• jIrI___

    Včera se mi podařilo při násilném nasunování páčky LockOutu na moje říditka strhnout karbonový povlak, část asi asi tak 30×20mm (jde vidět hliník pod ním). Ptám se proto odborníků, jen tak pro jistotu, jestli to něčemu nebude vadit (hlavně pevnostní zeslabení). Podle mě tam je ten karbon jen na okrasu, na pevnost snad vliv nemá.

    0 0
    • pavlix  

      Na funkci to vliv nema. (ne rostlinare)

      0 0
    • stihac  

      ja tomu teda nerozumiem (ako tu udajne nicomu) ale mozno si to len trochu odlahcil. Mozno by si ich mohol tymto sposobom odhalcit aj cele :))

      0 0
      • jIrI___  

        Nebudu riskovat. A navíc by pak nebyly tak hezké :-)

        0 0
        • stihac  

          alebo potom niekto tu nie karbonove veci niekto opravuje, relativne uspesne, aspon vyzeraju takmer ako pred poskodenim, co by tuna mohlo byt riesenie. Nie som si isty kontaktom, skus www.bmeres.som a www.carbonmike.sk Nieco z toho to asi bolo, alebo ta nasmeruju oni alebo niekto iny.

          0 0
          • jIrI___  

            ehm.. Nové stejné řidítka stojí necelých 600,–. Raději nebudu pány obtěžovat kravinama :-)

            0 0
          • kubad  

            to máš ze své hlavy nebo s to někde vyčetl.

            že se carbon dá opravit ses už poučil, ale o řídítkách o kterých se tu píše víš prd protože jinak bys tohle nemohl napsat.

            S carbonem nemají prakticky nic společné ( možná vzhled) :-) a pak se jen těžko bude opravovat tenká vrstva která je přilepená k AL. prostě tam není prostor na tu opravu, a hlavně

            při ceně těch řídítek se to stejně nevyplatí.

              
            0 0
            • stihac  

              neryp a nepis sprostosti ak mozes.

              0 0
              • jIrI___  

                Kam příjdeš, tam vyvolávaš konflikty… Asi poprvé využiju blokování příspěvků :-/

                0 0
                • stihac  

                  ja? Som ti chcel normalne poradit, resp. rozosmiat. Si precitaj prispevky v akom slede ich tu kto predaval. Prepac, nabuduce sa fakt nemam preco obtazovat. Kludne blokuj.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Proti mě jsi nic nenapsal, to je pravda. Ale nějak moc agresivně vystupuješ proti Mlokovi a Kubadovi. A, neber to špatně, tihle dva jsou pro mě větší odborníci než ty. Když se jim podívám do profilu zjistím, že ví o čem mluví. Z tvojeho profilu nezjistím nic.

                    0 0
              • kubad  

                jakou konkretní sprostost sem napsal?

                 
                0 0
                • stihac  

                  "

                  to máš ze své hlavy nebo s to někde vyčetl.

                   

                  že se carbon dá opravit ses už poučil, ale o řídítkách o kterých se tu píše víš prd protože jinak bys tohle nemohl napsat.

                   

                  S carbonem nemají prakticky nic společné ( možná vzhled) :-) a pak se jen těžko bude opravovat tenká vrstva která je přilepená k AL. prostě tam není prostor na tu opravu, a hlavně

                   

                  při ceně těch řídítek se to stejně nevyplatí."

                  (nabuduce ma uz prosim neobtazuj)

                  0 0
                  • kubad  

                    budu reagovat na každého kdo píše nesmysly od toho je to forum.

                    pokud se takovému blamování své osoby chceš vyhnout jednoduše piš jen o tom co máš odzkoušené a čemu rozumíš :-)

                     
                    0 0
      • MlokCZ  

        Viděl si ty řídítka vůbec někdy? Nebo opět píšeš zase o něčem, co jsi ani neviděl. Kdybys je alespoň viděl, tak by si nemohl doporučovat to nechávat opravovat jako kdyby byla celokarbonová. A také jak už sám jIrI reagoval, tak nestojí skoro nic (to by ale bylo dobré aspoň tušit, když k tomu reaguješ) a určitě se tedy vyplatí je opravovat…

        0 0
        • stihac  

          pisal som uz raz ze s tebou nemam o com, tak ma laskavo nabuduce usetri svojich rad.

          0 0
          • MlokCZ  

            Dokud budeš psát nesmysly o věcech, který jsi v životě ani neviděl a já o nich něco vím k věci (tři roky jezdím Amoeby včetně stejného typu jen v jiné šířce a mám doma 5 různých modelů řídítek od Amoeby a k tomu jak jsem psal jsem dokonce právě s tím typem, na který se ptá měl ošklivý pád a pak je ještě pitval), tak reagovat budu a ani to nemyslím nijak osobně, jak si asi myslíš. Reagoval bych takhle na každého. Vyloženě totiž nesnášim, když někdo píše o něčem, co ani v životě neviděl.

