• fyluta

Proč mám vždycky nějaký unikát. Rozypaný střed – v koši

nikde nemůžu najít 4hran 73mm délka domečku a 118osa.

dal jsem tam 68mm a 119 a nejde přehazovat. Špatná řetězová linka. nejsem si jistý, jestli osa, třeba 114 tomu pomůže, navíc bude klika nalevo blíže k rámu a jestli projde… Díky za rady.

jedině přejít na hollowtech a nový kliky asi… dik

0 0
    • pocestny  

zkus na dotaz tenhle 118/73 https://www.kerda.cz/…0014884.html

Když jsi nasadil ten 119/68 tak byl problém přesně v čem? převodníky jsou daleko?

0 0
    • tonik666  

Nedávno jsem to řešil (obráceně, zda jde na 73mm rám dát 68mm střed) a 68mm by hlavně nemělo pasovat, protože střed by neměl být správně ukotvený, ne?

0 0
      • pocestny  

Fyluta má snad podle toho, co píše, taky domek 73mm a zkoušel tam dávat 68mm střed, a taky si myslím, že pak to ta miska nedrží pořádně. Naopak (domek 68 a osa 73) by mohl být v klidu, vyřešíš podložkama, ne

No ale že mu vylezl střed (68mm) vpravo když našrouboval levou misku, a má-li 73mm domek, tak to už jsem z toho v pasti :-D

0 0
        • Nimrod  

podle mě se opřelo ložisko i misku a vytočilo tak misku, prostě závity nejsou úplně sousosý, nebo je lehká vůle/nesouosost mezi středem a levou miskou. tak jako tak je to prostě špatně dávat 68 střed na 73mm střed

0 0
    • fyluta  

ano, převodník daleko.

jde tam, závity stejný, jen vlevo více zalezlý a v pravo nevím proč zase vylezl. nejdříve jsem utahoval pravý a pak levý.

0 0
      • oddie  

Nevím proč vylezl :D no asi proto, ze mezi 68 a 73 mm je poněkud rozdíl.

0 0
    • Nimrod  

za tři měsíce je u tebe :-) https://www.bike24.com/p2383066.html?…

dostupnost je v poslední době tragédie, ale u bike24 mi to vždy poslali dřív, než jaký byl odhad

jinak předpokládám, že máš jis, ne iso

0 0
    • mech1  

JIS je označení čtyřhranu

0 0
      • tompca  

No to není, osa JIS má jinak zkosený čtyrhran jak ISO. Pro Shimano JIS, ISO používá Campagnollo.

0 0
        • fyluta  

JJ díky…

to nevím, jaký tam bylo..

ale je to stejně nedostupné i na bike 24

taková kravina ČTYŘHRAN stará a nikde to nemaj

0 0
        • fyluta  

tak nejak to mech1 napsal, že je to jiný 4hran

0 0
    • fyluta  

Shimano BB-ES300 Octalink Bottom Bracket BSA 73×118mm

tohle tam pujde? když koupím nový kliky …

0 0
    • fyluta  

Mohu dát i hollowtech … ten se vyrábí 68/73 a řeší se podložkami…, takže při 118 by mělo být vše ok ??

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.