• dvacetdevět

    Zdarec, další nudnej topic s pomocí při rozhodování. Nadpis je jasnej, kola stojí skoro stejně. K ježdění na kole se po dlouhé době vracím, ale nechci uplnou šunku. Měřím 188 asi a mám něco přes metrák. Taky bych potřeboval poradit velikost, pže 29" moc nejsou a možná to budu shánět bez předchozí zkoušky na netu. Ale asi 21" si říkám. Takže pls rady esi SUP nebo Gary. Má filosofie je ta, že základem je rám a vidla. Další komponenty nahradím, až odpadnou nebo mě budou trápit. Vidlice vím, že nejsou optimální na obou modelech, ale chci jim dát šanci, jsou hlavně 2 roky v záruce a třeba vydrží. Původně jsem chtěl dražší bike, ale když jsme si uvědomil, že je praxe taková, že rám je stejnej v průměru od 15 do 30 tisíc, tak to udělám takto.

    Díky za rady!

    Anketa: Superior 829 D nebo Gary Cobia

    Sup
    16x
    31%
    32x
    62%
    0 0
    • dvacetdevět  

      ještě bych dodal, že budu rád, když mě upozorníte na některý části výbavy. já už nemám skoro sil to vše srovnávat a chci už jezdit, pže esi mi záruka poběží a kolo bude v zimě ve sklepě, tak to není ideální :-)

      0 0
    • bobinaulrichova  

      Mám pouze zprostředkované dojmy, kamarád shodou okolností jezdil toho Supa a po krádeži si pořídil Cobii. Měří zhruba tolik co ty, takže předpokládám že budete mít oba stejnou velikost rámu a Gary je podle něj mnohem živější a obratnější. Nechal si ale vyměnit mechanické Avidy za hydrauliky od Shimana.

      0 0
      • dvacetdevět  

        bobino, proč jsi hlasovala pro Supa, když názor vypadá spíš pro Garyho? :-)

        0 0
    • Polka  

      Vzhledem k tomu, ze tohle porovnani je zde jiz po nekolikate, tak se k tomu uz musim vyjadrit :)

      • skoro vsichni ti tady budou radit garyho kvuli geometrii jako kdyby mel sup geometrii spatnou?
      • pro garyho mluvi dle myho pouze vidlice + sram, zalezi na tvych prioritach
      • ale to hlavni…ta Cobie je proste hnusnej ram a cely kolo! Ja si nemuzu pomoct, ale to kolo je na prvni pohled jak pro zenskou na cyklostezku, ktery kolo videla jednou v zivote ;-) Vubec to nevypada jako poradna 29 do terenu. Takze designove urcite Sup, lec muj subjektivni nazor.
      0 0
      • dvacetdevět  

        já to tu prohledal a obou kolech se tu píše, ale nějaký přímý srovnání jsem nenašel.

        mechanický brzdy? to i když tam jsou kotouče, tak je tam bovden a brzdím „táhlem“?  brzdí dle zákonů fyziky asi hůř, ale zase se nezavzdušní,ne?

        0 0
        • jIrI___  

          Přesně jak píšeš, k přenosu síly je použité lanko a ne kapalina. Jinak jsou tam nějaké mechanické Avidy (BB7 ?) a ty patří k nejlepším mechanikám na trhu. Samozřejmě nedosahují komfortu hydraulických kotoučovek, ale v brzdném výkonu zas tak moc velké rozdíly nebudou.

          0 0
          • Martin  

            gary tam bohužel montuje pouze BB5, což je děsná škoda. cobia má kvalitní rám a vidlici, ale jinak je to z mého pohledu naleštěná bída hrající si na dražší kolo. halt platíme za značku :-(

            já sice hlasoval pro cobii, ale pouze kvůli rámu a vidli

            0 0
            • dvacetdevět  

              šak jo a zbytek prostě postupně přehážu. to jen pokud to bude nějak extra nutný. nějaká součástka třeba překvapí, spousta jich beztak odchází i kdyby byly z nejvyšší řady. teda pokud to nepovažuješ za tak hrozný, že se nevrátím z prvního výletu

              0 0
            • dvacetdevět  

              trošku jsem o tom pohledal a tady o BB5 píše borec, co nevypadá, že by se kolem nezabýval a pochvaluje si je. ty mě postačí.

              0 0
              • dvacetdevět  

                jaj, sem koukal, že tybrzdyze supa stoji 2700 přední a 2700 zadní. Nebo jsem se dívla blbě? Jak to tam dostanou? :-) Je jasný, že maj cenu ani ne třetinovou, ale i tak.

                0 0
                • DaSnail  

                  majú iné nákupné ceny, a niekde inde na výbave ušetria.

                  Napríklad dajú na 29tku určenú do terénu, vidlu s 28mm nohami 8o)

                  0 0
                  • dvacetdevět  

                    jj, to máš pravdu. nemám váhu, ale nějak jsem zhovadil a dle toho co jsem četl u toho zde slavnýho Milana bych se 107 kg, 29" a hydraulickejma diskovkama z té vidle brzo udělal hromadu oceli od oleje,že? :-)

                    jak je to s tím předsazením vidle u garyho? to když si tam pak budu chtít dát jinou, takzase jedině GF custom nebo je to část co je samostatně?

