Sportovní prohlídka a výkonnostní test Brno

14 nepřečtených
  • zacatecnikamater

    Zdravím,

    Poslední rok jsem začal sportovat přímo extrémně. 6krát týdně a někdy i dvoudázově. naběhám za týden i 100 km+ a najezdím v sezóně i 400km+. Bylo mi doporučeno, že by bylo vhodně absolvovat i nějakou sportovní prohlídku + výkonnostní test. Já bych byl pro. Ale vůbec nevím, kam se chodí. Případně kde je to nejlepší. Jsem z Brna. našel jsem dvě možnosti. U svaté anny a centrum sportovní medicíny. Máte někdo zkušenosti? Zajímá mě tak nějak vše. Stanovéní prahů, nějaké základní znaky těla, kontrola srdce apod.

    Máte nějaké tipy? Díky za ně

    0 0
    • mastihuba  

      V reckovicich Aleš Řehoř

      https://www.rehordiagnostics.cz/

      1 0
    • orm  

      Byl jsem 2× v ustavu sportovni mediciny v rozmezi 9 let a za tu dobu se tam nic nezmenilo :-). Vysledky ti vytisknou na jehlickove tiskarne, program pro vypocet pro DOS, ktery jim nekdy nekdo pred lety napsal. Budova na spadnuti. Prvni dojem tedy nic moc, ale pani asi vedi co delaji. Byl jsem na zatezovem testu a antropometrickem mereni (stavba tela, objem plic). Za me spokojenost, ale nemel jsem to kvuli treninku, ale ze zdravotnich duvodu. V roce 2017, kdy jsem tam byl naposledy, mne hlavni lekarka, a zaroven spolumajitelka, rekla, ze to mozna budou prodavat, tak nevim, zda je to ted stejne jako bylo pred 3 lety.

      0 0
      • edoard  

        Už se to tam změnilo, nové stroje, nové tváře.

        0 0
        • orm  

          Uz na to koukam, ze to v roce 2018 prodaly a jsou novi majitele (jini lekari). V tom pripade nedokazu hodnotit kvalitu toho zarizeni a lekaru. Prislo mne, ze ty predchozi lekarky cerpaly z roku zkusenosti, ikdyz v urcitem ohledu zaspaly dobu.

          0 0
    • zacatecnikamater  

      Ještě jeden dotaz. Když trénuji na triatlon, je pro mě lepší jít jako cyklista nebo jako běžec?

      0 0
      • TheJD  

        Tak to asi jit jako triatlonista, ne? Takze jak test na kole, tak na pasu. Jestli se to dela ve stejny den netusim.

        0 0
        • zacatecnikamater  

          No myslel jsem, že by z důvodu šetření stačilo buď kolo a nebo pás :D

          0 0
          • TheJD  

            Takhle. Zalezi, co od toho chces. Jestli te zajima i jiny vystup nez zdravotni stav, tak ma urcite smysl jit jak na test na kole, tak na behatku, protoze pro oboji jsou odlisne nejen treninkove zony.

            0 0
      • Jason Voorhees  

        jako plavec

        0 0
    • lvicek42  

      Trochu obnovím toto téma …… potřebovala bych sportovní prohlídku s laktátovým testem a zároveň i s vyhodnocením naměřených křivek EKG od kardiologa. Chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemáte novější zkušenost s Ústavem sportovní medicíny v Brně. Či neporadíte jiné pracoviště, kde sportovní prohlídky tohoto typu dělají. Předem moc děkuji za info ????

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.