• KRoser

    Zdravím o výběru pedálů na silničku je toho tady napsáno hodně, ale rád bych se zeptal na zkušenosti s výdrží pedálů Speedplay Zero. Kolik km vydrží kufr a pedál, jestli nemáte nějaké problémy s vůlí na pedálu. Pravidelná údržba speedplay je mi známa. Jelikož je to celkem drahá sranda taky bych se chtěl ujistit, že to aspoň něco vydrží.

    Uvažuji o přechodu na speedplay kvůli nemožnosti posunout shimano SPD-SL kufry více dozadu na botě a také s podložkama na rozdílné délky noh a úhlovému nahnutí treter je nastavení plastovejch kufrů shimano celkem porod a pořád se mi divně vymačkávají.

    Díky za zkušenosti.

    0 0
    • jecnak  

      Nejvice jete, co mam, maji pres 35 urcite. Kufry mam druhe, ale spis proto, ze driv jsem nepouzival boticky, ktere jsou navic dnes i pochozi. Mazu jednou za par tisic spis jen pro dobry pocit – staci injekcni strikacka bez jehly naplnena vazelinou. Origo maznice netreba.

      0 0
    • milan.v  

      I já pomalu začínám přemýšlet o výměně stávajících Favero Assioma Duo za Speedplaye. Rád bych je vyzkoušel a třeba pomohl svým kolenům ještě více.

      Zeptám se stávajících majitelů, zda-li po dlouhodobějším používání hodnotí Speedplaye kladně, resp. proč u nich zůstali. Mám kolem sebe kamarády s tímto systémem, ti si je chválí, ale rád bych i další názory. Díky.

      0 0
      • nooski  

        Loni jsem přešel ze Speedplay na Shimano po 7 letech a nelituji. Hlavně údržba mě štvala a v Shimanech se cítím jistěji. Mimochodem teď byla představena nová verze, která by díky kovu po celém obvodu a jinému systému ložisek měla být odolnější a méně náročná na servis. Jako bonus budou i s měřičem výkonu.

        0 0
        • milan.v  

          Vím, zachytil jsem, už pod Wahoo s jejich logem.

          https://www.bicycling.com/…play-review/

          Co myslíš tou údržbou?

          0 0
          • BTom1  

            Nutnost mazat jehlový ložiskov v těle náboje.

            Nutnost mazat pružinu chodící po plastu v kufru a aby ses na ni dostal sundávat walkable kryt po kterém se chodí.

            Nutnost čistit vnitřek kufru aby nepovrzávali a nejlíp udržovat finishline sprejem.

            Mažu i okraj ocel pružiny pro nacvakávání na motýlka u pedálu.

            0 0
        • BTom1  

          Tak ty wahoo s měřičem budou asi za dýl..

          0 0
      • BTom1  

        Starostí je kolem nich hodně na to že je to blbej pedál.

        Ale vyhovuje mi nizoučká vzdálenost střed osy pedálu-spodek chodidla.S nej­vyššíma NW tretrama a NW redukcí je to asi 9mm.Mám níž sedlo=větší stabilita.Custom délka os-lepší možnost přizpůsobení rovnoběžnosti chodu nohou-vyšší stabilita posedu-není uskřípnutý kol.kloub.Možnost posuvu kufru na všechny strany.Atd…

        0 0
        • iceduck  

          Starostí?

          Jestli to mazání a čištění (kde s tím chodíš poud ti čištění zabere tolik času?) považuješ za časožrout tak nevím no. Jestli mi to za rok zabere celkem 15 minut?

          0 0
          • deekay  

            Predpokladam, ze to bude stacit , kdyz clovek myje silnicku. (coz neni tak casto, v mem pripade)

            0 0
    • Smazaný účet  

      Pouzival jsem Speedplay Zero asi 6 let na silnici. Funkcne jsou vyborne ale udrzba dost. Musi se casto mazat loziska. Chozeni bez chranicu kufru nedoporucuju krome asfaltu nebo betonu. Do kufru se casto dostane jen maly kaminek nebo blaticko a zacnou zlobit. Tak ze se casto musi kufry rozebrat vycistit a namazat (silikonem). Mam rad volnost pedalu (float) kvuli kolenoum ale udrzba je narocna. V poslednich asi dvou letech jsem se dal na gravel a Speedplay Zero kazdopadne nedoporucuji no tuto desciplinu. Koupil jsem jejich verzi Gravel Speedplay Syzr ale nic moc (uz je ani nevyrabi). Tento rok se chystam zmenit na Crank Brothers Candy ty maji taky float tak uvidime.