                    0 0
                    • DaSnail  

                      mám o 15kilo menej, ale také tenké nožičky by som nechcel

                      s tým offsetom neviem, GF má väčší, takže chovanie s klasickou vidlou bude iné. dlhšia stopa by mala znamenať lepšie držanie smeru, stabilnejšie ovládanie. ale nejazdil som, tak neviem aký veľký rozdiel to je v skutočnosti

                      0 0
        • Polka  

          Jo, brzdis lankem :-) Brzdy jsou problem…zase ti zde budou lidi vychvalovat Avid BB5, ktery i presto, ze jsou mechanicky, tak brzdi dobre. Hydrauliky pripadne lehce odvzdusnis. Ja mam mechaniky Hayes MX1 na zimakovi a brzdi to fakt blbe a proste z principu me tam to lanko sere :)

          0 0
          • dvacetdevět  

            beru to tak. být 52 kg EPO španělák, tak na svou jemnou ručku potřebuju hydrauliku, ale já na svým posledním kole před x lety měl novinku „véčka“ a brzdil jsme jak drak. toto zvládnu. spíš potřebuju kolo, kerý nerozžvejkám. za necelých 19 táců je ten Gary parádní kup,ne? pokud teda bude. ten Sup mě trošku odrazuje ten „problém zadní brzdy“. Je pravda, že se ozvou jen nespokojen ía spokojení jezdí, ale…

            U brzd mi jde především o spolehlivost a bezúdžbovost.

            Vidla je na Cobii lepší o dost,že?

            0 0
            • DaSnail  

              ano, vzduchová tora je imho o dost lepšia jak dart

              0 0
              • dvacetdevět  

                i s tím, že má 80 mm zdvih aj á mám přes metrák? na 29" se dává 80mm,že? Navíc pokud to dobře chápu, tak ta tora je předsazená spešl pro 29" rámy,ne?

                0 0
                • DaSnail  

                  ano, ano, ano, 8o)

                  0 0
                • doonio  

                  NO já mám taky  29" supíka, a taky model 829, akorát místo vidle která tam byla předtím(SR) mi tam MILAN natunil M-29 Air, se zdvihem 100 a chrochtám blahem,Fakt je to rozdíl oproti 63 mm crosové vidli, navíc pružinové.Nevím jak je na tom Tora,ale můj osobní názor je že by ju RST naplné čáře převálcovalo.

                  Jinak jak psal Rada, designem vypadá SUP jako čistý 29"plnokrevník, ten gary je fakt jak pro bárbínu, taková nijaká barva,možná dobrá geometrie, ale já si taky trochu zakládám abych taky trpchu vypadal jak biker.A přece SUP není v 29" už žádným nováčkem že by ty rámy byli tak hrozný,já sem zatím teda žánýho garyho nejel, ale u něho hlavně platíš za to že máš na rámě nastříkáno jeho jméno.Takže za mě ejdnoznačně SUP

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Tu 80mm Toru je možné vyndáním vnitřní gumové podložky zvednout na 100mm. Někdo se zde na foru zmiňoval, že pak ale může docházet k přidírání ve vzduchové patroně,ale nemůžu to vlákno najít.

                  0 0
                  • t29  

                    Vím že to měl DoomHammer a snad se o tom bavili s Veganem… a řešili, že ta vidle měla na 100 mm zdvihu mizerný odtrh, vlákno si taky nepamatuju

                    0 0
                    • Martin  

                      vlákno si taky nepamatuju, ale ta vidla na 100mm fakt docela drhla. když už se rozhejbala, tak chodila pěkně, ale donutit ji hejbat se bylo občas zajímavý :-)

                      každopádně, teď vozím Rebu na 80mm a nemám moc tendence zvedat ji na 100 – těch 80 mi sedí, na to moje výletní ježdění je to pohodovej zdvih. na doraz nechodím, prasárny nejezdím.

                      0 0
            • Polka  

              No vono zas ubrzdit tech 100kg + kolo taky neni obcas zadna prdel ;-) Tora je samozrejme lepsi.

              0 0
      • DaSnail  

        hnusnej ram a cely kolo - to robí tá veľkosť a farba. trochu vyzerá jak celý streknutý sprejom na disky. keď bude vo veľkosti 21" a sedlovku+pred­stavec+riadit­ká dá namiesto strieborných čierne, tak to bude pekný bike 8o) 

        0 0
        • Polka  

          Tj, to uz ale vyzaduje dalsi zasahy.

