• tadka

    Čauves lidi,

    mám doma starý dámský kolo Ukrajina a má vůli ve středové ose. Bude to stačit dotáhnout a nebo lepší vyměnit ložiska ? Jo a nemůžete mi poradit jak na to.(už jsem jedno kolo takhle odkrágloval. Je tam pojistná matka a ta se povoluje k přednímu kolu? Samotná miska se pak utahuje tamtéž?)

    Ještě jedna otázka zda se někde prodává brzdící guma do přední brzdy ? (ten hranolek co se opírá přímo o pneumatiku)

    Diky moc

    Můžu kdyžtak přidat fotky té osy.

    0 0
    • Mr.Dan  

      Měl jsem a vlastně stále mám podobnej problém, polský starý kolo a střed Thompson 40 mm. Nevím, jak u tebe, ale u tohodle typu středu jsou u levý kliky všechny závity levotočivý (tj. obrácený než klasika), takže tvým slovníkem, pokud to správně chápu, to povoluj k zadnímu kolu. Chtělo by to ale fotku, třeba jde o jinej systém apod. Mně se to nepodařilo vyřešit, ačkoliv jsem koupil novej střed, protože nevim, jak to celý stáhnout pryč.

      0 0
    • tadka  

      Tady jsou tedy nějaké fotky. Možná je to jednodužší než se zdá, ale naposledy jsem takhle strhnul závit od velice starého kola Eska a teď musím shánět nový rám (a nebo nalepit novou osu, ale nevím co je snažší).

      0 0
      • Vilém  

        Toto je normalni BSA stred.

        Povolis kontramatku, dotahnes misku, vymezis vuli, dotahnes kontramatku.

        Jo a jeste nezapomen zkontrolovat, zda neni povolena i prava miska.

        0 0
        • tadka  

          Diky za rychlou odpověď. Myslel jsem si to, ale přece jenom jsem se chtěl ujistit. Jestli si dobře pamatuju, tak kontramatka se povoluje k zadnímu kolu. ? :)

          Dikes

          EDIT: po směru otáčení hodinek

          0 0
          • Vilém  

            Kdyz budes mit klic nasazeny nahore, nad stredem, tak smerem k zadnimu kolu.

            0 0
            • tadka  

              Díky za odpověď ;). Můj předpoklad byl stejný, tak jsem do toho šel. Nevím jak je to možný, ale je to přesně naopak tj. když mám nasazený klíč nad středem, tak povoluji k přednímu kolu. Naštěstí to odnesla pouze kotramatka, kterou jsem trochu opiloval a je to v pohodě.

              Nejhorší na tom je :D, že až se mi do ruky příště dostane nějaké starší kolo, tak nevím na kterou stranu to mám točit :).

              Zatím se mějte

              T.

              0 0
              • tadka  

                Tak nakonec koukám na všechny ostatní kontramatky který mám po různu na favoritech a musím říct, že rada asi nebyla dobrá a nebo byla blbě pochopena, protože všechny ty kontramatky se povolují k přednímu kolu.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.