      0 0
      • iceduck  

        Tak ten „reverse“ systém není do terénu ideál, bahno z toho nedostaneš.

        0 0
    • BTom1  

      Nevím jaký používáš tretry ,ale pomalu začínají někteří výrobci (spešl,fizik)dělat otvory v podrážce více vzadu než tomu bylo dřív.Třeba bys nemusel měnit pedály.

      K speedplay proč chceš dávat úhlové podložky?Aby ti s krátkýma oskama běželi novy do V a ty dorovnáváš klínovou podložkou rovnoběžnost holeních kostí-blbost.Nech si změřit jaký potřebuješ dlouhý osy pedálů tak aby ti nohy chdili rovnoběžně.U wahoo modelu zero je možnost volby osy.Vozil jsem zero a teď vozím pavé s custom délkou osy s walkable kuframa s těmi se chodí líp.Vyžadují víc péče než jiné to jo ale už bych neměnil.

      0 0
    • milan.v  

      Tak jsem nakonec vzal nové Wahoo Speedplay Zero, objednáno přímo z Holandska od Wahoo, za tři dny byly doma s dopravou zdarma.

      Včera jsem si s tím hrál, dnes bude první jízda na trenažéru, volnost pohybu se mi zatím velmi zamlouvá.

      0 0
      • milan.v  

        Po dalších kilometrech venku i na trenažéru mohu říct jediné – zpátky už se patrně na jiný typ pedálů nevrátím, zatím to splnilo vše, co jsem očekával…

        Chvíli jsem si musel hrát s dorazovými šroubky, na trenažérové tretry jsem pro začátek pořídil šedivé kufry s jednodušším zacvakáváním, chvíli si zvykal na jiný druh šlapání, ale nyní je vše tak, jak jsem si představoval a volnost pro kolena je návyková…

        0 0
        • deekay  

          Diky za info milane. Ty jsi rejpal, takze od tebe je to hodnotna recenze :) Po trapeni na lookach, kdy ani s cervenyma kuframa nejsem schopen si doladit float jak potrebuju jdu zkusit speedplay taky.

          0 0
          • milan.v  

            S odstupem dalších cca dvou měsíců mohu k pedálům říct jediné, paráda, sedí mi, zvykl jsem si na ně velmi rychle a už se mi s nimi šlape skvěle.

            Mám s nimi za sebou rychlé švihy, dlouhou jízdu přes 200 km, pravidelné ježdění na trenažéru, vyzkoušené s oběma druhy kufrů, krátké pochůzky po lávkách pro pěší, zkrátka různé situace… Nicméně, zcela objektivně, je potřeba doplnit o následující informace…

            V první várce byla výrobní chyba, takže dost těch pedálů mělo stranovou vůli, hýbaly se v ose o jeden, dva, možná u někoho tři milimetry, těch případů je na internetu nespočet…

            Wahoo ovšem skvělá podpora, vše vyřešili, napsal jsem, popsal problém, okamžitě napsali, ať si vyberu přepravce, poslali noty a kdy dorazí pro špatné pedály, předáno, obratem poslali nové.

            Vše bylo za cca čtrnáct dnů hotové, no, nedalo mi to a ještě jsem si pořídil původní s ocelovou osou a rovnou na Aliexpresu objednal titanové díly na výměnu a budu zkoušet, navíc kol mám víc… :o) Takže teď mám doma úplně nové Wahoo Speedplaye, ještě jsem je ani nedal na kolo, tedy nerozbalil.

            0 0
            • deekay  

              Ja zkusim light action a pokud nebude vyhovovat, dokoupim standard kufr. U looku jsem treba musel vyndat i ty gumove spuntiky uprostred kufru, aby bylo treni minimalni a netahalo me to za koleno a ten float byl opravdu volny.

              Dam sem pak vedet, jak jsem uspel.

