• petris

    Chtěl bych vás poprosit o radu, zda boty se suchým zipem nebo se suchym zipem a přezkou? tretra se 3 zipy, dá se dostatečně utáhnout a nerozepíná se to, když to párkrát namokne? váhám nad koupí treter: Specialized Sport MTB (3× suchý zip), Specialized Comp MTB 2006, 2007 (přezka a suchý zip) Díky všem za dobré rady,..klidně i jiné dobré typy treter mi pisnětě ;-) Díky moc

    0 0
    • prvniodkonce  

      Po zkušenostech se suchými zipy už do treter bez přezky nepůjdu. Zipy se vytahají, popraskají, zpřetrhají, nedrží ets. Ne všem ale přezka vyhovuje.

      Po zkušenostech se spešly (sport) už do nich taky nepůjdu, ale už je mi trapné tady na ně pořád nadávat, když je ostatní tak chválí :-).

      0 0
    • roud  

      přezka je best taky bych už nechtěl tretry bez ní… :O)

      0 0
    • MlokCZ  

      Měl jsem všechny tretry se třemi suchými zipy (teď už 5té tretry) a nikdy jsem neměl jediný problém. I u Vittorek, které jsem z těch treter jezdil nejdéle suché zipy fungují dodnes zcela ok, kdyby ta bota nebyla prošláplá a nezačal v nich tlačit kufr, tak mohla fungovat dál.

      Přezku jsem zkoušel jen krátce v prodejně a nesedla mi (ta je prostě individuální a někomu sedne a někomu ne).

      A já nikdy ani sucháče nedotahuju moc, protože to bych zkončil po chvíli z odkrvenou nohou (tedy mě jdou utáhnou mnohem více než utahuju).

      0 0
    • Bully  

      Suchace muzou byt klidne taky uplne bez problemu, ale vyhoda prezek je v jednoduchym, jemne odstupnovanym a hlavne bleskove proveditelnym nastaveni tretry i pri jizde, coz se suchym zipem tak rychle nejde.

      0 0
      • Bajker16  

        Je fakt,že jsem tretry s přezkou neměl,ale příjde mi teoreticky snažší za jízdy rozepnout „velkej“ sucháč než manipulovat s přezkou :-).

        0 0
        • Bully  

          Tak si to nekdy vyzkousej i prakticky :o) Je mnohem snazsi jednim prstem malicko pritahnout o jeden krok prezku, nez rozepinat, natahovat a znova lepit suchac. Mam Sidi Dragon SRS.

          0 0
        • přišlapávač  

          to je hloupost ne? kdyt kdyz chces utáhnout sucháš, tak když ho rozepneš tak ho pak musíš silou utáhnout a silou nekde tahat za suchac je na prd…oproti tomu přezku jen dvakrát lehce nazvedneš a je to

          0 0
          • Bajker16  

            Mně jenom ta přezka příjde dost malá,ale teď už mi doloužily moje spešly comp a budu kupovat Sidi Eagle 5,tak uvidíme :o)

            0 0
    • rock  

      3 sucháče, po cca 13kkm fungují stejně jako nové. Přezky jsou pro moje účely nepotřebná porouchatelná věc, necítím potřebu je mít (nerad měním to, co funguje).

      0 0
      • dafe  

        za prezky se taky chyta lucni kviti. ne ze by to nejak extremne vadilo spis pro uplnost.

        0 0
        • teha  

          Takže jseš pak za hrdinu, když přivezeš domu manželce kytičku. :-)

          0 0
          • petris  

            pánové, děkuji moc za rady..už mám trošku jasno ;-) jsem rád, že jste mi odpověděly ;-) vážím si toho

            0 0
            • rock  

              už mám trošku jasno Tak to jsi dobrej … jak tak procházím tu diskuzi, tak zastánců jednotlivých táborů v kauze přezka vs sucháče se Ti ozvalo tak zhruba stejně :-) … dobrou ruku při výběru …

              0 0
              • petris  

                jj, zkusim asi Spešli COMP, mám je i vyhlídlí a kamarad, co na nich jazdí, tak mi je též doporučil, tak uvidím a pak tady napíšu svuj pocit;-) no a ted jen trefit velikost a je to;-)

                0 0
    • Frankie  

      Jsem zastance jednoduchosti, takze vsem znamym v okoli jsem naordinoval boty bez prezek :) Sam jsem s tim max spokojenej a ani po nekolika letech a x tisic km jsou suchace na Speslech plne funkcni a bez zavad. Prezky jsou hezky a asi taky funkcni, ale preci jen se muzou porouchat a pak shanej nahradni…

