• DavidM

    Ahoj, diskuzí ohledně výběru kol tady už proběhlo spoustu, několik vláken jsem přečetl, ale zatím se příliš neorientuju v komponentech a jejich kvalitě. Proto bych se chtěl zeptat na jedno konkrétní kolo, a to Stevens Devils Trail 29 2021.

    Odkaz zde: https://www.stevens-bikes.cz/…ean68082.php

    Kolo bych chtěl na spíše rekreační až lehce sportovní ježdění, kombinace asfalt + les, časem bych rád zkusil nějaký ten flowtrail, s většími sjezdy nepočítám. Hledám alespoň slušné kolo za víceméně rozumnou cenu, tohle konkrétní mi padlo do oka a jen bych rád věděl, jestli nějaký z komponentů není vyloženě průšvih. Další, ale o něco dražší varianta by byla Canyon Grand Canyon 8. Pokud by to mělo nějak pomoct – moje výška je 189cm a váha 76kg.

    Díky všem diskutujícím za postřehy :)

    0 0
    • scalar  

      Geometrie nemá s traily nic společného, je spíš na ty rekreační stezky.

      0 0
    • Michal_Unca  

      Asi tak. Pokud ti nevadí že ten Canyo je dražší, tak to neřeš a ber ho. Stevens taky není špatnej, za ty peníze. Na to na co to kolo chceš, v pohodě zvládne. Ten Canyon je ale trochu „jinej level“. Trochu víc. :-)

      0 0
      • ToMášMarný  

        +1

        0 0
      • DavidM  

        Mohl bys prosím trochu rozvést, co všechno má Canyon lepší?

        0 0
        • novas752  

          Vidlici, brzdy, řazení, teleskopickou sedlovku…

          0 0
        • Michal_Unca  

          Podle mě, nemusí s tím ostatní souhlasit. „Vidlu“ bych neřešil. Recon Gold na Stevensovi bude taky dobrej, i když ten FOX je asi lepší. Taky dražší na servis. Pohon 1×12 za mě je super. Přesmykač bych už nechtěl. Brzdy ten Canyon má pro tebe dostačující, i když to nebude žádná hitparáda. Na druhou stranu, teleskopická sedlovka v základu je super. Ale hlavně, ten rám je podle mě lepší. Stevens je takovej „výletní“. Ale určitě to taky není špatně. Canyon je už trochu závodní kolo. Na jezdění po lese určitě lepší. Za mě, prostě ten Canyon díky tomu rámu pojede líp.

          0 0
          • novas752  

            Zrovna v té vidlici je rozdíl dost podstatnej. Recon Gold sice neni špatná vidlice bereme li to na běžné české xc. Jakmile to začne trochu drncat, je Fox34 o parník lepší. Tužší šasi, citlivější, lépe nastavitelné a konzistentní tlumení… Servis stojí podobně.

            0 0
            • Michal_Unca  

              Kámo, to nemůžu posoudit. Neměl sem ani jednu. Jen vím, že Recon Gold je pro běžného cyklistu plně dostačující vidlice. FOX float je sice základní řada, ale co vím, FOXky prej mají lepší chod než RS. I tak sem raději volil RS Reba, než FOX float. Sto lidí, sto chutí.

              0 0
              • novas752  

                Jenže Recon je xc, Fox34 je trailová vidlice. Jakmile to kolo pustíš do bordelu tak rozdíl poznáš okamžitě.

                0 0
      • DavidM  

        Ještě k tomu Canyonu, koukal jsem, že nemají v ČR zastoupení a kola se kupujou napřímo z Německa, existuje na ně vůbec u nás v ČR servis? Z toho mám trochu strach, že nastane problém a já budu muset kolo zabalit do krabice a posílat poštou kdo ví kam…

        0 0
        • Michal_Unca  

          Tak servis ti udělá každej cykloservis, jen to zaplatíš. Takové to „máš kolo od nás, tak ti uděláme servis zadarmo“, asi u Canyonu nehledej. :-)

          0 0
          • DavidM  

            Tak se servisem zadarmo bych nepočítal, kdo vám dneska dá něco zadarmo? :D Spíš aby mi všude neřekli „tohle neprodáváme, servis na to neděláme“. Jestli ale nebude problém strčit kolo někam do servisu, tak jsem klidnej… Už mě odrazuje jen to skládání, nikdy jsem kolo dohromady nemontoval :)

            0 0
            • ToMášMarný  

              I to maj servisy v ceníku jako “sestavení kola z krabice”.

              0 0
            • Michal_Unca  

              Je tu vlákno pro majitele Canyonů, tak se zeptej tam, na jejich zkušenosti ze servisem. Podle mě bude bez problémů.

              0 0
    • Michal_Unca  

      Než ten Stevens, to už bych si raději koupil Giant XTC SLR 29 2.

      https://www.giant-bicycles.com/cz/xtc-slr-29-2

      Ano, osazení není nic extra, ale je to „za třicet“. Na tvoje ježdění, plně dostačující kolo. Pohon Deore 1×12, vidlice od Giantu prej není špatná a hlavně, ten rám je super. Fakt dobrá geometrie. Dobře se na něm jezdí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.