• JackNO.1

    http://www.stevens.cz/…1-team/c9255

    Ahoj, tak nějak uvažuji, že bych si udělal radost a koupil si pořádný kolo. Ale spíš asi až na podzim nebo v zimě, páč se ve výprodejích dá předpokládám dost ušetřit. Nějak mě to zatím táhne ke značce Stevens, páč otec od nich má MTB a cyklokrosové kolo, nemůže si to vynachválit a taky tam dokáže domluvit nějakou mírnou slevu.

    Co říkáte na Stevens Scope Team 2011? Za ty peníze dostanu dobrou výbavu a kvalitu nebo je kolo předražené a za ty prachy se dá koupit něco lepšího u jiné značky? Prosím o nějaké tipy a rady zkušenějších bikerů, já se v těch výbavách a značkách zatím moc neorientuji :-) Co se týká ceny, mělo by to být řekněme do cca 110, max 115tis. současná ceníková cena, v zimě předpokládám ve slevách 85–90tisíc, to je tak strop, který jsem schopen a ochoten investovat.

    Dotaz druhý? Proč jsou kola Stevens v CZ tak málo rozšířená? Jedním z důvodů bude samozřejmě to, že se prodávají tuším jen v Mladé Boleslavi, ale kdyby to byla nějaká echt kvalita, lidi si pro kolo do Boleslavi zajedou nebo si kolo nechají poslat, ne? Tak mě právě napadlo, jestli to není nějaká předražená stylovka nebo průměrná kvalita za vysokou cenu…

    0 0
    • siafu  

      Fakt chceš za 90 tis. právě HT? Fulla jsi zkoušel?

      No ten Stevens – jako komponentově standard – prostě Fox, XTR, Crossmax a Ritchey (!), ale na zadek se z toho neposadím… HT pomalu za 100 tis. už si představuji trochu jinak, takže by člověk stavěl a třeba by se dopracoval k podobnému výsledku – viz obr

      0 0
    • Pedro RB  

      Se sériovým HT za takovou dardu ti neporadím, ale FS Stevens mám 3 roky a spokojenost. Co jsem slyšel, tak je to německej main steam jako Ghost, Cube atd. Zakázková výroba v Číně a na Thaiwanu, ale německou precizností ohlídaná kvalita (jen ty karbonový silničky Stevens prej praskaj, ale jak jich je tady málo, nejde z toho dělat statistika) Malá rozšířenost u nás je daná strategií něm. majitelů kteří o expanzi nestojí, ale Pospíšilovi dali zastoupení, že za ně úspěšně jezdil CC.

      0 0
    • siafu  

      No když to vemu ze svého pohledu: tak kolem 55 tisíc by si člověk koupil třeba Specialized Stumpjumper Expert a ten si upravil podle sebe. Na nějaký upgrade budeš mít pořád 30 tisíc.

      První kola: DT 240, No Tubes ZTR, Sapim Laser/DT Revolution – zhruba toto

      Kliky: XT prodat a nahodit Truvativ Noir

      Pedály: XTR

      Sedlovka, řidítka, představec: Syntace/Use/E­aston/Rotor/Thom­son/New Ultimate – dle libosti

      0 0
    • vertak  

      Za sto táců se můžeš už solidně vyřádit na komponentech,proč to vrazit to takových(tuctových) věcí co jsou na tom Stevensu,jak vidím nemáš žádnou představu co kupuješ apod,jen jsi nahodil předražené HT nic víc :-(,kontaktoval bych fakt někoho kdo tomu rozumí a něco poskládal,nebo si kup nějakou levnější sériovku

      0 0
      • JackNO.1  

        Přesně tak, nerozumím tomu, jen jsem nadhodil kolo od značky, kterou bych chtěl a ptám se na názor. Svojí odpovědí jsi mi ale moc nepomohl :-)

        0 0
    • drbo  

      pujc si u Dana Horaka v Beroune SC Blur XC, kdyz uz mas takovej rozpocet ;-)

      0 0
    • Mug  

      Jezdil jsem SLC team 2009 a Scope Team 2010 a jsou to lehká rychlá kola s neutrální geometrií (ani dlouhá ani krátká, snadno ovladatelná). Kvalita je podobná jako u jiných německých výrobců. Komponentově to je velmi slušné XTR, Formula R1, Fox 32RLC, Ritchey Carbon logic, Cmax SLR, Schwalbe. Je to závoďák a chrt. Rozšířenost této značky je dána přístupem němců. Pro ně je český trh „malý“ a tak se jim asi nevyplatí nabídnout lepší podmínky prodejcům. Takže ve stejné kvalitativní a cenové urovni najdeš podobná kola jiných značek. Pokud chceš lehké kvalitní závodní kolo, které nepotkáš na každém rohu, a necheš se zabývat nějakým tuningem či stavbou tak do něj jdi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.