      0 0
      • prvniodkonce  

        zip se přetrhne a pak ho slepuj

        0 0
        • Frankie  

          Jak pisu za 4 roky a reknem zhruba 15tis km jsem ho ani nepretrhl ani zdaleka neopotreboval tak, ze by nebyl funkcni…

          Nerikam, ze se ty prezky casto rozbijeji, ale podle me je sance na rozbiti prezky vysi nez na selhani suchace… Jak se tu taky pise asi ne vzdy a vsude se da sehnat nahradni… Zatim co suchac koupis v kazdy galanterii a novej popruh do tretry ti spichne zrucna mama, pritelkyne nebo manzelka … nebo urcite v takovych tech klasickych opravnach obuvi…

          0 0
    • Gorgov  

      suchace sou lehci, prezka muzu mit vyhodu treba pri zavode ve snazsim utazeni boty. Ale je to spis o tom co ti sedne nebo o ty vaze.

      0 0
    • orca  

      snad jen drobná poznámka a to zjisti jestli lze koupit náhradní přesku – není nic horšího než když ji rozbiješ a boty jsou jaksi out. Třeba u Treter GAERNE se prodávají náhradní.

      0 0
    • Oakey  

      Osobně vlastnim Specialized Sport MTB, to znamená se třema sucháčema a nemám s nima absolutně žádnej problém a to na nich byly párkrát slušný nánosy bahna. Ani s pevností zapnutí sem neshledal nějaký problémy. Jesli se nemýlim, tak ty dražší Compy s přezkou by měly mít o něco pevnější svršek i podrážku. Přesto mi při mejch 86 kilech ta pevnost svršku i podrážky připadá dostatečná, nezaznamenal se mnějaký nežádoucí pohyby, takže klidně můžeš jít do těch levnějších a neuděláš chybu.

      0 0
      • MlokCZ  

        Nevim jak jsou tuhý Comby, ale comp carbony (dnes Experty) jsou oproti Sportum o dost tužší (oboje jsem jezdil dlouhodobě). Dokud nezkuší nějaké hodně tuhé, tak i Sporty ti přijdou tuhé (oproti normální botě jsou samozřejmě tužší o dost a pokud není s čim srovnávat, tak se zdají tuhé, ale nejsou – samozřejmě jezdit se v nich dá).

        0 0
      • prvniodkonce  

        nesouhlas. Sporty jsou měkký, teda aspoň ty moje.

        0 0
    • Pijer  

      Měl jsem SP Sport na 3 sucháče a teď Pearl Izumi s přezkou a zařekl jsem se, že už u nich zůstanu. K mému nemilému zjištění však pro letošek nejlevnější MTB PI s přezkou začínají na 5800,– (oproti necelým 3000?- dřív) :-(

      0 0
    • petryk  

      Potřebuju přezku, sucháče pořád tahám po zemi, protože mám nízkej nárt. Spešly jsem měl, ale byly moc měkký, takže teď jezdím v SH M225

      0 0
      • Petre  

        Nezkoušel jsi ortopedicou vložku? Taky mám nízkej nárt a řeším tydle věci. Viděl jsem i někde na netu ortopediskou vložku speciálně na kolo. www.zdravotnipotreby.cz/…vlozky-bike/ A k tématu… mám stařičký spešly (min. 4 roky) s 2 sucháčama a asi nic moc :) Ale jiný jsem nikdy neměl, takže nemůžu srovnat… snad letos už budou nový.

        0 0
      • jIrI___  

        Jestli mas nizky nart, tak ber Northeave Kameleon s prezkou. Tez mam nizky nart a uzkou nohu a tyhle mi sednou presne na nohu. Mel jsem Spesly Comp a tahal jsem suchace po zemi, male mi suchac nestacil a navic se strasne roztahly. Kameleony zatim zadny problem.

        0 0
    • thorax  

      Taky jsem to resil loni a jednoznacne prevazila prezka. vzal DMT Ultimax rsx, prisli mi tuzsi nez ty spesly u kterych me prislo to sitovani pomerne na boku boty a tudiz se preci jenom muze pri nejakym tom otreni a vetev, kamen…potrhat. mam je cca rok a jsou v poho.

      0 0
    • orgoj.chorchoj  

      Mam Specialized Comp a s prezkama je jediny problem – pokud se za**rou blatem tak je trochu problem to rozepnout.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.