Stržený závit středového složení

9 nepřečtených
  • milankrupica

    Zdravím, mám problém se strhlym závitem ve středu na mém starém městském kole, na kole jsem strávil dost času servisem a různými vychytávkami takže to nechci vyhodit, a nechci do toho zase nacpat moc peněz, děkuji za rady

    0 0
    • Kouba_2005  

      Do servisu ať ti závit protáhnou závitníkem, snad to nebude úplně na kaši, ne?

      0 0
    • Jakobo  

      Zrovna resim stejny problem. Objednal jsem bezzavitovy stred za 150 Kc, to je jedna z moznosti, kdy je BSA zavit uplne zniceny. Ten ale prisel az v dobe, kdy jsem odjel do zahranici, kde mam znamemu opravit kolo. Vcera jsem teda stred 4hran do Alu ramu vlepil epoxidem, melo by to drzet. Vecer nastrelim kliky a budu se tesit, ze to ten blbec zase nekde neurve. On ma totiz tezce nasrane v rukach, ten zavit znicil vlastni blbosti. On vzdycky neco takoveho udela, v lete prohodil pedaly a znicil kliky apod.

      Dalsi moznost je treba preriznout na itala, pokud je to hlina, u oceli to nejde kvuli tenke stene. Pak se da neco vlepit a tak. Ty pokud ses v CR objednej ten bezzavitovy stred.

      0 0
      • Romancero  

        tak „blbec“ ? Mě se kolega v práci pravidelně ptá, jaký závit je na středovém složení a jaký na klikách! Vždycky to zapomene (no je už v důchodu a není příliš technicky zdatný) Vcelku ho ale chápu! Kdo nedělá do kol, musí mít v těch závitech docela guláš !

        Přišel za mnou když nemohl povolit pedál a byl překvapen , že na levé klice je levý závit :-)

        0 0
      • Jakobo  

        Tak zatim to vypada dobre. Borec na kole odjel domu a uz na nem znovu jezdi do prace.

        Ja myslim, ze to lepidlo udrzi. Stred sel do domku nasunout aniz by se viklal, v ramu je zbytek zavitu, lepidlo teda jen vyplni prostor mezi, ty sily se tam prenasi minimalni a paka na osu nepusobi.

        Misku vpravo jsem pojistil locktitem, aby se samovolne nepovolila a na stred nepusobila paka. Moc jsem ji pro jistotu neutahoval, jen zlehka, aby pevne sedela na cele osy.

        Zkousel jsem to poprve, pokud to bude dale drzet je to dobra volba pro takove opravy u ramu, ktery uz nema velkou hodnotu, ale jeste je nutne jej udrzet pri zivote. Pokud se da kvalitni stred, u 4hranu aspon Shimano BB-UN55 tak ta vydrz je v radech 10 000 km. Pripadna vymena je take snadna, staci zahrat horakem nebo pistoli.

        0 0
    • duri80  

      uvažuju nahlas – nelze poškozený závit domku vybrousit a řešit přes pressfit?

      0 0
      • 123J  

        Jde to ještě jinak, rozřízneš jednu stěnu domku , stáhneš to k sobě a zavaříš. tím to zmenšíš, ale musíš mít závitník na vyřezání nového závitu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.