• Jenda

    Povedlo se mi při pádu částečně ulomit štítek na integrále 661 comp. Novej stojí cca 700. Otázka zní – má štítek nějakou ochrannou fci nebo proč tam vlastně je? Mě přišlo že asi část nárazu utlumil ale nevím. Pokud plní nějakou ochranou fci tak ho asi koupim ale nechce se mi dávat fůru peněz za něco co by tam bylo spíš na okrasu.

    Druhá věc je, jestli radši nekoupit rovnou novou helmu, vypadá že prasklá není, resp je tam drobná prasklina na chrániči brady nicméně ten se zdá pořád celkem pevnej.

    Se sjezdovejma helmama mám jen minimální zkušenosti tak nevím, kdyby ten pád byl v XC helmě tak ta je na sračky a není o čem uvažovat :-)

    0 0
    • c0d3r  

      to zalezi na padu .. ja mel taky ulomenej ten prostredni ukotvovac na stitku (tzn stitek pak moc nedrzel) ale helma byla ok … jinou funkcni nez pro paradu to asi nema :) max kdyz trosku prsi tak te to ochrani (ale kdo vozi bryle tak je mu to fuk) …

      pokud to byl jemnej pad (stitky praskaj hned) tak bych kouil stitek. .. pokud nejakej tvrdsi (to bys poznal) tak spis novou helmu radsi.. ty 661ky moc nestojej a hlavu si novou nekoupis

      0 0
    • Mr.Duck  

      Vyndej vystylky z helmy a zkontroluj zevnitr, jestli ta „pena“ (ve stylu polystyrenu, vis co myslim) neni praskla, nebo nejak zdeformovana. Pokud je, je to na novou helmu.

      Stitek ma ochrannou funkci v tom smyslu, ze kdyz spadnes „na lososa“, po ksichte, mel by se ti „zaklopit“ a pomoct ochranit oblicej, proto byva ten prostredni uchyt odlamovaci. A dost to pomaha, kdyz jezdis ve 4 odpoledne na podzim a slunce je nizko, aby ti nesvitilo do obliceje…tolik.

      0 0
      • Jenda  

        Polystyren jsem kontroloval, vypadá OK, pádová rychlost na palici byla odhadem 20 km/h, takže vlastně nic moc. Na štítku se mi ulomil právě ten prostřední kousek a ten zafungoval přesně jak popisuješ. Tak jsem to tam teď chytil zip páskou, odhaduju že pevnost bude podobná. Chránič brady je sice načatej, když jsem ho ale zkoušel jak moc se hejbe, tak myslím že toho ochrání ještě dost, prasklinka je schématicky na obrázku. Asi počkám ještě jeden pád a pak jí vyměním :-) Na to že se dostanu do parku tak jednou až dvakrát do roka se mi do toho nechce vrážet peníze. Zase je ale fakt, že hlava mě živí.

        0 0
        • goofy  

          No čoveče nevím… Zlomený chránič brady umí udělat nepěknou paseku… Osobně bych ji raději vyměnil.

          0 0
        • Pedro404  

          Zrovna ta six six one nestojí tolik, aby mělo smysl to riskovat. Já ji před výměnou vozil čtyři roky plný pádů, než sem ji vyměnil (za stejnej model), ale žádný viditelný poškození neměla, kdyby byla naprasklá, vyměňuju hned.

          0 0
        • mirabike  

          tak to bych měnil hned – při dalším pádu praskne i dole a zapíchne se ti do pantu, v horším případě dovoka, krku..

          0 0
    • Bombos3  

      Pokud je prasklina na chrániči brady tak určitě měnit.

      0 0
    • Elwing  

      Jak píše výše – hlavu si novou nekoupíš, tak asi tak. Žena ti to určitě dovolí ;-)

      0 0
    • Radek Broz  

      Jednou takhle jedu, jedu a najednou přes připláclý brejle koukám na štítek zevnitř za zvuků plastu borusícího se o kamení.

      0 0
    • LRRTM1  

      Taky celkem malý škrábnutí, ale radši vyměním za novou :-/

      0 0
    • Jenda  

      Hehe, tak jsem jí chtěl objednat z německa kde jsem jí našel nejlevnější, i s poštou za asi 1740. Jenže nějak se to nepovedlo, dvakrát jsem neuspěl tak jsem se na to vykašlal a objednal to z Dookie. No a tam mě pobavili – psaná cena 1890, jenže nějaká sleva za to a pak zas ono, vůbec netuším kde jsem je tam nabral a najednou to i s poštou vyšlo na 1760 – ještě že se mi to z toho reichu nepovedlo :-)

      0 0
    • Carloss  

      já jsem jako první když mi integrála přišla domů sundal pryč ty šrouby a nahradil je suchým zipem z obou stran, takže se při pádu štítek nezlomí, ale uletí do pryč ( vyzkoušeno). Ochranná funkce štítku je asi dost na diskuzi, ale uznávám že někdy něco „zachránit“ může.. dávat takový prachy za kus plastu je pěkná prasárna..

      0 0
      • Pedro404  

        To je velmi dobrej nápad, nehejbe se to? Já kvůli zlomení vozil tak tři roky kšilt přilepenej lepicí páskou, protože kromě toho, že je debilně drahej, tak často nejde na konkrétní model sehnat.

        0 0
        • Carloss  

          nehejbe, drží to tak akorád, mám suchej zip na nalepování ( z ebaye). otestoval jsem to v koutech pádem na držku (urval se ten horní držáček, bo sem spadl přímo na něj) a pak v kopřivné do air bagu ( kde sem toho pak využil a na další skoky sem ho nechal sundanej). Ten štítek je hodně na ráně.. integrála byla sedmkrát v bikeparku a už dvakrát bych kupoval novej..

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.