          0 0
          • doonio  

            Když už jsme o těch 29",podívla jsem se na toho tvýho supíka a máš velice pěkný ráfky, kdes je vzal?značka,ce­na,atd…Dík

            0 0
            • doonio  

              sorry sem zmatkař, máš to v popisu.AC, pěkný NO

              0 0
            • Polka  

              Cena AC byla myslim 8,5. Nynejsi stav je takovedle…porad je co menit, odlehcovat, barvit… :)

              0 0
              • doonio  

                Tak to je celkem luxusní cena, co já jsem se díval tak kolem 11k.Můžu vědet kdes to kupoval, eventuleně jestli jako komplet,nebo to máš nějak poskládaný

                0 0
                • Polka  

                  Mas to v mailu. Jinak bike je postupne predelavana seriovka. Kdybych se rozhodoval dneska, tak bych spis volil rovnou kauf seriovyho team29, kterej je na tom hodne dobre.

                  0 0
              • Haryk  

                Vypadá super.

                0 0
      • dvacetdevět  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • dvacetdevět  

      Teď jsme se ujistil, že Cobia más tejnej rám jako X-Caliber. Nepletu se,ne? Je pravda, že já na stříbrný věci nejsem, ať už elektronika nebo díly na kole. Ale aspoň to není ta trendová bílá :-) Třeba se domluvím a nechám si to přeházet při koupi, ale to už je fakt detail.

      0 0
    • Bafoon  

      z těch dvou garyho, lepší vidlice + sram.

      kdyby jsi si chtěl kolo postavit tak můžu v XL nabídnou Xcaliber rám (viz profil)

      0 0
      • Polka  

        Jeste porad's neprodal? Velikost? Vaha? Barva nebo foto? Cena? :-)

        0 0
        • Bafoon  

          neumím si to vysvětlit :-) velikost 52cm/XL foto viz profil, váha cca 1750g i s hlavkem, cena…smluvní zn levně :-(

          0 0
          • dvacetdevět  

            No…díky za nabídku, já uvažoval o bazarovým biku, ale když to vemu kolem a kolem, tak skládání je natolik drahý, že bych měl to stejný jako Cobiu jen v bledě modrým /doslova :-)/ a za víc peněz než je těch 19 táců. leda by se tento topic změnil v bleší trh a ostatní postupně přihazovali součástky:-) Bych si tam pak nechal udělat sticker: B-F second hand bike a sem hodil fotku s popisama co od koho je. Anatomickej atlas. Bike ve stylu té kárky co měl borec v „Ať žijí duchové“ :-) Esi tu jsou psát PM aka SZ, tak mi napiš, kolik bys cca chtěl. třeba se ozvou další s řídítkama, nábama atd :-)

            Jinak mě dost překvapuje kolik lidí dá na to, jak bike vypadá. se pak nedivím, že dělaj kola ve třech fabrikách a u nás je 20 firem stříká a kompletuje plus polepí. Když vidím kolik ej značek akolik je prodejen, absolutně nechápu, že se to uživí.

            0 0
          • dvacetdevět  

            nikde tu nevidím „edit“, tak bohužel novej post…co za rok je ten rám?

            0 0
          • Bafoon  

            2500kč

            0 0
            • dvacetdevět  

              hmm, zajímavý. napiš ten rok. je to stejnej rm jako u GF 29" 09? co vlastně vše potřebuju?

              komplet sadu jako toto,že? http://www.bradsky.cz/…e-p-981.html

              a dál kola, řidítka, sedlo, bovdeny, gripy atd. a budu si to muset nechat někde složit. sám si na to netroufnu a nemám vercajk. jo a hlavně vidlu :-) to se asi fakt nevlezu. i když vím, že ta sada je LX, což je lepší než je na Cobii…

              0 0
              • Bafoon  

                rok je 05–06 není to ofi barva (o historii rámu kdyžtak na mail) sedlovka 27,2 smyk 31,8 jj kompletní sadu spíš bez nábojů – koupíš zapletená kola nebo nechat zaplést třeba na www.netbike.cz. Vidlici rst M29 od tuning-test.cz a myslím že by to mohlo být celkem fajn.

                0 0
              • Bafoon  

                no 12tis za lx je celkem dost mi přijde :-) určitě se to dá sehnat jinak nebo to i případně vhodně kombinovat nákupem jednotlivých komponent ;-)

                0 0
                • dvacetdevět  

                  no uvidíme. musel bych pogooglit esi ten rám z roku 05 je stejnej jako ten 09. je jasný, že tam bude genesisi geometrie, ale zase si to nechat složit…pouvažuju. když bych někde v Brně zanesl rám a zbytek vzal od nich, tak by mi to třeba složili. rockroad snad píšou, že to složí zdarma, ale ais když je to komplet od nich. jinak počítám klidně trojku. na tom tunin-test jsme četl o problémech v kombinaci velká váha, kotouče a odpružená vidla. doporučená je tam za 5800 Kč. to už nějak narůstá ta cena i s pět let straým rámem :-)

                  0 0
                  • Bafoon  

                    u té vidlice jde o tloušťku vnitřních nohou a na 29" s kotoučema to zkrátka chce 32mm což má reba, rst m29, tora 318,… Rám+vidlice je základ tam nešetři a vidlice od TT je zcela jiná než seriovky – zkoušel jsem jejich epicona. Pak financím naplácej přes kola a zbytek jestli tam bude disc verze deorka nebo SLX to žu je holt co zbyde.

                    ono když se staví tak člověk musí prošpekulit jestli to co bude mít za cenu navíc proti serovce se vyplatí nebo ne.

