• Dave.6

    Zdravím, chtěl bych poprosit o pripadne rady a doporuceni pri stavbe fulla. Jde o vyber komponentu a jejich sladeni. Zalezi jak na vzhledu tak s „lehkym“ prihlednutim na celkovou vahu kola (aby to unesla studentska penezenka :) )

    Urceni je, rychle kolo, do lehkeho terenu co dobre pojede.

    Mam doma casti biku s kteryma uz nehnu:

    Rám: Giant Anthem 08, tlumič: manitou swinger air X3, kola: DT Swiss 370/supercomp/4.2D, brzdy: oro k18, řazení: X.0, plaste: Smart Sam

    co musim vybrat:

    vidlice: zatim bude Epicon od milana z původniho kola, ale jinak letosni SID, kliky: XTR nebo NOIR, přesmykač: XTR (musi byt dolní objímka, horní tah), přehazka: X.0 (letošní ne tu zlatou!) a sedlovka řidítka a představec (vzdy se me zamlouvalo ritchey WCS Carbon, ale kdyz to tady ctu… :) mozna USE (bude podle sedlovky 30,9 mm / 400mm))

    Doplnky chci do modra, asi modre upinaky Hope + modre kotouce Hope, podlozky pod predstavec, vicko hlavoveho slozeni, sedlova objimka (kola maji modre alu niple)

    Prosim o posouzeni vzhodnosti dilu a pripadne navrhy na zmenu. Pokud bych se vesel do 11 kg byl bych rad (s Furious Fredama by to melo jit relativne v pohode :) )

    Dekuji za veskere rady a pomoc pri stavbe „vysneneho“ kola… :)

    David

    0 0
    • Jogador  

      No, pokud chceš jít do HOPE, SID, NOIR, tak musím uznat, že nejsi chudý studentík:)

      0 0
    • Kubiczech  

      Už pět minut tupě hledím na mou studentskou peněženku a říkám si, že něco není v pořádku. Budu se muset krotit v menze a šrotit na prospěchová stipendia, ať mám kolo jako ty. (:

      Máš poměrně fajn představu. Já bych tam kvůli modrým niplům nedával modré doplňky. Na rámu a brzdách krásná lesklá černá, v tom bych pokračoval s Hope kotouči a ostatním doplňky. Nebo to sladit se zlatou (?) na rámu a brzdách (ten nápis Formula vypadá zlatě). Osobně bych šel do té černé neb barevný elox začíná být okoukaný.

      Co se týče sedlovky a kokpitu, tak mně se  na Giantech vždycky líbil Easton, ale kdosi upozorňoval, že třeba řídítka jsou nedostatkovým zbo­ží.

      Je to tvoje vysněné kolo, takže na mé/naše rady stejně kašli a postav si to podle sebe. Hodně zdaru.

      0 0
      • Dave.6  

        No vidis to ja treba do menzy nechodim vubec :) a k prospechovemu stipendiu mam hooodne daleko :)

        S tema modryma doplnkama prave nevim ja bych je tam i chtel jeliokz cervenou ma kde kdo a jen ciste stribrne kolo taky neni ono.. treba mam i modre camelbak nebo modre rukavice na kolo takze by se to nejak doplnovalo… A teda zlatou uz vubec ne :) to je i na me moc :) ale mas pravdu s tou lesklou cernou… je na ramu i na brzdach cili by bylo skoda to necim zazdiit… Treba tady u ans moc kolo prave s eloxem viidet neni, takze z hlediska meho kraje by to byl treba original :)

        S tim eastonem nevim, ty jeho loga jsou blbe barevny takze nevim zda by se to tam hodilo…

        Jj je to vysnene kolo, (i kdyz to by byl spis 29" full) ale rad si necham poradit jelikoz nechci udelat nejakou kravinu, ktera by se pak prodrazila…

        moc diky za nazor a za rady…

        0 0
        • Kubiczech  

          Jestli je ten kraj Pardubický, tak moje stále více se zlatící Kona tu jezdí. Faktem je, že nikoho podobně vybarveného jsem nepotkal.

          0 0
    • McBlacky  

      s tím co píšeš chybu neuděláš, bude to ale stát ranec, podobná váha se dá postavit i za lepší peníze. Když už to tak tuníš do top komponentů, tak je škoda těch těžkejch nábojů.

      upínáky si kup spíš KCNC, taky modrý, ale lepší váha o dost než hope, to samý platí pro objímku sedla Hope je šutr. Podložky pod představec pokud neměříš přes 180 nepotřebuješ takže ušetříš váhu i za řezaný krk, víčku si kup carbon /token/. Kotouče bych taky vzal nějaký lehčí. Sice nebudou tak značkový, ale pokud to chceš stavět na 11kg asi nemáš moc na výběr -fredy nejsou řešení, to se upícháš k smrti.

      co se týká kokpitu. Váhově u sedla asi nic jinýho než SLR nebude. pokud chceš gramařit tak syntace sedlovka, řidítka, představec. Ale i to WCS carbon bude super. EA a bontrager XXXlite se k tomu nehodí barevně.