            0 0
            • stihac  

              Zamerne som nechal tak tvoje 2 dnesne pomylene rady v dalsich temach, lebo som ti slubil ze uz s tebou nemam o com. Ty sa ides do mna navazat? Ty? :D

              0 0
    • MlokCZ  

      Asi to přežijou, ale ten carbon tam pouze na okrasu podle mě rozhodně není a pevnost řídítek zvyšuje a to celkem dost a místy ho není tak úplně slabá vrstva (jedny hliníkový Amoeby s carbonovým potahem jsem při pádu zrušil a pak zničené trošku pitval).

      Jezdil jsem delší dobu pro srovnání celohliníkové Amoeby, které byly o pár gramů těžší (oboje váženo) a přitom oboje jsou docela lehké. A ty hliníkové s carbonovým potahem tuhost menší určitě neměly (a přitom váhu ano, i když jen o pár gramů).

      0 0
      • jIrI___  

        Takže říkáš raději vyměnit řidítka?

        0 0
        • MlokCZ  

          Bylo by to lepší. Jinak já už bych ty hliníkové s carbonovým potahem nekupoval vůbec, je to takové divné řešení.

          0 0
          • jIrI___  

            Já už se taky právě poohlížím jen po čistě hliníkových. Celkem se mi líbí Truvativ Team, jenže ty jsou OS. To bych musel změnit i představec. Měl bys nějaký tip na nějaké jiné? Rovné, šířka 580 – 600mm, nejlíp průměr 25.4mm, max. 700,–. Nebo nějaké OS a to bych se chtěl i s novým představcem vlézt tak do 1500 ,–.

            0 0
            • Darius  

              580 a 600mm je celkem rozdil, v delce 600mm neni takovy vyber… jinak pokud klasiku, tak spatny nejsou Easton EA70

              0 0
              • jIrI___  

                Momentálně mám 580mm a menší bych rozhodně nechtěl. Mám na nich problémy s místem :-). Těch 600mm byla jen alternativa, spokojím se i s menšími. Jinak EA70 jsou už mírně nad limit.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Místem musíš šetřit, počkej až jednou dostaneš chuť přejít na vlajdy a nebudeš chtít hned nějaké hodně široké a budeš v situaci jako já (že chci 620mm). Tam teprve poznáš nedostatek místa (oproti rovným 58cm je ho tam mnohem méně, u těch s vyšším zdvihem ještě méně, vejde se mi to tam jen díky společným objímkám na brzdy a řazení).

                  0 0
                • Pebe  

                  zkus kontaktovat uživatele black.horse kdysi jsem kupoval dvoje řidítka Salsa Pro Moto a jedny zkončily u něj. Jsou to ty 660mm, 25.4mm průměr, 5° zahnutí, 188gramů, k vidění též u mě v profilu. Třeba je prodá.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Z 660mm už mám celkem strach, přeci jen by to byl z 580mm dost velký skok. Ale dík za info.

                    0 0
                    • Pebe  

                      nebyl věř mi ;-)

                      navíc jsou na koncích stupnice na stejnoměrné seříznutí na požadovanou délku. Akorát by mi bylo líto tu grafiku řezat i když je schovaná pod gripama :-)

                      0 0
            • Pebe  

              a co třeba tyhle ?

              hezký, lehký, neslyšel jsem na ně nic špatnýho…

              0 0
              • MlokCZ  

                S hliníkovou výstuhou jsou i s rohy bez problémů (to se mi líbí, že tohle dělá Truvativ na Team vlajdách, tam to nikdo moc dělat nechce), klidně bych tyhle také vzal, ale ta cena se mu už asi líbit nebude.

                0 0
              • jIrI___  

                MlokCZ to odhalil, cena na mě moc vysoká :-). Ale pěkné jsou, to se musí nechat.

                0 0
                • kubad  

                  k tvému Pellsu bych klidně dal řídítka Pells teda pokud ti bude stačit 58cm.

                  60 jsou jen OS. nebo bych to překopal celé i s představcem budeš to mít aspoň pěkně sjednocené.

                     
                  0 0
            • MlokCZ  

              Záleží jak moc chceš gramařit. Pokud nechceš, tak bych klidně vzal Ritchey compy. Tam je parádní cena a vůbec nejsou tak špatné a rozdíl ve váze oproti dražším zas až tak moc není.

              Další věc je, zda řešíš úhel nebo ne. Téměř všechny rovná na trhu mívaly 5st., ale už to tak není, ty Ritchey mají např. 7st.