              (sranda je, ze s MTB SPD jsem nikdy nejake extra problemy nemel, ty zacly az se silnicnima tretrama s look pedalama)

              0 0
    • iceduck  

      Za mě jednoznačná volba. Jezdím je..4 roky, takže cca 30k km. Vůli ještě nemám. První pedály i kufry.

      Jednou za sezonu namažu – vazelinu do stříkačky a starou prostě vytlačíš. Dvakrát do roka namažu pružinu v kufru. (tolik k složitosti údržby).

      Super je možnost nastavení stranového vytočení pro každou nohu extra. Jsou oboustranné, takže nacvakávání je v pohodě. Placička na pedálu se dá docela využít i na dojetí bez treter.

      Walkable krytka se dá koupit za pár USD na Ali, bez ní se to opravdu nedá, strašně klouže.

      0 0
    • deekay  

      Dotaz pro majitele. Jak moc je realne rozdil mezi Standard a Light tension kuframa od wahoo? Ty standard by mely byt jako klasicke zero. Ty light ale nevim k cemu prirovnat. Ted mam stare Extra Light action a to uz je fakt priserne lehke z toho clovek vycvakne ani nevi jak. Zase ale u tech standard dost lehcich lidi nadava ze do toho vubec naskocit je problem.

      0 0
      • milan.v  

        Nové šedivé light tension mám na trenažérových tretrách a možná je pak dám i na zimní.

        Rozdíl tam je v tom, že ty standardní vyžadují určitý cvik pro zacvaknutí a jsou citlivé na to, jaká je poloha kufru vůči pedálu… Ty light tension jsou o dost méně citlivější, nacvakneš do nich relativně lehce. Člověk pak asi ani nepozná rozdíl při vycvakávání…

        0 0
        • deekay  

          Jako ze nepoznas rozdil u vycvakavani mezi light a standard? Nebo ze u tech light nepoznas kde je ta hranice/doraz vycvaknuti? Jak jsem si zkusil, Stare Ultra light action jsou pro me na jezdeni nepouzitelne (necham na trenazer), neni vubec citit kde to vycvakne, proste to jde ven. U looku citim hranku kterou to pak prekona a vyskoci. Tak bych to potreboval.

          0 0
          • milan.v  

            Ano, ten rozdíl při vycvakávání není až tak znatelný. Ten moment ale cítím u obojího.

            0 0
    • teffe  

      Uvažuji o přechodu na pedály Speedplay, mj. kolenům by asi prospěla možnost až 15 st. výkyv. Potřeboval bych se ale lépe zorientovat, v něčem nemohu najít úplně konkrétní info.

      V prodeji jsou stále původní Speedplay, dokonce jsou častěji dostupné než Wahoo. U Wahoo jsou nějaké změny, mj. ke snížení potřeby údržby, je to nějak zásadní?

      Kufry by měly být údajně záměnné, je to skutečně tak?

      Na ali i Ebayi jsou Ti osy údajně záměnné s původními CR-Mo nebo nerez. viz např.

      https://www.ebay.com/…121959212765?…

      Máte s tím někdo zkušenost? Díky.

      0 0
      • deekay  

        Hodim to k tobe, protoze tvuj prispevek je na to idealni a treba to pomuze.

        Co se tyka pedalu samotnych:

        • Wahoo zlepsilo udrzbu tim, ze uz neni v pedalu mini jehlove lozisko, ktere se musi maznici mazat.
        • Wahoo zlepsilo zivotnost pedalu tim, ze po obvodu tela uz je kovovy krouzek kolem dokola (u starych se pedal casem opotreboval a kyvalo se to). Otazka je, jestli o to drive nedojde k opotrebeni podlozky kufru, ktera je plastova :) Tipuju ze ano. Existuji chranice carbon podrazky (pro tretry bez mezipodlozky s directmount pro speedplat) ale cetl jsem stiznosti ze to pak kov na kov v pripade pouziti novych wahoo pedalu vydava skripave zvuky.

