• TPK

    Ahoj, na vánoce Ježíšek přinese pro syna novou 24" SUP Racing Team Light 24 , kterou se mi podařilo sehnat za slušné peníze. Postupně se snažím kolo trochu odlehčit a zatím jsem se dostal na 11,6kg.

    Chtěl bych se ale zeptat na Vaše zkušenosti, jak se děti poperou s přechodem z otočného řazení na páčky? Syn má 7 let, měří 130cm a na předchozím 20" kole má gripshifty které bezproblémů ovládá.

    A další dotaz se týká délky klik. Na předchozím kole má syn tuším 145mm kliky. Nebude skok na 165mm moc velký? Případně jsem uvažoval o nákupu nějakých starších klik s integrovanou osou a jejich zkrácení. Jen nevím jestli to není zbytečně vynaložené úsilí.

    Díky za názor Tomáš.

    0 0
    • MirosPikos  

      Zodpovím odzadu. Na ty cm délky klik si zvykne dobře, je to dítě. Děti si všeobecně lépe zvykají na nové věci. Bude se mu snáze šlapat, řekl bych. Pokud si dobře pamatuju, když jsem jako malý zažíval podobnou změnu.

      Částečně jsem odpověděl i na první otázku, na páčkové řazení si také snadno zvykne. Vůbec bych se toho nebál.

      Ať se vydaří ježíšek!

      0 0
    • Azmir  

      S tím odlehčováním nevím jestli to má cenu, ale jestli to budeš dělat pustil bych se do kol, plášťů, duší a klik, kde to asi půjde nejvíce poznat, dál pak ještě možná sedlo, které vypadá celkem mohutně. Jinak to asi nemá moc cenu.

      0 0
      • TPK  

        Popravdě, nechce se mi do toho vrážet o moc víc peněz než jsem ušětřil při koupi oproti katalogové ceně. Takže zatim jsem koupil pláště, kazetu a pedály. Investice cca 1600 a hmotnostní úspora kolem 700g. Na klikách se dá zhubnout cca 250g, ale tam je problém s délkou. Kola jsou taky kolem 250–350g, ale tam je zase cena. Myslím si, že zatím to bude stačit. Doufám, že si na tom zajezdí pěkně i při hmotnosti 11,6kg. Hlavně jsem to kolo bral kvůli vidlici a ta vypadá funkčně.

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Jake jsi daval plaste?

          0 0
          • TPK  

            Schwalbe Smart Sam 24×2,1 kus cca 580g, což je oproti původním 750g znát :), za necelé 400,–. Ještě se dají koupit Rocket Rony 24×2,1 cca 450g, ale tam je cena už kolem 800,– a s ohledem na to jak na tom ti caparti lítají a hlavně smykují jsem šáhl po těch Samech.

            0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              Dik, prave ze uz tam na me vykouklo platno, tak musim neco poridit.

              0 0
              • TPK  

                Jaké pláště se ti klubou a kolik vydržely?

                0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  Aale, puvodni Authorz Mirage, vydrzely 2 deti ale #2 slecna tomu dala zabrat o dost min. Zvazeny je nemam. Ale jsou to uzovky, 1.75. Ta 2.1 uz mi prijde trochu moc balon. Ted prave prisel cas na draka #3.

                  Mi prijde ze to nesjedou, pokud nezavodi nejak hodne, a na kazdodenni jezdeni do skoly apod maj mestsky plecky ala pionyr.

                  0 0
        • Azmir  

          Možná bych spíše volil Racekingy v kevlaru, nevím jestli smarty jsou zrovna nejlepší volba.

          0 0
    • TPK  

      Tak syn byl spokojený, ale LEGO je LEGO :)

      Ještě bych se Vás chtěl zeptat jakou máte u dětí na 24" šířku řidítek, stávajících 600 mě příjde hodně. Na 20" má 500. Díky za radu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.