dá víc práce ho rozjet, ale pak se valíš krajinou a všechny hrby na cestě jsou tak nějak menší.

      Na Supovi 829 je jediný „slabší“ článek vidlice, ale při normálním turistickém ježdění to nepoznáš, takže pokud ti to kolo sedne, ber ho.

      K velikosti – 19" by měla vyhovovat.

      0 0
      • Martin  

        souhlasím. té vidlice je děsná škoda, je to jedinej horší článek na jinak dobrym kole…

        0 0
      • cardel  

        Já jezdím 829 model 2008. Původní vidlici RockShox Dart3 jsem asi před měsícem vyměnil za vzduchovou Rebu SL. Původní svojí tuhostí v pohodě postačovala a nebyly s ní problémy, jen to tlumení přeci jen nebylo ono… S Rebou jsem dopředu hodil rovnou i 180 kotouč a je to paráda.

        Taky jsem trošku zápasil s nastavením brzd Hayes Stroker Ryde + s občasnýma vibracema zadní stavby (ale to je celkem běžný „problém“ u SUPů)

        Původně jsem jezdil na klasické 26" a vzhledem k tomu, že jsem často na silnicích, tak jsem jeden čas uvažoval i o crossu. Ale 29tka všechno vyřešila, na silnici se do toho opřeš a v terénu se ničeho bát taky nemusíš, naopak díky vetším kolům tě jen tak nějaké díry nerozhodí. Akorát si budeš muset zvykat na řazení lehčích převodů, než na 26" :-)

        Měřím 189 a mám rám 21,5"

        Jinak jsem ho kupoval na http://www.kola-online.cz/ kde tehdy nabídli aktuální model za cenu loňského. Rok poté jsem kupoval jiného SUPa pro přítelkyni, řekl jsem si, že je zase zkusím a nabídli mi ho za cenu bez DPH. Takže můžu jen doporučit.

         
        0 0
        • M_ishak  

          Kola-online.cz též můžu doporučit. Kámoš tam koupil letošní model za cenu loňského, o stupeň nižšího modelu…

          0 0
    • fkc  

      Z pozice spokojeného majitele přesně toho modelu, o kterém uvažuješ, ti Supa můžu doporučit…šel jsem do něj z úplně stejných pohnutek jako ty…opravdu nejslabší je ta vidle, ale i s ní jsem jako hobbík víceméně spokojen a stačí…

      mám 183cm/78kg a 19" mi sedí …koupil jsem ho v březnu za 16700Kč v jedné pražské kamenné prodejně – za ty prachy jsem si pro něj zajel až z Brna ;)

      0 0
    • petrun  

      Pokud na něm budeš jezdit to co na crossu, vidle bude stačit. Pokud ho budeš používat jako plnohodnotné MTB, vidle ti časem odejde. To bych ale neřešil a jezdil bych dokud se vidle nevyvaklá a pak jí vyměnil za lepší. Zbytek kola je ok, doporučuji.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.