• rider5

    Ahoj,potřebuji radu.Mám na starým kole přehazovačku Sram NX Eagle,když přehazuji směrem dolu(na nejmenší pastorek)tak se ramínko nechce moc hýbat.Řetěz se natáhne a škrtá a všechno.Když dám přehazovačku do té polohy ve které by měla být tak je vše OK.Nemáte nějakou radu jak to vyřešit???

    0 0
    • novas752  
      Rozpojit lanko z přehazky, vyskoušet jednotlivé části řazení jestli běhají hladce bez drhnutí. Obvykle je problém v nárazem deformovaném mechanismu přehazovačky který se zasekává, nebo v zalomeném nebo znečištěném bowdenu a lanku. Pokud kolo dlouho stálo se zařazeným velkým pastorkem, může to být i vytahanou pružinou v přehazce – nemá dostatečnou sílu.
      0 0
    • Gru  

      Nevim no. Taky zadny problem se Sramem nemam a ani nikoho neznam kdo by ho mel. Mrkni zde do vlakna Shimana, kde vsichnni prechazeji na Shimano, protoze preci Sram je to nejhorsi, a ted zase vsichni se vraci na Sram protoze po par mesicich pouzivani problem s prehazkama, nabojema a radicima packama. Zjistuje se ze Sram je mensi zlo jak Shimano. Chapu, mas komplex vuci Sramu, ale nevim proc, nikdi ti ho preci nenuti.

      0 0
      • couffy  

        Nevím jak je to s přecházením Shimano -Sram,ale osobní zkušenost je,že jsem jezdil 9sp Sram,potom 11sp Shimano XT a na 12sp jsem měl GX,nyní předěláno XX1 a vše chodilo super a chodí.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.