                    0 0
                    • dvacetdevět  

                      njn, ale ani za nic se s tvým rámem / i když za fér cenu/, ale zase je to dědek po pískovačce nedostanu na 19k. prostě nechcou, aby si to hobbisti mohli složit…

                      co jsem se taky díval, tak ta GF úprava vidle ,kdy je předsunutá před osu / víte co myslím, neznám hantec/ tak ti tuneři nemaj. a esi s tím gary počítal, tak to taky není ončo…

                      0 0
    • dvacetdevět  

      díky všem za rady a čas, byl jsem nakonec hafo pro Garyho, ten Sup je hodně o efektu tvrdýho bikera, což nemusím, ale Gary už nejni tak já nevím, esi raději na škopek než na kolo 

      0 0
      • dvacetdevět  

        já su tak nasranej, že si snad koupím Supa 929 a tam pokud budu s něčím nespokojenej, tak s tím projedu výlohou rovnou do servisu. Ale než by Cobia 2010 zase stála 1í táců, tak je rok a zase by nebyla. Stojí sup 929 za 7 táců navíc? Vydrží mi pár let i když se do ježdění dám pořádně. Ale žádný závody, foukám 20 denně!

        0 0
        • sonixcz  

          Pár postřehů… jeden kamarád jezdí 829 (195 cm, 90kg), druhý 929 (195cm, 105kg), oba jsou spokojeni a najeto odhadem 3tis. km v tvrdých podmínkách, kopce a bahno Chřibů a zatím bez problémů… ;-)

          0 0
        • Polka  

          No vono hlavne by to chtelo kupovat to kolo spis na podzim ;-) Jinak 929 je jiny kafe, ktery te podrzi na to co najezdis, tam bych strach vubec nemel.

          0 0
        • Martin  

          jo, 929 už je proti 829 jiný kafe. rámy jsou stejný, ale vidlice je podstatně lepší. pokud máš možnost ty prachy přidat, tak běž spíš do 929.

          akorát teda doufám, že letošní rámy 8/929 už mají konečně opravenou konstrukční vadu – praskání zadní stavby u patek zadního kola. pár lidem včt. mé maličkosti se povedlo zadní stavbu urvat :-(

          0 0
      • DaSnail  

        Konu si nepozeral?

        Big Kahuna je teraz za 925,50 Euro

        tu

        0 0
        • dvacetdevět  

          díky za tip. podívám, přepočítám, zjistím co je potřeba.

          Kona byl první bike co jsem chtěl. Kona Jake – cyklokross. sympatická značka, ale ČR dovozce je prej strašnej vůl. Nikde není atd.

          0 0
          • dvacetdevět  

            no nevím, kolo fajn, ale musel bych jet do Blavy nebo se nějak složitě domlouvat....­.........

            0 0
          • Kubiczech  

            Strašnej vůl? Proč? Já se s těma klukama bavil, když jsem testoval 2–9 hei hei a zdáli se fajn.

            0 0
    • kycis  

      Par techhle Supu tady melo problem s vibrecame zadni stavby, nektery tam dokonce i preaskly, jestlu Supa, pockal bych na model 2010, ty uz v tom miste maji vyztuhu.

      0 0
      • kycis  

        Kdyz jsem si to ted po sobe precetl, pujdu radsi spat a zejtra snad napisu neco, v cem nebude 5 preklepu na radek :-)

        0 0
      • Martin  

        s těma vibracema je to divný. co jsem se bavil s klukama v „mém servisu“ o praskání 929, tak jsem dostal rozporuplný informace. někomu, třebas mně, zadní stavba při brždění vůbec nevibrovala a stejně to prdlo, někomu to vibrovalo a prdlo a někomu to vibruje a drží. tak nevím

        0 0
    • karliner  

      tak 29 jsou takovou slepou uličkou horské cyklistiky, ale kdo chce kam, pomozme mu tam :-)))

      0 0
      • Martin  

        vašnosti, měl byste pro tento svůj cint nějaké racionální podklady a argumenty nebo jen vaříte z vody a zkostnatělosti?