              Ty Eastony, co píše Radius jsou také určitě dobrá volba, akorát si teď nejsem jistý, že v tom popisku ty 3st. jsou správně (možná mají 5st.).

              Extra gramařit bych s rohy určitě negramařil a to ani u čistě hliníkových modelů s hodně tenkou stěnou.

              0 0
              • voytaa  

                Souhlas,sám je mám,cena je opravdu zanedbatelná a váha taky nijak výrazně nezaostává. přece jen dát za nějakých padesát gramů klidně i desetkrát větší peníz je podle mě zbytečnost. Řídítka jsou prostě jen kus trubky, tady se holt nic moc vymýšlet nedá..

                0 0
      • MlokCZ  

        Ještě dodám, že pokud byly v pořádku, tak docela vydržely. Vydržely v celku při tom mojem pádu před dvěma lety, kdy to zcela zdemolovalo těžký celohliníkový krátký roh, jen v místě upnutí objímky rohu se zdeformovaly a tím se i pěkně ukázala struktura na konci.

        Oproti tomu ty celohliníkové Amoeby (121čky) jsou z jiného materiálu a na koncích více zeslabované a po roce ježdění byla konec řídítek od objímky rohu nepatrně zdeformovaný (ale fakt jen malinko). Rohy nebyly vůbec přetažené (dodahováno na nízky moment momentovým klíčem). Ty s carbonovým potahem (112tky), tam se ale zase po cca roce (jezdil jsem je před tím pádem více než rok a měl dvoje) nepatrně promačkávala objímka rohu do toho carbonového potahu.

        Ty máš ale rovné, tedy předpokládám 111tky. A to jsou z těch rovných ty těžší, takže tam bych možná o použití ještě uvažoval. Kdyby to byly 110tky, tak určitě ne.

         
        0 0
        • MlokCZ  

          A poslední dodatek. Stále jezdím Amoeby a to momentálně superlevné Borla 321 a to z jediného důvodu, protoč nevím o jiných řídítkách se stejným zahnutím a zdvihem, na které by se mi vše vešlo (ono je to u vlajd 620mm a z větším zdvihem vždy těžké). A to i když neberu v potaz cenu a hledal jsem snad ve všech značkách, co existují.

          S nimi jsem ale nakonec zcela spokojen, díky tomu, že jsou to nejlevnější od Amoeby jsou trošku těžší, celohliníkové a ne se supertenkou stěnou, tedy žádný problém.

          0 0
    • roud  

      já bych s tim jezdil klidně dál pokud je ta vrstva tak tenká že si ji strhnul lockoutem tak pochybuju že ten carbon tam má vliv na pevnost bude tam jen čistě z estetického hlediska (pokud to vůbec carbon je) toť můj názor…

      0 0
    • mountaineer  

      Jestli muzes tak sem dej detail fotku toho mista+zkus nejak presne odmerit tloustku te vrstvy uhliku.Jestli je to jedna vrstva platna a nic vic tak muzes urcite jezdit vesele dal(a samozrejme pokud se hliniku nestalo nic).

      0 0
      • jIrI___  

        Fotku sem bohužel nedám, protože bych musel stahovat rohy, gripy a brzdy. Vrstvy to jsou tak 2, max 3. To by možná mohl objasnit MlokCZ když se v těch řidítkách pitval :-) Hliník zustal neporušen.

        0 0
        • mountaineer  

          A odhadem tloustka uhliku?

          0 0
          • jIrI___  

            Tak to vůbec neodhadnu, ale hodně malá – myslel jsem, že jsem sedřel jenom lak, až při detailnějším pohledu jsem si všiml, že to jsou vlákna.

            0 0
        • MlokCZ  

          Ona ta vrstva carbonu není všude stejná a zase tak nadšený, abych je pitval na 10 místech jsem nebyl :-) A změřil jsem to teď v jednom místě u těch mojich (nemůžu ale vyloučit, že každý model to má jinak), celková tloušťka stěny je 2mm. Hliník cca 1,6mm a carbon 0,4mm.

          0 0
          • MlokCZ  

            Ty čísla jsou pro konec řídítek.

            0 0
            • mountaineer  

              Diky za omereni,jinak jestli je to takhle tak bych na nich jezdil klidne dal.Poradna oprava jedine zesileni uhlikem zevnitr(cena odhadem litr,– :o)Jenom bych misto obcas zkontroloval jestli se na Al neobjevuje trhlina,pak okamzite pryc s nima z kola. PS:je to postup jakej bych zvolil ja,jestli se na tom prizabijes tak za mnou nechod:o)

              0 0
              • jIrI___  

                Stejně mi asi nic jiného než s něma jezdit nezbude. Teď jsem kontroloval stav prasátka a mám tam tak maximálně na žvýkačky. A to ještě budu muset hledat levnou trafiku :-)).

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.