Stavba nesmrtelného, našláplého HT hliníku za 65000..

69 nepřečtených
  • Tomkac

Ahoj, asi 3 dny jsem se snažil najít hotové xc kolo, které by mi sedělo osazením a geometrií a napadlo mě, že asi něco poskladám na hliníku se slušnějšíma komponentama, protože mi přijde že se fakt nějak podražilo. Chci xc kolo které zvládne bez údržby velké kilometry, bikepacking, nehezké zacházení a třeba zombie apokalypsu.. . Osazení asi XT klidně i 11s, případně 12s. Pevné osy.. Rám s více položeným hlávkem alespoň 69°. Kola asi DT Swiss nebo cokoliv lehkého a blbuvzdorného..Co byste mi doporučili?

0 0
    • Tomkac  

Celkově jsem si nějak říkal, že asi radši poskladám hliník se skoro top komponentama, než abych koupil karbon s těžkýma kolama na Deore/SLX.

0 0
    • andy97  

Co ocel? Bude trochu těžší než hliník. Ale vydrží víc.

0 0
    • couffy  

Až ho najdeš, dej odkaz

0 0
    • Hrabex1  

Nesmrtelnej hlinik? To nejde moc dohromady.

0 0
      • Tomkac  

Nemyslím doslova.. A i ta ocel může být ok.. A titan jsem nekoumal.. Tam by byla jiná cena..

0 0
    • oddie  

Tak to jsem na tebe fakt zvědav…

0 0
      • Tomkac  

Já taky :-)

0 0
        • Dworry  

Jezdím hliníky Duratec (nejstarší od r. 2007) a se všemi jsem nadmíru spokojen (MTB Sonix CX4, Road Cool R12). Nejstarší teď jako zimáček (viz. včerejší foto).

0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
        • oddie  

Já mám vlastně doma schovaný 27,5 HT rám od RB, já bych si něco takového klidně postavit mohl :)

0 0
    •  
      0 0
      •  
        0 0
      • scota  

akorát ten rozpočet budeš muset navýšit asi 3× ;-)

0 0
    •  
      0 0
    • Jamin  

Nesmrtelný? Pevná vidle, rám, ráfky, kokpit všechno ocel, pohon singlespeed na řemen. A tim už to nebude xc, ale tank. Obráceně to zas nebude nesmrtelný pod pojmem jakej já si přddstavuju. Oříšek.

0 0
    • HT Adam  

Třeba ocel rám Marino s pinionem, ale jak píše Jamin, nesmrtelný to buď bude těžký nebo drahý

0 0
    • Pista.Wassermann  

Dost podobných úvah jsem měl já při stavbě svého HT, nesplňuji sice požedavek ma hlavový úhel, ale mrkni do profilu. Pro mě byl základ spolehlivost, snadná a minimální údržby (pominu-li spotřební věci) a vzhled. Na bikepacking bych šel asi do oceli na míru s alespoň pár úchyty…

0 0
      • Tomkac  

To je velký dobrý! Kolik by byla asi cena pokud by se to naplácalo z nových dílů?

0 0
        • Pista.Wassermann  

Uplne ti nereknu, ale střelím, 50? 55? Kdyby si to chtěl fakt bez kompromisu. Já jsem na nějakých 44tis.

0 0
    • jerrymouse  

Nordest Sardinha 2?

0 0
    • scret  

Takto jsem si postavil celoHT – ram ocel (werk), vidle china carbon, XT 1×11, kola od Hnoje (Bitex, WTB atd.), brzdy Deore a pak nejaky karbonovy blbosti jako rodla, sedlovka atd. Kolo na stezky, bikepacking atd.

Ve vysledku na nem jezdim castejs a mozna dneska radsi nez na LV:))

Werka uz nesezenes, ale muzes to nahradit treba nejakym levnejsim karbonem – Cube, Radon atd. A do limitu by ses mel vejit…

0 0
    • TK75  

A co nesmrtelný našlápnutý celopevný ocelák?

https://www.bike-discount.de/…igid-1018124

0 0
    • maajkee  

Kup Sypro CrMo a má to. Položenější hlava tě nebude v ničem limitovat.

https://qayron.com/…-crmo-q--p35

0 0
    • pocestny  

Ti-rám z číny kolem 1,5kg, umí i sedlovku, představec, upínák, podložky, řídítka, košík na bandasku, nosič, vlastní logo, reliéf na hlavovou trubku …

https://www.aliexpress.com/…5459477.html

http://www.pytitans.com/index.php?…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.