        0 0
        • karliner  

          měl, ale nebudu zakládat flame war, kterých tu bylo, je a bude dost a dost

          blízká budoucnost tento marketingový tah (čti – jak bychom asi mohli prodat ještě další kola, když už skoro každý nějaké má a dvě stejná si nekoupí…) pošle tam, kde je jeho místo, tj. mezi lehokola, singlespeedy atd.

          odhaduji, že v tvých očích vařím z vody a zkostnatělosti, ale upřímně, je mi to šumák

          0 0
          • kubad  

            s marketinngovým tahem souhlas, slepá ulička je žvást

            0 0
            • karliner  

              No, jak se to vezme, náruživému čtenáři Vela to asi jako žvást připadá, protože podle Vela, kdo nemá 29, tak ten je úplně out, ale ten kdo skutečně na kole jezdí, tak vidí, co cyklisté preferují…

              Neříkám, ani, že 29 je špatná, ani že to je jediná budoucnost MTB, ale je to podle mého slepá ulička typu dual control, nejdřív obrovské PR, docela se to prodávalo a najde to ještě někdo na nějakém kole modelu 2009 nemluvě o 2010, pár lidí to vozí, protože jim to vyhovuje, stejně osud dle mého čeká 29…

              0 0
          • Martin  

            takže kecy v kleci. proč nejsem překvapenej :-)

            každej jsme nějakej, někdo má holt předsudky. peace

            0 0
            • karliner  

              no, vzhledem k agresivitě svých příspěvků moc slunce v duši zatím nemáš :-)))

              0 0
              • Martin  

                upřímně, baví mě, jak se skoro v každým vlákně objeví nějakej zapálenej evangelista, kterej musí nutně všem sdělit svou pravdu… sice na ni nikdo není zvědavej, ale prezentovat se to musí ;-)

                0 0
                • karliner  

                  taky se tomu divím a vzhledem k tomu, že v tomto dredu tuto úlohu plníš ty a vzhledem k tvému profilu jen doufám, že mimo buddhismus, okultismus, magii a aboriginský šamanismus nepěstuješ taky voodoo a nepatláš teď moji figurku z chleba abys jí rozbodal špendlíkem…

                  0 0
                  • Martin  

                    zas jedno křivý zrcadlo…

                    0 0
                  • miche  

                    chjo … porad dokola … proc mily Karlinere prispivas do vlakna, ktere te nezajima … misto aby si jako „cyklista“ mel radost, ze i tvoji „kamaradi“ co meri 185 a vys si konecne mohou koupit kolo, na kterem se citi dobre a dokonce na tom i dobre vypadaji, tak tu doslova prudis a myslis si jak si zajimavy …

                    … a ted k tematu, z tech dvou kol bych sel do Cobie, komponenty stejne casem vymenis a zaklad je super, navic ted ve vyprodeji se da sehnat za dvacku, v mem okoli se objevil Paragon a Superfly a oba bikeri jsou nadseny z te geometrie a jizdnich vlastnosti

                    0 0
                    • karliner  

                      většina mých kamarádů včetně mne měří 185 a víc a nikdo z nich nemá 29 a nijak jim nechybí, naopak jediný z mých známých, který 29 vlastní 185 neměří ani náhodou…

                      jestli považuješ můj názor, že 29 je slepou (no, možná okrajovou) uličkou vývoje horské cyklistiky podobně jako třeba dual control, paralelogramové nebo upside down vidlice, singlespeedy atd. za pruzení, já ti to brát nebudu, spíš si myslím, že jsi tak trochu uražený, že ne každý je z tebou vysněného rozměru kol na prdeli a asi bys to měl vysvětlit i dalším zhruba 95% cyklistů, kteří si pořád dál kupují ty překonané 26…

                      ale víc k věci – nevím, jaká jsou čísla prodejů, ale vidím, kdo na těch kolech reálně jezdí – jen namátkou, na Salzkammergut trophy jsem neviděl nikoho, možná tam někdo s 29 byl (asi Gary Fisher, ten 29 palcovému rozměru dělá dobrou reklamu) a přehlédl jsem, to se v těch několika tisících lidí může stát, na Berounské 24 hodinovce jel jeden kluk na 29 a jeden střídal 69 s 29, na běžných českých maratonech (typu Malevil, Král Šumavy, Sudety atd.) ridery na 29 spočítáš na prstech jedné ruky, u běžných turistů, kteří jezdí na MTB v okolí Prahy, na Šumavě, v Jizerkách, Českém ráji, krkonoších a dalších destinacích, kde se pohybuji bych si dovolil tvrdit, že poměr je jedna 29 ku stovce 26…

                      To jsou ve stručnosti důvody, proč považuji směr 29 za slepou (okrajovou) uličku vývoje, o dalších by se dalo dlouze diskutovat. Určitě má ten rozměr nějaké výhody (to ale třeba lehokolo má také), ale ve srovnání s nevýhodami jsou zanedbatelné. Možná bys ty výhody a porovnání mohl rozvést (tedy jestli znáš i nějakou jinou, než že dle tvého názoru kluci, co měří více než 185 cm na tom kole lépe vypadají) místo štěkání ratlíka na kráčející karavanu :-)

                      0 0
                      • merlot  

                        Třeba já mám „slepou uličku“ pět let a měřím víc než 185 cm. A mám 29 prostě proto, že se mi na ní dobře jezdí. Kdysi jsem si jí vyzkoušel a „padla mi do ruky“, dneska bych za 26 neměnil.