        Co se tyka kufru, tam je to zajimave a troufam si rict, ze tuto informaci se nikde nedoctes:

        Speedplay nabizel pred prevzetim Wahoo vyjma mene obvyklych verzi a starych Speedplay X dve hlavni verze (budu se zabyvat jen novymi walkable kufry):

        Speedplay Zero – Silna pruzina, nutnost pomerne razantniho „nastoupeni“ do pedalu, zvlast pro lehci lidi. Hlavne nez se to zezacatku ochodilo. Moznost nastaveni dorazu a tim omezeni volneho vykyvu doboku

        Speedplay Ultra Light Action – Slaba pruzina (Speedplay tusim uvadel az 4× mensi sila pruziny, ale presne cislo si nepamatuju takze to ber s rezervou), Chybely stelovaci dorazy a pedal mel vzdy plny vykyv. Na krabicce s pedaly napsano ze jsou pro rekreacni pouziti a nevhodne pro zavodeni (Ze ze by clovek nohy vytrhnul nahoru, ale pokud je zvykly se na kole hybat, tzn pri spurtu nebo pri jizde ze sedla do kopce proste nataci chodidly, neni vubec tezke z pedalou „vypnout“.

        Wahoo nabizi nyni:

        Cerny – Standard tension kufr – ten vicemene odpovida tomu staremu kufru zero, funkcne shodne.

        Sedivy – Easy tension kufr – nikde nebylo uvedeno jakou ma vypinaci silu proti cernemu, nikde neni uvedeno ze by bylo omezeni – nevhodne pro zavody atd. Oproti Ultra Light Action ma stelovani uhlu vypnuti, stejne jako Zero kufr.

        Jelikoz bych osobne uvital neco mezi starym Zero a Ultra Light action, tak jsem si rikal, ze ten sedy by mohlo byt neco mezi, kdyz neudavajiza dne upozorneni atd a je to anzvane Easy a ne ultralight …blba bla :)

        Tudiz jsem se vydal do Radotina na nakupy. Ani mistni „speedplay“ guru, ktery je pry vozi 20let nemel tuseni o existenci ultra light action pedalu a uz vubec ne o tom, jaka je vypinaci sila novych sedivych kufru.

        Takze jsme s prodejcem rozhodili cerny a sedy kufra jali se zkoumat rozdily.

        Kdyz pominu barvu ochranne gumy a to, ze cerny kufr ma jeste takovy aero navlek, tak ten kufr je uplne stejny az na samotnou pruzinu ve tvaru pulmesice. Ta u slabsiho je ve svem „brisku“ viditelne silnejsi. Navic maji na sobe vyrazene znacky. Ta silna ma " * " a ta se slabsi ma " # ".

        Takze jsme se dohodli ze koupim sede , slabsi kufry, porovnam doma s myma Ultralight a kdyztak vratim.

        No a svete div se, ta pruzina z ultralightu je naprosto totozna s tou v sedivych Easy action, vcetne te znacky. Ono az na tu absenci nastaveni u ultralight je ten kufr stejny.

        Jen me udivuje (nebo spise ne, po zkusenostech s Wahoo), ze nikde nejsou poradne udaje, nikde neni upozorneni, ze ta pruzina u easy action je fakt extremne lehka a vypnuti velmi jednoduche. Nekomu to vadit nemusi a me pri slapani v sede taky ne,a le kdyz se clovek zvedne aby si vyspurtoval kratnou stojku, nebo chce razantne odpalit ze semaforu :o))) tak si na tom neprijdu ani v nejmensim bezpecne.

        Takze za me Zero/Standard action – na mych 68kg fakt prilis tuha pruzina na naslapnuti

        Ultralight/Easy action – pro me uz moc jednoduche vypnuti (naslapnuti je akorat a tak bych si to predstavoval).

        Takze ja se zatim se speedplay neskamaradil.

        0 0
        • deekay  

          JInak jeste bych chtel dodat jednu dulezitou vec:

          Ta vypinaci sila, a ted nemyslim rozdil mezi cernym a sedym kufrem, ale obecne, mozna bude zakopana v pedalu samotnem a to tvaru nabehu pro vypnuti. Tzn ultra light pedaly budou vypinat vzdy lehceji, na obou verzich kufru nez zera. Pak totiz kdysi speedplay delal jeste drahovou verzi pedalu s tezsim vypnutim. A dle me se to lisilo prave tou ocelovou vlozkou:

          U ultra light action – cerna

          U Zero – stribrna

          U Track – zlatava

          Milane mohl bych poprosit abys na starych Zero, co mas odsrouboval tu ocelovou kravatu (nebo uz titanovou, jestli jsi menil) a vyfotil foto te ocelove vlozky? Jaky ma tvar?