      0 0
      • Dave.6  

        Raneco stalo uz to co mam doma, druhy ranec navic uz me nezabije :) To jo no, tech naboju je skoda, ale bylo to koupenou v dobe nouze, zrusil jsem moje puvodni obyc kola a nemohl jsem jezdit tak jsem vzal na co bylo a tohel bylo v te doobe za dobrou cenu… Rafky a vyplet jsou snad good jen ty naboje no… mozna casem bych dal treba taky hope nebo DT 240tky…

        JJ komponenty hope nepatri k nejakym extra lehkym jen se me vzdy zamlouvala znacka HOPE :) Jinak s tou vyskou je problem, prave ze merim pres 180 a docela i dost :) Rozmerove by me sedela 29" ale z duvodu prave moji vysky v posledni dobe pobolivaji zada tak jsem sel radsi do fulla i kdyz „jen“ na 26", Jak dole pises, ze i to ritchey wcs by bylo super tak k tomu bych mohl dat i ritchey carbon hlavko, pak by to alespon ladilo..

        kotouce hope jsem chtel prave kvuli tomu modremu unaseci proste se me to zamlouva :) ale kdyz by to bylo hnusny tak bych vzal asi XTR (i kdyz ty jsou zase na CL, sakra, no nejaky lehci by se urcite nasli…)

        Fredy jsou reseni abych dosal vahy :) pak nazuju normalni plaste :D ne to je sranda nechci koukat na vahu za kazdou cenu na ukor zivotnosti nebo funkctnosti…

        Sedlo se me zamlouva specialized phenom to by snad taky slo a syntace jj to je gramarina nejvyssi ale ta cena ta cena :)

        Moc diky za rady

        0 0
    • scret  

      ja bych ladil pravdepodobne celkove do cerna, modry elox mi tam nejak nejde… „Ozivil“ bych to karbonovym Eastonem, WCSkem to zazdis, neni zrovna „in“:) a je to tuctovka… kliky,hmm, kdyz uz tam bude karbon, tak asi nejspis Noiry… ikdyz XTRka jsou nadherny a fcni taky…

      kola nejsou zrovna gramarska zalezitost, nehlede na ty „odporny“ samolepy DTswiss..  ty ti kazdopadne k ty planovany modry ucite nepujdou…

      jinak bude to docela zajimavy kolecko…

      0 0
      • Dave.6  

        Hm zajimave jak tady par lidem nesedi ta modra… asi mam blbej vkus :) na ten easton jeste mrknu teda no, vim ze u ritcehy wcs je prave sedlovka 30,9 s delkou 400 mm a a prave i offsetem 25 mm ktery by se me hodil jelikoz mam celekm dlouhe nohy…

        No prave nejhorsi rozhodovani jsou ty kliky XTR nebo Noir? me to asi vic tahne k XTR jelikoz i presmyk bude xtr a casem i pedaly tak aby to spolu nejako ladilo… Ty noiry me tam tolik nesednou…

        JJ ty kola uz neco zazila, ted bych dal urcite jiny naboje, ale funkcnost na jednicku.. a samolepky nejsou problem predelat nebo proste sundat, s rafkama 4.2D jsem fakt spokojenej..

        Jinak taky dekuji

        0 0
        • scret  

          modra mi nevadi, viz. moje KHS:) ale tenhle ram neni uplne celej cernej, tim padem bych tam asi modrej elox nedaval, skoda ze se ti nelibi zlata, ta by tam podle myho nazoru sedla…

          kdybych si mel vybrat, tak bych to ladil komplet do cerne barvy s kombinaci karbonu a nejspis zlatyho eloxu… DTcka moc nemusim, takze budto osadit Mavicem (napr. Cmax ST nebo zagramarit a jit do SLR 08-ted jsou za dobry peniz) nebo neco peknyho zaplict…

          0 0
          • McBlacky  

            zlatou fakt ne, to je mimo. Snad jedině na DH a FR bajky

            0 0
            • scret  

              ?? pockej to trochu nechapu…to jsou jako nejaky XC barvy, pak DH barvy a tak?:)

              0 0
    • Marccoo  

      Do 11kg se budeš dostávat hodně těžko,myslím že stěma těžkýma kolama moc nepujde,u al. fulla jde o každý gram aby jsi nepřelezl tu hranici.S ritchey neuděláš chybu jestli seženeš WCS 30.9 v carbonu,ji­nak syntace je dobrá gramařina.Až to dostavíš bude to krásný kolo

