• l-e-t-o

    Dneska jsem objevil tenhle článek a uviděl tam přesně tu BMXku (žlutá), na které jsem kdysi jezdíval :) Napadlo mě tedy jaké jste měli kola vy? Na čem jste začínali a které kolo bylo pro vás nejvíc srdcovou záležitostí?

    0 0
    • l-e-t-o  

      jo, jestli se to už řešilo, tak sorry. Nepodíval jsem se do historie :)

      0 0
    • camillio  

      Jo, poctivej pionýr (akorát v hezčí barvě), toť první kolo mého života. Následovala ještě poctivější skládačka, poté konečně slušnější kolo v podobě Favorita. Ještě dnes si pamatuju, jak jsem u něj sotva dosáhl na pedály a učil se jezdit u chalupy od okna k oknu, bo najednou ta vrchní štangle, žádné torpédo… :-D Pak silnička od Authora a před rokem první MTB a letos nová silnice od Šírera… Jo, vývoj je vývoj.

      0 0
    • jIrI___  

      Začínal jsem na klasickém malém bmx v modré metalíze a molitanovými chtániči na řidítkách a horní trubce. U nás v okolí ho měl snad každý :)

      0 0
      • yeseteer  

        jojo, u nás byly taky hodně rozšířený. Já kamarádům tyhle 20" „bikrosy“ (jak se tomu říkalo) záviděl, protože sám sem měl jenom 16" a ještě červenýho a ne modrýho jako všichni :)

        Dále potom Pionýr, Olpran Junior (tehdy sem byl king – horské kolo s hazkou), Olpran Mercury (zděděn po mamce), Olpran Discovery (zděděn po taťkovi), Trekkingfox Escort (tehdy jezdila stříbrná; první lepší bajk – bylo a je to taťkovo kolo, ale najezdil jsem na tom víc jak on) a teď konečně Mongoose Amasa.

        0 0
        • jIrI___  

          Já jsem měl taky tu menší verzi a pak rovnou skok na klasiku 26" :-)

          0 0
          • yeseteer  

            a to jsi dokázal jak? :) Buďto ti museli z 26" kola uříznout rámovou trubku (že by dámské provedení) nebo jsi potom na té „šestnáctce“ musel vypadat dost zajímavě :)

            0 0
            • jIrI___  

              Spíš ta druhá možnost. A navíc jsem ještě dlouhou dobu odmítal jezdit bez postraních koleček :-D. Jinak 26ka byla klasika – Author Houston (pánské provedení), celoocelák, modrá metalíza, 15 rychlostí. Na tom jsem jezdil až do 15-ti roků, pak jsem na narozky dostal GT Avalanche 2.0 s kotoučema – „brutal finish“ barva (prostě leštěný hliník) doplněna žluto-černou kombinací barev u hlavovky. No a před třema roky jsem si už z vlastních financí poskládal Pellse co mám v profilu a jezdím na něm dodnes :)

              0 0
              • yeseteer  

                vidíš to, na to kolo sem zapomněl … s postranníma kolečkama jsem jezdil na „jipíkovi“ :-) Jinak od 15-ti Avalanche – taky bych se nezlobil :) No a jinak já toho Mongoose nemám ještě ani rok a už bych to asi měnil :) Asi to nebyl úplně nejlepší kauf (je to HT enduro – dneska už bych šel do čistého XC, bohužel nejsou a ještě nějakej ten rok nebudou love)

                0 0
                • yeseteer  

                  příště bych si to po sobě mohl přečíst – omlouvám se :)

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.