          Přidávam fotku těch Ultra Light. Tam bude dle mého zakopaný pes s vypínací silou.

          Ale je fajn, že jsou speedplay krásná stavebnice. :D

          0 0
          • milan.v  

            Jsem teď týden pryč, budu až příští týden, titanové díly mám doma, ale ještě jsem neměnil…

            0 0
            • deekay  

              Tak staci, az budes menit, v ramci vyzkumu :))

              0 0
              • milan.v  

                ;o)

                0 0
              • milan.v  

                Tak jsem se k tomu konečně dostal…

                0 0
                • deekay  

                  Paradam diky. Takze tady bude zakopany pes v lehke „vypinaci“ sile. Hadam teda, ze kdyz vymenim tyhle plechy za verzi ze Zero pedalu, nebo jeste lepe Track, tak vypnuti uz nepujde lehce ani s lehkou pruzinou.

                  0 0
        • nooski  

          Ještě bych doplnil, že Wahoo pedály mají poměrně často axiální vůli, kdy tělo pedálu chodí na ose. Wahoo se k tomu staví čelem a pedály mění, ale i tak to nevzbuzuje důvěru. https://weightweenies.starbike.com/…iewtopic.php?…

          Problém s nastupováním jsem občas měl taky, ale u mě to bylo dané zvykem, že jsem nutil do nacvaknutí špičku a pak patu, ale do Speeedplayů je potřeba nastupovat co nejvíce naplocho.

          K plechové ochraně – právě mě štvalo opotřebování plastového mezikusu, tak jsem plech nahodil a výsledkem bylo vymačkání plechu úplně stejně jako toho mezikusu – čili naprostá zbytečnost, pokud nemá člověk tretry pro přímou montáž :-)

          Ještě stojí za to dodat, že Speedplaye od nerezové verze nahoru byly made in USA, teď je to vše tuším Taiwan bez dopadu na konečnou cenu…

          Dlouho jsem Speedplay vozil, dokonce do ČR dovážel, ale přechodu zpět na Shimano nelituju :-)

          0 0
          • deekay  

            Pokud vim tak u Wahoo to byla vadna serie s tou axialni vuli,takze snad se jim to povedlo vyresit.

            Diky za info k pouziti toho plechu, ze je to k prdu :)

            Ja zatim taky zustavam u LOOKu. Jen mi stve, ze kdyz si natocim kufry jak ptorebuju, uz neni vicemene prostor na bocni posun.

            0 0
          • milan.v  

            Jo, o tom pohybu na ose už jsem zde psal 2. 7. 2021, porodní bolesti první(ch) série(í), nepotěší, ale Wahoo to na své náklady řeší promptně a bez nesmyslných komunikací a zdržování…

            0 0
      • milan.v  

        Jen doplnění k těm kufrům – jsou zaměnitelné, resp. použitelné mezi sebou s těmi staršími Speedplay/novějšími Wahoo Speedplay pedály…

        0 0
        • deekay  

          Ano, ano, diky za shrnuti, bude to prehlednejsi, nez v mem dlouhem textu. Padá to zjevně ze stejné linky a s stejných nástrojů :))

          0 0
          • jecnak  

            Panove, dik obema za hodnotne info ke kufrum a rozdilum mezi nimi. Uz me po 30000km ceka nakup novych kufru, tak to padlo na urodnou pudu.

            0 0
    • teffe  

      Díky moc za vaše odpovědi. Měl jsem nutkání zkusit po dlouhé době něco jiného než Shimano. Prošel jsem pár článků, recenzí a zdejší forum. Obtížnější nastupování jsem registroval i v nějakém videu na Youtube. S mými 66 kg na tom budu podobně jako deekay. Ještě to promyslím, ale … Byl by přechod z blbuvzdorného Shimana opravdu nějakým přínosem?