      0 0
      • Dave.6  

        Jj hodil jsem si vahy do excelu a s tema 11 Kg to neni tak jedoduche jak jsem si msylel.. Kdyby to bylo HTecko tak uz jsem pod 10 kg ani nemrknu :) jj k tomu ritchey me to fakt tahne jeste uvidim, syntace je dobra gramarina a taky dobra znacka na provetrani penezenky :) Taky jsem zvedavej jak to bude vypadat a hlavne jak to pojede :)

        Diky

        0 0
      • kubad  

        Syntace není gramařina ani náhodou :-( ale jsou to pěkné díly, ceny taky luxusní :-(

        0 0
        • roud  

          Syntace má hlavně krásnou sedlovku ostatní díly sou takový divný ale bral bych je s klidnym svědomím :O)

          0 0
    • matts1  

      tak to je mazec, ta studentská peněženka :o) Tos mě fakt pobavil :o) Jinak nevím, já bych k tomu rámu modrou necpal, ale možná to bude pěkný, až to dáš do kupy.

      0 0
    • kali222  

      pokud to ma byt fakt rychly, tak vuci penezence ohleduplne a pritom podstatne= jiny plaste :)) (stejne zminujes lehkej teren )

      0 0
      • Dave.6  

        ano ano proto bych mozna zkusil i ty furios fredy… ty by to mohli snad zvladnout, tady na pardubicku ten teren fakt neni nic moc a kdyz bych jel nekam dal tak prezuju no…

        0 0
    • alex44  

      Kolil prosim tě ten rám váží s tlumičem?

      0 0
      • StevensSFC  

        řidítka a sedlovka Easton EC 90 představec Easton EA 90.Myslím že váha je u toho dobrá.Sedlo mužeš Fizika Antares 149g.Nic stoho nepotkáš na kole moc často :-) Kliky Truvativ Nior jsou sice o trošku těší než XTR ale opět menší tuctovka na bikesporu je měly za 5850kč myslím.Kola jsis měl nechat zapléc.Ráfky jsou dobrý ane náby bych dal modré Hope když chceš dát na kolo modrej elox.Upínáky kvuli váze Hope ne maj 116g tak že KNC.Vidlici sida.řazení bych šel do sramu do X.0.XTR je lehčí ale je to shimáno :-)

        0 0
        • Dave.6  

          dekuji za radu, ja vim ze me tady za to asi kazdej zadupe ale me se proste zamlouva ritcehy carbon :) jsou to fakt hezke dily…(dle meho nazoru) a ze je to tuctovka me vubec nevadi, no ale kazdopadne, prvni musim koupit ty dily, bez kterych to kolo nepojede… presmyk je jasnej XTR a prehazka X.0, jen doresit ty kliky..

          Jinak presne jak pises naboje modre hope a nema to chybu jen zase ta cena, to ted neni aktualni a myslim ze ty 370tky tam jeste nejakou dobu vydrzej…

          Jinak moc diky za nazor…

          0 0
      • Dave.6  

        Tak to ti asi moc presne nereknu jelikoz digitalni vahu nemam, vazil jsem u mamy na kuchynske vaze a cca 2,5 kg… ale fakt hooodne odhad :)

        0 0
    • Dave.6  

      Hlavne a aktualne potrebuji vyresit zda se k tomu ramu budou vice hoidt kliky NOIR nebo XTR? ostatni se da ladit potom.. jen bez klik to asi moc jezdit nebude :)

      Diky za vase nazory…:)

      0 0
      • Kubiczech  

        I když se mi vůbec nelíbí, tak musím uznat, že k rámu půjdou Noiry lépe. Pokud teda řešíme sladění. Ale osobně bych si stejně radší koupil XTRa. (:

        0 0
        • roud  

          já bych řek naopak rám je stříbrno černej jako xtr dal bych xtr

          0 0
          • Kubiczech  

            Mně na té fotce připadá spíš černo-zlatý, ale nevím…

            0 0
            • Dave.6  

              tak to fotka asi hodne klame :) opravdu je to leskla cerna se stribrnou… :) Ani nevim cim to bylo focene ja to nefotil :)

              0 0
      • DaSnail  

        kdo nemá eR je amatér…

        0 0
        • StevensSFC  

          Zamě Noir jsou suproví.A jak jsem psal menší tuctovka než XTR.

          0 0
          • StevensSFC  

            Ratši USA než JAPONSKO :-) a myslím že Noir seženes za lepší peníze než XTR.www.bikes­port.cz za 5880kč

            0 0
            • DaSnail  

              tak keď ide o prachy, tak to je iné. určite poslúžia aj tie noiry. ale XTR to neni…

              8o)

              0 0
          • DaSnail  

            to menšia tuctovka sa dá pochopiť aj tak, že väčšina kupujúcich si po zrelej úvahe radšej vybrala XTR

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.