                        Neřeším, kolik procent cyklistů si kupuje 29 a kolik 26, nesnažím se ani „vědecky“ zhodnotit výhody a nevýhody 29. Hlavní je, že mi kolo vyhovuje a rád s ním jezdím. A jestli si ho koupí někdo další nebo ne, to je mi dost jedno :-)

                        Nejezdím závody, ale jen pro vlastní potěšení, možná proto mě problém 29 kontra 26 nijak netrápí. Je to prostě tak – někomu vyhovuje (líbí se atd.) to, druhému ono.  Mě se zrovna líbí moje 29, ale pokud se někomu líbí jeho 26, tak o co jde? O nic :-) Můžeme si navzájem pogratulovat, že nám to dobře jezdí :-)

                                       
                        0 0
                        • merlot  

                          Sorry že se to tak natáhlo, nevím jak jsem to spáchal.

                          0 0
                        • merlot  

                          Sorry že se to tak natáhlo, nevím čím to.

                          0 0
                        • dvacetdevět  

                          hoši, esi se mi tu nepřestanete hádat, tak přestanu mít chuť koupit bike. ste jak kokoti co se doma v pokojíku hádaj exi Xbox nebo playstation. btw. jedině playstation :-) spíš mi řekněte, esi se dá za super podmínek udělat kompromis a koupit 19" a chybějící cm ve výšce rámu nahradit sedlovkou. když bych hodil pod představec podložky /nechci ho otáčet/ tak na sedlovce těch 5cm udělám v poho a pár cm na představci taky,ne? já chci už jezdit a Cobia není! kdyby mě Sup rám nas/al, buchnu hu čahounovi z Vajna, ale ten by asi taky raději 21",co?

                          0 0
                          • t29  

                            Jestli ti to pomůže, měřím 178 cm, mám 19" Cobii (rok 2007, geometrie G1) a origo sedlovku 350 mm, vytaženou skoro na maximum. 400 mm sedlovka a vytažení po rysku přidá tak 6 cm výšky proti mému nastavení, ale netroufnu si odhadnout, co s tím pak udělá tvoje váha.

                            0 0
                            • Polka  

                              Ale tak na BF je naky vlakno o svarovani ramu v Brne, kdyby nahodou neco :)

                              0 0
                              • dvacetdevět  

                                no, raději počkám, až mi brnknou esi je 21". nerad bych se z hangu dolů držel tak tak řidítek, abych nepřepadl :-)

                                je tu i nějakej topic " veselé historky s prvními metry na spd? nebo mám založit?:-)

                                0 0
                                • Polka  

                                  Topicu na tema spd je tady habakuk. Nic dalsiho NEZAKLADAT! ;-)

                                  0 0
                                • kubad  

                                  myslím že s tvou výškou to bude spíš na tu 19" :-)

                                  mám 183cm jezdím Ninera v 19" geometrie podobná  a rezerva je tam ještě hodně velká,  u Ninera je doporučení velikosti jezdce pro 19" 180–191cm +/- by to mělo platit i u GF

                                  0 0
      • Polka  

        A ja myslel, ze ses docela rozumnej :-) Uvidime za par let.

        0 0
    • martin_bakov  

      Ahoj,

      taky sem nedavno cca. mesic zpatky vybiral mezi tema samyma kolama a vetsina lidi mi doporucovala GF Cobii kvuli kvalitnimu ramu a vidlici, kdyz chces argumentovat tak abys udelal dojem muzes rict ze stejny ram je pouzity na kole GF Paragon ktere stoji cca. 2× vic :)  veci jako prehazka nebo kotouce ti muzou stejne odejit na prvnim stretu s parezem…

      Vybral sem si Cobii a ted ji mam 2 tydny doma a nemuzu si na jizdni vlastnosti nebo na neco stezovat. Je to super.

      Nejlevneji cobii sezenes v mujsport.cz kde ji nedavno precenovali a aktualni cena je 17 999 kc takze neber to ;)

      0 0
      • dvacetdevět  

        dík za tip. je tam krapet dražší. zatím je favoritem Sup Team 29, ale musí vyjít jedna záležitost :-) bohužel jem i 19" malá, jinak bych už jezdil.....

        zabiju se na spd, takže když mě někdo najdete, budete mít fajn kolo :-)

        už chci kur"a jezdit!!!

        nenechte se vytočit, ale jaký se daj pořídit gatě mimo těch elastťáků? žádný na skákání s výztuhama, ale prostě na delší jízdu, ale obrys mých varlat si nechám pro sebe :-)

        0 0
        • Martin  

          volnejch gatí s vložkou je celá spousta, hledej, řešilo se :-)

          já taky o něčem takovym přemejšlím, když jedu někam „neformálně“ – na vložku jsem si zvykl tak, že bez ní už málem nechci jezdit ani na singlu po městě :-)

          0 0
        • Polka  

          Nejses z vychodu Brna? To abych si kdyztak vic vsimal kol…ram team29 bych urco bral :))

          0 0
          • dvacetdevět  

            kamaráde, ty kdybys věděl........­.......