      0 0
      • deekay  

        Troufam si rict ze prinos bude v pripade ze mas se shimanem nejaky problem, nebo:

        1. nedostatecna moznost nastaveni u look/shimano (viz ja vyse-uhel vs pousunuti)
        2. nejsi schopny se trefovat na jednostranne pedaly
        3. nutne potrebujes vetsi uhel doboku kvuli kolenum atd.
        4. vyuzijes nizsi stack
        1 0
        • milan.v  

          Přesně tak a já do toho pasuji, takže jsem na dobré rady svého kamaráda konečně vyzkoušel a pro mě pecka, šetřím kolena, nastavil jsem si jak potřebuji…

          Deekayi, dej těm pedálům chvíli, já byl zpočátku také rozpačitý, člověk se musí naučit s nimi trochu jinak šlapat, první pocity u mě byly fakt rozpačité, naštěstí jsem zase dal na kamaráda a po pár dalších stovkách kilometrů si to sedlo…

          0 0
          • deekay  

            Urcite dam, ale vsude ctu a slycham (youtube videa), ze jsou ideal pro lidi co slapou kadencne a stabilne v sedle, ale ne pro lidi co si radi zaspurtuji nebo jezdi do prudsich stojek ze sedla. Coz je zase oboji muj pripad.

            Dalsi vec je: Standardne proste funguju se spickama mirne k sobe, takze i bez omezeni vypinaciho uhlu kufru (smerem ven) jsem pri svem normalnim slapani hodne blizko tomu uhlu vypnuti… Look kufry mam natocene,t akze ve vysledku ten uhel ven je skoro stejny u look i speedplay (neomezneych).

            A ano, uz sem si s nima omylem vickrat vycvakl na treanzeru vestoje, kdyz sem to zkousel… stat se mi to venku, valim se po asfaltu :)

            0 0
    • iceduck  

      Za mě bych neměnil.

      Oboustrannost Speedplay je úžasná. Mám 63 Kg, vozím easy action. To že by se my vycvaklo při startování v křižovatce a záběru se mi nikdy nestalo, ikdyž uznávám že si dokážu představit trochu tužžší nácvak, na druhou stranu klasický musím opravdu rvát silou ven/dovnitř a to při problémy s koleny opravdu nechcete (když právě kvůli té pohyblivosti vozíte co vozíte). Takže easy varianta je podle mne menší „zlo“.

      S krytkou na tretře se dá nachodit dost bez vlivu na zámek, a údržby „vytlačením“ maziva do pedálu je extrémně jednoduchá.

      1 0
      • nooski  

        K údržbě je ještě třeba připočíst pravidelné čištění a mazání kufrů. Pokud si jdu někde ke straně silnice odskočit a zrovna je po dešti, tak se může stát, že člověk sice s obtížemi nacvakne, ale už nevycvakne, což byl třeba se šněrovacíma tretrama docela zábavný zážitek. Shimano nebo Look člověk nacvakne a vycvakne vždy. Bez pravidelné údržby a mazání kufry také vržou (což je problém i u Looku). Oboustrannost je fajn, ale stejně jsem vždy nacvakl snadněji Shimana, která visela na ose vždy správně – opět věc, co se nedá říct o Looku nebo Timech s planžetou.

        Walkable kufry jsou velké, ale chodí se s nimi naprosto v pohodě. Jinak ty easy pedály jsme prodávali snad jen ženským a nikdo s klasikou po pár nacvaknutích/vyc­vaknutích neměl problém :-)

        0 0
        • iceduck  

          Každému dle jeho potřeb, s mojí váhou nemám problém se považovat za ženu :)

          já mám doma obě pružiny a prostě sem si to vyhdnotil takto – proto sem je kupoval abych neničil kolena, tak nemá smysl se s tím prát. Kdyby bylo něco mezi tak bych to bral.

          Ok, mazat kufry.. no občas, no. Což mi připomíná že letos jen jednou :)

          0 0
        • deekay  

          Tak ze bych jeste zkusil shimano, misto looku? :) TO jsem nejak delsi dobu jeste nezkousel.

          0 0
          • teffe  

            Shimano se žlutým kufrem má psanou vůli 6 st. , pocitově mi to přijde víc, ale možná je to tím že je mám skoro úplně povolené.

            0 0
            • deekay  

              No toho se prave bojim, pac vozim cervene look s 9 stupnema a proi mem nastaveni je to tak-tak.

              0 0
              • teffe  

                Zkusil jsem změřit jaký pohyb tretry Shimano umožní. Se žlutými kufry když pohybuji tretrou z jedné krajní polohy do druhé je na patě tretry pohyb v rozsahu 6–7 mm. Konce nejsou „natvrdo“, proto ten 1 mm tolerance.

