SunRinglé cvakání zadní náby

9 nepřečtených
  • BLACK1E

    Zdravim,

    v zadní nábě mi při silnějším šlapání do kopce dost výrazně loupe. Co jsem zatím hledal, tak nejsem sám, ale nikde žádně řešení ani návod na rozebrání. Pořádně ani nevím jakou nábu vlastně mám. Jsou to tyhle:

    http://www.bike-discount.de/…-0-sram.html

    Nevíte někdo kudy se do toho leze? Našel jsem tam šroubovací krytku ložiska a z druhé strany na vnitřku ořechu nějakou závlažku jako bývají ve vidlicích.

    0 0
    • Milvus888  

      to radony dělají, bohužel musíš vyměnit CELÉ kolo, reklamace neuznávají…-.-

      0 0
    • Miro73  

      Robilo mi to iste akurat ze ja som mal naboj syncros. Pricina: vydrata draha rohatky pravdepodobne husta vazelina zapricinila zle vracanie zapadok. Orech na vymenu.

      0 0
      • BLACK1E  

        Hustá vazelína mi moc nesedí, protože ta nába řve už z výroby dost nahlas. Občas to překoná i RM3 se kterýma jsem se nerad loučil.

        0 0
    • unitak  

      Taky mám sunringlé, sice jiný model a taky mi lupalo v zadním náboji…pořád jsem nemohl přijít na to kde lupe a nakonec jsem zjistil, že tj ten náboj. No bylo tam totálně v háji jedno ložisko, výměna za nové jehličkové a zatím to docela drží. Nicméně návod nebo cokoliv jak to rozebrat/vyser­visovat nevím. Nechal jsem si to udělat v servisu, protože na výměnu ložisek si nějak nevěřím…každopádně to byla docela „pálka“ za ten servis.

      0 0
    • Lachtis  

      Ahoj, oživím podobné téma…

      Mám problém nejspíš se svým předním nábojem SUNRingle SRD TA, který je zapleten na ráfku SUNringle Mulefut 80SL.

      Vydává občasné cvakání, když se člověk zapře a propruží a už jsem vyzkoušel snad všechno, co mne napadlo:

      1. rodla s představce venku, dělá to stále.
      2. výměna hlávka, stále to dělá
      3. osa utažená, povolená – nemá vliv = stále dělá
      4. ložiska „stará“ nebyla na výměnu – dělalo to, preventivně vyměněna a dělá to stále.
      5. brzda to není, třmen sundán, dělá to
      6. bowdeny to nejsou
      7. niple a dráty vycentrovány – bez efektu

      Musí to být ten sunringle náboj, protože jediné, kdy to neudělá, tak když sundám osu s kolem a když začnu opět pružit stejně, jako s nasazeným kolem, tak to NIKDY neudělá. Proto jsem dospěl k závěru, a i po uvedení výše uvedených bodů, že to bude na 99% ten náboj.

      Jako na funkci to vliv nemá, ale občas mě to už s.re a pokud to budu chtít 100% odstranit asi mi nezbude nic jiného, než výměna náboje.

      Nebo, nenapadá vás, co ještě zkusit udělat? Ještě jsem zkoušel niple a dráty ve spojích prostříknout silikáčem a absolutně bez efektu. Jo a kontrola vidle a rámu kvůli prasklinám taky provedena a nic nenalezeno. Napadá Vás, krom výměny náboje, co ještě zkusit?

      Díky moc.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse