Sportovni slunecni bryle(ramecek) s dioptrickyma sklickama ???

136 nepřečtených
  • Dobry den,

    mel bych dotaz, docela me zaujali tyto sportovni bryle od Uvex http://www.dookie.cz/…na/d-134722/ . Bohuzel mam dioptrie, nevidim na dalku. Chci se zeptat nenosi nekdo slunecni bryle, respektive jen ramecek ale ma zaroven dioptricka sklicka? Pripadne zda nemate primo tip na slunecni obrucky co alespon neco vydrzi a mate v nich dioptricka sklicka? Docela o tomhle silne uvazuji. Cocky jsem zkusil a neni mi v nich prijemne. Bryle s klipama nechci, prijde mi to takovy az moc prebastleny. Jinak na jednom oku mam 4.5 dioptrii zatimco na druhym 3.5 dioptrii. Jinak pokud by to nejak slo tak bych urcite sel cestou ultra ztencenych dioptrickych sklicek. Jednak abych mel celkove lehci bryle atd. Za veskere rady a zkusenosti od Vas ,,brejlaru'' budu moc vdecny. :)))

    0 0
    • black.horse  

      chjo, jak pravil klasik = jdi do historie… je tu více vláken, ale tohle asi největší:

      https://www.bike-forum.cz/…e-bryle.html

      Jinak mám sluneční na kolo Rudy Project s dioptrickými sklíčky a mohu vřele doporučit, klip jsem vozil mnoho let, ale mlží se, kápne Ti tam pot, bordel atd čištění je dvojité… je to prostě opruz byť o mnoho levnější pokud střídáš víceroskel… na civil mám sluneční taky s dioptriemi, běžné optiky nabídnou sluneční skla do obrouček s menším zahnutím, za rozumné ceny… ale do sportovních obrouček které mají velké zahnutí je to už horší na výrobu a dostupnost a připrav se, že ta cena obrouček je na tom to nejmenší zlo :-) počítej u sportovních s investicí řádově kolem desítky za obroučky + jedny skla… ale dobře vidět je imho tisíckrát lepší investice než nová přehazka, já toho nelituju…

      0 0
      •  

        S premrstenou cenou sklicek pocitam. Taky ze chci ty nejtenci mozne takze jo jsem s tim smirenej. Jinak mas konkretni typ ktere by mohly fungovat ?

        0 0
        •  

          Zapomnel jsem se zminit v tom ze sklicka chci na 100% cira. Chci proste dobre videt.

          0 0
        • black.horse  

          Kupoval jsem podobně jako asi hromada pražských cyklistů ve http://www.sport-optik.cz/ má nějakého dodavatele, kde objednává skla z Trivexu (co víc si přát, že…), nechá vybrat barvy, provedení (povlaky a nebo samozabarvení). Příjemný přístup i sortiment, za mě cajk. Jestli je někde někdo levnější ani nevím, šel jsem dle doporučení od lidí odsud a spokojenost… já měl Projecty už předtím právě s vložkou a musím říct, že největší ******* těch brýlí je to, že mi vydrželi asi 13–14let, každá kravina na ně je jako náhradní díl, pacičky, nosníky, skla atd… nějaké pády, úrazy, útok psa, brejle už dodrbaný, ale furt ty svině žili, takže nový jsem si musel ospravedlnit tím, že ten vnitřní klip mi nesluší :-)

          0 0
          •  

            Uprimne ? Nepotrebuju tak drahy obrucky jako je od Oakley nebo Rudy Project. Bohate si vystacim s nakym levnym slunecnim ramkem do cca 1500 zbytek dal do skla..To je komplikovany zitra zajdu k optice a optam se co a jak a na kolik by me to vyslo.

            0 0
            • black.horse  

              Obroučky za 2,5–3tisíce (s ohledem na servisovatelnost se to imho vyplatí, ale asi uvažuju o dost jinak…) to je v budgetu 10000,– na celek už zanedbatelné, ale chápu, holt máš jiný názor, poptej a prozkoumej nabídku a uvidíš co seženeš…

              0 0
            • xtonda  

              Mám brejle z Číny za 12 stovek (komplet včetně skel)

              0 0
              •  

                Ahoj, vydrzi to neco aspon? Vozis i integralku? Zajima me take zda se vejdou bezproblemu. Prozatim ma taky svuj tip ty Uvexy co jsem daval v odkazu u dotazniku. Ty mi prijdou okej jen cekam na zpravu az mi odepisou zda se tam vejdou dioptricka sklicka.

                0 0
                • xtonda  

                  Integrálu nevozím, jsem takový turistický až lehce XC jezdec. Nějaký crash test sem nezkoušel, ale je to z nějakého TR90 plastu, je to celkem pružné, ale co sem tak koukal, tak tuto konkrétní obroučku už neprodávají. Skla mám běžný plast 1.57, což je základ u tohoto výrobce, pro drsnější zacházení je materiál Trivex, ten má index 1,53, ale je lehčí, viz odkaz v jiném mém postu.

                  0 0
              • Smazaný účet  

                pokud nechceš sklo jako sklo, ale kvůli váze/počtu dioptrií/bezpeč­nosti volíš polykarbonát, tak jsi cca na 3000,– za JEDNO sklo

                1200 možná bez dioptrických skel…

                0 0
                • xtonda  

                  Když něco extra kvůli bezpečnosti, tak Trivex a ne polykarbonát, každopádně u tohoto výrobce je polykarbonát +9 USD, Trivex +30 USD za obě skla.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    jak ti změří osy očí, když to objednáváš přes web? to ti ty brýle taky můžou oči víc ******, než pomáhat…

                    0 0
                    • xtonda  

                      První brýle sem bral z optiky, takže vzdálenost zornic mám změřenou, z Číny sem bral ty plasťáky na kolo a civilní rezervní brýle, mám jednoduchý předpis, stejné na blízko i na dálku, tam nějaký milimetr nehraje, má to stejné optické vlastnosti v celé ploše čočky.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        no, každý svého štěstí strůjcem…protézu bys asi taky neobjednával přes internet, ale nechal si ji vyrobit na míru…

                        o milimetr kratší…delší…to asi není OK :-D

                        0 0
                        • xtonda  

                          Když si dám brýle z optiky a pak ty z Číny, tak nepozoruji rozdíl. Ženská v optice mi změřila vzdálenost zornic a připsala ji na zakázkový list k údajům od doktora, žádný další údaj tam nebyl, nic dalšího mi neměřila, všechny údaje co byly na zakázce z optiky se zadávaly i do objednávky u Číňana, viz ten screen.

                          0 0
                    • mastihuba  

                      no i cinanum zadavas parametry podle kterejch by to kazdej optik mel udelat stejne. u sportovnich bryli od RP vydim nejvetsi vyhodu ze mas spravny dioptrie i v zakriveni a nedelaji se tecky na stred oka.

                      0 0
                • obda  

                  3000 za sklo? :-O Nejsi z levného kraje ;) Navíc IMHO na kolo stačí lepší plast/trivex. Mechanicky odolný je na kolo více než dostatečně. Polykarbonát bych zvažoval až u nějakých extrémních dioptrií.

                  0 0
                  • mastihuba  

                    to je uhel pohledu, me to po investici do RP prijde dost levny :-)

                    0 0
                  • xtonda  

                    Polykarbonát je horší materiál než Trivex, má nic moc optické vlastnosti – o dost nižší Abbeovo číslo než plast se stejným indexem a i ten ho má nižší než Trivex, odolnost taky není lepší než u Trivexu. Polykarbonát sice má vyšší index, takže čočka bude tenčí (cca o 10%) než z Trivexu, ale má vyšší hustotu, takže hmotnost bude velmi podobná. V podstatě mě nenapadá situace, kdy bych dal přednost polykarbonátu.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      víc jak 6 dioptrií

                      jiný materiál = moc tlustý skla

                      0 0
                      • xtonda  

                        Co znamená moc tlustý skla, že to nejde instalovat do obrouček nebo čemu to vadí? Rozdíl mezi Trivexem s 1,53 a polykarbonátem s 1,59 je 10 %, to není dost aby mě to přimělo vzít si opticky horší materiál. To radši vezmu plast 1,6 s lepšími optickými vlastnostmi nebo 1,67 – 1,7 – 1,74, které jsou ještě o dost tenčí.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          jsi mě donutil vytáhnout účtenku k těm posledním brýlím – mám tam čočky Crizal Forte UV

                          Což by mohl být Trivex, ale jistej si tím nejsem

                          Na minulých brýlích jsem měl určitě polykarbonát, což je dáno tím, že před dvaceti lety nic jinýho podobnýho nebylo

                          0 0
                          • xtonda  

                            Crizal Forte sem našel, že je povrchová úprava, materiály pod tím asi mohou být různé.

                            0 0
                    • obda  

                      Jo, napsal jsem to blbě, teď se na to koukám. To lomítko mělo být polykarbonát/trivex (versus lepší plast, který podle mne běžně stačí).

                      0 0
        • xtonda  

          Ceny sklíček u nás v optikách sou skutečně nesmyslné, když sem loni kupoval brýle, tak základní s indexem 1,5 stojí asi polovinu toho, co tenčené s indexem 1,6. Vzhledem k tomu, že na jednom oku mám –3,5 cyl, tak se jednalo o zakázková skla, běžná vycházela cca 1200 – 1500 Kč za sklo, tenčená 2500 – 3000 Kč. Co stojí ta s ještě vyšším indexem 1,7 a 1,74 sem nezjišťoval.

          Každopádně 4,5 dioptrie není zas tolik aby byla nezbytně nutná ta tenčená skla, a ty rozdíly mezi 1,5 a 1,6 nejsou až takové, je to 20 %, představu si lze udělat např. zde:

          http://optikaexpress.cz/…ovych-cocek/

          Materiály s vyšším indexem mají horší optické vlastnosti, takže bych se do toho tak nehrnul. A tloušťka není přímo úměrná hmotnosti, různé materiály mají různou hustotu viz např. zde:

          https://www.eyecarebusiness.com/…ns-materials

          0 0
          •  

            Jo nekde nahore jsem psal ze nevidim do dalky (kdyz nevidim do dalky je to minus – ze ? )a ze mam na jednom oku 3.5 a 4.5. A dle toho obrazku plus bryle a aktualni sklicka tak proste chci ty ztencene, nemusi byt uplne ty nejdrazsi nejtenci ale musi byt proste tenci nez dosavadni. Coz ty dosavadni az tak tenky nejsou teda.

            0 0
            • xtonda  

              Jo, krátkozrakost se koriguje rozptylkou, já mám taky -, ale tím že je to cylindr to není tlusté po celém obvodu, nejtlustší místo mi vychází zhruba u nožičky

              0 0
              •  

                Okok, u nozicek mi ta tlouska vadit nebude, na vzhled sere pes. Jen nechci aby byly az moc tezke ty bryle potom, kor kdyz s nima budu klidne i cely den jezdit na kole a potit se atd. Musi vydrzet na jednom msite plus nejezdim moc bohuzel to co ty tak to bude vic drncat tudiz lehci proste musi byt no :)

                0 0
                • xtonda  

                  Ty máš normální minusové dioptrie, čili sklo máš tlusté po celém obvodu. Nejtenčí je ve středu. Tím jak se sklo zabrousí, tak nejtlustší bude okraj co je nejdál od optického středu, tedy typicky po stranách. Pokud ti jde jen o váhu, tak ber Trivex, ten je sice tlustší, ale má o dost nižší hustotu, tak by na váhu měl vyjít podobně jako tenčené sklo.

                  0 0
          • obda  

            Tady máš nějaké rozumné ceny u nás: http://www.bryle-cocky.cz/…ve-cocky-121 Známý je optik, dává mi nějaké slovenské za docela pěkné ceny, můžu se výhledově zeptat.

            0 0
            • xtonda  

              Ono dost záleží na tom jaká má být optická síla skla, do nějakých hodnot to sekají na sklad a pak skutečně jedno sklo vyjde v řádu stovek, v levnější optice / od levnějšího výrobce asi i to tenčené 1,6. V optikách co sem poptával cena skladových skel byla asi čtvrtina ceny zakázkové. To co je na tom odkaze jsou zjevně ceny skladovek, cylindry jsou max do 2. U sférických čoček je ten rozsah větší, takže to vypadá, že Tulipánek se rozsahem vejde do skladovky, takže by to až takový ranec být nemusel.

              Bohužel moje –3,5 cylindru už je přes limit, takže muselo být zakázkové a tam platí ceny co sem tu už psal. A pokud je jedno sklo zakázkové, tak musí být obě, prý aby se nelišil odstín antireflexu a prý by to dodavatel ani neudělal kdyby zadali jen jedno sklo a to slabší chtěli vzít skladové. Slabší sklo skladové mi nabídla jen jedna optika z pěti, ale ta zas měla cenu skel celkově o dost vyšší, tak to nakonec vyšlo skoro nastejno.

              0 0
              • jonti  

                Prave ze skladem casto nejsou ani neobvyklejsi kombinace cylindru a sfery okolo dvou dioptrii – muj pripad :(

                0 0
              • obda  

                Tak cylindr přes 2 už se cenově pozná, to jo. Já naštěstí žádný zásadní cylindr nemám. Tady je to ostatně vidět i na příkladu mých brýlí (v jiné optice, než jsem kupoval): http://www.optika-stribro.cz/…e-184-i-code Do cylindru +/- 2 vyjdou CR39 skla 1.6 na 855/kus. (Pro seržu – CR39 se používalo na palivové nádrže B17 ;))

                0 0
            •  

              Super, jdu omrknout

              0 0
        • sosak  

          Nemáte někdo zkušenost nebo info ohledně fotochromatické úpravy. Jestli to je možné a kdo to nabízí?

          0 0
          • mastihuba  

            každá slušná optika RP original skla mne stály 7,5 jedno. od Radenstocku asi jen 4k za sklo.

            0 0
    • kejda  

      Každá slušná optika to prodává. Rudy priject má super obroučky a do nich ti optik udělá skla. Akorát je trochu problém, pokud je tam více dioptrií, tak se může stát, že jim některý skla nepůjdou do určitých obrouček, neboť ty skla by bylyuž moc vyklenutá. Stav se do ptiky a nech si ukázat sprotovní obroučky a oni ti rovnou řeknou, jestli zvládnou ty rádiusy. Akorát počítej tak desítku za např. ty Rudy project včetně skel

      0 0
      •  

        Az takhle drahy obrucky nechci. Bhate by mi stacili nejaky obyc stredni trida obrucky idealne jako na fotkach co jsem dal spolu s dotaznikem a zbytek penez investoval do kvalitnich ztencenych sklicek.

        0 0
        • kejda  

          ale ty obruby, co jsi hodil nahoru jsou teda dost hnusný. Na sportovní brýle spíše bez spodního rámečku…

          0 0
          •  

            Je v tom nejaky velky rozdil jestli s kompletnim rameckem nebo dole bez ? :) Jako me je to uprimne jedno, hledam levne obrucky a do toho nacpu kvalitnejsi sklicka o to mi jde :)))

            0 0
            • kejda  

              Budeš vypadat cool :). No a vydrží trochu horší zacházení, přece jen ten matroš obrouček není prachobyčejný plaast. Ale jestli ti je to buřt, tak pak si vyber něco, co mají v optice podle ceny a ne podle vzhledu. Zabrousit skla by měli do jakýchkoli obrouček. A čirý pochopotelně ber. Přemýšlel jsem i o fotochroma­tických sklech, ale ta rychlost zatmavení je pořád slabá a při rychlém vjezdu do lesa může být i fatální…na tenis jsou ale super na léto.

              0 0
              •  

                Rozhodne beru na 100% ciry sklicka. Co se tyce obrucek tak uvidim zalezi i podle ceny. Jinak je mi to uprimne fuk, bezne jsem jezdil s klasickejma diop. brylema co maji obrucky jak nahore tak i dole a nerusilo me to. Neberu to jako kjuuul apod. Proste chci dobre videt :D

                0 0
            • black.horse  

              Je, v zorném poli a přechodu v rámci periferního vidění… hodně lidí proto na rychlejší sporty preferuje konstrukce kde není spodní rámeček… na civil mám úplně bezrámečkové a už bych nechtěl jinak, zbytečně ruší…

              0 0
              •  

                Okok, na tohle si dam velky pozor a pri vyberu ramecku si na tvoji radu vzpomenu :)))

                0 0
              • obda  

                Přijde na to, já s rámečkem a perfiferním viděním nemám problém. Oči kolem +4 dioptrií.

                0 0
                • black.horse  

                  No vida:-) takže ověření, že v praxi platí – nejlépe vyzkoušet co nejvíc verzí a rozhodnout se sám podle toho vlastního šišoidu na krku a nebrat názory ostatních jako smrtící dogma:-)

                  0 0
                  •  

                    Hele takhle, co se tyce videni tak ani s obyc brylema s cernejma obruckama dole nahore nemam absolutne problem, problem mam to ze obcas vozim integralku a bryle se i tam proste nevejdou. Tudiz musim jit touhle cestou. Slunecni bryle jsem zkousel segry jsou podobne jako ty z obrazku a vejdou se mi jak nic. No :))) A ano zitra zkusim vyzkouset co nejvice druhu obrucek a pak uvidime co a jak, jen je mi trapny tam tahat i svoji integralku… :D

                    0 0
                    • black.horse  

                      Na trapnost se vyser, musí to vyhovovat Tobě a pro Tvoje účely… takže ji klidně vezmi s sebou a zkoušej.

                      0 0
              • xtonda  

                Mám jedny s tenkým kovovým rámečkem a druhé bez spodního rámečku, je tam jen vlasec a víc patrná je hrana čočky než rámeček, čili rozdíl je minimální. Ty co mají jen vršek jsou míň tuhé. Pak mám jedny plastové celorámeček, ty vozím na kolo, rámeček je samozřejmě víc patrný, ale neomezuje mě to, prostě je potřeba si vzít brýle s dost velkým zorníky a mít je dostatečně blízko obličeji, pak je rámeček v oblastech, kde to nevadí. Bezobroučkové vrtané měl otec, vylomí se to jak nic.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  nevylomí

                  asi 15 let jsem nosil vrtané brýle minima, skla polykarbonát ten víc ztenčený (mám přes 6 dioptrií) a po té době používání jediné co se řešilo byly pacičky na nos, které se rozpadly

                  0 0
                  • obda  

                    Ty máš rozptylky, tam je materiálu dost. U spojek je to o dost horší. Za mne velká skla s pořádné kovové obruby :)

                    0 0
                • black.horse  

                  viz výše, nevylomí, nosím to tak už 14let, lehká skla + minimalistické titan obroučky… sklo mi ruplo asi 3× uprostřed na totálku (něco mi spadlo na brejle na stole nebo po šlápnutí na ně – sednutí na gauči v rámci pružnosti titanu přežijou), ale nikdy se nevylomilo ve vrtání a spoji. Pacičky nejsou tuhé, tenký titan dost pruží a čas od času je třeba jemně utáhnout matičky, což je pro mě asi jediné negativum…

                  0 0
                  • Ricci  

                    Tak taketo bryle som uz 3× vylomil, nikdy viac :-(

                    0 0
                    • black.horse  

                      Vidíš a já to nosím 15let a říkám, nikdy jinak :-)

                      0 0
                      • mirace  

                        Pod to se podepisuju, mám je roky a super.

                        Jednou jsem je poctivě rozsedl, následně rozmuchlal a bez poškození fungují dál.

                        0 0
    • vpa007  

      Hele něco podobnýho řeším už roky, vlastně desítky let, mám na dálku 2.5 a 4.0 dioptrie… a postupně sem se dopracoval k těmhle řešením:

      1. sluneční brýle a kontaktní čočky – takhle jsem fungoval ze začátku s brýlema Rudy Project nevímco, a Oakley Eye Jacket. Výhody: flexibilita, nezávislost řešení, civilní použití a když sundám brýle (večer, v hospodě), nejsem slepej; nevýhody: otravný nandávání náročný na čistotu prostředí a po celodenním letním bajkingu záhul na oči (následný použití očních kapek apod.)
      2. sluneční brýle s dioptr. insertem – koupil jsem si Rudy Project Ekynox Sx a následně do nic i dioptrický insert, do kterého mi kámška optička udělala obyč plastový čočky za 150/kus. Výhody: rychlovka, nemusím nasazovat čočky, nevýhody: trochu míň místa před očima, když se sundaj brýle, člověk je zase slepej, víc se to špiní (mezi 2 vrstvy se rád usazuje prach z cest a zatíká pot), trochu víc se to v chladu mlží.
      3. obroučky s dioptrickými skly – v číně jsem si koupil za pár doláčů obroučky (fejky) a u kámošky si do toho nechal vložit žlutý dioptrický skla. Primárně jsem to chtěl do auta na řízení v šeru/mlze a pod. Nakonec používám i na kolo ve chvílích, kdy bych bral čočky+čirý brýle. Výhody: rychlý řešení, lepší údržba; nevýhoda: sundám brýle a jsem zase slepej.

      .

      Takže tím chci říct, že nejlepší řešení neexistuje. Teda existuje, tipuju, že laserová operace. Rozumný řešení je střídat možnosti (1), (2) a (3) podle nutnosti a příležitosti.

      0 0
      •  

        Dobra. No takhle, cocky vyzkouseno, nic moc, bolest oci. Bryle s klipama/vlozkama nechci, prijde mi to neprakticke, tezke a verim vyse psano ze kdyz se zapotim nebo jezdit v prachu tak si koleduji o nejaky problem. Treti varianta je mi prozatim nejblizsi. A jak jsem psal, davat 20k za bryle tka to si radsi zajdu na tu operaci… :) Nicmene uz jsem u par optik byl a bylo mi sdeleno ze kdyz chci jit tou nejlevnejsi cestou tzn levne obrucky a levne sklicka tka jsem okolo 4000 – 5000 kc coz ujde. :) A pokud bych chtel nejaky ty lepsi lehci sklicka tak jsem na cca 8000,– kc. To ujde :)

        0 0
        • xtonda  

          Obejdi si víc optik, mě to za jednoduché brýle, zvlášť pokud by se dala vzít skladová skla, přijde docela dost.

          0 0
          •  

            JJ stale cestuji a zkoumam :)))

            0 0
          • obda  

            Mně taky. Ale pokud chodí jen do optických řetězců – Fokus Optik, Grand Optical, Eiffel Optic…, tak je to docela dobře možné. Lepší je zajít do malé nezávislé optiky – jediný krámek, ve kterém dělá sám majitel. Výběr obrouček může být menší, ale o to příjemnější ceny a často i přístup. Schválně zkusím doma najít, do jaké částky jsem se loni vešel (po více než deseti letech nové brýle). Pod čtyří tisíce to bylo IMHO určitě a skla nebyla úplně základní (určo antireflex a tvrzení) …

            0 0
        • Smazaný účet  

          jj, to cenově odpovídá

          je to raketa – nechával jsem si dělat brýle před rokem, stálo mě to asi 8500,–

          ještě že se to nechalo platit Flexipasama co dostáváme v práci :-)

          Zkus projít optiky – nekdy mají akci na určitá skla a když se se svojí vadou trefíš do skladových, vyjde to o dost levněji

          a pak bych kouknul, jestli se dá platit právě nějakejma benefitama (jestli máš)

          0 0
        • vpa007  

          (2) Brýle s insertem nejsou zas takový peklo, alespoň co se váhy týče… ty obroučky insertu jsou tak malý (něcojako cvikr), že z čočky optik použije jen střed, kde je sklo nejtenčí, takže ani nemusíš mít drahý sklo 2× ztenčovaný, ale prostě obyč plast, žádná Hoya nebo cokoliv superdrahýho, nejsou třeba antireflexy (máš je v slunečním skle) atd… nepřesvědčuju, ale není to zas takový zlo a pro někoho to taky je cesta.

          (3) tak zkus levný obroučky z čajny.. já za ně dal snad dolar/dva… skla už byly dražší… několikanásobně ;-). Ale furt to nebylo za 8 tácků, max dvaapůl (myslím). Riziko teda je, že ti ty obroučky prasknou, což se mi stalo, takže jsem musel objednat druhej stejnej rám zase za dolar/dva ;-)

          tip1 tip2

          0 0
          •  

            Super napad. Je pravdou ze ty obroucky budu asi dost casto lamat vzhledem k tomu jak casto padam :D Minuly rok jsem takhle znicil jedny obroucky kompletne, sklicka to jakz tak prezila

            0 0
            • kejda  

              A nebude lepší rovnou ta operace???

              Pokud to míníš likvidovat při pádech a jestli padáš dost často. Jestli se vlzeš do šestky a jedny ročně zničíš, za tři járy to máš zpět…teda nevím, kolik je dneska za operaci, ale nemělo by to být víc jak dvacet ne?

              0 0
              •  

                Ano kolem 20–25 za obe oci, pokud se nepletu. Ale ja mam takovej mensi problem a to ze bez bryli vypadam jako *****. :D Pokud mozno tak bych si rad bryle ponechal, bohuzel sedi mi ke ksichtu kterej mam debilne zaoblenej a bryle to jakoby vylepsujou, nvm.....Mozna to az moc resim ale porad jsme radsi ochoten nasolit momentalne rekneme 5–8k nez 20k za operaci… :)

                0 0
                • kejda  

                  Hele baby si nechávají tetovat obočí, tak ty si nech vytetovat permamentní brýle, ne? Budeš vypadat dobře :)

                  0 0
                  •  

                    O to nejde, mam proste divny vyraz na tvari kdyz nemam na sobe bryle, vypadam jak kdybych mel downuv syndrom, bohuzel. Vypadam fakt divne bez bryli..... :(

                    0 0
                  • vpa007  

                    Dobrý pčo :D :D :O 8)

                    0 0
            • xtonda  

              Ty náhradní obroučky vem rovnou, ty co sem kupoval loni v Květnu byly tehdy novinka a teď už je nemají.

              0 0
          • Motyll  

            Hmm, ty bych možná zkusil pro mladýho. Zrak mu (bohužel po rodičích) jede dolů a upgrade v podstatě co půl roku. Vzhledem k věku nemá cenu uvažovat o RP nebo něčem podobném.

            0 0
        • CzechJoker  

          U Rudého projektu jsem poptal sportovní obroučky se zábrusem a výsledek byl cca 13 tisíc. Takže jsem šel o5 do Julbo Race + klip (cca 2700 + 500) a zábrus do klipu (1650). Není to dokonalé, ale nekradu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak to je. no :-(

            u RP s klipem bys byl někde uprostřed…

            0 0
            • mastihuba  

              jsem zvedavej jestli poznam nejakej tozdil mezi sklem od RP a sklem od Rodenstock. civilní brýle do kanclu fungují super a sportovní se vlezou do 10k.

              0 0
    • Karaya  

      Já mám tyto už přes deset let. Obruby mám aktuálně druhé, žena tolik nejezdí, tak má pořád původní.

      Tehdejší cena za skla i s prací byla tuším do 2500,– Dělal je kamarád, moc šikovný optik, můžu na něj dát kontakt, kdybys chtěl.

      0 0
      •  

        WOW, neco takoveho presne jsem vyhledaval, odkud je kamarad ? Jinak pro info kolik mas dioptrii ? Byl nejaky problem s tim narvat tam sklicka ? :)))

        0 0
        • Karaya  

          Tyto jsou 1.5, není to zas tolik, takže skla nejsou ztenčovaná. Teď už jsou možnosti zase jiné. I já už uvažuju o nových protože za těch 10 let už mám skoro 2. Kamarád má optiku v České Třebové. Já mám od něho všechny brýle, protože nikdo jiný mi je tak dobře neudělá :-).

          http://optikahorak.cz/

          0 0
          •  

            Aha, sajze, to mam trosku z ruky tu Ceskou Trebovou zrovna. No ale diky za tip ja jeste zitra musim obejit par optik po Praze a vyptavat se a uvidim teda, kdyz to dopadne tragicky tak se ti ozvu osbone do zprav tady na BF :)))

            0 0
            • Smazaný účet  

              se sportovníma brýlema mám dobrý zkušenosti s Optik Spektrum (Vinohradská, P2)

              0 0
              •  

                Ok, tady jsem jeste nebyl ale mam to kousek od prace zrovna, taky pracuji na P. 2 tak tam zitra zajdu. Dik za tip !!!

                0 0
                • Smazaný účet  

                  jestli můžu doporučit, dělal tam takovej mladej kluk…30–35 :-) Taky biker, řešil jsem s ním…ale je to už pár let, tak nevím, jestli je tam ještě…

                  0 0
            • Karaya  

              Tak já za ním jezdím z Brna. Už jsem to dával i na otočku na kole, pěkný jarní objemový trénink to byl :-).

              0 0
              •  

                To sis dal celkem pekny vylet :)

                0 0
    • rob7  

      Před dvěma roky jsem řešil stejný problém. Čočky nesnesu, brýle s klipama mi zase hrozně zkreslovali pohled, bo

      mám asi 3,5 dioptrie + 3 cylindry. Nakonec jsem skončil u sportovních slunečních brýlí Performer http://optikazastavka.cz/performer-ttr . Cena byla cca 8 500,–. Narostlo to díky těm cylindrům. Doteď jsem přesvědčen, že to byla nejlepěší investice do kola :-)

      0 0
      •  

        Dekuji za tip, klipy-vlozky jsem uprimne take nechtel. 8500,– je nicmene prepalena cena, alespon u me :) Ale chapu to, oci mame jen jedny, tak proc si je nevymazlit :)

        0 0
        • rob7  

          Pokud nemáš takový cylindry, věřím, že cena by mohla jít minimálně o 2000 dolů :-)

          0 0
          •  

            No, nahore jsem nekde psal, nevidim do dalky a jedno oko mam –3.5 a to druhe –4.5 :)

            0 0
            • rob7  

              Hmm, tak to by asi byl problém. Mám dojem, že tenkrát dělali brýle do max 3 cylindrů :-(

              0 0
              •  

                Jaj, nevadi mam stejne uz par tipu tady v Praze kde jsme byl, momentalne porovnavam obrucky, material sklicek + cenovku a pak se nejak rozhodnu e komu zajit :) Prozatim jsem ale upriimne nespokojeny u vsech, ono to je dane i tim ze mam na tenhle svuj problem velmi omezeny rozpocet. 10k za to davat je pro me IMHO vyhozeny prachy a 20k jak nekdo vyse psal za to mam tu operaci. Chci se vejit do tech 5–6 tisic max. :)

                0 0
                • rob7  

                  Dej vědět u čeho jsi skončil. Jsem zvědav, jestli se dostaneš do limitu

                  0 0
              • CzechJoker  

                Dioptrie a „cylindr“ je něco jiného. Cylindrická vada = astigmatismus, tzn. rohovka nemá pravidelný kulový tvar, ale je v jedné ose nebo v obou dvou více či méně zakřivená. Astigmatismus se často pojí s krátkozrakostí (můj případ) nebo dalekozrakostí.

                Já používám Julbo Race s dioptrickým klipem, na rozdíl od levných brýlí, které jsem měl předtím, u nich nedochází ke sférickému zkreslení.

                0 0
                • folty.hans  

                  Cylindr se ale měří v dioptriích, dioptrií jako dioptrií asi myslíš sférickou hodnotu (na receptu první údaj) :-) Jen doplním, že laicky je cylindr to, že oko nemá tvar koule, ale balónu na rugby. Díky němu dost umí bolet hlava, je protivný při řízení, pro práci s PC (myslím hlavně astigmatismus v nižší korekci, do cca jedné dioptrie).

                  0 0
        • tomxxx  

          Jakou cenu si predstavujes. RP stojej podobne nebo dokonce vic, ocka s diopriema k dvaceti. Adidas ma nekolik reseni – klip, klip bez ramecku, dioprie do specialniho skla. Cena zase od 5 do 7 s klipem a diotrie do spesl skla jeste vic.

          Ja vidim jen tri reseni jako rozumny – skla do bryli s malym zakrivenim skla se sportovnim vzhledem – docela levne reseni. Direct clip od Rudy project…maj male zakriveni skla a misto klasickych skel s filtrem se do ramecku cvaka dioptricke sklo, ciste reseni. Posledni reseni jsou kvalitni bryle s klipem.

          Ja mam posledni moznost – adidas s klipem bez ramecku, reseni drahe jako pes, na to ze je to s klipem, ale muzu menit skla a vzdalenost bryli od oblyceje se s klipem a bez klipu nemeni.

          Vyvaroval bych se vyroby skel do hodne zakrivenych bryli (ocka atd.), pokud to jde, tak je to stejne drahe a ne kazdemu to zkresleni sedi.

          0 0
          • mastihuba  

            cenu prave dela to zakriveni a zkresleni. prvni bryle na kolo me staly 1300 a byly s klipem, to byl velkej omyl. pak sem nechal zabrousit rovny skla do relativne velkejch obroucek sporovniho vzhledu s ruzovym nadechem 1300,– super pomer cena vykon, ale ty sem pak ztratil. pak jeste jednou cina brejle s vymenyma sklama a dioptriema ruznejch barev. skla po 200kc rovny. super cena, brejle nahovno. po netu se facht brejle nekupuji se 100%uspesnosti, hlavne ne sportovni s dioptriema. u civilnich mam uspesnost 80%. pak jsem si dal zase 3roky bez brejli a kdyz me to popadlo znovu, tak jsem skoncil u RP v plne palbe. no popravde ty druhy za 1300 vzhledem cene nebyly zase tak spatny. Kdo nema velky naroky a dioptrie tak rovny skla do velkejch plastovejch obroucek jsou dobra volba.

            0 0
            • tomxxx  

              Jj, levny brejle s klipem jsou na hovno, ale neznamena to, ze klip je obecne uplne na hovno. Taky sem ho zatracoval.

              Nicmene zakriveni dela cenu jak rikas a nemyslim si, ze jsou moc zakriveny brejle na dioptrie vhody i v pripade, ze skla je technicky mozny udelat.

              0 0
              • obda  

                Ja mam uz drahne let nejaky levny BBB s klipem (troje skla). Perfektni to neni, ale v pohode pouzitelny to je. Do 1500 jsem se urcite vesel i s dioptrickama sklama a zabrousenim :)

                0 0
                • mastihuba  

                  no zrovna ty bbb jsem mel

                  0 0
                  • obda  

                    Nějaký zásadní problém?

                    0 0
                    • mastihuba  

                      jo vnitřní klip jakejsi zasranej plast, zachílu to bylo dodřený a nepoužitelny, mlžilo se to prakticky okamžitě, malej odstup od očí atd…

                      vyhozený love v porovnání s klasickejma brejlema. Výměna skel je už pro mne v dnešní době fotochromu taky aut.

                      0 0
            •  

              Bohuzel, jak jsem psal, chci se vejit do tech max 5–6 tisic, zbytek chci dat i do kola, nejaky novy komponenty a tak :D Chapu ze oci mame jen jedny, ale jsem momentalne tak trosku v hajzlu s penezma tudiz si nemuzu dovolit davat vic jak 10 tisic za nove bryle :D

              0 0
              • tomxxx  

                S timhle rozpoctem mas dve moznosti – klip nebo hodne rovne obroucky.

                0 0
                •  

                  Uprimne, s rovnyma se tak trochu dokazu smirit, nicmene nedokazu se smirit s tim ze dam vic jak 10ku za brejle, pro me to je neco naprosto nepredstavitel­neho :)))

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    10k stojej jenom samotný nějaký lepší civilní obroučky…kupodivu, čím míň materiálu, tím dražší :-)

                    0 0
                    • obda  

                      Já nikdy nepochopil výhody těch lepších obrouček. Přišlo mi, že často dojkonce vydrží míň. Nad 2k jsem ještě za obroučky nedal :D

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        to nevím co jsi měl – titanový MINIMA můžeš zmuchlat do kuličky (nadsázka) a nic se jim nestane :-) ale stojej raketu…

                        0 0
                        • obda  

                          Tak Minima zrovna ne, ale o par „nerozbitnych“ titanovych, ktere se kupodivu rozbily, teda vim. Bezobrouckovy stejne nebrat, polykarbonat je opticky horsi ;)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            já si ty minimy nechával dělat v r.2002 a to byl polykarbonát top materiál…celý brejle (i se sklama) mě tehdy stály 8700,–

                            dneska jen ty rámečky stojej víc :-(

                            teď nosím nějaký celoobruby takový jednoduchý černý Wagner + Kühner

                            0 0
                  • tomxxx  

                    Jasny, to ani neni potreba, rozpocet mas slusnej. Doporucuju zajit do optiky a kouknout nazivo na ruzna reseni a pak koulni do vlakna o brejlich, byly tam odkazy na slusne obroucky.

                    Klip se da poridit jak psal mastihuba od 1500, ale je to sracka. Ale kolem 5 tisic uz jsou v klidu bryle.

                    0 0
                    • mastihuba  

                      tento tyden jsem koukal na zenit optical. kdyz si clovek naklika skla s tou nej fotochromatikou a polarizaci, tak to taky slusne vyleti nahoru.

                      0 0
      • mastihuba  

        cena 8,5 je luxus

        0 0
    • folty.hans  

      Možností je kvanta, většina výrobců brýlových čoček už dnes dělá čočky i do sportovních obrub, je tam úskalí co do zakřivení/prohnutí obruby, proto jsou o fous dražší. Pokud vybereš plastovou obrubu, nemusíš se tolik vázat na tenčení, protože v plastu se to schová (narozdíl od vrtaček/poloobrub). U tvých dioptrií určitě nepotrebuješ nic speciálního, max čočky s asférou pro lepší vidění v periferiích, zrovna kolem 4 Dpt se to láme.

      Otázka spis je, jestli ti budou stačit jedny brýle na kolo, který budou striktně sluneční/barvený s nějakou třeba zrcadlovou úpravou, nebo si priplatíš za např. Transition, který ale na sport nebude úplně ideál a nebo se vydáš cestou třeba toho RudyProjectu s vložkou. Objednávat z Číny je fakt číčovina, taky bych se vyhnul v případě nákupu řetězcům, kde poradenská činnost není na 100% úrovni.

      0 0
    • Radek A. S.  

      Co člověk, to názor. Já vozím už od roku 2005 Rudy Project, model Rydon s vnitřním klipem. Jednoduchá výměna skel (používám kouřová a žlutá rozjasňovací), mám –3,25 a –3,5 dioptrie bez cilindru. Jediné na co jsem si musel zvyknout bylo, že mají ten vnitřní cvikr dost blízko očí a občas zavadím řasama. Teď po letech mi rupla nožička a v pohodě jsem sehnal náhradní díly. Pokud vezmeš nějaká jednodušší dioptrická skla, tak se myslím do 6 000 vejdeš. A jak psali výše – raději nějakou menší optiku než řetězec.

      0 0
    • mastihuba  

      příjemné zjištění, rydony jsou s dioptrií a fotochromem od radenstocku k sehnani za 10k včetně toho že dioptrie je v celém zakřivení.

      0 0
      • Kubasan  

        Adidas zonyk lst active + dioptrie 2,5 cylindr za 8,5. A jsou skvělé 

        0 0
        • mastihuba  

          tak jedno sklo může být za 3k ale i za 7,5 todle vypadá dobře a cena taky ok.

          0 0
          • Kubasan  

            Jistě fotochrom by vyšel ještě o litr dráž. Ale to lst active je takové příjemné na slunci a i když je zataženo. Azuro i sněhová vánice. Trošku jako kamaradovy prizm.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Řešil tady někdo brýle na kolo při diplopii? Dík

      0 0
    • Smazaný účet  

      Řešil tady někdo brýle na kolo při diplopii? Dík

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.