            0 0
          • dvacetdevět  

            můžu mít za super cenu team 29 19", ale je mi malej. mám to vyhrotit sedlovkou nebo na tom budu jak při dráhové cyklistice nakonec. standard sedlovka na max bez rizika mi nestačí. musle bych oupi delší, ale pak by můj posed byl moc HC. ale těch 5 čísel by stačilo a budu mít bike jako kráva. měřítkem je to, že nepropnu nohu vdoní úvrati, mám li to takto gay popsat :-)

            0 0
            • dvacetdevět  

              update, už sem se tak nasral s tím měsíčním vybíráním kola, že jsme se změřil a mám 186 cm a ne 188 jak jsme uváděl. asi mě ta pivni vana táhne dolů. ale zas takovej rozdíl to není. ptám se teda. mám vyhrotit tu 19"?

              0 0
              • Polka  

                Nevime jak mas dlouhy nohy, ruce…ja bych ale na tvym miste 19" nehrotil, zejmena kvuli sedlovce.

                0 0
    • dvacetdevět  

      takže zoufalství pokračuje. čekám na Team 29 telefonát a Cobia telefonát. Zatím nic. Zítra je deadline. Chci jezdit na bicyklu!!!!!!!!! Další varianta je toto

      "Specialized Rockhopper Comp Disc 29 ":http://www.specialized.com/…CBkModel.jsp?…

      Ale koukoul jsme na zahraniční weby a tam nadávali na ráfky, že je to rovnou na výměnu atd.

      Jak to celý provést?

       
      0 0
      • Bafoon  

        namlátit to do tebe – darta na 29" nebrat! :o)

        0 0
        • dvacetdevět  

          tak je podezřelý, že zbyl :-) tady jsem hledal rochopper a nikde nic. teda někde cosi možná,ale nějaký souvislý info nebo topico tomto Specialu ani omylem. Specialy jsou zde v nemilosti? Nechcete mi někdo nějakou 29" prodat? :-)

          0 0
          • Bafoon  

            mno já ti to zopakuju naposledy :-) vezmi můj rám (překousni že je jetý) dostroj to a do 25tis máš bajka jak víno – mám ti spočítat?! 2500–3000kč rám, 6tis vidle od TT, 9000 komplet SLX, a 7tis máš na sedlovku, představec, řidítka, kola, pláště mě to přijde jako zajímavý :o) na věci máš 2roky záruku, a kolo ti za 500 klidně i poskládám ;-)

            0 0
            • dvacetdevět  

              OK, když ti dovezu Supa Team 29 19", tak mi to za 500 přehážeš na svůj rám? :-) De to vůbec? Nemá tam Sup nějaký svoje suprčupr náby atd?

              0 0
              • Martin  

                náby jsou podle normy, nic speciálního

                0 0
                • dvacetdevět  

                  tak pak to jen přeházet a dát inzerát na team 29 rám a jezdím :-) že by…

                   
                  0 0
              • Bafoon  

                mělo by ;-) a jo klidně ALE musíš počítat jiné průměry sedlovky a smyku, krk vidlice by měl koukám stačit, možná ještě délky hadic kotoučovek – sup je kratší ale snad se ty tři čtyři cm na ef délce vejdou do rezervy a max tak ještě počítat s fin. rezervou na lanka bowdeny – jinak všechno ostatní z teama pasuje bez problému ;-) kdyžtak se ozvi na mail – hlídat BF neba, musím taky někdy prohnat Charona ;-)

                0 0
                • dvacetdevět  

                  OK, uvidím. Problém bude možná vzdálenost našich bydlišť. že bych posla kolo za 43k poštou, přihodil 3k a čekal na zpětnou zásilku? Bylo by to vtipný :)

                  0 0
                  • Bafoon  

                    vitpný jo :o) ale ne nemožný ;-)

                    a když případně dovolíš mojí sestře krátkou testovačku tak ti tu 19" rám možná ani zpátky posílat nebudu ;-)

                    0 0
      • Janes  

        http://www.kursport.cz/…29-cobia-09/  Před 14 dny jsem v jejich prodejně v 4eské lípě nějaký 29ky viděl, tak to zkus. Jinak jsem taky jeden, co jezdí na „slepý uličce“ a je mi to srdečně fuk.

        0 0
        • dvacetdevět  

          Díky. problém je, že oni uvádějí skoro všude jako by furt něli všechny velikosti, ale realita je jiná. Uvídm. A taky reklamace případná do ČL bude lahůdka :-)

          0 0
          • dvacetdevět  

            Tak není, došla už odpověď. Díky tomu, že jsem Cobii sháněl, můžu říct, že bradsky.cz a kursport perfektní komunikace. Odpověděli večer ješte ten den. Kola-online z díry u Globusu u Brna  komunikovali jako mentálové. Bez pozdravu mail stylem : „Nová kola listopad“ a automat. podpis. Tam nebrat ani tu Cobii kdyby byla. Svařím si bike z lešenářských trubek asi nebo už nevím…

            0 0
            • dvacetdevět  

              už to spíš vypadá, že bych se měl dívat na kola 2010. to mě po%er, kapitalismus a já neseženu kolo, abych utratil 25 táců. no ty vole........

