Strzeny zavit - stredove slozeni

36 nepřečtených
  • TonnyLasagna

    Ahoj vsem,

    zkousim trochu experimentovat s pouzitim starsiho ramu. Zjistil jsem vsak, ze je jeden ze zavitu na stredovem slozeni castecne strzeny – hollowtech se neda uplne dotahnout. Nema nahodou nekdo z vas zavitnik na stred? Jedna se o italsky ram tudiz i nestandardni zavit. Za pripadne rady budu vdecny ;)

    0 0
    • novas752  

      Stav se v nějakém lepším servisu.

      0 0
    • TonnyLasagna  

      Nejaky tip v Praze?

      0 0
      • Jardo  

        Ve které části Prahy? :-)

        Nedávno jsem řešil závit v Bike Depo Průběžná.

        1 0
    • va-bo  

      Kazdy servisak to ma.

      0 0
    • TonnyLasagna  

      Praha 6, ale muzu dojet kdekoliv. Kazdy servis to nema, jinak bych to sem ani nepsal ;) Kazdopadne diky za reakce, zkusim obvolat vice servisu.

      0 0
      • matbiker  

        No, ale jestli je strzeny zavit, tak ti zavitnik moc nepomuze, ne? Nebo co presne znamena, ze se stred neda dotahnout? Jakoze je zavit poskozeny a ty nedokazes misku zasroubovat az na doraz? Nebo ji zasroubujes, ale kdyz ji dotahujes, tak preskakuje?

        0 0
        • TonnyLasagna  

          nekde v prostredku zavitu je zavit poskozeny a nejde tudiz dotahnout cely. Je to asi jenom 10 procent celeho zavitu, zbytek je ok. myslim, ze kdyby se to jednou „protocilo“ zavitnikem, by to bylo ok.

          0 0
      • novas752  

        Bikegaller by meli mit. Mozna Bikero. Zavolej/napis.

        0 0
    • parduba  

      Závitník mám ale bydlím 6km od Litoměřic.

      0 0
      • TonnyLasagna  

        Dekuji za odpoved, kdybych nesehnal reseni v Praze, ozval bych se.

        0 0
      • TonnyLasagna  

        Btw kde se da takovy zavitnik sehnat a kolik cca to stoji?

        0 0
        • Vilém  

          Koukni napriklad na kovys.cz. trochu lepsi cenu pak muzes dohledat na netu,

          0 0
        • kubad  

          pokud to nedělíš častěji je nesmysl to kupovat a na ITA závit obzvlášť

          levné to není

          0 0
          • TonnyLasagna  

            jasne no, casto to nedelam spis jsem to chtel vedet orientacne, kdyby to bylo dostupne, tak by mi to zas nevadilo mit ;)

            0 0
              • Jakobo  

                Za ty necele 3000 to jsou pouze 2 zavitniky bez vratidla nebo cele tak jak je to na fotce? Pokud to nekdo s jistotou vi. Nebral bych uplne v potaz to, ze je to na fotce zobrazene v celku.

                A snad i vic by se hodila freza na zafrezovani cela domku. Videl jsem kdysi neco od SuperB zavitniky i ty frezy, vyslo to nasobne lip, Kovys bude mit kvalitou bezesporu navrch. Ikdyz zas co mam od nich par drobnosti tak sice kovarska prace, zelezem nesetri, ale funkcne neco maji nedomyslene.

                0 0
                • va-bo  

                  Co maji nedomyslene, abyh se vyhnul? Mam zavitniky stredu, pedalu, klik pro stahovak, opravne zavitniky, frezu stredu, lis na hlavko. Vsechno fungue.

                  0 0
                  • Jakobo  

                    Vyhody a nevyhody at si kazdy najde sam. Nejde je o to, zda neco funguje. Kovys ma vsechno tak, jak kdysi delaval muj deda jeste za totality, kdy nebylo zbyti – bytelne a funkcni. Dnes se uz ale vyrabi i s durazem na komfort a produktivitu prace.

                    0 0
                    • va-bo  

                      Dural na zavity a frezovani asi neni nejlepsi material.

                      0 1
                      • Jakobo  

                        To nevim, ja jsem nic o duralu nepsal. Pisu, ze Kovys nema dotahnute vyrobky, nebo ne hned na zacatu, kdy to poslou do prodeje. O kvalite oceli ani zpracovani nepochybuji, to je mi ale prd platne, kdyz to nebude kompatibilni s polovinou komponentu. To se tyka jejich vyrobku, ne zavitniku na stred. Jinak jim samozrejme jako ceske firme moc fandim, delaji poctive vyrobky, musi ale trochu vic sledovat trh pro uplnou kompatibilitu.

                        0 0
                        • va-bo  

                          No jo, ty ceny jsou nekdy docela darda. Vyhra je mit bratrance s vybavenou dilnou. Zvladne i tepelne zpacovani. Ale zavitniky se musi steje koupit.

