• wraith

Zdravím. Mám Canyon strive 2012 a tlumič Float RP2. Nejsem spokojen s propedalem, skoro nejde poznat. Je to M/M a 225 bv tune. Vložkovat prý nemá moc význam pze to zhorší i průběh otevřeného tlumiče. Rám je hodně lineární, potrebuju nějaký progresivní tlumič s možností výrazného utlumení. Rozměr je 200×57. Poraďte prosím tlumič, který by mi mohl vyhovovat. Vzhledem ke stáří kola pokud možno za co nejméně. Klidně i něco nabídněte. Vážím lehce pod 70kg.Diky

0 0
    • wilda81  

S origo tlumičem bylo kolo dost houboidni. Obávám se, že podobné to bude s Monarchem i Topazem. Pruzinak s progresivní pružinou tam nevleze, takže bych osobně hledal Fox DPS nebo DPX2.

Podle kódu (na těle tlumiče) se dá na webu Foxu najít jak výrazný má lock a interní nastavení.

0 0
      • wraith  

Někde jsem vyčetl, že Monarch bez debon air je vhodný, ale rád bych to nejdřív probral tady. Ten DPS stojí 10k, to už je fakt dost.

0 0
    • wraith  

Nikdo neřešil nic podobného?

0 0
    • novas752  

Moc nechápu co vlastně chceš. Tlumič který umí hodně na tvrdo zamykat, nebo který má vnitřně nastavený silnější tlumení?

Progresivitu tlumiče dělají právě vložky/tokeny spolu s vhodně zvoleným typem komory (Klasické vs. ty se zvětšenou negativkou á-la DebonAir, Evol…)

0 0
      • wraith  

Ahoj, díky za odezvu. Potřeboval bych hlavně tvrdší zamykání. Pokud by ještě celkový projev tlumiče byl od půlky do konce zdvihu progresivnejsi než stávající RP2 bude to jen dobře.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.