                0 0
                • deekay  

                  To je absolutne minimalni pohyb :) Ale diky za zmereni. U looku s cervenyma kuframa (pravda, uz docela vybehanyma a pedaly uz jsou taky dost jete) to na pate dela 28mm :) Tam hraje roli taky to, ze look kufry se otaci kolem spicky, coz na pate udela vetsi vzdalenost pri stejnem uhlu.

                  0 0
        • ms82  

          Mam 64 kg a normalni varianta speedplay je v pohode. Po instalaci to je dve tri vyjizdky tvrdsi, pote uz v klidu. Jeste nikdy jsem nevtrhl nohu z pedalu, ale muj sprint je dost slaby.

          Musim rict, ze pri jizde mi vice vyhovuji look (respektive look naslap a assioma pedal), ale nacvakavani do assiom je vyrazne komplikovanejsi. Kdyz mam jet pres deset svetelnych krizovatek, preferuji speedplay.

          0 0
          • deekay  

            Diky za info: Ono nezalezi na sile sprintu (vytrhnuti ven u speedplay nezalei na sile pruziny, tam je to zaaretovane ala segrovka) ten mam rozhodne slabsi nez ty, ale na tom jak ma clovek nohy. Ja mam nohy do O a spicky k sobe,t akze jsem hrozne blizko uhlu vycvaknuti i u speedplay. A kdyz clovek pod sebou s kolem trochu hazi…

            Look kufry otocil doboku a pohoda. Ta hrana vycvaknuti je velmi jasne znat.

            Assioma plus Look lepsu nez look plus look?

            0 0
            • ms82  

              Nebudem soutezit, kdo ma horsi sprint :D Ale chapu, v cem je problem.

              Look s Lookem jsem nemel, rovnou assiomy, tam nemuzu slouzit.

              0 0
              • deekay  

                :D ok

                Tak ja nevim jestli zkusim jeste ty tuhe kufry. A idelane sehnat TRACK pedaly. Ty maj vetsi silu vypnuti.

                0 0
            • milan.v  

              Ano, Favero Assioma s Look kufry lepší než přímo Look Kéo Carbon pedály s jejich kufry…

              0 0
              • ms82  

                Kdyby ty Assiomy nemely tak volnou osu, tak bych se snad i naucil se trefit :D

                0 0
                • milan.v  

                  Jo, také mi vadilo nastupování, resp. mi i vrzaly s tretrami, neustálé mazání kufrů, ale stejně to třeba po sto kilometrech jízdy začalo znovu a do jejího konce opruz… Už je nemám…

                  0 0
                • deekay  

                  Volnou osu? :-O Jako ze ma axialni vuli, nebo ze vikla? A nebo myslis, ze se lehce otaci?

                  0 0
                  • ms82  

                    Ze se toci jak korouhvicka ve vetru. Coz pri rozjezdu na krizovatce neocenim, kdyz musim cekat, az se ustali :-)

                    0 0
                    • deekay  

                      Aha :) Tak me se toci i keo jak korouhvicka. Kdyz jsou oservisovane.

                      0 0
    • milan.v  

      Jen upozornění pro ty, kteří budou kupovat tuning titanové díly z Číny jako já.

      Koupil jsem titanové osy s tím, že se jedná dle popisu o standardní délku, no, není, ta je 78,5 mm, já koupil o 2 milimetry kratší osy, kolena to okamžitě poznala, než jsem začal zkoumat rozměr detailněji…

      Takže jdu kupovat ty z následujícího odkazu, budou navíc už i se standardním inbusem, aspoň se zbavím toho stranového klíče… :o)

      https://www.ebay.com/…121656504817?…

      0 0
      • ms82  

        Tyhle osy jsi kupoval na puvodni speedplay zero? Byly bez problemu? Potrebuji delsi, ani by nemusely byt titanove.

        Pripadne jak jsou na tom wahoo, uz to poladili. Me speedplay zero maji najeto, tak bych mozna vzal i nove pedaly. Delky os se lisi (53 vs 78.5mm), ale mne zajima jen o kolik delsi nez standard, kdyz chci prodlouzenou, ne?

        0 0
        • milan.v  

          Ano, kupoval jsem je už dvakrát na původní Speedplay Zero, protože mám několik kol a tyto jsou bezproblémové, dobré zpracování.