              0 0
              • dvacetdevět  

                a hlavně jsme chtěl vědět, esi nemáte někdo odkaz na 29" co budou v 2010. samozřejmě především Gary.

                0 0
                • ekib  

                  A co tohle http://www.cykloadam.cz/…team-29_2103. Mají poslední kus ale je to o třídu lepší.

                  0 0
                  • dvacetdevět  

                    na ten čekám, esi mi seženou 21" za podstatně lepší cenu. ale dík

                    0 0
                    • ekib  

                      A ten prodejce má dobrý ceny Superiorů? Chci koupit 26" TEAM G7, tak kdyby měl dobrou cenu nezlobil bych se :-)

                      Jinak já teď jezdím na 29" a kupuji si k ní právě 26". Hold neexistuje univerzální kolo.

                      0 0
                      • dvacetdevět  

                        je to testovací, ale měli jen 19" a ta je mi malá,takjsem jim řekl, že za tu cenu bych okamžitě bral 21", ať zkusí co umí. zítra mají volat.

                        0 0
                        • ekib  

                          Tak hodně štěstí.

                          A nenech se odratit od SUPa. G-F jsou dle mého názoru vyhozené peníze.

                          Ty kecy o geometrii můžeš rovnou vypustit, vždyť kdo z BF seděl na obou. A i kdyby seděl tak každému vyhovuje jiná geometrie.

                           
                          0 0
            • Janes  

              Suohlas, ten Kursport v Lípě mě potěšil, přijel jsem tam o polední pauze, ale když mě viděli, jak nahlížím výlohou, otevřeli mi. Koupil jsem potom kolo pro mladýho (GT), protože přístup prodejce byl super, a výběr taky (Kellyse jsem tam neviděl :-)). Jinak, když už nemaj Cobii, asi bych došetřil na X-calibura byl tam tuším za 33 000,–. Přestrojovat Mambu, to už od začátku budeš mít pocit, že sis koupil něco „nedodělanýho“.

              0 0
    • martin_bakov  

      GF je aktualne nejlevnejc u www.mujsport.cz – me ho pred tydnem prodali za 17,9 tis. kc. Na netu maji mozna jeste puvodni cenu… Ale chlubi se ze jsou nejlevnejsi jinak vam jeste navic slevi a daji 500kc poukazku, tak se zkuste zeptat.

       
      0 0
    • Marskatin  

      No jak to čtu není lehké sehnat GF v požadované velikosti, tak nahodím další tip snad to tu ještě nebylo.http://www­.mojekolo.cz/5302-felt-nine-comp-black

      Pokud GF tak je tu ještě jedna možnost, pokud člověk přijme teorii, že spousta věcí je na kole spotřebních a nejhlavnější je rám. Tak koupit GF Mamba, jak si čtu o tvém ježdění, mohlo by to klidně 2–3 roky vydržet a pak pomalu inovovat. Vím, vidle nic moc. Ale cena je 15000kč, možná i levněji. jen 8kolečko- možná při této váze výhoda, nebudeš tak natahovat řetěz, s mechanickými kotouči si byl smížený,přesmyk x9, no problém řazení, přehazovačka sice x4, ale funkční rozhodně je akorát bud eoproti vyšším třeba x7 těžší, tvar prakticky totožný… to je jen úvaha vzheledem k tomu co jsi psal v zakládajícím příspěvku že komponenty až odpadou nebo tě budou trápit.

      Velikost určitě 21. raději delší rám a kratší představec ež naopak.

      třeba pouvažovat, co bys musel/chtěl vyměnit hned, co časem atd. a jestli se to vyplatí.

      Taky je pravděpodobné, že všechny upgrady tě postupně vyjdou dráže, než kdyby jsi sáhnul třeba po xcaliberovi za nějakých 32000 (ten ve velikosti 21" stojí tady v Ostravě na prodejně:) nbo po Paragonovi http://www.mujsport.cz/…r-paragon-29 kde už není prakticky co řešit.

      Přehazovačka se dá vyřešit o pařez/ kámen poměrně rychle…

      0 0
      • dvacetdevět  

        Díkyza tip. uvidíme. Kdyby vyšel businees a byla furt ta Supí 19", tak to přeházet i s vidlou na větší rám a budu asi nejspokojenější

        0 0
        • mastihuba  

          jen tak pro info, pokud už to neni pase. Známej kupoval 29supa někde v žabinách. Měří okolo 186cm a po odzkoušení 19 vzal 21.

          0 0
          • miche  

            To ma celkem logiku, Sup ma kratsi efektivni delku ramove trubky (otazka jestli pak zase nebude strejchat kulkama).

            0 0
            • kubad  

              612mm na 19" ti přijde jako? kratsi efektivni delka ramove trubky 

              0 0
              • miche  

                Sorry, spatne sem se podival do tabulky Superioru :-) Popletl sem si to s horizontalni delkou ramove trubky … chjo

                0 0
              • Polka  

                Presne :) Je to dlouhy az az (jak pro koho), staci se podivat i na fotky.

                0 0
    • BazzyQ1  

      Jednoznačně Gary

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.