• Rebelldan

    Ahoj, pořídil jsem nové kolo s přehazovačkou Shimano XTR RD-M9000, kde je stabilizátor (páčka stabilizátoru).

    Jak to funguje a jak to mám používat? Nikde jsem nenašel pořádný popis.

    Děkuji

    0 0
    • Lister  

      Jen špatně hledáš.

      Obecně vždy zapnuté. Vypínat jen při vytahování kola nebo jiné potřebě uvolnit řetěz.

      0 0
    • Vilém  

      RTFM!

      3 0
    • osobne  

      Koupil jsem přehazovačku Deore RD-M6100-SGS, jde tam nějak seřídit stabilizátor? Zdá se mi, že brdí moc hodně. Jde nějak snížit účinek?

      https://www.mojekolo.cz/…100-sgs-12s/

      0 0
      • novas752  

        Jo, když spojku odkrytuješ tak je tam malý štelovací šroubek který určuje přítlak objímky. Ale nejprve bych tomu pár desítek hodin dal, ono to samo od sebe trochu povolí, abys to zase brzy nemusel dotahovat.

        0 0
      • Vilém  

        Tady to mas.

        0 0
    • Pavell  

      Pri posledni jizde se mi nedarilo zaradit nejrychlejsi pastorek 11. Vsechny ostatni rychlosti sly hladce. V garazi jsem zjistil, ze sroub horniho dorazu musim o otacku a pul povolit, aby se retez hladce dostal na nejmensi pastorek. Jediny duvod samovolneho zasroubovani sroubu horniho dorazu vidim v tom, ze jsem pri nedavne instalaci karbonoveho raminka vypnul stabilizator prehazovacky (GRX 812) a mensi tuhost raminka zpusobila vibrace, kterymi se doraz samovolne vice zasrouboval. Stabilizator jsem vypnul, protoze nejezdim takovy teren, kde by mi retez mlatil do vzpery a chtel jsem odlehcit prave karbonovemu raminku. Pastorek 11 davam jen vyjimecne a poslednich 10–15 jizd jsem ho vlastne neradil. Nicmene sroub spodniho dorazu je cajk a razeni na pastorek 42 je presne. Muze byt vypnuty stabilizator duvodem samovolneho pootaceni sroubu horniho dorazu ? Technicky se mi to moc nezda, ale nechci si pripustit, ze bych bezduvodne steloval doraz a co hur, ze si to nepamatuju…

      0 0
      • Vilém  

        Pokud by tva teorie mela neco do sebe, tak by prehazky, do dob nez se tento zlepsovak objevil, vubec nedaly seridit.

        Navic, ze by se sroubek sam dotahnul vibracema? Spis bych zkusil zkontrolovat patku a jistou chybu tak taky mohlo vnest to raminko, ktere nemusi byt uplne rozmerove stejne jako puvodni.

        0 0
        • Pavell  

          Pravda je, ze s novym raminkem jsem musel doladit polohu na vsech pastorkach pres nastavovaci valecek na bovdenu. Na dorazy jsem nesahal. Je mozny, ze jsem to u pastorku 11 nejak odflakl a casem si to raminko jeste sedlo.

          0 0
          • Vilém  

            Tak pokud jsi doladoval, tak to rozmerove stejny byt nemohlo. Proste to serid jak ma byt a uvidis. Myslim, ze uz se to opakovat nebude:)

            2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.