          Pokud chceš prodloužené, tak je to přesně, jak píšeš, plus tolik a tolik milimetrů…

          0 0
          • ms82  

            Super, jdu to objednat. Konecne to vypada, ze jsem prisel na kloub svym fit-problemum. Sice me to stalo spoustu casu, penez a kilometru bolesti, ale blizim se :-)

            0 0
            • milan.v  

              Ten bike-fit dosah mě zajímá, pak sem schválně napiš více…

              0 0
              • ms82  

                To radeji napisu, az si budu jisty a nic me nebude bolet. Zatim cekat na ty osy, budou pristi tyden snad.

                0 0
      • ms82  

        Jeste dotaz k te vymene osy pedalu. Musel jsi nahrivat, nebo slo normalne povolit? Daval jsi nazpet loctite? Cerveny, nebo obyc modry?

        0 0
        • milan.v  

          Já už teď vždy nahřívám fénem, jde to pak krásně povolit. Nechával jsem původní Loctite, nový ale určitě neuškodí, dám při příštím čištění, mám jen modrý.

          1 0
    • milan.v  

      Zajímavý adaptér s dalšími možnostmi posunu kufru…

      https://mid-foot-cycling.com/…edplay-wahoo

      0 0
      • Cryzyy  

        Má někdo zkušenost s tímhle adaptérem, nebo i s normálním na 3 šroubovou tretru ? – potřeboval bych posunout kufry víc dozadu ve srovnání s Look pedalama u jednech zimnich treter, už delší dobu zvažuji, že bych Speedplay vyzkousel, ne že by to v tomhle případě dávalo ekonomicky smysl, ale mohla by to být příležitost.

        0 0
        • KRoser  

          Tenhle adapter pro 3 šrouby na shimanu používám už 2roky k maximální spokojenosti. Tohle je prostě věc co jednou namontuješ a bez dalšího zásahu prostě funguje.

          0 0
      • nooski  

        Smutné čtení…

        0 0
        • jecnak  

          Doufám, že to cvakání vyřeší. Rád bych se Zerama pokračoval, protože mám rád svá kolena a kolena mají ráda Speedplaye.

          0 0
          • milan.v  

            Já mám druhý pár po výměně a ten už má také pár milimetrů vakl na levém pedálu, takže půjde opět na výměnu…

            0 0
      • slou  

        Noo hezký čtení, sám jsem na tom podobně. Jen je mám koupené tady a ne přímo od Wahoo. Axiální vůle a každým otočením kliky cvaknutí. V pondělí je posílám na reklamaci, tak uvidím jak dlouho budu čekat na výsledek.

        0 0
        • milan.v  

          Já odesílal zrovna včera, přijela si pro ně TNT, do konce týdne by měli poslat nové…

          0 0
    • milan.v  

      Wahoo Speedplay recenze po delším používání od Ronalda Kuby.

      https://youtu.be/cH_JVJbKhSQ

      0 0
    • milan.v  

      Kdyby to někoho zajímalo, Wahoo začalo prodávat plech pod kufry, resp. jde využít i na ten base plate, aby nedocházelo k takovému odírání pedálu, base platu od mechanismu.

      https://eu.wahoofitness.com/…oe-protector

      Teď jsem to akorát objednal, tak uvidíme…

      0 0
      • nooski  

        Speedplay to meli v nabidce roky. Je to vlastne ochrana karbonove podrazky pri vyuziti 4derove montaze. Jinak to bylo celkem k nicemu. Ale Wahoo ma ty pedaly lehce jinak, tak to treba bude fungovat lepe.

        0 0
        • milan.v  

          Je to tak, uvidíme… Já je dám právě na ten base plate, mám tretry na 3 díry…

          0 0
      • milan.v  

        Za 3 dny od objednání jsou tu.

        0 0
      • milan.v  

        0 0
        • Smazaný účet  

          Foto po instalaci by asi bylo lepší ;)

          0 0
        • BTom1  

          Tohle vozím již několik let bylo to součástí kufrů pro přímou montáž na northwave tretry a taky se to promačká..

          0 0
          • milan.v  

            To vím, já to ale nebudu dávat na karbonovou podrážku, viz výše… ;o)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.