                          0 0
                        • va-bo  

                          Ja vim, ale je to moderni material.

                          0 0
                      • Jakobo  

                        Treba prvni priklad, klic na 4hran. Masivni blok oceli, zakalene, zlate chromatovane proti rzi, super. Ale. Za 1. funguje pouze pro osy, ktere nemaji tu opernou podlozku na strane prevodniku. Pokud maji tak smula, podlozka neprojde vrtanim v bloku klice. Za 2. je pouze pro vnejsi klic 32. Klic 32 mam sice doma, ale delam kolo, na stole mam tak jako tak nastavitelny klic, bezna velikost 1". Ted porovnam s takovym tim nejbeznejsim nastrcakem z TWNu nejak za 60 Kc, co je pouzitelny na vsechny typy os vc. oktalinku, da se vzit 3/4" vratidlem nebo zvenku tusim 26 klicem (to zvladne i ten nastavitelny 1" klic). Jestli to je nebo neni nejaka jakostni ocel je u techto klicu asi jedno.

                        Priklad 2. Nytovac retezu koupeny kdysi jako rezervni. Lide s retezy 5 a vic r. mohou ignorovat. Zrejme jakostni ocel, jednoduchy atd. Jednorychlostni retez sice roznytuji, ale uz nezanytuji, protoze uz nelze vic vysrubovat vratidlo s cepem. Cep se musi prvne asi do poloviny naklepnout kladivkem a az potom lze pouzit nytovac Kovys. Ze lze pouzit rychlospojku vim, o to tady nejde.

                        Predpokladam a na netu i vidim, ze minimalne to vrtani v nastrcaku zvetsili. To ale nic moc nemeni. Je to dobry priklad, pac uz v te dobe se delaly klice s vetsim vrtanim prave pro tyto osy, Shimano ty podlozky montuje snad od zacatku. Stacilo se podivat po trhu. No a pak samozrejme zustava ta 32 klic a nemoznost vzit to 3/4" vratidlem, coz je minimalne trochu otravne

                        0 0
                        • va-bo  

                          Nytovacu mam nekolik, nedokazu rict, jestli je nektery Kovys. Vsechny tak nejak funguji. Bomba je starozitny nytovac Hyppermann uplne dole. Stejne tak stahovaky klik. Nejlepsi je asi orig.Shimano na 16 klic dole. Jeste se nepodarilo vytrhnout zavit. Stahovaky Kovis to obcas dovedou.

                          0 0
                          • Jakobo  

                            Ty celokovove stribrne nalevo tak s tema 1rychlostni zrejme nezanytujes, vratidlo uz bude mimo blok nebo jen na 1 zavitu. Ale treba ten SuperB uprostred vpravo bude dobry, i ten vpravo nahore, to bude nejaky levny TWN. Hyppermann nytovac zaijmavy, ten uz nenicit a polozit do vitriny.

                            Stahovaku na kliky mam take nekolik, naposled jsem kupoval Shimano TL-FC10, ma vuli jak prase. Ty uprostred jsou asi delane doma, mam taky jeste nekde 2 uplne stejne, 12 srubem se vylisovaly kliky.

                            Nekteri vyrobci u svych navrhu aspon trochu premysli. Vybavuji si z drivejsi doby nejaky Unior ci co, stahovak mel na druhem konci 15 nastrcak, sundals a pod nim byla 8 imbus, povolis srub nebo matici, otocis a sundas kliky. Zrovna stahovak na kliky jsem si braval, kdyz jsem jel nekam na tyden a vic, k tomu klic na stred a na kazetu, takova integrace je pak zadouci. Pokud mam ke kazdemu neco jineho na povoleni, tak je to na palici. 1/2" nastrcak, plochy klic a extrem by bylo tahnout 32 mm klic na povoleni 4hranu tim Kovyssem. Dnes je vyhodou, ze na komplet rozborku kola se potrebuje mnohem mene naradi. Riditka 4 nebo 5 imbus, uz to neni 6, kliky HT2 sundam 5 mm imbusem a nepotrebuji dalsich 10 stahovaku. Trochu narocnejsi je vidlice a brzdy, pokud se musi komplet servisovat. s tim se nastesti moc nepocita nebo na kole nejsou.

                            0 0
                            • novas752  

                              Přitom na ty šestihrany stačí mít jeden 250mm klešťový klíč Knipex, který má spousta dalšího uplatnění.

                              1 0
                            • Zdyn  

                              Ty stahováky uprostřed jsou kovys.

                              0 0
                      • Jakobo  

                        BF blbne.

                        0 0
        • novas752  

          Pokud nejsi milovník a sběratel starých italských rámů tak je úplný nesmyl to kupovat. Hodí se pak i fréza na srovnání čela mufny. To máš pak se všim všudy minimálně 10, spíš 15.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.